An der schönen blauen Donau

Et førsteklasses krydstogt på Donau gennem Europas hjerte

Ingen anden flod i Europa repræsenterer så mange forskellige kulturer som Donau. Fra sit udspring i Sydtyskland løber floden mod øst igennem ikke mindre end 10 lande for at munde ud i Sortehavet.

Vi besøger de imponerende og smukke metropoler Wien, Budapest og Bratislava på vores rejse om bord på skibet Select Explorer. Rejsen bringer os fra det ene højdepunkt til det andet: helt ind i hjertet af de gamle kulturhovedstæder og gennem mageløse flodlandskaber.

Du skal blot slappe af og gå på opdagelse med Albatros’ danske rejseleder.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro, ungarske forint

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – München, Tyskland. Kørsel med bus til Passau og check-in på skibet
Dag 2 Melk og Wien, Østrig. Mulighed for udflugt til benediktinerklosteret Stift Melk
Dag 3 Wien, Østrig. Mulighed for byrundtur i Kejserlige Wien og besøg på Schönbrunn Slot
Dag 4 Budapest, Ungarn. Mulighed for byrundtur med den gotiske Mathiaskirke og Heltepladsen
Dag 5 Budapest og Esztergom, Ungarn. Mulighed udflugt til Pusztaen med hesteshow
Dag 6 Bratislava, Slovakiet. Mulighed for byvandring i den gamle bydel med minitog og til fods
Dag 7 Dürnstein, Østrig. Gåtur i den gamle middelalderby Dürnstein
Dag 8 Ankomst til Passau, kørsel til München og hjemrejse

Select Explorer

Select Explorer er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 170 passagerer fordelt på tre dæk.

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over en lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt. Skibet har 85 kahytter og en lille butik.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
8.998,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
12.298,–
Billund
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
12.298,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
12.298,–
Billund
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
12.298,–
København
9.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – München, Tyskland. Kørsel med bus til Passau og check-in på skibet Afsejling kl. 17
Vores skib Select Explorer
Efter ankomsten til Münchens lufthavn bliver vi hentet i bus og kører til byen Passau ved Donaus bred. Her ligger vores hjem i de næste 8 dage, Select Explorer, ved kaj. Vi går om bord, og der er tid til at udforske skibet, før vi mødes til vores første hyggelige middag i skibets restaurant.
Dag 2
Melk og Wien, Østrig. Mulighed for udflugt til benediktinerklosteret Stift Melk Ankomst til Melk kl. 8.00, afsejling kl. 12.00. Ankomst til Wien kl. 19.00
Det smukke benediktinerkloster i Melk

Vi gør i dag først stop i den lille østrigske by Melk, som først og fremmest er kendt for sit velbevarede benediktinerkloster, Stift Melk, som er dagens udflugtspakketilbud. Klosteret, der troner majestætisk på en høj over byen, blev grundlagt i 1089. I 1100-tallet blev der anlagt en skole i klosteret, som stadig er i brug. Klosterbiblioteket var i middelalderen berømt for sin store samling af manuskripter, og Umberto Eco har i sin berømte roman ”Rosens Navn”, som blev filmatiseret med Sean Connery i hovedrollen, navngivet hovedpersonerne Adso fra Melk som en hyldest til det berømte middelalderbibliotek.

I 1700-tallet blev klosteret, som dengang var forfaldent, genopført i klassisk barokstil, og det fremstår i dag som et af Europas fineste og mest velbevarede barokke bygningsværker.

Klosterparken var en væsentlig del af klosterlivet, og derfor udgør haverne sammen med klosterbygningerne en smuk helhed. Parken, som den ligger i dag, blev anlagt i 1750, og de fleste planter stammer fra 1822, hvor man plantede ud med den engelske have som forbillede.
Havepavillonen er udsmykket med stor fantasi, for arkitekten Johann W. Bergl skabte barokke kalkmalerier med eksotiske dyr og planter, jungler og indfødte folkeslag. Pavillonen er dermed et eksotisk indslag i en ellers traditionel europæisk have.

