Gæsterne fortæller

Læs om tidligere Albatros-gæsters rejser og del selv dine oplevelser
Læs om hvad vores gæster har oplevet på Albatros-rejser rundt omkring i verden
Hvis du selv vil dele dine oplevelser eller rejsetips, kan du sende en e-mail til gaestebog@albatros-travel.dk. Send meget gerne billeder fra din rejse med.

Melanesien, april 2013

Vi har haft mange fantastiske rejseoplevelser med Albatros Travel - Ecuador og Galapagos, Grønland, Nordkap, de russiske floder, Iran, Göta-kanalen bare for at nævne nogle stykker - men den foreløbig ultimative rejseoplevelse var eventyrrejsen i foråret 2013 "Blandt kannibaler og hovedjægere i Stillehavets eksotiske øriger". En rejse, hvor vi godt 100 passagerer med et lille, lækkert krydstogtskib kom til ørigerne Vanuatu, Salomonøerne og Papua Ny Guinea.
Øen Santa Isabel, som er en del af Salomonøerne. Fotograf: Albatros

De fleste af de smukke vulkanøer og atoller, vi besøgte, er vanskeligt tilgængelige, og tænk hvilken mulighed at blive sejlet ind med zodiacs, blive mødt af lokale "krigere" allerede ved indsejlingen og derefter på fornem vis blive modtaget af den lokale høvding, se de farvestrålende kostumer og flotte danse.

Det var virkelig langt væk fra alfarvej, men en oplevelse helt ud over det sædvanlige. Tak til Albatros Travel fordi de gjorde det muligt for os at opleve noget så eksotisk.

Karin Wallind

Dansende mand på øen Santa Ana, Salomonøerne. Fotograf: Albatros

Canada og Alaska, september 2013

Turen viste sig at være overordentlig populær, og vi var oppe på det maksimale antal deltagere. Der var altid god stemning i gruppen og ingen sure miner. De fleste havde tykke sweatre og vindjakker med. Det blev der ikke brug for i Canada. Hver aften spiste vi i det fri på fortovs- eller tagrestauranter i T-shirt eller skjorteærmer.

Turen startede i præriebyen Calgary og derfra arbejdede vi os vestpå gennem bjergene. Med overnatninger strategiske steder på ruten tog dette knap en uge. Det ene fantastiske sceneri afløste det andet, f.eks. bjerge og dale ved Banff og Lake Louise ved Jasper Nationalpark.

Udsigten over Lake Louise nydes. Fotograf: J. Dissing

Det var jo Albatros, så der var mulighed for at tage med guiden på flere længere vandreture i terrænet eller i snævre kløfter frem til brusende vandfald. Flere steder var der opsat advarselsskilte mod bjørne. Vi så dog ingen bjørne i Canada. Derimod var der flere på holdet, som så bjørne i Alaska.

Selvom min kone og jeg ikke er de store krydstogtfans, var det helt rart at komme om bord på skibet og få hvilet ud i meget behagelige omgivelser. Turen gik direkte til den første destination i Alaska, Icy Strait Point. Undervejs så vi hvaler flere gange. På et tidspunkt passerede vi en hel eskadre af pukkelhvaler, som sendte høje sprøjt af blåst til vejrs. Hele den sydøstlige kyststrækning af Alaska er meget frodig og meget grøn. Nogle steder kommer der flere meter nedbør om året. Hængende mos på træerne var derfor et hyppigt syn.

Der blev advaret mod bjørne mange steder i Canada. Fotograf: J. Dissing

Efter et dagsophold ved Alaskas hovedstad Juneu og en vandretur i den meget smukke naturpark ved Mendenhall-gletsjeren gik det ned ad kysten til Alaskas sydligste by Ketchikan (55° nord). Om morgenen inden Ketchikan lå der smukke tågebanker over havet.

Vores guide arrangerede i bedste Albatros-stil en stroppetur op ad et 900 meter højt skovbeklædt bjerg. Det var varmt og temmelig stejlt, og halvdelen af gruppen vendte om, inden vi nåede toppen. På vejen ned passerede vi andre en flod med myriader af laks, som kæmpede sig op mod strømmen. Tilbage på skibet var det himmelsk at stå på dækket med en iskold øl og betragte byen og bjergene. Da mørket faldt på over Ketchikan, lettede skibet anker for det sidste stræk ned til Vancouver.

