Julemarked i Berlin

Miniferie i Berlin med byrundtur, museer og julemarkeder

Snup 4 dejlige decemberdage i kulturbyen Berlin, som ud over fantastiske museer og spændende historie også kan byde på hele 40 julemarkeder. Vi besøger de 4 bedste julemarkeder, og herudover ser vi nærmere på den smukke by. Vi kommer bl.a. forbi Rigsdagen, Brandenburger Tor, Tiergarten, Holocaust-Mahnmal, Potsdamer Platz og Alexanderplatz, sejler på floden Spree og tager en spadseretur ned ad pragtalléen Unter den Linden. En af dagene dykker vi ned i den kolde krig med et besøg ved Checkpoint Charlie, Mauermuseum og DDR-museet.

Vi bor på et 4-stjernet hotel tæt på Kurfürstendam, Zoologischer Garten og stormagasinet KaDeWe, hvor du kan gøre endnu flere gode juleindkøb. Prisniveauet i Berlin er lavere end i Danmark, især på mad og drikke. To af aftenerne tager vi på restaurant og spiser en god middag fra det tyske køkken (inkluderet i prisen), og en del af vores færden rundt i byen foregår med den velfungerende offentlige transport: undergrundsbane og sporvogn.

 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Jul og nytår, City break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Berlin. Holocaust-Mahnmal, Brandenburger Tor, Unter den Linden, Alexanderplatz och velkomstmiddag
Dag 2 Julemarkeder ved Alexanderplatz, ved Gendarmenmarkt, ved Charlottenburg og ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche
Dag 3 DDR-museet, Checkpoint Charlie og Mauermuseum, sejltur på Spree og afskedsmiddag
Dag 4 Tid på egen hånd og hjemrejse

Hoteller

Ivbergs Premium Hotel

 • 150 værelser
 • 1 km til centrum
 • Døgnåben reception
 • Morgenmadsrestaurant
 • Lobby med bar
 • Elevator
 • Wifi på hotel og værelset mod betaling
 • 0,5 km til nærmeste supermarked
 • 200 m til busstoppested
 • 2-300 m til U-bahnsstationer Nollendorfplatz og Wittenbergplatz

Det 4-stjernede Ivbergs Premium Hotel i Kleiststrasse ligger centralt i Charlottenburg, tæt på stormagasinet KaDeWe, Kurfürstendamm og Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Ligger lige ved U-Bahstationerne Nollendorfplatz og Wittenbergplatz.
Hotellet har reception, morgenmadsrestaurant (inkluderet) og en lobby med bar.

Værelse
Værelserne er pæne og rummelige med aircondition/varme, satellit-tv, telefon, wifi (mod betaling), sikkerhedsboks, minibar (mod betaling), badeværelse og hårtørrer.

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Berlin. Holocaust-Mahnmal, Brandenburger Tor, Unter den Linden, Alexanderplatz och velkomstmiddag
Vi besøger den imponerende byport Brandenburger Tor

Vi flyver fra København til Berlin, hvor vi stiger om til den ventende bus. Turen går herfra mod centrum og kommer til at forme sig som en byrundtur i det centrale Berlin. Først kører vi gennem Tiergarten med Siegessäule og Rigsdagen, før vi standser ved det nyere Denkmal für die ermordeten Juden Europas eller Holocaust-Mahnmal, som det også kaldes. Mindesmærket for de europæiske jøder, som dræbtes under anden verdenskrig, består af 2.711 store betonblokke fordelt på et stort område tæt på Brandenburger Tor, der bliver det næste stop.

Det er Berlins eneste tilbageblevne byport, som tegnedes af arkitekten Carl Gotthard Langhans i 1788. På toppen af den 26 meter høje port står en bronzestatue af et firspand, som føres af sejrsgudinden Viktoria. Det er en byport, som på alle måder er udformet for at imponere nyankomne besøgende.