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan klosterhaven byde på en afdeling med det fornemme navn Paradisets Have, hvor planter og blomster, der gør godt for synet, næsen eller kroppen, er samlet. Paradisets Have er genplantet efter tegninger fra det 9. århundrede.

Dagens Albatrosudflugt er et besøg på klosteret og i den tilhørende klosterhave.
(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Efter afsejlingen fra Melk sejler vi gennem Østrigs pittoreske Wachau-landskab og først på aftenen ankommer vi til Østrigs kejserlige hovedstad, Wien, nærmere bestemt i wienerforstaden Nußdorf. Fra det 16. århundrede var Nußdorf den vigtigste havn i Wien-regionen. Varer blev fragtet op og ned ad Donau, og da de øvrige sejlruter til Wien var smalle og svært fremkommelige, var det her, skibene lagde til. Det gør de stadig i dag, og det er også i Nußdorf, at vi lægger til kaj.

Efter ankomsten er der mulighed for at drage på opdagelse i byen på egen hånd eller at tilbringe tiden om bord på skibet.

Dag 3
Wien, Østrig. Mulighed for byrundtur i Kejserlige Wien og besøg på Schönbrunn Slot Afsejling kl. 18.00
Wien

Wiens centrum har imponerende habsburgske paladser og grønne parker. Her går tradition og fornyelse hånd i hånd: Strauss’ valse spilles, selv når de 20-årige går til bal, og de tidligere kejserlige stalde er genopstået som det overraskende og meget levende museumskvarter.

Wiens gamle bydel ligger smukt omkranset af Ringstrasse-boulevarden med de mange pragtbygninger. Adskillige af bygningerne er tegnet af den danske arkitekt Theofil Hansen, adlet von Hansen! Inde bag Ringstrasse byder dagens inkluderede udflugt på en spændende udflugt til fods gennem Wiens historiske og charmerende bykerne.

Her venter den imponerende, gotiske katedral Stephansdom og en gåtur langs det elegante Graben – et af Wiens hovedstrøg. Fra Michaelerplatz, hvor arkæologerne har fundet ruiner helt tilbage til romertiden, og videre mod Hofburgkomplekset til Heldenplatz. Her er rytterstatuer af Østrigs to store helte, prins Eugen og ærkehertug Karl. I Hofburg er også den berømte Spanske Rideskole, hvor man stadig hæger om de gamle ridetraditioner, som går 400 år tilbage.

Om eftermiddagen skal vi besøge Schönbrunn Slot, som var sommerresidens for habsburgfamilien og især kejserinde Elisabeth, der er bedre kendt som Sisi. Slottet er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv og består af 1441 værelser. Det er et Østrigs vigtigste arkitektoniske, kulturelle og historiske monumenter og slottets historie spænder over 300 år og viser de skiftende monarkers smag og interesser. Vi tager på en guidet tur gennem udvalgte
værelser og sale  og efter rundvisningen vil der være tid til at gå på opdagelse i slotsparken på egne hånd.

(Dagens udflugter er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 4
Budapest, Ungarn. Mulighed for byrundtur med den gotiske Mathiaskirke og Heltepladsen Ankomst kl. 11.00
UNESCO-fredede Budapest

I dag ankommer skibet til et af Donauflodens absolutte højdepunkter, den UNESCO-fredede hovedstad Budapest.

Omkring år 1000 indførte Stephan 1., konge af Ungarn, kristendommen. I 1526 indtog tyrkerne handelsbyerne Buda og Pest. I den efterfølgende periode lod den tyrkiske Sultan Süleyman 1. mange kirker omdanne til moskéer, og der blev opført flotte badehuse i den tyrkiske hamamstil, og forsvarsværkerne blev moderniseret. Det ses stadig tydeligt i dag, hvor Budapests arkitektur rummer talrige levn fra den periode, hvor den arkitektoniske inspiration blev hentet fra Orienten.

Budapest egentlig er en sammenslutning byerne Buda og Pest, men den moderne hovedstad består egentlig af hele tre byer: Buda, Pest og Óbuda (som betyder "Gamle Buda”). De tre blev forenet til én by i 1872. Her startede byens byens guldalder, som kulminerede, da Europas første underjordiske jernbane (nutidens metrosystem) blev åbnet.