J. Dissing

Aftenlys over Ketchikan, hvorfra turen gik retur mod Vancouver i Canada. Fotograf: J. Dissing

Sorrento og syditalienske herligheder, september 2013

Den 16. september rejste vi fra Aalborg til Sorrento for at opleve det skønne sydlige Italien. Og man må sige, at oplevelserne stod i kø. Den ene oplevelse skønnene end den anden.

Vores danske guide og vores hyggelige gruppe på 30 personer blev indlogeret på Hotel Astoria midt i Sorrento by. Herefter stod oplevelserne i kø. Vi så den ene "perle" efter den anden: Storbyen Napoli, billedskønne Amalfi, romantiske Capri, vulkanen Vesuv, antikke Pompeji. Vi oplevede smukke udsigter, skønne haver. Umuligt at beskrive.

Udsigt over Amalfibugten. Fotograf: Jette Bligaard

Vores fantastiske danske guide må ikke glemmes. Der var kort sagt ikke det, han ikke kunne fortælle om Italien. Han var en stor fornøjelse at være sammen med hele ugen. Og vores italienske lokalguide, der med sit danske med en smule accent var en stor fornøjelse at lytte til. Hun fortalte om Pompeji, som lå begravet i en årrække, om Capri med Aksel Munthes have, om de seværdigheder, vi så på vores sejltur rundt om Capri. Alt, hvad der var være at vide om Italien, vidste de to guider.

Kort sagt: det var otte oplevelsesrige dage i Syditalien. En tur, vi aldrig glemmer. Vi kommer helt sikker igen for at opleve andre herligheder med Albatros.

Jette Bligaard

På sejltur rundt om øen capri. Fotograf: Jette Bligaard

Irland, september 2013

Turen til Irland var ikke planlagt lang tid i forvejen. Egentlig have jeg lovet min 10-årige søn Mathias en badeferie på Rhodos. Men da tiden kom, valgte jeg i stedet turen til Irland. Jeg havde meget mere lyst til at opleve den irske kultur, høre om landets historie og se den smukke natur.

Da vi stod med de andre rejsedeltagere foran bussen ved lufthavnen i Dublin, kunne jeg godt se, at Mathias og jeg lå i den lave ende af aldersspektret. Umiddelbart tror jeg, at de andre rejsedeltagere må have tænkt: ”Nå, der røg så den ferie i vasken” ved synet af en 10-årig iført sneakers, smartphone og uredt hår. Men der gik ikke lang tid, før det bare blev hyggeligt med flere generationer samlet i gruppen, og før Mathias havde videndelt om muligheden for at bruge wifi på hotellerne.

Ha'penny Bridge i Dublin. Fotograf: Albatros

Turen var på alle måder et godt valg. Den ene oplevelse efterfulgte den anden, og Mathias indtog indtrykkene helst på første række i gruppen. For mig personligt var det en magisk rejse til de smukkeste steder, jeg nogensinde har set, med en fængende historie, der spændte fra vikinger, keltere og myter om Leprechaun til barske fortællinger om den britiske imperialismes dystre sider. Det var en berigende ferie, som jeg i virkeligheden ikke havde lyst til at skulle hjem fra, og en ferieform, som jeg bestemt kunne finde på at tage Mathias med på igen. Så må badeferien vente til en anden god gang.

Mette Voss

Irlands smukke, grønne natur. Fotograf: Albatros

Tværs over USA, september 2013

En rejse med kaskader af indtryk. Fra vidderne på prærien til utrolige bjergformationer; fra småbyer til metropoler; oplevelser i en sand syndflod. Vi fordøjer stadigvæk.

Vor rejseleder startede med at sige: I har ikke betalt for ferie, men for oplevelser. Det viste sig at være sandt som sagt.

På landevejen gennem Utah. Fotograf: Albatros

Tak er kun et fattigt ord for en tur så rig på oplevelser. Vi fik masser af skønne oplevelser i selskab med virkelig dejlige mennesker. Tak til vor rejseleder for dit altid gode humør, din eminente styring af 36 rejsefæller, for det var en oplevelsestur og IKKE en ferie, vi var på. Da vi hastede rundt en aften i Las Vegas, tænkte jeg ”hvorfor dette hastværk?” Men forklaringen var jo, at vi skulle se en vulkan i udbrud, vi skulle se springvand, der dansede i takt til en Elvis-melodi, og disse oplevelser ventede ikke på os. Skal man opremse alle vores oplevelser fra denne skønne tur, så kunne man skrive en hel bog.

