Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

Fra Florida til Latinamerikas natur og stemningsfulde kolonitidsbyer med Island Princess

Denne rejses omdrejningspunkt er en af menneskehedens største og mest umulige bedrifter, nemlig bygningen af den 80 kilometer lange Panamakanal, der viste sig at være langt mere kompliceret end blot at grave en rende.

Rejsen begynder med en overnatning i Florida. På programmet er en byrundtur i Miami til art deco-arkitektur og den legendariske strandpromenade Ocean Drive, inden vi sejler til nogle af den nye verdens spændende og fredede øer og byer.

Undervejs arrangeres fire specialudflugter (tilkøb) til den UNESCO-fredede Cartagena og San Juan del Sur i Nicaragua, hvor du oplever kolonitidsbyen Grenada og har udsigt til de majestætiske tvillingvulkaner Maderas og Concepcion. På en af turene oplever du på samme dag både Det Caribiske Hav og Atlanterhavet, når vi tager rundt i Aruba, og desuden tager vi på tur ud i Costa Ricas frodige natur med en sejltur på Tarcoles-floden i den fuglerige mangroveskov.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Krydstogt i Caribien

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Panamansk balboa, amerikansk dollar, mexicansk peso, costaricansk colon, guatemalansk quetzal, colombiansk peso

Dagsprogram
Dag 1 København – Miami, Florida, USA
Dag 2 Miami. Byrundtur i Miami og afsejling fra Fort Lauderdale
Dag 3–4 Tid til afslapning og fornøjelser på havet
Dag 5 Oranjestad, Aruba
Dag 6 Cartagena, Colombia. Mulighed for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydel, inkl. San Felipe-fæstningen
Dag 7 Gennemsejling af Panamakanalen
Dag 8 På havet
Dag 9 Puntarenas, Costa Rica
Dag 10 San Juan del Sur, Nicaragua
Dag 11–13 På havet
Dag 14 Cabo San Lucas, Mexico. Tid på egen hånd
Dag 15–16 På havet
Dag 17 San Francisco, Californien, USA. Landgang og byrundtur med bl.a. Chinatown og Fisherman’s Wharf
Dag 18 San Francisco, Californien, USA. Hjemrejse
Dag 19 Ankomst til København

Island Princess

Island Princess er et luksuriøst rejsemål i sig selv
Vågn hver morgen med forventningen om nye horisonter. Nyd udsigten fra en af de ca. 730 luksuskahytter med balkon. Forkæl dig selv med en varm stenmassage i den berømte Lotus Spa, spis udsøgte retter i en formel eller afslappet atmosfære og gør dit krydstogt til en uforglemmelig oplevelse.
Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
27.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
28.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Miami, Florida, USA
Vi flyver fra Københavns Lufthavn om morgenen med kurs mod Miami, hvortil vi ankommer først på aftenen lokal tid. Herefter kører vi til vores lækre hotel, der ligger ved Hollywood Beach mellem Miami og Fort Lauderdale.
Dag 2
Miami. Byrundtur i Miami og afsejling fra Fort Lauderdale Afsejling kl. 16.00
Art deco-arkitektur i Miami
I dag kører vi på byrundtur i Miami, hvor vi blandt andet ser de smukke art deco-bygninger og strandpromenaden Ocean Drive, hvor både turister og de lokale hygger sig med spadsereture og med at gå på caféer og restauranter. Vi nyder atmosfæren i Floridas største by og sætter herefter kursen mod havnen i Fort Lauderdale, hvor vores skib, Island Princess, ligger ved kaj. Sidst på eftermiddagen kan vi nyde udsejlingen fra Fort Lauderdale.
Dag 3–4
Tid til afslapning og fornøjelser på havet
Vores lækre krydstogtskib

Et par dage på havet er den helt rigtige måde at begynde et krydstogt på. Mens vi bevæger os mod Det Caribiske Hav kan du slappe af på skibsdækket i en liggestol og nyde udsigten, læse en god bog og benytte dig af skibets mange forskellige underholdende tilbud. Her er hele ti spisesteder, du kan vælge imellem, og seks barer hvor du kan nyde et godt glas vin eller en kølig cocktail. Om bord er også et hyggeligt bibliotek med diverse brætspil, et teater, et kasino, fitnessfaciliteter og en spa, hvor du kan forkæle dig selv med forskellige behandlinger (bestilles og betales direkte om bord på skibet). Rejselederen informerer løbende om alle mulighederne på skibet og står for en række fælles sociale hyggearrangementer og informationsmøder for Albatros-gruppen.