Ved slutningen af anden verdenskrig, nærmere betegnet fra den 13. februar 1945, kontrollerede sovjetiske tropper hele Budapest. Ungarn fik socialistisk styre, men det var under sovjetisk kontrol. Cirka 10 år senere forenedes først studenterne og senere mange ungarere i demonstrationer mod styret, og det kulminerede i den store opstand i Ungarn i efteråret 1956. Mellem 25.000 og 50.000 ungarere og omkring 7.000 sovjetiske soldater blev dræbt, før demonstrationerne var blevet slået ned.

I 1989 blev billederne og minderne fra 1956 igen vakt til live den 16. juni, da hundredtusinder af ungarere gik på gaden for at hylde den tidligere premierminister Imre Nagy, der var blevet vanæret og henrettet 31 år tidligere. Disse demonstrationer medførte nye politiske forandringer, og der blev lettet på Jerntæppet ved den østrig-ungarske grænse. Tusinder af østtyskere benyttede sig af lejligheden til at flygte fra DDR ad denne rute, og begivenheden blev startskuddet til Sovjetunionens og Jerntæppets fald.

På dagens Albatrosudflugt fører vores danske rejseleder an, når vi sammen tager metroen til byens store overdækkede torvehal, som har 180 boder med varer og lokale delikatesser fordelt på to etager. Her er mange spændende tilbud. Hold især udkig efter den ægte ungarske paprika, der med sine mange varianter kan pifte enhver ret op.

Budapest har gennem århundreder været kendt for sine kurbade. Romerne var de første til at opdage de 118 naturlige kilder, hvorfra mere end 70 millioner liter varmt, terapeutisk vand dagligt vælder op af undergrunden, og siden har kilderne tiltrukket mange rejsende.

Den ungarske hovedstad har dog andet og mere at byde på, hvilket vi oplever på vores byrundtur i den charmerende todelte by. Buda og Pest ligger på hver sin side af Donaufloden og forbindes af otte broer. I Buda ligger den gamle bydels to markante høje, nemlig Borghøjen med Budaslottet, og Gellértbjerget med citadellet.

Her besøger vi den gotiske Mathiaskirke og Fiskerbastionen, der ligger lige ved siden af kirken. I Pest kommer vi forbi den imponerende nygotiske parlamentsbygning, der med sin størrelse og mange søjler og spir kan sammenlignes med Parlamentet i London. I Pest finder man også Heltepladsen, der blev anlagt i 1896 for at markere 1000-året for ungarernes ankomst til området.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet)

Dag 5
Budapest og Esztergom, Ungarn. Mulighed udflugt til Pusztaen med hesteshow Afsejling fra Budapest kl. 13.15, ankomst til Esztergom kl. 18.15, afsejling fra Esztergom kl. 19.15.
Esztergom, Ungarn

I dag har du mulighed for at komme med en tur ud på den ungarske steppe, Pusztaen. Ungarerne og deres heste har gennem århundreder været legendariske. Erobringen af steppeområderen for mere end 1.000 år siden foregik på hesteryg, og siden da har ungarerne holdt fast i deres talenter på hesteryg og traditionerne forbundet med dette. I dag kan du komme helt tæt på både talenter og traditioner, når vi forlader Budapest og drager ud på Pusztaen. Her skal vi bl.a. opleve et hesteshow, hvor vi ser, hvordan én mand kan styre fem heste på en gang ved blot at stå på på deres nøgne rygge.

Midt på dagen er skibet sejlet fra Budapest til Esztergom i det nordlige Ungarn på grænsen til Slovakiet. Her støder gæster med udflugtspakke til skibet igen og får dermed glæde af et imponerende syn, når Ungarns største kirke, domkirken i Esztergom. Den tårner sig op over os med sin irgrønne kuppel. Det er intet under, at den er blevet byens karakteristiske vartegn. Den høj i Esztergom, hvor domkirken ligger, har altid spillet en vigtig rolle i historien om den ungarske nation. Den unikke beliggenhed skyldes nemlig ikke kun, at her er utroligt smukt blandt bakkerne og Donauknæet, men også, at det var let at besøge stedet.

