Albatros' store togt til Thule med Island

Det ultimative Grønlandseventyr – oplev alle højdepunkterne inkl. Diskobugten, Knud Rasmussens gamle Thule, Uummannaq og Islands dramatiske natur

På dette enestående Grønlandstogt sejler vi helt op til ”Isbjørneland” og Thule-området, som polarforskerne Knud Rasmussen og Peter Freuchen satte på verdenskortet. Naturen på disse kanter er ganske enkelt betagende smuk, stilheden er larmende, og ofte får du følelsen af at være helt alene i verden.

Vi kommer tæt på gletsjerlandskaber, hvaler og utilgængelige bygder og har følgeskab af den fantastiske flyver, den altid nærværende mallemuk. Det er netop tilfældet på denne oplevelsesrejse på første klasse, når vi med Albatros’ 4-stjernede krydstogtskib Ocean Diamond følger de gamle grønlandske indenskærs ruter langs den smukke kystlinje – i øvrigt udbudt af Albatros som en af de få operatører i verden.

Vi skal naturligvis opleve alle de klassiske højdepunkter i isbjergenes hovedstad, Ilulissat, ved den UNESCO-fredede Isfjord, Diskoøens smukke basaltfjelde og de fantastiske islandskaber omkring Eqip Sermia i Diskobugten. Vi skal også opleve Islands enestående natur og tusindårige historie. 

Alle kahytter og suiter på Ocean Diamond er rummelige, udvendige og med eget bad/toilet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Polarkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Danske kroner

Dagsprogram
Dag 1 Fly Billund – Island. Udflugt til det geotermiske område Seltúr. Fly til Kangerlussuaq, Grønland
Dag 2 Sisimiut. Byvandring og mulighed for vandretur
Dag 3 Qeqertarsuaq på Diskoøen. Kaffemik, og mulighed for vandretur
Dag 4 Upernavik – porten til Nordgrønland
Dag 5 Kullorsuaq, ”Djævelens Tommelfinger” og Melvillebugten
Dag 6 Det gamle Thule ved Dundasfjeldet
Dag 7 Siorapaluk – verdens nordligste bygd – og Qaanaaq
Dag 8 På vej sydover og storslåede islandskaber
Dag 9 Uummannaq. Byvandring i en af Grønlands smukkest beliggende byer. Mulighed for helikoptertur fra Uummannaq med gletsjer-sightseeing (tilkøb)
Dag 10 Den kælvende gletsjer Eqip Sermia og aftenvandretur til Sermermiutsletten i isbjergenes hovedstad, Ilulissat
Dag 11 Ilulissat. Mulighed for sejltur til den UNESCO-fredede Isfjord (tilkøb), helikoptertur (tilkøb) og vandretur
Dag 12 Sejlads mod Kangerlussuaq
Dag 13 Kangerlussuaq. Mulighed for udflugt til indlandsisen (tilkøb) og fly til Island
Dag 14 Fly Keflavik - Billund

Ocean Diamond

Det 4-stjernede Ocean Diamond er et klassisk mindre krydstogtsskib med god plads og dejlige udendørs dækarealer.

Hun er et eminent ekspeditionsskib – indrettet med dejlige kahytter, rummelige suiter og stilfulde fællesarealer, alt sammen med sans for detaljen. Med en besætning på over 70 personer er serviceniveauet om bord uovertruffent. I 2004 gennemgik skibet en mindre renovering, og i 2015 fik de øverste 10 suiter en gennemgribende nyindretning og modernisering.

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
41.998,–
Billund
På forespørgsel
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
41.998,–
København
På forespørgsel
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
44.998,–
København
På forespørgsel
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly Billund – Island. Udflugt til det geotermiske område Seltúr. Fly til Kangerlussuaq, Grønland
Boblende mudder på Island

Vi flyver til Grønland med stop i Island. Her skal vi opleve den enestående smukke og dramatiske islandske natur på en tur rundt på Reykjanes-halvøen. På vejen besøger vi Seltúr, som er en del af det geotermiske område Krýsuvík på den sydlige del af Reykjanes-halvøen. Området ligger på den vulkanske zone, som skærer gennem Island. Her mødes de tektoniske plader mellem Europa og Amerika. Vi skal opleve Islands vulkanske aktivitet på tæt hold med svovlhuller og boblende, kogende mudder. Området er så godt som blottet for vegetation, men byder alligevel på fantastiske farver dannet af de sure svovldampe, som har ændret områdets udseende.

Vi kører til lufthavnen og flyver til Kangerlussuaq i Grønland. Herfra kører vi cirka 12 kilometer til den lille havn vest for lufthavnen, hvor vores skib, Ocean Diamond, er ankret op. I gummibåde af zodiac-typen sejler vi i mindre hold ud til skibet, der ligger cirka en kilometer ude i fjorden, afhængig af om der er høj- eller lavvande. Der vil blive udleveret letvægtsredningsveste på havnen, og en sømand på kajen vil være behjælpelig med ombordstigningen i gummibåden. Adgangen til skibet foregår via en trappe på siden af skibet. Om bord på skibet bliver kahytterne anvist, sikkerhedsprocedurerne gennemgås, og mens vi nyder middagen i den smukke salon, påbegynder vi sejladsen ud gennem den cirka 160 kilometer lange fjord.