HS

Det Vilde Vesten, USA, september 2013

Vi startede i San Francisco, hvor vi allerede den første dag var på rundtur i byen med vores guide. Vi havde alle tiders guide, som virkelig gjorde alt, for at det blev en oplevelse for livet fra den første dag.

Så startede turen rundt i Californien, hvor vi fik mange ting at se undervejs. Vi gjorde holdt alle de steder, hvor der var nogle gode og spændende oplevelser. Så kom vi til LA, som er en meget stor by og meget spændende.

Golden Gate Bridge i San Francisco. Fotograf: Albatros

Så gik turen ud i det vilde vesten, som er så storslået, at det skal opleves for at kunne beskrives. Det var det flotteste, jeg nogensinde har set. Når vi skulle se noget, fortalte vore guide nogle små historier eller satte en lille film på, så vi var godt opdaterede. Det gjorde turen ekstra god. Det var bare alle tiders guide og chauffør. Alle gæster var i godt humør, for vi skulle kun tænke på at få det allerbedste ud af turen.

Dette var den bedste rejse i mit liv. Jeg håber at få flere af den slags ture med Albatros (jeg glæder mig allerede).

Britta og Hans Anker Jørgensen

Bryce Canyon i Utah, USA. Fotograf: Albatros

Portugal, september 2013

Knud tjekker temperaturen på vandet i Estoril. Mon det er flugten til Amerika?
Fotograf: Knud og Dorrit
Rejselederen var yderst hjælpsom, vidende og beleven på turene, hvor vi fik god information. Her står han og fortæller og giver den gas på stranden i Estoril - typisk for ham, en meget levende guide.
Fotograf: Knud og Dorrit

Knud smager på mosten, som fatter på vingården tapper. Arrangementerne var i det hele taget flotte. Vi glæder os allerede til næste rejse.

Knud og Dorrit

Fotograf: Knud og Dorrit

Borte med blæsten, USA’s sydstater, september 2013

Jeg mener, at det var en god ide at være to dage i Nashville og to dage i Memphis og til sidst kun to dage i New Orleans. Der er meget at se og høre i Nashville og ligeså i Memphis, hvor jeg godt kunne have brugt en time mere på Graceland. Rejsen og servicen var fantastisk og noget, der er værd at fortælle til andre.

Anette og Bent Skriver

Graceland, Memphis, USA. Fotograf: Albatros

Nepal, oktober 2012

Vi var i oktober 2012 på en fantastisk tur til Nepal med Albatros. Nepal er for de fleste synonymt med Kathmandu, templer og verdens højeste bjerge, og det var skam også en stor del af oplevelsen: De myldrende gyder og markeder i Kathmandu, de utallige smukke templer og de overvældende sneklædte tinder. I det frodige, grønne Pokhara i det vestlige Nepal kunne vi f.eks. se det 8.000 meter høje Annapurna-massiv lige uden for hotellet, og man skulle lægge nakken godt tilbage for at få det hele med. I aftenskumringen stod vi på balkonen, og så solen kaste de sidste stråler på de høje tinder, som blev helt røde.
Annapurna-massivet set fra byen Pokhara. Fotograf: J. Dissing
Men Nepal er også brusende floder, paraglidere der svæver ned fra høje toppe, maleriske landsbyer, farvestrålende hinduoptrin og ligbrændings-ceremonier ved Pashupatinath. I lavlandet mod Indien er der områder med dampende jungle. I Chitwan Nationalpark er der tigre, næsehorn, krokodiller og bjørne. På elefantryg gennem tykningen så vi to næsehorn med hver sin kalv. Da det ene næsehorn følte sig omringet af elefanterne, for det brølende frem mod vores elefant. Elefanten veg ikke en tomme, men truttede blot øredøvende med snablen.
Sammenløb af to floder. Fotograf: J. Dissing

Personligt var den største oplevelse, da vi fik mulighed for at bade med en elefant. Det foregik i Narayani-floden, som danner grænsen til Chitwan-Nationalparken. Vi havde set store krokodiller længere oppe ad floden, men de lokale guider bedyrede, at når der er elefanter i vandet, så er der ingen krokodiller i nærheden. Vi kravlede op på ryggen af hver sin elefant ude i vandet. Elefantførerne gav nu nogle kommandoer til elefanterne, og de begyndte at sprøjte vand med snablen på gæsterne på ryggen – fantastisk! Det er ikke tit, at man kommer i bad med en elefant.

J. Dissing

I bad med en elefant. Fotograf: J. Disisng