Hvor skal jeg rejse hen til sommer?

Hvorfor ikke bruge din sommerferie i Skotland mellem fine slotte som Eilean Donan her?
Sommeren kan være dejlig i Danmark. Men den kan også være alt andet end dejlig

Så vi siger: stol ikke på vejrguderne, men bestil en rejse til en af disse vidunderlige sommerdestinationer. Ville det ikke være sjovere at kigge efter bjørne i Canada eller spadsere mellem risterrasserne på Bali end at jagte solstråler og læpladser hjemme i Danmark?

Læs videre herunder eller gå direkte til listen over sommerrejser 2017

Krydstogt på Rhinen

Brug en sommeruge på at sejle langs borgruiner, middelalderlandsbyer og vinklædte skråninger langs Rhinen. Turen går gennem fire europæiske lande og byer som Strasbourg, Köln og Amsterdam. Sæt dig på soldækket og observer bjergene i den eventyrlige tyske Rhindal glide forbi og rør musklerne på de daglige landgange med hyggelige byvandringer. Transportmidlet er det 3 ½-stjernede flodkrydstogtskib Sound of Music med kun Albatros-gæster om bord.

Se alle dine muligheder for at komme på krydstogt på Rhinen eller læs mere om, hvordan det er at være på flodkrydstogt

Sejl med til Köln ad Rhinen

Canada

Canada er bjerge, fascinerende storbyer og helt utrolige nationalparker. Og så er vejret perfekt til en rundrejse i sommermånederne. Tag turen gennem Rocky Mountains og fald i svime over de snetoppede bjergtinder, glimtende søer og brusende vandfald i kendte nationalparker som Banff og Jasper. Storbyer er canadierne også mestre i, hvilket især bevises i Vancouver – byen der forener pulserende byliv med en usigelig smuk beliggenhed. Du kan også tage et smut til det østlige Canada, hvor fransk høres lige så hyppigt som engelsk på fortovene i metropoler som Toronto, Montreal og Quebec. Tag med til det fransk-engelske Canada og få perspektiv på dine kulturelle storbyoplevelser, når naturen giver mennesket baghjul ved de grandiose Niagara Falls og mellem hvidhvalerne på St. Lawrence-floden.

Klik her, hvis du vil læse mere om Canada eller se alle rundrejser i Canada

Spækhugger ud for Vancouver Island

Bali

Den indonesiske ø Bali er skøn året rundt, ikke mindst om sommeren som er den tørreste periode på den paradisiske ø. På en sommerrejse på Bali skal du vandre mellem de lysegrønne risterasser ved byen Ubud og mellem vandfald og frodighed i regnskoven. Du vil føle dig hensat til tidligere århundreder i landsbyerne med de fine templer og den gæstfrie befolkning omkring Munduk. Og selvfølgelig skal du nyde livet på stranden og det myldrende liv under vandet ved Sanur Beach.

Se alle vores aktuelle rundrejser på Bali eller læs alt, hvad du bør vide om Indonesien

Balinesiske rismarker

Opera i Verona

Hvis du kan lige opera, skal du selvfølgelig tilbringe en lun sommeraften i Veronas antikke amfiteater med en af operahistoriens absolutte klassikere. Faktisk får du hele to operaaftener i Veronas arena i løbet af en kompakt smuttur til Italiens måske hyggeligste by. Du skal naturligvis også spise frokost på kanten af Gardasøen, spadsere i den hyggelige middelalderby Borghetto og nyde stemningen og Amarone-vinen i Verona. Hen over sommeren opføres der flere forskellige operaforestillinger i det fine, velholdte amfiteater. Du kan vælge mellem blandt andet Tosca, Aida og Madame Butterfly.

Se alle vores aktuelle operarejser eller læs mere om Italien

Arenaen i Verona slår de fleste operahuse, når det gælder atmosfære

USA

Californiens ørkener og storbyer, nybyggerånden i Rocky Mountains, New Yorks puls og Alaskas vildmark står alt sammen klar til at imponere dig i sommeren 2017. USA kan byde på mere end de fleste lande, og hvis du ikke kan vælge, kan du jo bare tage turen tværs over hele landet fra vestkyst til østkyst. Vil du hellere koncentrere dig om en enkelt kyst, kan vi anbefale dig at rejse mod det vilde vesten til drømmenes by Los Angeles, utrolige nationalparker som Grand Canyon og Yosemite samt hedonismens hovedstad Las Vegas. Du kan også holde dig til landets østlige hjørne, hvor en moderne nation blev født, og hvor New York, Washington og Niagara Falls blot er nogle af højdepunkterne. Er du ude efter et mere anderledes eventyr, så tag med til Alaska og oplev bjørne og guldgraverlandsbyer og sejl mellem de tusindvis af øer langs statens smukke vestkyst.

Du kan læse mere om USA, eller se alle rundrejser i USA

San Francisco er skøn om sommeren

Vietnam

Brug din sommerferie i Vietnam, hvis du er til myldrende storbyer, vidunderligt hvide sandstrande og seriøst lækker mad med masser af friske krydderurter. Du kan komme nærmere på levnene fra Vietnamkrigen i de berømte Cu Chi-tunneller, følge hverdagslivets gang på og omkring vandet i Mekongdeltaets labyrint af vandveje og sejle mellem de 3.000 klippeknolde i den uvirkeligt smukke Halongbugt. I byer som Hué, Hoi An og Ho Chi Minh City kan du føle arven fra kejsertiden, beundre kolonitidens arkitekturperler og leve med den moderne vietnameser blandt skyskrabere og trafikkaos. Lad det hele synke til bunds med sand mellem tæerne og solskin på næsen ved stranden i Hoi An eller Phan Thiet.

Klik her og bliv endnu klogere på Vietnam eller se alle rundrejser i Vietnam

Grønt med grønt på i Mekongdeltaet

Skotland

Hvis tanken om whiskysmagning, vandreture i højlandet og smukke gamle fæstningsværker lyder appellerende, skal du rejse med til Skotland. På en uges rundrejse kommer du både på spadseretur i de bløde, grønne bakker i Glencoe Nationalpark og på udkig efter luftspejlende legender ved Loch Ness. Du bliver heller ikke snydt for den historiske stemning i Kingdom of Fife og de fine slotsruiner og hyggelige havnebyer på Isle of Skye. Glæd dig til en naturskøn rejse blandt slotsruiner og klippelandskaber; alt sammen med et skær af historie, single malt og et par sækkepibetoner.

Læs alt hvad du bør vide om Skotland eller se vores rundrejser i Skotland

Slotsruinen Urquhart med Loch Ness i baggrunden

Borneo

Hvis du er på jagt efter en sommerferie ud over de sædvanlige, så rejs med os til Borneo og kig godt efter næseaber, orangutanger og havskildpadder i verdens mest berømte regnskov. Borneos jungle er fyldt med orkidéer, kødædende planter og smukke fugle mellem de meterhøje tropetræer. Heldigvis er her også vandrestier og hængebroer højt oppe i trætoppene, så det er til at komme omkring. Og så er der selvfølgelig regnskovens mange floder, hvor der er gode chancer for at se de store aber på en safarisejltur. Kontrasten til regnskovens vrimmel finder vi på stranden og i storbyjunglen i Kuala Lumpur, hvor stilrene skyskrabere står side om side med fredfyldte moskeer og små gadeboder.

Se alle rundrejser i Borneo eller læs videre om Borneo

Vil du også ud at rejse resten af året? Så læs vores anbefalinger: Hvor skal jeg rejse hen i 2017?

Tag med til Borneo på udkig efter ham her