Dag 2
Sisimiut. Byvandring og mulighed for vandretur
Sisimiut

Først på formiddagen er vi fremme ved Sisimiut, og efter morgenmaden skal vi have et indtryk af det moderne Grønland. Sisimiut er Grønlands nordligste by med isfri havn i vinterperioden og er desuden den sydligste by, hvor det er tilladt at holde slædehunde. Med små 5.400 indbyggere er Sisimiut Grønlands næststørste by efter Nuuk.

Der har boet mennesker i Sisimiut-området i cirka 4.500 år: Saqqaq-, Dorset- og Thulekulturens folk, der alle kom fra Canada og primært levede af fisk, fugle og pattedyr som hval, sæl og rensdyr. I 1600-tallet kom de første europæiske hvalfangere til Sisimiut-egnen. De havde kun sporadisk kontakt med landets befolkning, og først efter den norske missionær Hans Egedes kolonisering af Grønland i 1721 blev der etableret fast kontakt mellem inuitter og europæere. I 1756 blev en koloni oprettet med navnet Holsteinsborg efter Greve Johan Ludvig Holstein, og Sisimiuts gamle bydel består af huse fra koloniens første hundrede år. Det ældste hus i byen er fra 1756, og en af de mest markante bygninger er den blå kirke fra 1775.

I dag er Sisimiut en vigtig uddannelses- og industriby, og af fabrikker kan man fremhæve Royal Greenlands fiskefabrik, der er den største af sin art i Grønland og en af de mest moderne i verden.Vi tager på en spændende byvandring, hvor vi primært ser den gamle kolonitidsbydel med museet og den smukke kirke, men vi lægger også vejen forbi byens travle centrum med en lang række helt moderne forretninger.

Efter frokost er der mulighed for at deltage i en vandretur til Teleøen (ca. 4,5 km).

Midt på eftermiddagen fortsætter vi vores sørejse videre mod nord. I løbet af aftenen passerer vi fjorden Sisimiut Isortuat, Nordre Strømfjord, bygderne Attu og Ikerasaarsuk samt den lille by Kangaatsiaq. I løbet af den lyse nat passerer vi Aasiaat (Egedesminde) og når ind i den sydlige del af Diskobugten, inden vi sætter kursen mod den berømte Diskoø med de karakteristiske 1.000 meter høje lagdelte fjelde.Vi er langt nord for polarcirklen, nætterne er stadig lyse (i det mindste frem til slutningen af august), og de morgenfriske kan med fordel nyde synet af isbjergene, Diskobugtens kæmper, der presses ud af Ilulissat Isfjord.

Dag 3
Qeqertarsuaq på Diskoøen. Kaffemik, og mulighed for vandretur
Til kaffemik i Qeqertarsuaq

Om morgenen bliver vi mødt af de første isbjerge, der som hvide kæmper kan ses i horisonten på vej ud i Davisstrædet med strømmen sydpå. Under Diskoøens 1.000 meter høje basaltfjelde er vi gået ind i en beskyttet naturhavn, der med rette bærer det danske navn Godhavn og på grønlandsk Qeqertarsuaq, som slet og ret betyder “Den Store Ø”.

Qeqertarsuaq var indtil 1950 den vigtigste by nord for Nuuk, alene på grund af den store mængde hvaler. Helt tilbage fra 1700-tallet har hvalfiskeriet bragt velstand til Diskoøen, som dog i dag er på vej ind i glemslen med dalende arbejdsmuligheder og manglende forbindelser til fastlandet.

Vi går gennem byen til den særprægede ottekantede kirke, der i folkemunde kaldes ”Vorherres Blækhus”. Under opholdet i Qeqertarsuaq bliver der budt på traditionel grønlandsk ”kaffemik” med kaffe, kage og hygge. En enestående mulighed for at opleve den berømte grønlandske gæstfrihed på tætteste hold! Efter veloverstået kaffemik er der mulighed for at deltage i en vandretur til Kuanneq (ca. 11 km).

Sidst på eftermiddagen stævner skibet igen ud i bugten med kurs nordover. Om aftenen går skibet vest om Diskoøen, passerer Hareøen og og vi ser hele tiden isfjelde – det ene mere dramatisk og særegent end det andet.

Dag 4
Upernavik – porten til Nordgrønland
Upernavik

Kursen går nu mod Upernavik, som bliver vores første glimt af Nordgrønland. Vi holder øje med de store hvaler, der ikke sjældent passerer disse farvande. Vi følges på vej af den lille stormfugl, mallemukken, der veksler mellem læ og luvart for at få fart og dynamik i sin flugt efter skibet.

