Det uberørte Burma

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Udforsk det nyopdagede Burma med Bagans utallige pagoder, gyldne templer i Yangon og den tidligere kongehovedstad Mandalay

Burma er i disse år ved at åbne sig mod verden, og på denne rolige tur gennem landet oplever du de største seværdigheder fra en svunden tid. Fra Yangon (tidl. Rangoon) med den guddommeligt smukke Shwedagon-pagode flyver vi til Bagan-sletten i det nordlige højland for at nyde den urgamle buddhistiske højkultur, der har sat sit umiskendelige præg på landskabet med utallige gyldne tage og spir mellem de pittoreske landsbyer.

Undervejs kommer vi tæt på den venlige og meget gæstfri befolkning, når vi tager på en landlig togtur, besøger markeder og nyder det burmesiske køkken på lokale restauranter. Vi skal bl.a. opleve buddhistiske munke i Mahagandayon, landets største kloster, den gamle britiske bjergstation Pyin Oo Lwin, den forhenværende kongehovedstad Mandalay, verdens længste træbro, inden vi runder rejsen af i landets hovedstad, Nay Pyi Taw.

 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Ja

  • Vaccination Ja

  • Valuta Kyat

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
Fly fra København
Dag 2
Ankomst til Yangon. Den gyldne Shwedagon-pagode
Dag 3
Yangon. Sule-pagoden, The Strand og britisk kolonialarkitektur
Dag 4
Fly Yangon – Bagan. Tempelbesøg på Bagan-sletten
Dag 5
Bagan. Morgenmarked, tempelbesøg og besøg i lokal landsby
Dag 6
Bagan. Bådtur på Irriwaddyfloden. Tid på egen hånd
Dag 7
Fly Bagan – Mandalay. U Bein-broen og Pyin Oo Lwin
Dag 8
Pyin Oo Lwin. Lokal togtur, Buddha-grotten og botanisk have
Dag 9
Pyin Oo Lwin – Mandalay
Dag 10
Mandalay – Nay Pyi Taw. Mahagandayon-klosteret
Dag 11
Nay Pyi Taw. Markedsbesøg og hjemrejse
Dag 12
Ankomst til Danmark

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly fra København

Afrejse fra København via Bangkok. Den danske rejseleder mødes med gruppen ved ankomsten i Yangon.

Dag 2
Ankomst til Yangon. Den gyldne Shwedagon-pagode
Yangon

Yangon (tidl. Rangoon) er Burmas største by og var landets hovedstad fra englændernes erobring af det nordlige Burma i 1885 frem til 2005, hvor hele statsadministrationen blev flyttet til byen Nay Pyi Taw. Yangon er dog stadigvæk landets økonomiske og intellektuelle centrum, og denne charmerende, tropiske storby er et spændende miks af moderne byliv, smukke, buddhistiske pagoder og noget af Sydøstasiens mest velbevarede britiske koloniarkitektur.

Vi tjekker ind på vores centralt beliggende hotel.  Om eftermiddagen besøger vi Yangons ubetinget mest berømte bygningsværk: den betagende smukke, guld- og juvelbesatte Shwedagon-pagode, der troner majestætisk på den hellige bakke Singuttara midt i byen. Uanset hvor i Yangon man befinder sig, kan man altid orientere sig i forhold til den 98 meter høje, forgyldte pagode.

Bemærk venligst, at Shwedagon-pagoden får lagt et nyt lag guld på fra september 2014 til februar 2015. Det betyder, at den store pagode i perioden vil være dækket af bambusstilladser, men det vil stadig være muligt at opleve hele komplekset af mindre pagoder og helligdomme.

Om aftenen spiser vi en velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Dag 3
Yangon. Sule-pagoden, The Strand og britisk kolonialarkitektur
Friske grøntsager er en vigtig del af det burmesiske køkken

På dagens tur besøger vi bl.a. Sule-pagoden. Den regnes for at være en af de ældste og bedst bevarede af sin slags. I byens historiske kvarter står gadehandlende og faldbyder alt fra kylling til papaja, og på selve hovedgaden ser vi blandt andet det storslåede victorianske hotel, The Strand, hvor navnkundige personer som Rudyard Kipling og prins Edward har boet.

Vi skal naturligvis også smage på landet, og vi nyder en hyggelig frokost sammen. Det burmesiske køkken læner sig op ad kinesiske, thailandske og indiske madtraditioner, og en typisk frokost- eller middagstallerken rummer ris eller nudler, masser af friske grøntsager, krydderier såsom karry, fisk, rejer, kylling eller fårekød.