Historiske optegnelser fortæller om syv kirker på højen i middelalderen, men i dag er her én. Den overgår til gengæld alle tidligere kirker på stedet i både størrelse og udformning. Det er ganske enkelt svært ikke at blive imponeret, når man står på Donaus bred med den katolske kirkes højborg i Ungarn knejsende over sig, for domkirken i Esztergom er et mesterværk i klassicistisk stil. Kirken stod færdig i 1869 og er bygget med inspiration fra Peterskirken i Rom.

Vi har lige tid til at få et par fotos inden vi sejler videre mod Bratislava.

Gæster uden udflugtspakke sejler med skibet fra Budapest til Esztergom.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 6
Bratislava, Slovakiet. Mulighed for byvandring i den gamle bydel med minitog og til fods Ankomst kl. 06.30, afsejling kl. 16.00
Slovakiets hovedstad Bratislava

Ikke alene er Bratislava den største by i Slovakiet, den er også hovedstad i det unge land, der i sin nuværende form først blev oprettet i 1993 efter Sovjetunionens fald.

Slovakiet deler grænse med Ungarn i syd og med Østrig i vest, og Bratislava breder sig ud som en vifte på begge bredder af den mægtige Donau for foden af de lave Karpaterbjerge. Her, hvor bjerge og flod mødes, kan man se, hvordan vinmarkerne pryder skråningerne. Her er en lang række smukke monumenter i den gamle bydel, som har overlevet både et østrig-ungarsk herredømme og et socialistisk styre, og det kan vi nyde godt af i dag.

På grund af sin placering på grænsen mellem en mild og en varm klimazone rangerer Bratislava blandt de solrigeste steder i Slovakiet med 1.976 solskinstimer i gennemsnit om året. Vores egen solskinsø Bornholm har til sammenligning ca. 1.580 solskinstimer årligt. Derfor er der gode chancer for, at vi får et solrigt ophold i byen, der er knap så velbesøgt som Prag og Budapest, men som har lige så meget at byde på.

Den gamle by og slottet er nogle af højdepunkterne i Bratislava. Den gamle by er fyldt med museer (fx bymuseet, som har et uhyggeligt torturkammer).

Slottet, der ligger hævet over Donaus bred, var en af romerrigets forposter fra det 1. til det 5. århundrede. Det er hele turen værd at begive sig op til slottet for at nyde udsigten, og på slottet findes også Slovakiets historiske museum.

På dagens Albatrosudflugt begiver vi os på en guidet tur til fods gennem den gamle bydel, Staré Mesto, hvor vi skal opleve de smukke barok- og rokokokirker, der står side om side med storslåede palæer. Vi kommer blandt andet forbi den gotiske domkirke Skt. Martin, som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske konge.

Skulpturer og gadekunst gør sig bemærket i gadebilledet, og folkelivet udspiller sig i og omkring handels- og restaurantgaden Skt. Michaels Gade og den tilhørende Skt. Michaels Port, som er den eneste bevarede port i det gamle middelalderfæstningsværk. På toppen af den 51 meter høje tårnbygning, der omkranser porten, er der en statue af Skt. Michael. Tårnet huser i dag et våbenmuseum.

Vi slutter turen af ved broen Novy Most. Her er 95 meter oppe i luften det UFO-lignende observationsdæk, hvorfra man kan nyde udsigten over byen og floden. Ti meter under observationsdækket finder man restauranten i UFO’en, hvor der er mulighed for at købe forfriskninger (entré til UFO-tårnet er ikke inkluderet i rejsens pris).