Upernavik ligger på en ø af samme navn i den sydlige ende af Upernavik Isfjord. Upernavik betyder ”Forårsstedet”, hvilket henviser til, at det var her, man tog til om foråret, når isen brød op – dels for at handle og dels for at fiske og drive fangst ud til det åbne hav. Byen ligger på den sydlige del af øen, hvor havet som regel er roligt – uanset vejret.

Erhvervsmæssigt er Upernavik en blanding af gammel fangerkultur og højteknologisk fiskeindustri, hvor den traditionelle hundeslæde og den moderne snescooter arbejder side om side. Selve byen blev grundlagt i 1772 som dansk kolonistation, men områdets historie går, som i resten af Vestgrønland, cirka 4.500 år tilbage, hvor grupper af jægere og samlere rejste langs kysterne af Alaska, Canada og til sidst Grønland.

Vi ser blandt andet det lille, spændende museum, som er verdens nordligste frilandsmuseum. På kirkegården oven for museet ligger den danske opdagelsesrejsende Peter Freuchens grønlandske kone, Navarana, begravet.

Dag 5
Kullorsuaq, ”Djævelens Tommelfinger” og Melvillebugten
Udsigt til "Djævelens Tommelfinger"

Efter en flot dag når vi frem til bygden Kullorsuaq, som har cirka 400 indbyggere. Navnet betyder ”Den Store Tommelfinger” og refererer til den særegne 540 meter høje klippe lidt uden for bygden, som ligner en tommelfinger. Klippen markerer indsejlingen til Melvillebugten, og vi er nu for alvor kommet til isbjørneland. Bygdens beboere nedlægger flere hvert år, og skindet bruges til de eftertragtede isbjørnebukser, mens det (for lokale ganer) velsmagende kød fordeles blandt alle i bygden. Byen ernærer sig primært ved fangst og fiskeri – først og fremmest sæl, hvidhval og narhval. Vi tager en lille gåtur i byen og nyder den imponerende udsigt til ”Den Store Tommelfinger” også kaldet ”Djævelens Tommelfinger”, der troner majestætisk øst for byen.

Vi er nu nået til en af de mest spændende steder på rejsen, når vi skal krydse de 400 kilometer over Melvillebugtens isfyldte farvand. Hele strækningen er præget af kælvende gletsjere, og manglen på fastland gjorde, at polareskimoerne var isoleret fra resten af Vestgrønland indtil for blot 100-120 år siden. Polareskimoerne ved Thule har således et tættere forhold til inuit i Canada og dermed en dialekt, som adskiller sig væsentligt fra det sydligere grønlandske sprog.

Det er ikke hver sommer, at havisen i Melvillebugten forsvinder. Under alle omstændigheder giver issejlads en unik mulighed for at oplever sælerne på nært hold – og med stor sandsynlighed også deres største fjende: isbjørnen!

Dag 6
Det gamle Thule ved Dundasfjeldet
Dundasfjeldet

Vi forventer at være gennem Melvillebugten tidligt om morgenen og er således igen fremme i beboede egne. Vi passerer Meteoritøen, hvor Melvillebugtens største bygd – Savissivik – ligger. Navnet betyder ”stedet hvor man kan hvæsse sin kniv” og henviser til den jernmeteor, som for mange tusinde år siden sprængtes i atmosfæren og slog ned i området i en nordvest-sydøstlig retning. Jernet blev af inuitterne gennem generationer møjsommeligt banket af i små stykker og brugt til pilespidser og knive. De største blokke blev (gen)fundet af den amerikanske polarforsker Robert Peary og bragt til Washington, mens en femte blok blev opdaget af danskeren V.F. Buchwald i 1963, og den står nu på Geologisk Museum i København.

Vi går i land i bugten North Star for at tage det karakteristiske Dundasfjeld i øje. Her ser vi den legendariske gamle handelsstation Thule, som Knud Rasmussen etablerede i 1910 sammen med Peter Freuchen ved foden af fjeldet, hvor Peter Freuchens hus fra dengang stadig ligger. Her i det gamle Thule kunne Kap York-polareskimoerne for første gang nogensinde indhandle deres skind og ikke bare få glasperler og lignende, som tidligere tiders hvalfangere og ekspeditionsfolk spiste dem af med. Den væsentligste del af stationens indtjening gik faktisk tilbage til samfundet igen i form af de mange ekspeditioner (1. til 6. Thuleekspedition), som Knud Rasmussen foretog til blandt andet Peary Land og langs den canadiske kyst til Alaska.

Dag 7
Siorapaluk – verdens nordligste bygd – og Qaanaaq
Blå himmel, hvide skyer - blåt hav, hvid is

Første stop på den sydgående rejse er i verdens nordligste ”naturlige” beboelse, Siorapaluk, hvor vi ankommer om morgenen. Siorapaluk er i højere grad end Qaanaaq en fangerby, hvor knægtene kan håndtere et hundespand og en snescooter fra de er små. Siorapaluk betyder ”lille strand” og er opkaldt efter den lille hvide sandstrand, der ligger foran bygden.

Adskillige Albatrosgæster og rejseledere har gennem årene taget en dukkert fra stranden her ved 77.47°N, 70.43°Ø, og det skulle efter sigende være et uforglemmeligt koldt gys! Der er blot tre til fire timers sejlads videre til Qaanaaq, som vi besøger om eftermiddagen.