Dag 5
Oranjestad, Aruba Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 13.00
Den særlige naturskabte bro

Aruba er ikke større, end man kan nå det meste på en dag. Trods det beskedne areal, 30 kilometer lang og 10 bred, er naturen afvekslende. Fra smukke vige med Caribiens blødeste hvide sand, palmer og indbydende turkist vand, til et forunderligt barsk landskab af forrevne klipper og skjulte kalkstensgrotter på nordkysten.

Midt på øen finder man et ørkenlandskab med store kaktusplanter og stenformationer, der ligger som var de efterladenskaber fra en rasende gud fra fortiden. Øen var oprindeligt beboet af Caquetio-indianere, men da den spanske opdagelsesrejsende Alonso de Ojeda ankom til øen omkring 1499, blev alle indbyggerne eksporteret til Santo Domingo, hvor de blev sat til at arbejde i kobberminerne. I forbindelse med firsårskrigen mellem Spanien og Holland tog Holland magten over øen i 1636, og en kort overgang var øen under engelsk styre i 1805, i forbindelse med Napoleonskrigene. Øen kom tilbage under hollandsk kontrol i 1816.

Vi lægger til kaj i øens hovedstad, Oranjestad, en ren og blankpudset lille by med blot 20.000 indbyggere. Bemærk den stærke hollandske indflydelse på arkitekturen. Aruba er ikke som andre caribiske øer, men i en kategori helt for sig selv. Den er Aruba! På Aruba skal vi på udflugt for at opleve, hvordan Atlanterhavets kraftige bølger mod nord og Det Caribiske Havs milde vande mod syd på forunderlig vis har formet landskabet. Vores første stop på turen er ved en sommerfuglefarm, hvor vi ser det store farvespektrum, som Caribiens sommerfugle spænder over. Fra sommerfuglefarmen fortsætter vi til Aruba Aloe Balsamfabrik. På den guidede rundvisning får vi indblik i produktionsprocessen fra bladene skæres i markerne, til de færdige produkter står klar.

Vi når frem til Atlanterhavskysten, hvor vi ser et af naturens fantastiske underværker i form af en naturlig bro. Broen er dannet af havets konstante brusen ind i koralkysten og bugter sig otte meter over havets utæmmede overflade.

Vi slutter i Arubas hovedstad, Oranjestad.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 6
Cartagena, Colombia. Mulighed for byvandring i den gamle UNESCO-fredede bydel, inkl. San Felipe-fæstningen Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 15.00
San Felipe-fæstningen

I dag lægger vi til i Cartagena på Colombias nordkyst. Cartagena er grundlagt i 1533 og er dermed en af de ældste kolonibyer fra spaniernes tid ved magten. Cartagena er en af de smukkeste og mest velbevarede af de byer, som de spanske koloniherrer anlagde i Syd- og Mellemamerika, og den gamle befæstede bydel er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Dagens Albatrosudflugt er en byrundtur i Cartagena. Vi ser blandt andet den imponerende, rødlige militærfæstning San Felipe de Barajas, der blev påbegyndt i 1536 og blev forstærket og udbygget flere gange over de næste par hundrede år. Cartagena var et fristende sted at røve, da det blandt andet var herfra, at de spanske koloniherrer sendte guld, sølv og ædelstene hjem til Spanien. Fæstningen lå strategisk godt, hvor den både beskyttede byen mod landangreb og mod piratangreb fra vandsiden. Vi skal også vandre rundt i Cartagenas gamle befæstede bydel. Her i de små, smalle gader ser vi de smukke, velbevarede kolonistilsbygninger: private hjem med træbalkoner side om side med store officielle bygninger, som husede den omfattende spanske administration. Undervejs ser vi nogle af de mest interessante monumenter som Popa-klosteret, der ligger på byens højeste punkt, en 150 meter høj bakketop, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Vi ser også statuen af den indfødte India Catalina, der stoisk skuer ud i verden kun iført lændeklæde og fjerprydelse. India Catalina blev bortført af spanierne og blev oplært i at tale spansk, da hun skulle fungere som oversætter for kolonisatorerne i deres videre erobring af Colombia.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 7
Gennemsejling af Panamakanalen kl. 06.00-16.30
Panamakanalen

I dag skal vi opleve et af rejsens absolutte højdepunkter: gennemsejlingen af Panamakanalen, som blev indviet i 1914.