Dag 4
Fly Yangon – Bagan. Tempelbesøg på Bagan-sletten
Bagansletten

Vi tager morgenflyet til Bagan, hvor et 42 km² stort sletteområde er hjemsted for mere end 3.000 historiske, buddhistiske templer. Så langt øjet rækker, popper de karakteristiske, spidse tempeltårne op i det flade slettelandskab, og det hele har et skær af mystik og uvirkeligt eventyrlandskab over sig.

Startskuddet for byggeriet af det første tempel på Bagan-sletten lød i 1057 efter vor tidsregning. Og lige indtil Kublai Khans mongolske tropper 230 år senere erobrede området, føjede konge efter konge flere og flere templer til.

4.400 templer blev bygget på sletten, og på trods af naturmæssige udfordringer som jordskælv, oversvømmelse og erosion består mere end 3.000 templer den dag i dag.

Området kandiderer til at komme på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, men en verserende tvist mellem myndighederne og UNESCO om renoveringsmetoder har sat processen på pause.

Efter at have tjekket ind på vores hotel ser vi nogle af Bagan-slettens mest betydningsfulde pagoder, heriblandt Ananda-templet, et hvidkalket mesterværk, som kombinerer Mon-arkitektur med indisk arkitektur. Ifølge legenden fik kong Kyanzittha dræbt de otte munke, der byggede templet, så de ikke kunne bygge et lignende tempel andetsteds.

Tæt på Ananda-templet finder vi også Thatbyinnyu-templet og den gyldne Shwezigon-pagode, som siges at indeholde en tand og et stykke knogle fra selveste Buddha. Vi slutter af med at besøge det største af alle templer på Bagan-sletten: Dhammayangyi-templet, som er bygget af Kong Narathu. Han slog sin far og sin bror ihjel for selv at komme til magten, og det siges, at han byggede templet for at sone sine synder. Vi runder dagen af med at nyde solnedgangen over Bagan-sletten. Praktisk fodtøj kan anbefales, da vi kommer rundt på gåben.

Dag 5
Bagan. Morgenmarked, tempelbesøg og besøg i lokal landsby
Lokalt liv i Bagan

Efter et kig på Bagans lokale morgenmarked, som bugner med eksotiske frugter, kører vi nogle få kilometer nordpå til landsbyen Nyaung Oo, som ligger ved Irrawaddy-flodens bredde. Her er udviklingen ikke gået så stærkt som i andre dele af landet. Landsbyens indbyggere benytter fx fortsat oksekærrer til at transportere rundt.

Vi går en tur og ser hverdagen i den lille burmesiske by udspille sig, og er vi heldige, bliver vi inviteret indenfor på skolen til en lille rundvisning. Siden fortsætter vi til Bagan-sletten for at besøge flere templer. Dagen slutter med en formidabel solnedgang fra én af de mange pagoder.

Dag 6
Bagan. Bådtur på Irriwaddyfloden. Tid på egen hånd
Bagan
Dagen i dag står i afslapningens tegn. Om formiddagen tager vi på en skøn sejltur på Irriwaddyfloden og kan nyde det flade landskab og store vidder fra vandsiden, inden vi spiser en god frokost. Resten af dagen er til egen disposition – og hvad med at tilbringe den ved swimmingpoolen?
Dag 7
Fly Bagan – Mandalay. U Bein-broen og Pyin Oo Lwin
U Bein-broen

Et morgenfly tager os til yderligere nordpå til Mandalay. Her ser vi den 1,2 kilometer lange bro U Bein, verdens længste gangbro i teaktræ, der hviler på mere end 1.000 bropiller hen over Taungthaman-søen og forbinder Taungthaman-øen med fastlandet. Selvom U Bein har mere end 200 år på bagen, er den stadig i fin stand. Der er ofte et leben af lokale på gåben eller cykel hen over broen, som er en af Burmas mest fotograferede seværdigheder.

Efter frokost kører vi nordpå til den forhenværende britiske bjergstation Pyin Oo Lwin, også kendt som Maymyo. Bjergstationen i de grønne omgivelser er oprindeligt en militær forpost bygget af briterne i 1896, og på grund af de 1.070 højdemetre tilbyder byen med ca. 180.000 indbyggere et køligt pusterum i de varme sommermåneder.

Vi indkvarteres i rolige omgivelser lidt uden for byen.