(Dagens udflugt med vinsmagning er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 7
Dürnstein, Østrig. Gåtur i den gamle middelalderby Dürnstein Ankomst kl. 03.00, afsejling kl. 12.00
Middelalderbyen Dürnstein
I dag lægger vi til i den lille hyggelige middelalderby Dürnstein, der ligger i hjertet af den UNESCO-fredede natur i denne region. Fra kajen kan man gå direkte til den historiske bymidte – langs med bymuren og gennem byporten til Pranger-pladsen, hvorfra der er en smuk udsigt op til ruinerne af borgen Kuenringer, hvor den engelske konge Richard Løvehjerte 1192-93 har været fange. Nyd den tilbagelænede stemning i den lille by. Selvom det er tidligt på dagen, er det fristende at smage et glas lokal vin, for Wachau er Østrigs mest kendte vinområde, og her kan du blandt andet nyde et glas kølig Riesling (ikke inkluderet i rejsens pris).
Dag 8
Ankomst til Passau, kørsel til München og hjemrejse Ankomst kl. 08.00
Efter morgenmad på skibet tjekker vi ud og kører til lufthavnen i München, hvor flyet hjem mod Danmark venter.

Udflugtspakke

 • Halvdagsudflugt i Melk med besøg i klosteret og den tilhørende have.
 • 2 x halvdagsudflugt i Wien med byrundtur i Kejserlige Wien og besøg på Schönbrunn Slot
 • Halvdagsudflugt i Budapest med bl.a. Mathiaskirken og Heltepladsen.
 • Halvdagsudflugt til Pusztaen med hesteshow
 • Halvdagsudflugt med byvandring og tur med minitog i Bratislavas gamle bydel.

Pris: kr. 1.548,- pr. person

Udflugtspakken skal bestilles i forbindelse med rejsen, kan kun købes som en samlet pakke og gennemføres med minimum 20 deltagere.

Melk, Østrig

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for kahytsopgraderinger

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

 • Tillæg for udvendig Comfort kahyt på Middle dæk kr. 598,- per person
 • Tillæg for udvendig Superior kahyt på Middle dæk kr. 1.398,- per person
 • Tillæg for udvendig Deluxe kahyt på Upper dæk kr. 1.798,- per person
 • Tillæg for udvendig Deluxe Suite på Upper dæk kr. 3.298,- per person

Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for udvendig Standard enkeltkahyt på Lower dæk kr. 2.598,-
 • Tillæg for udvendig Comfort enkeltkahyt på Middle dæk kr. 3.598,-
 • Tillæg for udvendig Superior enkeltkahyt på Middle dæk kr. 4.798,-
 • Tillæg for udvendig Deluxe enkeltkahyt Upper dæk kr. 5.598,-
 • Tillæg for udvendig deluxe enkelt Suite på Upper dæk kr. 7.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – München t/r
 • Transfer ved ankomst og afrejse
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 7 nætters cruise på Select Explorer i delt dobbelt standardkahyt med vindue på Lower-dæk.
 • Helpension på skibet fra aftensmad dag 1 til morgenmad dag 8
 • Kaffe, te og isvand til måltiderne på skibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Indenrigstilslutning fra Aarhus. Kontakt Albatros Travel for pris.
 • Udflugtspakke og eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for opgradering af kahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Øvrige drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 10,- pr. person ved køb af udflugtspakken)
 • Drikkepenge til personalet på skibet (vi anbefaler euro 7,5- pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer”
Oplev mere
Udflugtspakke, pris: kr. 1.548,- pr. person.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Fra de lyse og rummelige kahytter fra 14 m2 til 21 m2 har du en god udsigt til floden og omgivelserne. Kahytterne er udstyret med to enkeltsenge/dobbeltseng; badeværelse med toilet og bruser; telefon, hårtørrer, safetyboks, varme/aircondition og tv med internationale kanaler.

Standardkahyt på Lower Dæk
Udvendig kahyt med to højtsiddende vinduer agter og midtskibs på Lower Dæk. 2 enkeltsenge. 14 m2.

Comfortkahyt på Middle Dæk
Udvendig kahyt med to mindre vinduer (kan ikke åbnes) forrest på Middle Dæk. 2 enkeltsenge. 14 m2.

Superiorkahyt på Middle Dæk
Udvendig kahyt med to mindre eller et stort vindue (kan åbnes) på Middle Dæk. 2 enkeltsenge. 14 m2.