Det ambitiøse projekt med at forbinde de to verdenshave stillede ingeniørerne over for en krævende opgave, og samtidig blev det en økonomisk og politisk udfordring. Idéen med at anlægge en kanal går tilbage til opdagelsen af Panamas stillehavskyst gjort af den spanske erobrer Balboa i 1513. Med denne opdagelse begyndte købmænd og regeringer at fantasere om en passage, som lod skibe komme fra Atlanterhavet til Stillehavet uden at skulle ud på den 20.000 kilometer lange og farefulde rejse rundt om Sydamerikas spids.Der var mange fortalere for projektet, deriblandt Benjamin Franklin og filosoffen Goethe. Det franske selskab La Société Internationale du Canal Interocéanique påbegyndte byggeriet i 1880, og de næste to årtier var præget af konstante ingeniørmæssige udfordringer foruden utallige jordskred og epidemier af malaria og gul feber, som nåede at dræbe næsten 22.000 arbejdere. Franskmændene besluttede derfor at sælge rettighederne til projektet til den amerikanske regering under præsident Theodore Roosevelt. Prisen var 40 millioner dollars.

Da amerikanerne overtog byggeprojektet i 1904, stod de over for opførelsen af den største dæmning og de største sluser og jernporte, man overhovedet kunne forestille sig på det tidspunkt. Endvidere var der store miljøproblemer at slås med. En hær af arbejdere fra flere lande arbejdede på det store byggeprojekt, og mange omkom undervejs.Den 15. august 1914 blev Panamakanalen officielt indviet, og skibet SS Ancon sejlede som det første gennem dette menneskeskabte vidunder. I dag er kanalen stadig af stor betydning for skibsfarten og verdenshandlen og hører fuldstændig under Panama. På grund af de moderne handelsskibe og containerfartøjer, der bliver stadigt større, arbejdes der på at udvide Panamakanalen og dens sluser, så større skibe end den vanlige størrelse på 32,3 meter i bredden kan sejle gennem kanalen.

Dag 8
På havet
Nyd udsigten i ro og mag

Vi er nu passeret ud i Stillehavet og nyder endnu en dag på havet, mens vi sejler mod Costa Rica, der på spansk betyder den rige kyst.

Dag 9
Puntarenas, Costa Rica Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 19.00
Skønne Costa Rica

I dag når vi til Costa Rica og går i land i byen Puntarenas i provinsen af samme navn. Byen ligger på en cirka ti kilometer lang landtange, som strækker sig ud i Stillehavet. I det 19. århundrede var byen Costa Ricas vigtigste havn, og herfra blev kaffe, frugt og andre landbrugsprodukter fra provinsen udskibet til destinationer langs de amerikanske kontinenters vestkyst. Puntarenas har en dejlig afslappet stemning og en hyggelig havnepromenade. Området omkring byen er præget af storslået natur med vandfald, floder, regnskov og paradisiske hvide sandstrande. Hvis du har købt dagens Albatrosudflugt, tager vi sammen ud til mundingen af Guacalillo-floden, hvor vi skal sejle lidt rundt og nyde mangroveskoven og områdets mangfoldige dyreliv. Der vil være en lille velkomstforfriskning og frugt, inden vi sejler ud på floden i en overdækket båd, hvorfra der er godt udsyn til alle sider.

Her i mangroven lever over 250 fuglearter, blandt andet kolibri, fluesnapper og den truede lyserøde ara, der er en af de mest farvestrålende papegøjearter med sine klare røde, blå og gule farver. Her lever også store kolonier af krokodiller, hvoraf nogle eksemplarer kan blive helt op til syv meter. Vi håber at se nogle af de legendariske rovdyr på vores sejlads og gåtur rundt i området.OBS: Det er en god ide at have let tøj og lukkede, solide sko på samt medbringe myggebalsam, solcreme og en kikkert.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 10
San Juan del Sur, Nicaragua Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 18.00
Nyd den fantastiske natur

San Juan del Sur er ganske enkelt en lille perle på Nicaraguas stillehavskyst. De primitive victorianske huse, den knejsende statue af Kristus på en nærliggende skrænt, og en stødt tilstrømning af unge rygsækrejsende er med til at gøre den engang så søvnige fiskerby til et stykke fantastisk kyststrækning, hvor der er rig mulighed for oplevelser.

San Juan har ikke mistet den afslappede charme, der tiltrak de første rejsende, og San Juan del Surs historie er mindst lige så farverig som den perfekte solnedgang over bugten. Byen blev opdaget af sømanden Andres Niño i 1523 i et forgæves forsøg på at finde søvejen fra Stillehavet til Caribien. Den forblev en lille fiskerby indtil 1850'erne, hvor den blev mellemstation for amerikanere, som rejste mod vest til Californien via Caribien. Herefter brugte amerikaneren William Walker San Juan del Sur som base for at invadere Nicaragua, hvor han senere blev præsident – om end kun for en kort bemærkning. I 1970'erne var området højborg for oprøreren Comandante Cero, som bekæmpede Somoza-familiens mangeårige diktaturstyre i Nicaragua. I dag er han i øvrigt minister i den siddende nicaraguanske regering.

Dagens Albatrosudflugt begynder med, at vi efter landgangen kører på tur gennem det frodige nicaraguanske landskab. Det er som at rejse tilbage i tiden og det kommer tydeligt til udtryk, når vi er nået frem til den maleriske kolonitidsby Granada, som ligger i skyggen af den tårnhøje Mombacho-vulkan på Nicaraguasøens bred. Granada blev grundlagt i 1524 af den spanske Conquistador Hernandez de Cordoba, og Granadas historiske kirker og klostre har klaret sig igennem århundreder med piratangreb fra engelske, hollandske og franske pirater.

Vi ser de største seværdigheder, og på tilbagevejen gør vi et kort stop ved et udsigtspunkt, hvor vi kan se ærefrygtindgydende Maderas og Concepcion, de to majestætiske tvillingevulkaner.

Der er ingen krydstogtkaj i San Juan del Sur, så vi bliver sejlet til og fra land i de mindre tenderbåde.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 11–13
På havet
Mulighed for en dukkert ombord
Ruten går nu op mod Mexico, og vi har endnu nogle dage på havet til at slappe af og nyde skibets mange tilbud.
Dag 14
Cabo San Lucas, Mexico. Tid på egen hånd Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 17.00
Cabo San Lucas

På sydspidsen af den lange halvø Baja California ligger Cabo San Lucas. I det rolige farvand her i Den Californiske Golf søgte mange handelsskibe førhen ly for det store ocean. De lokale pirater udnyttede chancen til at plyndre skibenes last og berige sig. I dag beriges besøgende med enestående naturscenerier, golde klippeskær og krystalklart vand, som mange sportsfiskere valfarter til.

I dag har du friheden til selv at planlægge, hvad du vil lave og se. Du kan tage på opdagelse på egen hånd, og som du sikkert har bemærket, emmer byen af stemning. For eksempel kan du gå en tur i det historiske downtown-område og måske besøge den lille kirke Iglesia de San Lucas, som de spanske missionærer byggede i 1730. Du kan også lægge vejen forbi det store lokale marked, som frister med alt fra keramik til hængekøjer og smukke vævede og broderede tekstiler. En mulighed er også en visit på byens legendariske bar Cabo Wabo Cantina, som ejes af den tidligere forsanger fra rockbandet Van Halen, Sammy Hagar.

Dag 15–16
På havet
Nu kan du nyde de sidste hele dage på havet med god mad og afslapning, inden vi anløber USA.
Dag 17
San Francisco, Californien, USA. Landgang og byrundtur med bl.a. Chinatown og Fisherman’s Wharf Ankomst kl. 07:00
Oplev den spetakulære indsejling til San Francisco

De morgenfriske har i dag muligheden for at følge indsejlingen til en af USA’s smukkeste byer, San Francisco, det er en oplevelse som ingen anden. Skibet sejler langsomt under en af byens mest kendte seværdigheder, den røde Golden Gate Bridge, og det glider tæt forbi fængselsøen Alcatraz.