 

 

Dag 8
Pyin Oo Lwin. Lokal togtur, Buddha-grotten og botanisk have
Pyin Oo Lwins botaniske have

Vi begynder dagen med en spændende togtur ud på landet. I ca. en time er vi blandt lokale indbyggere, der på togturen medbringer alverdens ting og sager. Det er en sand fornøjelse at opleve dette organiserede virvar. Inden frokost gør vi stop på en lokal seværdighed, som ikke mange turister finder. En dyb grotte fyldt med Buddhastatuer i mange forskellige størrelse. Husk det gode fodtøj, da der som regel er vådt i bunden af grotten.

Vi kører tilbage til byen for at spise frokost. I nærheden af byens vartegn, klokketårnet Purcell Tower, finder vi byens travle markedsplads, hvor man kan købe alt fra haveredskaber til bananer, sko, tøj og kød. Her finder du også byens specialitet: jordbær. De søde bær dyrkes i bjergområderne uden for byen og bliver til syltetøj, som er kendt over hele Burma.

Med 250 orkidéarter og næsten 500 forskellige slags træer er byens botaniske have en fryd for alle sanser. Vi går en tur i haven, som er grundlagt af britiske botanikere i 1915, og ser blandt andet det meget sjældne ginkgo-træ med trekantede, viftelignende blade.

Dag 9
Pyin Oo Lwin – Mandalay
Kuthodaw-templet ved Mandalay Hill

Efter morgenmaden kører vi til Mandalay, der for rejsende typisk fungerer som en slags base for de mange interessante seværdigheder uden for byen. Mandalay har et imponerende antal buddhistiske pagoder – mere end 700 – og et stort antal klostre, men er også i dag en millionby med et hastigt voksende handelsliv.

Vores eftermiddagstur i Mandalay tager os bl.a. til det berømte Kuthodaw-tempel ved foden af Mandalay Hill. Kuthodaw menes at huse verdens største bog, hvor hver side er mere end en meter høj. Dagen afsluttes med en storslået panoramaudsigt fra Mandalay Hill.

Dag 10
Mandalay – Nay Pyi Taw. Mahagandayon-klosteret
I Burma er der tradition for, at mænd mindst to gange hengiver sig til munkelivet

Vi besøger Burmas største, buddhistiske kloster: Mahagandayon-klosteret med kapacitet til mere end 1.000 munke og munkenovicer. I det burmesiske samfund er der en stærk, social forventning om, at drenge/mænd mindst to gange i livet hengiver sig til klosterlivet. Dels som dreng (mellem 10 og 20 år gammel). Og igen efter de 20 år som fuldt ordineret munk.

Munke nyder generelt meget stor respekt i Burma, og det er derfor særdeles prestigefyldt for en familie at have en søn, som er – eller i en periode har været – munk.

De burmesiske munke har flere gange markeret sig stærkt politisk, senest i 2007 hvor en gruppe munke gik i clinch med militærregimet i protest mod militærets angreb på fredelige demonstranter.

Vi kursen sydpå ad den nye ekspresvej til hovedstaden Nay Pyi Taw. Byen er landets 3. største og fungerer som administrativ hovedstad. Vi tager på en kort byrundtur til bl.a. Uppatasanti-pagoden, som er en af landets nyeste. Den næsten 100 meter høje pagode kaldes også for ”fredspagoden”. Om aftenen besøger vi aftenmarkedet, inden vi nyder en velfortjent afskedsmiddag sammen på en lokal restaurant.

Dag 11
Nay Pyi Taw. Markedsbesøg og hjemrejse

På rejsens sidste dag er der mulighed for at gøre de sidste indkøb af souvenirs på et lokalt marked. Nyd et par timer på egen hånd, inden vi kører til lufthavnen og flyver via Bangkok tilbage til København.

Dag 12
Ankomst til Danmark

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 2.998,-
Prisen inkluderer
• Dansk rejseleder (dag 2-11)
• Fly København – Yangon med mellemlanding
• Fly Bangkok – København
• Fly Yangon – Bagan
• Fly Bagan – Mandalay
• Fly Nay Pyi Taw – Bangkok
• Udflugter og entréer jf. dagsprogram
• Indkvartering i delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse)
• Morgenmad dagligt
• Frokost dag 3-10
• Middag dag 4-5 og 7-10
• Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
• Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
• Flytilslutning fra Billund, Aalborg eller Aarhus med SAS: kr. 948,- pr. person
• Tillæg for enkeltværelse
• Visum til Burma 40 USD, som betales ved ankomst
• Drikkepenge til lokalguider og chauffører ca. kr. 300,- per person
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,-
• Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en lommelygte og en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Visum til Burma

Bemærk venligst, at du skal have visum for at rejse i Burma. Læs mere om, hvordan du får visum her http://www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/burma/visum

Mere om Burma

Her kan du få mere at vide om Burma: http://www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/burma. Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser