Vejledning i indrejseregler til USA

Den 12. januar 2009 trådte de amerikanske myndigheders nye indrejseprogram, Electronic System for Travel Authorization (ESTA) i kraft.

Dette betyder at alle rejsende til USA, skal have givet en række oplysninger om sig selv og sin rejse under det såkaldte ESTA-program. Albatros Travel anbefaler at du udfylder dette indrejseprogram senest 7 dage før afrejse, men udfyld det gerne meget tidligere.

Det er let og enkelt at udfylde det nye indrejseprogram. Se vejledning i nedenstående:

Trin 1  →Trin 2  →Trin 3  →Trin 4  →Trin 5
Udfyld Deres ansøgningSend Deres ansøgningGem Deres ansøgningsnummerForetag betalingSe Deres ansøgnings status

 

Indrejseprogrammet består af 5 trin, som det fremgår af ovenstående. I den følgende vejledning vil hvert trin blive gennemgået. Det er kun nødvendigt, at udfylde de felter, som er angivet med en rød stjerne. Disse felter SKAL udfyldes og angives på engelsk; og dette betyder, at hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA.

Alle spørgsmål i indrejseformularen er beskrevet på dansk. Der er supplerende hjælp at hente ved at trykke på det lille blå spørgsmålstegn, som findes ved alle de felter der skal udfyldes. Ved at klikke med venstre knap på musen på det lille blå spørgsmålstegn vil der komme en tekst frem der forklarer hvad der skal udfyldes i dette felt.

Nu er du klar til at udfylde indrejseprogrammet ESTA. Tænd for computeren og åbn internetadressen: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1

Det er vigtigt, at der står præcis denne adresse i internet-sidens adresse-linje. Der findes bureauer, som tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr. Kun ved at benytte ovenstående internetadresse kommer du til ESTA’s officielle hjemmeside.

Når du åbner hjemmesiden, kan der komme en blå firkant frem på skærmen. Her står noget information på engelsk. Hvis det sker, skal du blot klikke på knappen: ”Ok”. Herefter starter man med at følge de 4 trin i kronologisk rækkefølge.

1. Trin – Udfyld Deres ansøgning

Start med at trykke på ordet ”Dansk”, som findes i toppen af siden, ved siden af en lang række øvrige sprog. Når du har trykket på ”Dansk”, vil al information og alle spørgsmål udelukkende være på dansk.

Tryk derefter på den grå knap ”anvend”, som findes i venstre side af bunden på startsiden – under overskriften ”Ansøg om en tilladelse til at rejse til USA”.

Der vil nu åbnes en ny side, som bærer overskriften ”Ansvarsfraskrivelse”. Læs hele teksten grundigt igennem og svar på spørgsmålet i bunden af siden. Hvis du har brug for yderligere information/hjælp i den forbindelse, kan du klikke på teksten ”Hjælp”, som findes øverst i højre hjørne på denne side.

Hvis du har svaret ja til spørgsmålet åbnes en ny side med overskriften ”Ansøgning”. Her skal du udfylde alle de felter der er markeret med en rød stjerne. Husk at trykke på det lille blå spørgsmålstegn, hvis du har brug for mere information om det felt du er ved at udfylde.

Denne side er opdelt i 6-7 dele. I den første del ”Information om ansøger”, skal du blot udfylde alle felter markeret med en rød stjerne.

Den anden del hedder ”Pasinformation”. Her skal du ud fra dit pas udfylde alle felterne markeret med rød stjerne.

Tredje del er "Kontaktinformation". Her udfylder du dine egne kontaktoplysninger: e-mail-adresse, telefonnummer og adresse.

I fjerde del, "Kontakt i nødstilfælde i eller uden for USA", må du gerne bruge en dansk kontakt, fx et familiemedlem eller en bekendt. Skriv vedkommendes navn, telefonnummer og e-mail-adresse.

I del fem, "Information om din rejse", skal du fortælle, om USA er din endelige destination, eller du rejser videre til et andet land. Hvis USA er din endelige destination, vælger du "No". Hvis du blot mellemlander i USA og rejser videre til et andet land med det samme, vælger du "Yes". I "US Point of Contact" er det i orden at skrive "unknown", hvis du ikke har en kontaktperson i USA. Under "Address" skal der også stå "unknown".

Sjette del handler om din nuværende eller en tidligere arbejdsgiver. Til det første spørgsmål svarer du "Ja", hvis du er eller har været i arbejde. Udfyld herefter de følgende felter med kontaktoplysninger på din nuværende eller seneste arbejdsplads. Hvis du aldrig har været i arbejde, vælger du "No".

Under disse spørgsmål kommer der en overskrift der hedder ”Gælder nogle af disse for Dem? (Svar ja eller nej)”. Alle disse 8 spørgsmål skal besvares med ja eller nej, da de er markeret med en rød stjerne, og dermed obligatoriske at svare på. Du trykker derfor i feltet ja eller nej når du vil besvare spørgsmålene.

I den sidste del af siden skal du udfylde feltet der er markeret med den røde stjerne og bekræfte, at du har læst og forstået alle spørgsmål samt angivet sande svar i udfyldelsen af indrejseprogrammet. Tryk blot med den venstre knap på musen i feltet ved siden af spørgsmålet og der vil herefter komme et flueben i feltet. Herefter trykkes på ”Næste”, og du vil blive sendt videre til trin 2.

2. Trin – Send Deres ansøgning

I dette trin skal du gennemlæse de oplysninger du angav i trin 1. Hvis de alle er rigtige går du ned i bunden af siden, og endnu en gang skrive dit pasnummer i feltet under den store grønne boks. Nedenunder feltet til pasnummer står der nogle sorte bogstaver på en grå baggrund. Disse bogstaver skal du skrive i feltet under den grå baggrund. Derefter trykker du på knappen ”Anvend”.

Hvis dine oplysninger er forkerte, gå da med det samme ned i bunden af siden, og tryk på knappen ”Forrige”. Så kommer du tilbage til trin 1 og kan rette dine oplysninger. Efter eventuelle rettelser kan du trykke på ”Næste” i bunden af siden. Herefter kommer du videre til trin 2 igen. Vær dog opmærksom på, at du kun kan ændre email-adresse, telefonnummer, flyselskab og flynummer, navnet på udrejsebyen og opholdsadressen i USA.

Når du har trykket på ”Anvend” i bunden af siden på trin 2 åbnes næste trin, som har overskriften ”Ansøgningsnummer”.

3. Trin – Modtag og nedskriv Deres ansøgningsnummer

På dette trin fremgår dit ansøgningsnummer. Det er meget vigtigt, at du skriver nummeret ned og medbringer det når du skal ud og rejse. Hvis du ikke har nummeret med i lufthavnen har flyselskabet ret til ikke at lade dig flyve til USA.

Når du har nedskrevet nummeret skal du trykke på knappen ”Næste” i bunden af siden, hvorefter det sidste trin med overskriften ”Svar” åbnes.

4. Trin – Betaling

Her foretages betalingen for ansøgningen. Det koster 14 USD, og betales direkte via hjemmesiden med et af følgende kreditkort: MasterCard, VISA, American Express og Discover (JCB, Diners Club).

5. Trin – Modtag svar på Deres ansøgning

I de fleste tilfælde vil det elektroniske system for indrejsetilladelser øjeblikkeligt returnere status på ansøgningen. I de tilfælde hvor der kræves mere tid til at behandle din ansøgning, vil du modtage svar indenfor 72 timer. Du vil modtage information om hvordan du kan undersøge ansøgningsstatus, såfremt du modtager et afventende svar.

Se de tre svarmuligheder herunder:

1. Authorization/Ansøgning godkendt

Din indrejsetilladelse er blevet godkendt og du har lov til at rejse til USA under Visa Waiver programmet. Dette svar garanterer dog ikke selve indrejsen i U.S.A. Told- og grænsekontrollen (CBP) i indrejselufthavnen vil træffe den endelige beslutning. Registreringen gælder i 2 år eller indtil dit pas udløber, hvis dette sker indenfor de 2 år.

2. Indrejsetilladelse afslået

Du har ikke tilladelse til at rejse under Visa Waiver programmet. Du kan muligvis få et visum fra Department of State til din rejse. Besøg venligst the United States Department of State website på www.travel.state.gov for yderligere oplysninger om hvordan man ansøger om et visum. Dette svar betyder ikke at du er blevet nægtet indrejse i USA. Dette svar betyder blot at du ikke kan rejse under Visa Waiver programmet. Hvis du modtager en sådant svar skal du kontakte Albatros Travel for yderligere information.

3. Afventer godkendelse

Din indrejsetilladelse er under behandling fordi en umiddelbar afgørelse ikke kunne foretages. Dette svar betyder ikke at resultatet er negativt. En endelig afgørelse vil blive truffet indenfor 72 timer. Vend venligst tilbage til dette website og vælg Opdater eller kontroller status på en tidligere indsendt indrejsetilladelse til USA. Du skal oplyse ansøgningsnummer, pasnummer og fødselsdato for at checke status på din ansøgning. 

Når du har modtaget dit svar, som vil fremgå på skærmen, kan du vælge at trykke på ikonet "print" og du vil herefter få en udskrift af din ansøgning med svar på inkl. dit ansøgningsnummer. I bunden af siden under det grønne felt skal du herefter klikke på knappen ”Forlad” eller registrer en anden rejsende, hvis din eventuelle medrejsende endnu ikke har udfyldt ansøgningen.