Når vi anløber, så er det tid til at sige farvel til krydstogtskibet. Selve udtjekningen foregår forholdsvis afslappet, og efter landgangen stiger vi på bussen og kører en tur rundt i byen. Vi kommer forbi en perlerække af San Franciscos seværdigheder som; Chinatown, downtowns 260 meter høje pyramideskyskrabere, og de farverige huse, som bølger op og ned langs de stejle gader. Havnefronten med Fisherman’s Wharf er også kendt for sit fiskemarked. Den sydlandske stemning skyldes, at italienske indvandrere i slutningen af 1800-tallet har sat deres præg på området. Her er i dag et vældigt folkemylder og liv. 

Gøglere og gadeshows af enhver art, små butikker med alverdens ragelse eller dyre modevarer, mærkværdige små museer, cafeer og restauranter, hvor du fx kan bestille krabber eller fiskesuppe. 

I øvrigt blev Fisherman’s Wharf og Golden Gate Bridge i 1985 benyttet ved optagelser til James Bond-filmen ”A View to a Kill”, hvor Roger Moore havde hovedrollen.

Efter denne rundtur kører vi til vores hotel, hvor vi tjekker ind. Om aftenen kan du vælge at spise på egen hånd eller at følge med rejselederen (aftensmad ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 18
San Francisco, Californien, USA. Hjemrejse
Vi spiser morgenmad i ro og mag og der er nu tid til en lille bytur i San Francisco på egen hånd inden vi drager mod lufthavnen.
Dag 19
Ankomst til København
Vi ankommer til København med kufferten fuld af gode minder efter vores spændende krydstogtrejse.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken

 • Dag 5 Aruba. Ørundtur til både Atlanterhavets kyst og det Caribiske hav, slutter i Oranjestad
 • Dag 6 Cartagena. Byrundtur i kolonitidsbyen Cartagena og den UNESCO-fredede gamle bydel.
 • Dag 9 Puntarenas. Naturudflugt til mangroveskov med sejlads på Guacalilo-floden.
 • Dag 10 San Juan del Sur, tur til kolonitidsbyen Granada og udsigt til vulkaner

Pris: kr. 1.998,- pr. person

Cartagena

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 27.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt

Tillæg for enkeltkahyt (kat. IE) kr. 15.198,-

Tillæg for opgradering af kahyt
 • Tillæg for udvendig kahyt med vindue kat. OE kr. 2.498,-
 • Tillæg for udvendig balkonkahyt kat. BF kr. 7.598,-

Tillæg for opgradering af enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med vindue kat. OE kr. 19.998,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. BF kr. 30.198,-
Prisen inkluderer
 • Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Direkte fly København – Miami og San Francisco – København med en mellemlanding hver vej
 • Transport jf. program
 • Byrundtur i Miami
 • Byrundtur i San Francisco
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen.
 • 1 nat på hotel i Florida i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 1 nat på hotel i San Francisco i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 16 dages krydstogt med Island Princess i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 1.150,- pr. person)
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand på skibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke kr. 1.998,-
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt, udvendig kahyt med vindue og balkonkahyt
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (beregn ca. USD 25 i alt. Gæster med udflugtspakke bør beregne USD 50 i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Balkonkahyt
Kahytskategori BF, dæk 7. Udvendig kahyt med egen privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udvendig kahyt
Kahytskategori OE, dæk 5 Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge.

Indvendig kahyt
Kahytskategori IE, dæk 5. Indvendig kahyt med to enkeltsenge.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere

De fleste af Albatros Travels rejser er ledet af en dansk rejseleder, som enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder; det vil altid tydeligt fremgå af programmet, hvorvidt rejsen er ledet af en rejseleder eller ej.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager fra rejseledere og kunder efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from Interessant krydstogt til spændende lande Rigtig spændende rejse sammen med en god gruppe og en fantastisk rejseleder. Aldrig før oplevet en så vidende rejseleder om alle lande, kultur m.m. Samtidig ualmindelig venlig og hjælpsom
Date published: 2016-05-16
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk spændende oplevelse.Mange indtryk. Super tur fyldt med oplevelser - vor rejseleder Jesper var super god og meget vidende.Nok den bedste rejseleder, vi har haft. Og vi rejser faktisk temmelig meget.
Date published: 2016-04-16
Rated 5 out of 5 by from Kæmpestor oplevelse! Vores rejseleder var fremragende. Ikke blot var hun meget velforberedt og holdt glimrende og informerende møder før udflugterne, hun var også beslutsom og effektiv da en lokalguide på én af udflugterne var forsinket. Desuden var hun meget opmærksom på alle gæsternes velbefindende, og så er hun hyggelig og sjov at være sammen med. Hun var god til at få os til at slappe af i hinandens selskab fra starten. Hun har en stor del af æren for at det blev en så stor oplevelse. Jeg har et par bemærkninger til det i forvejen fremsendte materiale, som ellers var godt: på dag 2 stor der "at følge INDsejlingen til SF..." Vi sejlede faktisk UD fra SF. Det er en lille ting, men det er noget sjusk. Under dag 11 får man det indtryk at man sejler rundt i mangroveskoven, og det havde jeg set meget frem til. Desværre kommer man kun til kanten af mangroven, og det skyldes hensynet til naturen, hvilket er helt fint, men I skruer forventningerne op. Desuden er jeres OBS om påklædning helt unødvendig. Vi så ikke en myg ejheller behov for lukkede sko. Havde vi haft den påklædning på, havde vi fået hedeslag. Heldigvis sagde Dorte at det var fint med vores sædvanlige påklædning.:
Date published: 2016-10-25
Rated 5 out of 5 by from Virkelig en drømmerejse En meget spændende og varm rejse. Turens højdepunkter var Panamakanalen, Antiqua og rejselederen. Vi har rejs med mange rejseledere, men de ture der har været bedst, har været de ture med gode rejseledere. Denne rejseleder var fantastisk. Vidende, empatisk, glad for sit jod, altid parat, samlende osv osv. Derudover oplevede vi udover de forskellige spændende lande, definer, havskildpadder, tur i regnskov, god mad, overmåde venlig service på skibet, stor hjælpsomhed (kørestolsbruger). En tur vi vil leve længe på, glæder os til at se billederne vi har taget
Date published: 2016-04-13
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse med en fantastisk rejseleder Vi har lige været på krydstogt fra Florida til Los Angeles gennem Panamakanalen. Det har været en fantastisk tur især på grund af rejselederen. Han var helt fantastisk og meget levende. Han fortalte meget levende om de lande vi skulle besøge. En af dagene havde han faktisk fri men arrangerede alligevel en bytur til fods. Han er utrolig dygtig og behagelig at være sammen med. Ham skal I holde fast i. Vi rejser meget og plejer ikke at bruge rejselederen særligt meget. Jeg plejer at solbade, når der er foredrag. Men denne gang vandt rejselederen over solen
Date published: 2016-05-16
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse, med rigtig mange skønne oplevelser Det var en super rejse. vores rejseleder var rigtig god og gruppen var super hyggelig.
Date published: 2016-10-25
Rated 5 out of 5 by from Stor oplevelse gennem Panama Rejsen startede meget tidligt (mødetid 05.05) og det havde været skønt, hvis de to timers forsinkelse ved afgang kunne være udnyttet bedre. God rejseleder og god information. Everglaide var en skuffelse og bør udbygges med et rigtigt togt gennem sumpene. Skibet fint og rent og godt personale. En enkelt udflugtsoplevelse var lidt malplaceret, nemlig turen til Panana city med efterfølgende frokost i et cafeteria!!! for egen regning og uden at kunne finde andet passende spisested. Ringe. Men alt I alt en dejlig tur for os.' Birthe og Ole Hentzen
Date published: 2015-11-23
Rated 5 out of 5 by from En drømmerejse med store oplevelser for livet. En rejse i mellemamerika med højdepunkt turen gennem Panamakanalen. Vi ople- vede en natur og et dyreliv på nærmeste hold på de veltilrettelagte ture og en ven- lig befolkning trods stor fattigdom. Dagene på havet blev udfyldt med foredrag om mellemamerikas kultur og historie og dagene på land med byrundture i de farverige byer med historiske bygninger og ruiner. Vi mødte lokalbefolkningen i deres farve- rige dragter og besøgte forskellige små værksteder. Rejsen sluttede i Los Angeles med et besøg igennem Hollywood.
Date published: 2016-05-20
 • 2016-10-26T06:09CST
 • bvseo_cps, prod_bvrr, vn_cps_3.4.0
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_37
 • loc_da_DK, sid_USCOC02, PRD, sort_relevancy
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Lignende rejser

17USCOC02GDK2702