Bjørne og tigre i Indien

Paladser, templer, tigre og bjørne i det nordlige Indien – inkl. Taj Mahal, safari i Ranthambore Tigerreservat samt besøg på bjørnereservat i Agra

Oplev Indiens pragtfulde, farverige kaos, de store landskaber, de travle og summende byer og nogle af verdens mest betagende kulturskatte. Vi besøger det nordvestlige hjørne af Indien, hvor Delhi, Jaipur og Agra danner en historisk og kulturel trekant. En eventyrlig verden af gamle forter, sydende basarer, smukke paladser og landsbyer, hvor befolkningen stadig lever på kanten af en anden tidsalder.

På denne specialrejse får du et unik besøg bag kulisserne hos Agra Bear Rescue Facility, et bjørnereservat ledet af Wildlife SOS. Vi besøger også Ranthambore Tigerreservat, hvor vi har gode chancer for at opleve den indiske tiger. Et af rejsens andre højdepunkter er det berømte Taj Mahal, som majestætisk og smukt står som symbol på kærligheden mellem mennesker.

Undervejs til Agra gør vi stop ved endnu en UNESCO-seværdighed: den forladte ruinby Fatehpur Sikri, hvor monumenter, templer og moskeer tavst fortæller historien om Stormogulrigets betydeligste hersker, som fik opført en overdådig hovedstad.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Rupi

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Delhi og videre til Jaipur. City Palace
Dag 3 Jaipur. Vindenes Palads, Amber Fort, landsbybesøg og oplevelser i Jaipur
Dag 4 Jaipur – Ranthambore Tigerreservat. Afslapning i smukke omgivelser
Dag 5 Ranthambore Tigerreservat. Morgen- og eftermiddagssafari
Dag 6 Ranthambore Tigerreservat – Agra. Tog til Barathpur, spøgelsesbyen Fatehpur Sikri, Agra Fort og Taj Mahal
Dag 7 Agra. Besøg på Agra Bear Rescue Facility
Dag 8 Agra – Delhi. India Gate og på opdagelse i Old Delhi
Dag 9 Fly Delhi – København

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
10.998,–
København
Få pladser
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi rejser fra Danmark til den indiske hovedstad, Delhi.

Dag 2
Ankomst til Delhi og videre til Jaipur. City Palace
Jaipur

Vi har en aktivitetsmættet dag foran os efter ankomsten til Delhi. Her venter vores bus, og vi forlader storbyen Delhi og sætter kursen sydvestpå mod byen Jaipur. Turen tager noget tid, men det er en oplevelse i sig selv at sidde i bussen og kigge ud på menneskemylderet, der fylder området omkring Delhi. Efterhånden som vi nærmer os Jaipur, letter trafikken en smule, og landskabet bliver mere åbent med imponerende bjergformationer, marker og små landsbyer.

Jaipur er Rajasthans sydende hovedstad, også kendt som “den lyserøde by”. Byen blev grundlagt i 1727. Med sin beliggenhed omkranset af bjerge og en overdådighed af fornemme paladser, farvestrålende basarer og det nærliggende Amber Fort fremstår byen eventyragtig. I Jaipur besøger vi paladskomplekset City Palace i det centrale Jaipur, der næsten er en by i byen.

Dag 3
Jaipur. Vindenes Palads, Amber Fort, landsbybesøg og oplevelser i Jaipur
Amber Fort

Jaipur har ikke altid været hovedstad i området. Indtil 1727 tilfaldt æren byen Amber. Men pladsen blev efterhånden for trang, og derfor flyttede man hovedstaden mod syd til det nuværende Jaipur. I dag besøger vi først Hawa Mahal, Vindenes Palads, hvorfra maharajaens harem i sin tid kunne iagttage det farvestrålende gadeliv uden selv at blive set.

I det nærliggende Amber finder vi Amber Fort, højt og dramatisk beliggende på en bakkekam og omgivet af vagttårne. Herfra har vi en enestående udsigt over Moata-søen og det omkringliggende landskab. Herefter kører vi ud på landet og besøger en landsby, og vi får et indblik i, hvordan beboerne her dyrker jorden og tjener til dagen og vejen. Tilbage i Jaipur er der afsat tid til at handle i byens spændende basar samt opleve det hektiske liv i en af Indiens mest levende byer.

Dag 4
Jaipur – Ranthambore Tigerreservat. Afslapning i smukke omgivelser
Naturreservatet Ranthambore

Ikke langt fra byen Sawai Madhopur ligger naturreservatet Ranthambore, hvor vi finder det ene af Rajasthans to tigerreservater. Ranthambore kan nok betegnes som det vigtigste naturreservat i hele det nordlige Indien. Skovene omkring Sawai Madhopur var tidligere privat jagtområde for maharajaerne i Jaipur, og man kan stadig se mange af de gamle jagthytter, der i dag er omdannet til mindre hoteller. Med sine vidtstrakte skove og åbne græssletter dækker parken et areal på mere end 400 km². Ud over leoparder, sjakaler, sambhar-hjorte, vildsvin, læbebjørne og krokodiller er der omkring 35 tigre i reservatet.

Ranthambore er berømt for sine tigre, for der er langt større sandsynlighed for at se tigre her end i andre naturreservater. Men selvom dyretætheden er stor, skal man dog huske på, at man stadig skal være heldig for at se tigre, og vi giver ingen garanti. Resten af dagen kan for eksempel bruges til at nyde en drink på hotellet.

Dag 5
Ranthambore Tigerreservat. Morgen- og eftermiddagssafari
Ranthambore Tigerreservat

Tidligt om morgenen kører vi ind i parken. På grund af parkens mange tørre og åbne områder er det let at se dyrene, og dyrelivet er særligt aktivt ved de utallige søer, hvor dyrene søger hen for at drikke og køle af. Ranthambore Tigerreservat er en af de efterhånden mange parker i Indien, der hører under det såkaldte Project Tiger, som arbejder for at bevare den indiske tiger.

Tigeren er verdens største kattedyr, og en voksen han kan veje over 250 kilo. Det er i sandhed en spændende oplevelse lige pludselig at se den stolte kat komme spankulerende ud af buskadset eller se den ligge i græsset og slikke solskin. Efter morgensafarien kører vi tilbage til hotellet for at spise frokost og slappe lidt af, inden vi om eftermiddagen tager af sted på dagens anden safari.

Dag 6
Ranthambore Tigerreservat – Agra. Tog til Barathpur, spøgelsesbyen Fatehpur Sikri, Agra Fort og Taj Mahal
Vi kører med tog til spøgelsesbyen Fatehpur Sikri

Vi kører til stationen i den nærliggende by Sawai Madhopur, hvor vi stiger om bord på et tog for at begive os mod Barathpur. Det må her, som med al transport i Indien, forventes, at der kan opstå forsinkelser, men den bedste strategi er at tage det med godt humør og iagttage det leben, der altid omgiver de indiske stationer. I Indien er en togrejse en helt speciel oplevelse, hvor man kommer rigtig tæt på landet. Tidligere foregik en togrejse i Indien i tætpakkede, faldefærdige togvogne, hvor selv trappetrin og tag var fyldt til bristepunktet med mennesker. I dag er indiske jernbaner måske ikke blandt verdens mest punktlige. Men eksprestogene er hurtige, og vi kører på en komfortabel klasse med eget sæde.

Togturen tager os til Bharathpur, som er stationen tæt på spøgelsesbyen Fatehpur Sikri. Byen nåede at være hovedstad i Stormogulriget i 14 år under herskeren Akbar, indtil den blev forladt i 1585. Byen blev i sin tid opført til ære for sufimystikeren Shaikh Salim Chisti, som forudsagde fødslen af hele tre mandlige arvinger til Stormogulrigets trone. Historien er smuk, men Akbar skulle måske have overvejet placeringen af sin nye hovedstad en ekstra gang, for området led under heftig vandmangel, og der gik ikke mange år efter Akbars død, før byen var fuldkommen forladt. Akbar nåede dog at opføre både paladser, moskeer og monumentale gravmæler, og den velbevarede by står tilbage som et tavst vidne om stormogulernes vælde.

Vi fortsætter i bus og krydser grænsen mellem delstaten Rajasthan og Uttar Pradesh. Vi er fremme i Agra i løbet af eftermiddagen. Man kender kun lidt til Agras tidlige historie, men i begyndelsen af det 16. århundrede blev byen hovedstad i stormogulernes rige og blev dermed for alvor et magtcenter på det indiske subkontinent. Stormogulerne havde deres oprindelse i det afghansk-persiske område og invaderede store dele af det nordlige Indien. Med en regeringstid, der strakte sig fra cirka år 1500 til 1700, regnes stormogulerne for de mest betydningsfulde af alle udefrakommende herskere i Indien.

Efter ankomsten besøger vi Agra Fort, som er opført i rød sandsten af herskeren Akbar i årene 1565-73. Fortet er et imponerende og velholdt bygningsværk, der dog tydeligt bærer præg af tidernes skiftende herskere: fra Akbars røde sandsten til Shah Jahans silkehvide, ædelstensindlagte marmorflader. Udsigten over Yamuna-floden til Taj Mahal er blændende. Da stormogulen Shah Jahans magtsyge søn Aurangzeb overtog magten efter sin far, dræbte han sin yngre bror og gjorde herefter sin far til fange på netop Agra Fort. Herfra kunne Shah Jahan, indtil han døde i 1666, nyde udsigten fra en smukt udskåret marmorbalkon til Taj Mahal.

Dagens højdepunkt er uden tvivl vores besøg i Taj Mahal. Shah Jahan opførte Taj Mahal som gravmausoleum for sin yndlingshustru, Mumtaz Mahal, der døde i barselsseng. Mausoleet, der er anlagt på en fire meter høj sokkel, er bygget i 1631 i persisk stil og omgivet af fire slanke minareter. Det står i tindrende hvidt marmor og er dekoreret med millioner af halvædelstene. Hele bygningen udstråler en unik ro og harmoni, og det kan være meget svært at løsrive sig fra denne perle.

Dag 7
Agra. Besøg på Agra Bear Rescue Facility
Bjørnereservatet Agra Bear Rescue Facility

I dag skal vi på et helt specielt besøg om bag kulisserne hos Agra Bear Rescue Facility, et bjørnereservat ledet af Wildlife SOS i Indien. Centret ligger lidt udenfor Agra, og personalet viser os rundt og forklarer om bjørneredningscentrets daglige arbejde. Centret er hjem for omkring 300 bjørne, der enten er konfiskeret fra dyrehandlere eller er tidligere såkaldte ”dansebjørne”, som er blevet reddet væk fra gaderne i Indien og som nu er i rehabilitering på centret.

Dansebjørnenes ejere bliver typisk tilbudt en sum på 50.000 indiske rupi, så de skifte erhverv og fx blive rickshaw-taxichauffør eller starte en butik, eller de kan vælge at bruge pengene på at sende deres børn i skole. Til gengæld overdrager ejeren bjørnen til centret, så den kan blive behandlet for de skader, den pådrager sig ved at optræde. Centret indeholder selvfølgelig også en dyrlægeklinik, samt et undervisningscenter for besøgende skolegrupper. Efter en spændende og lærerig dag kører vi ud på eftermiddagen tilbage til vores hotel.

Dag 8
Agra – Delhi. India Gate og på opdagelse i Old Delhi
India Gate i Delhi

Efter morgenmaden forlader vi Agra for at køre til Delhi. Med en historie på mere end 3.000 år har Delhi øvet stor indflydelse på den indiske kulturhistorie. Mens Indiens store kystbyer fortsat kun var rene mudderbanker, var Delhi en sydende hovedstad for et ældgammelt rige. Få byer har været bygget, forsvaret, erobret, plyndret, brændt, forladt og genopbygget så mange gange. Herskere er kommet og gået, og ikke færre end to dronninger og 70 konger har regeret her siden 1193. Alle har efterladt sig spor, på godt og ondt.

Delhi er en hovedstad, der spænder over fortid og nutid. Eller rettere er den to byer i én: “Old Delhi” med fortet, moskeerne og de mange basarer, og “New Delhi” bygget og indviet af briterne i 1931. En elegant metropol med brede boulevarder, prægtige bygninger og haver skabt af dygtige landskabsarkitekter. Den manglende sammenhæng mellem det gamle og nye er et fællestræk ved moderne indiske byer. Men ingen steder er den mere iøjnefaldende end i Delhi. Den gamle, fattige bydel lever som altid sit eget liv, mens den rige og politiske elite sidder tilbagetrukket bag lukkede døre i sofistikerede, diplomatiske enklaver og debatterer den åbenlyse fattigdom. Byen er en afspejling af landet som helhed.

Vi kører forbi India Gate, inden vi begiver os mod den gamle bydel. Her kigger vi forbi den prægtige Jama-moske, der er blandt de største og fineste i Indien. Grundstenen blev lagt i 1650, og det tog mere end 5.000 arbejdere seks år at færdiggøre dette enorme bygningsværk. Vi fortsætter videre med cykelrickshaw gennem det spændende basarkvarter i nærheden. Mellem basarens boder med udbud af alskens fremmede frugter og duftende krydderier ligger små ydmyge butikker, hvor skræddere, barberer og håndværkere altid har travlt. Herefter kører vi til vores hotel og efter endnu en lang og spændende dag spiser vi vores sidste aftensmåltid i Indien.

Dag 9
Fly Delhi – København

Efter en oplevelsesrig rejse er det tid til at sige farvel til nordlige Indien.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 10.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Delhi t/r
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på 4- og 5-stjernede hoteller i delt dobbeltværelse
 • Helpension
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygeafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Visum til Indien kr. 650,-
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til guide, chauffør og assistent (beregn ca. USD 25,-)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

På indenrigsfly i Indien må man maksimalt medbringe 15 kilo indtjekket bagage og 7 kilo håndbagage. Hvis denne begrænsning overskrides, skal man betale et gebyr på ca. USD 6 pr. ekstra kilo. Vi vil derfor anbefale, at du tager højde for bagage-begrænsningen allerede hjemmefra – især hvis du planlægger at shoppe undervejs på rejsen.

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Håndværksbesøg

På rejsen har vi indlagt enkelte besøg på små virksomheder og kooperativer, som producerer nogle af de ting, som kendetegner Indien: tekstiler, marmor og juveler. Der vil naturligvis være mulighed for indkøb på disse stop.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Indien

Her kan du få mere at vide om Indien: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/indien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere

De fleste af Albatros Travels rejser er ledet af en dansk rejseleder, som enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder; det vil altid tydeligt fremgå af programmet, hvorvidt rejsen er ledet af en rejseleder eller ej.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager fra rejseledere og kunder efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

16INRTR08ADK0211