Dag 8
På vej sydover og storslåede islandskaber
På havet med Ocean Diamond

Vi passerer atter Melvillebugten. Vi forsøger at sejle ad den indenskærs rute og få et blik ind i det store fjordsystem. Alt efter vind og vejr beslutter ekspeditionslederen i samråd med skibets kaptajn, hvor tæt på kysten vi kan sejle. Forhåbentlig får vi også et kig ind i Upernavik Isfjord, der byder på gletsjeren Upernavik Isblink og en storslået udsigt ud over islandskaberne.

Således beriget med endnu en fantastisk dag om bord og i naturens tegn begiver vi os videre mod Uummannaq.

Dag 9
Uummannaq. Byvandring i en af Grønlands smukkest beliggende byer. Mulighed for helikoptertur fra Uummannaq med gletsjer-sightseeing (tilkøb)
Uummannaq

Om morgenen befinder vi os 590 kilometer nord for polarcirklen, på 70° grader nord, i en af Grønlands smukkeste og mest solrige egne. Vi er nået til Uummannaq. Indsejlingen mod Uummannaq er ganske enkelt i verdensklasse og bør nydes fra dækket, uagtet hvilken tid skibsklokken må slå. Byen ligger på en 12 km² stor ø, og udsynet domineres af det imponerende 1.175 meter høje hjerteformede fjeld, som byen er opkaldt efter.

Der er fra byen en imponerende udsigt til Storøens 1.000 meter høje klippesider, til Nuussuaqhalvøens snedækkede tinder i syd og ud over fjorden, hvor store isbjerge i alle former og størrelser majestætisk flyder forbi i langsom rutefart, dirigeret af den aktuelle vind og strøm. Hele fem aktive bræer i bunden af fjorden sørger for, at der er masser af isfjelde at kigge på.

Uummannaq blev først anlagt som koloni i 1758 inde på Nuussuaqs fastland, men allerede i 1763 flyttede byen ud på øen, hvor sælfangsten var bedre. Vi tager på en gåtur gennem byens stejle gader og ser blandt andet et gammelt tørvehus, der var i brug indtil for få årtier siden.

Det var i Uummannaq-distriktet på Nussuaq-halvøen ved Qilakitsoq (”der, hvor himlen hænger lavt”), man fandt de berømte Qilakitsoq-mumier. De seks kvinder og to børn menes at være druknet i en konebådsulykke og begravet i en tør og kølig klippegrotte for 600-700 år siden. Mumierne opbevares nu i Nuuk på Nationalmuseet.

Vi bruger formiddagen i byen, der med sit stabile arktiske klima med 2.000 solskinstimer og bare 100 millimeter årlig nedbør med rette kan kalde sig Grønlands Riviera!

Du har mulighed for at købe en helikoptertur, som tager dig med på gletsjer-sightseeing i Uummannaq-området. Helikopterturen er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal bestilles særskilt hjemmefra inden rejsen. (Læs mere under Prisinformation).

Først på eftermiddagen mødes vi i havnen for ombordstigning og videre rejse mod syd. Hvis vinden ikke er for kraftig, lægger kaptajnen skibet ind til den lille bygd Niaqornat på Nuussuaqs nordside. Her bor bare 40-50 mennesker, der lever af rensdyrjagt og fangst. Når vi har mulighed for at komme i land, åbner bygden sig for os, og vi får et godt indtryk af livsvilkårene i et af Grønlands mindste bosteder.

Dag 10
Den kælvende gletsjer Eqip Sermia og aftenvandretur til Sermermiutsletten i isbjergenes hovedstad, Ilulissat
Eqip Sermia-gletsjeren

Om formiddagen er skibet fremme ved et af rejsens naturmæssige højdepunkter, den enorme gletsjer Eqip Sermia i Diskobugtens nordøstlige hjørne. Denne gletsjerfront cirka 50 sømil nord for Ilulissat er blevet en mindre berømthed, og mange turbåde tager hertil hver dag. Også de gamle ekspeditionsfolk havde deres base her, blandt andet den franske etnolog og polarforsker Paul-Émile Victor, der byggede et overvintringshus, som han benyttede i forbindelse med sine ture ind på indlandsisen i perioden 1948-1953.

Vi sejler så tæt på iskanten som muligt, dog i behørig afstand fra nedstyrtende isblokke og de voldsomme bølger, som opstår ved kælvingen. Først på eftermiddagen gøres klar til afgang, og kursen går nu mod Ilulissat, hvor vi lægger til sidst på aftenen. Vi skal for en god ordens skyld nævne, at Ataa-fjorden ind til Eqip Sermia indimellem fyldes så meget med gletsjeris, at en passage med skibet ikke er mulig. I så fald ændres denne dags program for eksempel til et bygdebesøg i Diskobugten – i den forladte kulmineby Qullissat eller bygden Saqqaq.