Deluxekahyt på Upper Dæk
Udvendig kahyt med fransk altan på Upper Dæk. Dobbeltseng. 14 m2.

Deluxe Suite på Upper Dæk
Udvendig kahyt med fransk altan på Upper Dæk. Dobbeltseng. 21 m2.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Hvem kan deltage?

For at deltage på dette flodkrydstogt er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp til fods i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Mere om dine rejsemål

Klik herunder, hvis du vil læse mere om de lande, rejsen går til.

Østrig: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/oestrig 
Ungarn:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/ungarn 
Slovakiet:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/slovakiet 

Du kan også blive klogere på østrigsk vin i vores artikel Aldrig mere kølervæske eller få mere inspiration til din rejse med Luksusliv på Donau og 10 steder i Europa, du ikke vidste, du drømte om at rejse hen

Hånden på hjertet

Ikke egnet for gangbesværede

På de planlagte ture i land ser vi byerne til fods og går til centrum fra skibet. Da mange af byernes gamle bydele er fredet og med smalle brolagte gader er det ikke muligt at arranger en bytur i bus og vi fortrækker derfor at opleve atmosfæren på helt tæt hold til fods. Hvor det ikke er muligt at gå til centrum bruger vi gerne offentlig transport som sporvogn og metro. Du skal derfor regne med at kunne gå op til 6 km om dagen i et roligt tempo på en bytur af 1½ til 2 timers varighed, være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp i til tider ujævnt terræn.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Kajplads

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem Select Explorer.

Vi prøve så vidt muligt at få kajplads i centrum af de byer vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt og selvom en kaj plads er bookede og bekræftet forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst. Det betyder at vi i de tilfælde hvor kaj pladsen er langt for centrum og uden for gå afstand bestille bus transfer eller bruger offentlig transport til centrum i forbindelse med de i programmet arrangerede byture og udflugtspakken. Deltager man ikke i det planlagte program eller ønsker man at indlægge egne programpunkter er transport fra og til skibet på egen regning.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere

De fleste af Albatros Travels rejser er ledet af en dansk rejseleder, som enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder; det vil altid tydeligt fremgå af programmet, hvorvidt rejsen er ledet af en rejseleder eller ej.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager fra rejseledere og kunder efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Værelset med fantastiske oplevelser langs Donau Sightseeing langs Donau med værelset med, så man undgår at pakke sammen hver dag. Man tager ud på dejlige udflugter med gode guider, ser 3 fantastiske hovedstæder og mange flere steder. Når man har været på tur, kommer man retur til sit værelse på båden og kan slappe af, spise fantastisk god mad og masser af det. Dejlige store værelser, veludstyrede. Kan kun give mine bedste anbefalinger. Kan man ikke klare at være med på alle udflugter kan man blive på båden, sammen med de passagerer, der ikke har købt udflugtspakken, men vil man opleve noget er den nødvendig. Vil man bare slappe af på båden, kan man jo lade være med at købe pakken.
Date published: 2016-07-06
Rated 5 out of 5 by from En dejlig ferie, med mange oplevelser. Det var en ferie , hvor alt var perfekt. Thomas vores rejseleder , var god til at fortælle, hans sprog var klart, og som der blev sagt, vi spørger bare Thomas, han ved alt. Vi var aldrig i tvivl om dagens program, det fik vi gennem gået aftenen før og vi fik det også på skrift. Hvad der også var fint, på hver af dagsprogrammerne var begge rejseledernes tlf.nr og kahyt nr. vi burde ikke være i tvivl om noget. Der er kun roser til de 2 rejseledere, det var en meget fint tilrettelæggelse og orientering ,og fyldt med humor . Jeg lider af fødevarer allergi og har aldrig oplevet den service jeg fik, altid var der sørget, for at jeg fik noget lige så spændende som de andre.
Date published: 2016-09-16
Rated 4 out of 5 by from Dejlig rejse på trods af nødvendige programændringer På trods af at det var nødvendigt af ændre rejsen væsentligt på grund af en hændelse, som Albatros ikke havde indflydelse på, fik vi en utrolig dejlig tur. Rejselederne fik i samarbejde med Albatros ændret programmet på en absolut tilfredsstillende måde, så vi i stedet for rejsens oprindelige indhold fik andre spændende oplevelser. Stor respekt for professionelle rejseledere, der arbejdede ihærdigt for at give deres gæster gode oplevelser, og stor respekt for et rejseselskab, der efterfølgende har ydet kompensation for de nødvendige ændringer.
Date published: 2016-09-27
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur - man lever som grever og baroner En dejlig tur - på én gang afslappende sejlads i dejlig kahyt og spændende oplevelser i nye byer - et varieret program. Fantastiske rejseledere Thomas og Niels med en god indbyrdes ping-pong bidrager til en afslappet og hyggelig stemning, samtidig med at man føler sig i gode hænder. Den daglige skibsavis er en supergod idé - fin logbog efter turen. Besætningen ombord på skibet skal have ros for udsøgt service. Selvom vi ved, at der kommer en ny gruppe hver uge, fik de os til at føle, at vi var specielle for dem. Absolut en anbefalelsesværdig tur.
Date published: 2016-09-14
Rated 5 out of 5 by from Oplevelser på Donau Det var en formidabel tur. Alt var perfekt, men en særlig tak til rejselederen for vores hold, Thomas Eldrup Andersen. Han er utroligt intelligent med stort overblik og en uforlignelig baggrundsviden om alt hvad vi kom forbi og i øvrigt, herunder landenes historie, kultur og politik. Han var hverken for lidt eller for meget, og den hårfine grænse blev aldrig overskredet ikke mindst takket været hans store humor og gode makkerskab med den anden også meget fine guide Niels. Skibet var virkeligt lækkert og af en passende størrelse, og personalet var meget venlige og hjælpsomme.
Date published: 2016-09-09
Rated 5 out of 5 by from En herlig tur på Donau Jeg vil gerne rose Albatrods og især 2 supergode og meget vidende rejseledere for en meget vellykket tur på Donau. Alt var nøje planlagt og blev præcist gennemført - altid venlighed og hjælpsomhed fra guiderne. Vi var på dejlige udflugter -af tilpas længde, med undtagelse af Szentendre - det var ikke den bedste, og der var for lang tid i byen. Det eneste jeg virkelig vil klage over, er afrejsedagens længde. Det må kunne laves bedre for os, der kommer med Ålborgfly. Vi skulle først fra Wien, da Sjællænderne var kommet hjem, og skulle først være i Ålborg kl. 22. Det var træls.
Date published: 2016-09-11
Rated 5 out of 5 by from Gode og engagerede rejseledere En dejlig måde at rejse på. Turen blev ikke som planlagt på grund af en defekt sluse, men der blev hurtigt lavet en ændret plan, med mange andre gode oplevelser og udflugter. Rejselederene var hjælpsomme, vidende og håndterede situationen perfekt.
Date published: 2016-09-25
Rated 4 out of 5 by from Dejlig ferie Vi ville gerne have kendt turpakkens omfang inden vi bestilte den. To af dagene startede turene kl. ni om morgenen og sluttede kl. ca. fem om eftermiddagen og der var meget buskørsel. Rejselederen var dog fantastisk, hvilket gjorde turenes længder acceptable. Kahytterne var fine, men inventaret i nogle af fællesarealerne var noget nedslidt. Morgenmaden og middagen var meget fin og varieret og betjeningen var fin. Vi havde fint og varmt vejr på hele turen, derfor kunne der være mangel på stole på soldækket når alle var om bord. Vi ville gerne have vidst, at vi skulle tilbringe ca. tre timer i Wien både på ankomstdagen og på hjemrejsedagen før og efter sejlturen. Rejselederen, som på alle måder var en behagelig og venlig person, gjorde turen til en ekstra god oplevelse.
Date published: 2016-08-31
 • y_2017, m_3, d_26, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_1.0.0
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_130
 • loc_da_DK, sid_ATCRI08, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Lignende rejser

17ATCRI08CDK1610