Vi ankommer til Ilulissat tidligt om aftenen. Ilulissat betyder på grønlandsk ”isfjelde”, og byens kælenavn er med rette ”Isbjergenes Hovedstad”. I Diskobugten lige ud for Ilulissats kyst dvæler nemlig de gigantiske isbjerge. De kommer fra Isfjorden, en god halv times gåtur syd for Ilulissat, og de fødes 70 kilometer længere inde i fjorden af den enorme Sermeq Kujalleq-gletsjer, der med en bredde på 10 kilometer og tykkelse på 1.000 meter er den mest produktive bræ uden for Antarktis. Hvor de fleste andre bræer kun kælver med en fart af cirka en meter per døgn, kælver Ilulissat Isbræ med en fart af 25 meter. Dette betyder i praksis, at bræen producerer mere end ti procent af alle isbjerge i Grønland, svarende til 20 millioner tons per døgn. Alt dette har været medvirkende til, at Isfjorden er kommet på UNESCO’s verdensarvliste.

I de mere end 250 år, som er gået siden Ilulissats grundlæggelse, er den vokset støt, og den er i dag Grønlands tredjestørste by med mere end 4.500 indbyggere. Det er en meget levende og hyggelig by, med et efter grønlandske forhold rigt udbud af kulturelle attraktioner. Det var i Ilulissat, polarforskeren Knud Rasmussen blev født, ligesom hans gode ven, den eminente hundekusk Jørgen Brønlund, der deltog i og omkom under Danmark-ekspeditionen. Vi går en aftentur gennem byen og afslutter med den cirka to kilometer lange tur ud til Sermermiutsletten, hvorfra vi kan nyde stilheden og det smukke syn over Isfjorden.

Hvis vi mod forventning ikke kan komme ind til Ilulissat på grund af is ved indsejlingen til havnen, besøger vi i stedet byerne Qasigiannguit og Aasiaat syd for Ilulissat.

Dag 11
Ilulissat. Mulighed for sejltur til den UNESCO-fredede Isfjord (tilkøb), helikoptertur (tilkøb) og vandretur
Ilulissat set fra søsiden

I dag kan du udforske Ilulissat på egen hånd. Vi tilbyder også en vandretur langs Isfjorden, hvor vi igen besøger Sermermiutsletten, men går længere langs Isfjorden for at opleve den fantastiske natur i dagslys (ca. 10,5 km).

Du har også mulighed for at tage med på en spændende bådudflugt til Isfjorden (varer cirka 2,5 timer), hvor vi oplever det fantastiske isscenarie helt tæt på. Sejlturen er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige og en stor naturoplevelse, du vil huske lang tid efter. Husk varmt tøj!

(Udflugten til Isfjorden er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal bestilles særskilt. Se under Prisinformation).

Der er endvidere mulighed for at tilkøbe en helikoptertur hen over Isfjorden. Denne ekstraudflugt kan bestilles hjemmefra (2017-prisen er 2.995,- dkk pr. person).

Der er endvidere mulighed for at tilkøbe en helikoptertur hen over Isfjorden. Denne ekstraudflugt kan ikke bestilles hjemmefra. Vores ekspeditionsteam vil på det første informationsmøde informere om denne udflugt og tage imod bestillinger. Udflugten betales direkte til vores lokale samarbejdspartner i Ilulissat på udflugtsdagen (2016-priserne ligger endnu ikke ligger fast. 2015-prisen pr. person er 1.495 kr. for en helikoptertur).

Sidst på eftermiddagen drager vi igen ud i Diskobugten på vores vej sydover. Før vi siger farvel til Isbjergene, der nu har fulgt os de sidste mange dage, håber vi at møde de territoriale pukkelhvaler, der holder til ud for Aasiaat. Pukkelhvaler giver ofte et fantastisk show, hvor vi kan se både rygfinne og hale, og til tider hopper de helt op af vandet.

Dag 12
Sejlads mod Kangerlussuaq
Vi håber på at møde hvaler

Skibet har skudt sydover i løbet af natten, og vi har lagt Diskobugten bag os. Vi bruger den sidste dag om bord til at beundre den fantastiske udsigt til Grønlands vestkyst og håber på at møde hvaler eller andre havpattedyr på vores vej mod Søndre Strømfjords munding.

Dag 13
Kangerlussuaq. Mulighed for udflugt til indlandsisen (tilkøb) og fly til Island
Kangerlussuaq

I løbet af natten er vi sejlet gennem den 160 kilometer lange Søndre Strømfjord, og om morgenen er vi fremme ved turens slutmål, Kangerlussuaq.

Kangerlussuaq har den største af Grønlands to internationale lufthavne for civil trafik. Der bor permanent cirka 4-500 mennesker i Kangerlussuaq, hvoraf de fleste er tilknyttet lufthavnen. Her er et glimrende supermarked, et posthus, en restaurant (på hotellet) samt Polar Lodge, der fungerer som Albatros’ Grønlandskontor, hotel og souvenirbutik, beliggende blot 100 meter fra lufthavnsbygningen. Efter morgenmad om bord på skibet siger vi farvel til skibets personale og sejler i zodiac-flåder ind til land. Inden den videre rejse til Island er der mulighed for at tage med på en spændende udflugt til den mægtige grønlandske indlandsis. Udflugten tager cirka fire timer.

(Udflugten til indlandsisen er ikke inkluderet i rejsens pris. Udflugten kan købes særskilt, se under Prisinformation. OBS – for personer med dårlig ryg og nakke gør vi opmærksom på, at ruten til indlandsisen udgøres af grusvej og til tider ujævnt terræn).

Vi flyver herefter til Island og kører direkte til vores hotel centralt i Reykjavík. Der er middag i Reykjavik efter ankomst.

Dag 14
Fly Keflavik - Billund

Vi bliver hentet på hotellet og kører mod Keflavík Lufthavn, hvor flyet hjem til Danmark venter.

Ekstra udflugter i Grønland

Sejlads mellem isfjelde i Ilulissat
Der er mulighed for at deltage i en spændende sejltur til isfjeldene ved Ilulissat. Udflugten skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.
Udflugten er ledet af en guide fra vores lokale agent.

Pris: kr. 580,- pr. person

Indlandsisen Punkt 660
Der er mulighed for at deltage i en spændende udflugt til indlandsisen, Punkt 660 i Kangerlussuaq. Udflugten skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.
Udflugten er ledet af en guide fra vores lokale agent.

Pris: kr. 640,- pr. person

Vejr-, vind- og strømforhold med videre kan gøre, at udflugterne må ændres eller aflyses. Udflugten skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Helikoptertur fra Ilulissat til hjertet af den UNESCO-fredede isfjord
Deltag i en fantastisk helikoptertur til den 7 km brede Kangia-gletsjer, der producerer isbjergene til Ilulissats UNESCO-fredede Isfjord. Med 43 millioner tons is og en fart på 50 meter om dagen er Ilulissats gletsjer den mest producerende på den nordlige halvkugle. Vi flyver over Isfjorden og lander på den yderste fjeldkant foran den gigantiske gletsjer i cirka 30 minutter. Helikopteren er af typen CS61 med plads til 18 personer. Flyvetid cirka 50 minutter.

Udflugten gennemføres ved min. 12 deltagere.

Pris: kr. 2.995,- pr. person

(Helikopterne fyldes op efter den rækkefølge, der er bestilt, og vi kan desværre ikke garantere, at man kommer til at flyve samme med den/dem, man har bestilt sammen med)

NYHED – Oplev naturen på vandreture!

I år har du mulighed for at deltage på en række vandreture i løbet af din krydstogtsrejse i Grønland. Turene er for dig, der ud over sejlturen langs Grønlands kyst gerne vil se lidt mere af det grønlandske landskab og nyder at vandre i naturen.

Sisimiut: Vandretur til Teleøen, hvor fortid og nutid mødes (2-3 timer, ca. 4,5 km)
Qeqertarsuaq
: Vandretur til Kuanneq – Basaltsøjlerne (4-5 timer, ca. 11 km)
Ilulissat
: Vandretur langs Isfjorden – udsigt til isfjelde (4-5 timer, ca. 10,5 km)*

Vandreturene er let krævende. Det forventes, du kan færdes uden hjælp i bakket terræn, hvor der kan være stenet og ujævnt, og man skal krydse vandløb. Du skal kunne gå 4-5 timer i et jævnt tempo.
Tilmelding til vandreturene foregår på skibet, og det er ikke muligt at tilmelde sig hjemmefra. Turene er gratis og arrangeres af vores ekspeditionsteam om bord. 

* Hvis du har købt udflugten med issejlads eller helikoptertur i Ilulissat, vil der desværre ikke være tid til at deltage i vandreturen.

Prisinformation

Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger.

 • Kahytskategori P: inkluderet i rejsens pris
 • Kahytskategori O: inkluderet i rejsens pris
 • Kahytskategori D: kr. 9.998,- pr. person
 • Suitekategori B: kr. 17.998,- pr. person
 • Suitekategori A: kr. 19.998,- pr. person
Tillæg for enkeltkahyt
 • Kahytskategori P: 15.998,-
 • Kahytskategori D: 24.498,-

(kun muligt i kat. P og D)

Prisen inkluderer
 • Dansk- og skandinavisktalende ekspeditionsteam
 • Fly Billund – Kangerlussuaq via Island t/r
 • Lufthavnstransport på Island og i Grønland t/r
 • Udflugt til Reykjanes-halvøen, dag 1
 • Havnenære byvandringer i Sisimiut, Qeqertarsuaq, Upernavik, Kullorsuaq, Siorapaluk, Qaanaaq, Uummannaq og Ilulissat
 • Mulighed for vandreture i Sisimiut, Qeqertarsuaq og Ilulissat
 • Besøg på museum i Sisimiut, Qeqertarsuaq, Upernavik og Ilulissat
 • Besøg i kirken i Sisimiut og Qeqertarsuaq
 • Kaffemik i Qeqertarsuaq
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederne
 • 12 dages skibsrejse med Ocean Diamond i delt udvendig dobbeltkahyt kategori P med bad/toilet
 • 1 nat på hotel i Reykjavík i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand på skibet
 • Middag i Reykjavík, dag 13
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Helikoptertur fra Uummannaq med gletsjer-sightseeing dag 9, kr. 1.698,- pr. person
 • Sejlads mellem isfjelde i Ilulissat dag 11, kr. 580,- pr. person
 • Helikoptertur fra Ilulissat til hjertet af den UNESCO-fredede Isfjord, kr. 2.995,- pr. person
 • Udflugt til indlandsisen Punkt 660 dag 13, kr. 640,- pr. person
 • Udflugt med Super Jeep til Þórsmörk dag 15, kr. 2.498,- pr. person
 • Hvalsafari i farvandet ud for Reykjavík dag 15, kr. 748,- pr. person
 • Tillæg for enkeltkahyt og opgradering af kahyt
 • Eventuelle måltider og drikkevarer på land
 • Drikkevarer ud over kaffe, te og isvand på skibet
 • Drikkepenge til besætningen på Ocean Diamond (cirka 13,5 USD pr. dag pr. deltager)
 • Måltider ud over morgenmad under ophold i Reykjavík
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”
Tilkøbsudflugter
 • Helikoptertur fra Uummannaq med gletsjer-sightseeing på dag 9. Kr. 1.698,- pr. person (udsolgt)
 • Sejlads mellem isfjelde i Ilulissat på dag 11. Kr. 580,- pr. person
 • Helikoptertur fra Ilulissat til hjertet af den UNESCO-fredede isfjord på dag 11. Kr. 3.500,- pr. person
 • Udflugt til indlandsisen punkt 660 på dag 13. Kr. 640,- pr. person
Børnerabat 2-11 år

50% af grundprisen ved 2 betalende voksne i samme kahyt. (kun muligt i kahyt T og B)

OBS: Der er ikke en barne-/ekstra seng til barnet, så barnet må dele seng med de voksne, eller sove i en af enkelt-/voksensengene. Skibet er ikke indrettet til børn, eller har faciliteter såsom barneseng og højstol. Dette kan man selv tage med for egen regning.

Kontakt os, hvis I ønsker at rejse med børn.

Rabat på kr. 2.000,- ved 3 eller 4 voksne i en kahyt

Hvis I bor 3 eller 4 voksne (12+ år) i samme kahyt, får I 2.000,- i rabat pr. person. Dette er kun muligt i kategori T for 3 voksne (kategori T grundpris) og i kategori B for 3 eller 4 voksne.

Kontakt os, hvis I ønsker at bo tre eller fire personer i samme kahyt.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Om kahytterne

Suitekategori A: Suite med privat balkon (30 m²) på dæk 7 
Indrettet med dobbeltseng eller 2 separate senge og sofaarrangement. Glasskydedør ud til privat balkon med liggestol, cafébord og to stole. Badeværelse med brusebad og toilet.

Suitekategori B: Udvendig suite med 2 vinduer (37 m²) på dæk 4 
Dobbeltseng og 2 separate senge, sofaarrangement og 2 badeværelser: et med badekar og toilet, et med brusebad og toilet.

Kahytskategori D: Udvendig kahyt med vindue (17-19 m²) på dæk 4, 5 og 6
Dobbeltseng eller 2 separate senge og vindue. Badeværelse med badekar og toilet. På dæk 5 er der et udendørs gangareal tilgængeligt for alle på skibet.

Kahytskategori O: Udvendig kahyt med begrænset udsigt og vindue (17-19 m²) på dæk 5 og 6 
Dobbeltseng eller 2 separate senge og et vindue. Badeværelse med badekar og toilet. På dæk 5 er der et udendørs gangareal tilgængeligt for alle på skibet.

Kahytskategori P: Udvendig kahyt med koøje (19 m²) på dæk 3 
Dobbeltseng og 2 koøjer. Badeværelse med brus og toilet.

Kahytskategori T: Udvendig kahyt med koøje (19 m²) på dæk 3
2 separate senge og en overkøje. 2 koøjer. Badeværelse med brus og toilet. Kun til tre personer (triple).

Vind- og vejrforhold

Vi skal gøre opmærksom på, at vejr-, vind- og strømforhold med videre kan medføre, at der forekommer justeringer/ændringer i program og sejltider.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 50 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne krydstogtrejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn. Personer under 18 år skal rejse i følge med personer over 18 år.

Ikke egnet for gangbesværede

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Det er absolut en god idé at medbringe en kikkert. Man går glip af meget uden kikkert.

Pas og pasoplysninger til Albatros Travel

Grønland er i rigsfællesskab med Danmark, og man skal ikke vise pas ved indrejse. Men på grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser kan flyselskabet kræve at se dit pas. Vi anbefaler derfor på det stærkeste, at du medbringer dit pas! Desuden kræver rederiet, at alle gæster har oplyst pasdetaljer (pasnummer og -udløbsdag; fødselsdato og -sted). Vi anmoder derfor om, at en paskopi indsendes til Albatros umiddelbart efter en eventuel rejsebestilling. I forbindelse med check-in på skibet afleveres passet eller anden gyldig billed-ID, som opvares indtil krydstogtets afslutning.

Tilslutning med indenrigsfly

Tilslutning med indenrigsfly fra Billund, Aarhus eller Aalborg 1.000,- pr. person.

Mere om Grønland

Her kan du få mere at vide om Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.
Om at rejse i Grønland

Hvad er et polarkrydstogt?

Et polarkrydstogt adskiller sig væsentligt fra almindelige turistrejser og krydstogter, idet vi ikke har samme muligheder for at planlægge rejsen i detaljer. Mange elementer er uforudsigelige, og rutebeskrivelsen og programmet skal derfor ses som det ideelle mål, mens vind-, is- og strømforhold uundgåeligt vil medføre ændringer i programmet.

Der er yderst sparsomt med turisme i Thuleområdet og Melvillebugten. En stor del af den strækning, vi planlægger at sejle, har ingen organiseret form for turisme, og meget få andre skibe lægger ind her. Vi er derfor helt afhængige af Albatros’ egne erfaringer og de nye, vi gør os undervejs. Ekspeditionslederen lægger i samråd med skibets kaptajn rute- og dagsprogram undervejs og vil derved sikre det størst mulige udbytte af rejsen på baggrund af de aktuelle forhold – og muligheden for at se hvaler eller andre arktiske dyr.

På dette krydstogt foregår langt de fleste af landgangene med skibets solide zodiac-flåder. Adgang til zodiac-flåderne foregår fra en solid platform agter på Magellan-dækket, hvor man også kommer tilbage om bord på skibet. Skibets matroser hjælper med ombordstigningen og er certificerede i at sejle zodiac-flåderne.

Vigtige regler ved landgange og udflugter

Når man opholder sig i land er det selvsagt meget vigtigt at udvise dybeste respekt for den unikke natur, det vil sige at handle efter devisen: Efterlad ikke andet end dine fodspor, tag ikke andet med fra naturen end minder. Vi beder også om, at man holder sig nogenlunde i nærheden af ens gruppe – det gælder i særdeleshed, når man er på ekspedition i Arktis, hvor mødet med en isbjørn ikke er helt usandsynligt. Isbjørnen er et af de farligste rovdyr for mennesker. Om sommeren, hvor det er vanskeligt for dem at jage sæler, kan de være overordentligt sultne. En isbjørn kan uden problemer skjule sig bag en klippeblok, en fangsthytte eller i en lille lavning. Her er det også vigtigt at følge ekspeditionslederens anvisninger og der er absolut ingen muligheder for at gå rundt på egen hånd.

Generelle sikkerhedsregler

1. Sørg for, at din svømmevest sidder ordentligt fast, inden du bevæger dig ned ad lejderen til zodiac-flåden.
2. Sørg for at have begge hænder frie, når du går om bord i zodiac-flåden. Eventuelt fotoudstyr og andet lægges ned i dagsrygsækken.
3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne hele tiden, og husk, at vejret pludselig kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.
4. Hold sikkerhedsafstand til dyr og fugle (minimum fem meter).
5. Hold øje med tiden, og husk, hvornår skibet sejler igen. Sørg for, at dit ur viser samme tid som fartøjets, og vær klar over, hvornår den sidste båd skal forlade stranden.
6. Når fartøjets alarm lyder, betyder det, at alle hurtigst muligt skal vende tilbage til gummibådene.

Beklædning

En skibsrejse langs Grønland kræver relativ stor variation i beklædningen. I Midtgrønland kan man på land forvente temperaturer op til 7-10 grader og i Thuledistriktet 0-5 grader. Men på havet er det varme og vandtætte tøj, hue og vanter nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord og glimrende til spadsering i byerne og til brug i flyet hjem.

Beskyttelse mod myg og insekter

Myggesæsonen i Grønland er i juni og juli, og mitterne kommer i august. Oftest findes myg og mitter ikke inde i selve byerne, men det kan ske. Hvis man bevæger sig ud på vandringer i den omgivende natur, kan man medbringe et net, der beskytter hele hovedet. Vi er dog så langt henne i august, at antallet af insekter er begrænset. Der er ingen myg på Island.

Solcreme

Selvom vi befinder os langt nordpå, er der en god styrke i solens stråler, både om dagen og om natten (i perioden, hvor der er midnatssol). Grundet de arktiske forhold og den tørre luftfugtighed er solen faktisk stærkere end i Danmark. Vi anbefaler derfor, at du medbringer solcreme med en høj faktor på din rejse.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi forventer at sejle meget indenskærs. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere

De fleste af Albatros Travels rejser er ledet af en dansk rejseleder, som enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder; det vil altid tydeligt fremgå af programmet, hvorvidt rejsen er ledet af en rejseleder eller ej.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der i fællesskab med rejselederen aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager fra rejseledere og kunder efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

17GLCSC01EDK2108