Her starter den berømte allé Unter den Linden, og vi tager en slentretur under lindetræerne. Unter den Linden går hele vejen op forbi museumsøen Museumsinsel og smukke bygninger og operaen. Vi passerer også Spreefloden og genopbygningen af Berlins slot, som opføres på det originale sted. I DDR-tiden lå her parlamentsbygningen Palast der Republik, som blev revet ned i 2009.

Unter den Linden bliver til Karl Liebknecht Strasse, og her ser vi nu Alexanderplatz, som altid har været og stadig er et knudepunkt for den kollektive trafik i Østberlin. Her finder vi også Berlins nyere vartegn, det 200 meter høje Fernsehturm, der i DDR-tiden også fungerede som lyttepost mod vest.

Vi fortsætter forbi den ældste del af Berlin med det gamle rådhus til Potsdamer Platz, som er helt ny og opført efter Murens fald, til vores 4-stjernede hotel, der ligger ved Tiergarten og kun nogle hundrede meter fra både KaDeWe – stormagasinet Kaufhaus Des Westens – og Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Vi tager en tur rundt i området til fods og spiser middag i en lokal tysk restaurant.

 

Dag 2
Julemarkeder ved Alexanderplatz, ved Gendarmenmarkt, ved Charlottenburg og ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche
Dagen i dag står i julemarkedernes tegn

Efter morgenmad tager vi U- eller S-Bahn til Alexanderplatz, hvor vi kigger på julemarkedet ved den gamle bydel i Mitte. Vi fortsætter til fods til Friedrichstrasse, som er det østlige Berlins pendant til Kurfürstendam med flotte butikker og juledekorationer. Vi skal til Gendarmenmarkt, hvor et af de mest kendte julemarkeder ligger.

Vi spiser frokost undervejs. Om eftermiddagen tager vi med S-Bahn til Charlottenburg, hvor et helt anderledes julemarked udfolder sig, som er specielt flot i aften- og eftermiddagslyset. På vej tilbage til hotellet kan vi besøge det hyggelige marked ved Gedächtniskirche, hvor vi kan snuppe en Glühwein eller lignende.

Aftenen er på egen hånd. Rejselederen er behjælpelig med tips om gode restauranter.

Dag 3
DDR-museet, Checkpoint Charlie og Mauermuseum, sejltur på Spree og afskedsmiddag
Den historiske grænseovergang Checkpoint Charlie

Vi starter med at tage U- eller S-Bahn til Østberlin, nærmere bestemt Checkpoint Charlie og Mauermuseum. Her skal vi genopleve årene, fra Muren blev bygget i starten af 60’erne og til dens fald i 1989. Det er historien om tragedier og glæder og om delingen af en by, et land og et folk. Det ligger ved den nok så berømte grænseovergang Checkpoint Charlie, kendt fra film og spionromaner, som var en af de få adgangsveje til DDR.

Vi fortsætter videre til DDR-museet, som ligger lige ved floden Spree. Dette lille museums opgave er at belyse hverdagen i det tidligere Østtyskland, og det er en meget spændende lære om livet i DDR-tiden.

Om eftermiddagen tager vi på en god sejltur på Spree. Berlin er anlagt i et meget lavtliggende område, og byen er omgivet af vand – mange søer foruden floden Havel mod vest og Spree, der flyder gennem byen mod øst og ned til Spreewald – hvor de berømte syltede agurker kommer fra.

Efter disse gode oplevelser tager vi tilbage til hotellet, før vi går ud og nyder endnu en tysk middag på en restaurant ikke langt fra hotellet.

 

Dag 4
Tid på egen hånd og hjemrejse
Vi nyder de sidste timer i Berlin, inden vi rejser hjem til København

Formiddagen er på egen hånd, hvor indkøb i KaDeWe eller på Kurfürstendam kan gøres. Man kan også tage på museumsbesøg, besøge Charlottenburg Slot eller afprøve et af de små lokalbryggerier, som der findes en del af i Berlin. Lidt ud på eftermiddagen kører vi til lufthavnen og flyver hjem til København.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København  – Berlin t/r
 • 3 nætter i delt dobbeltværelse på 4-stjernet hotel
 • Udflugter og transport jf. program
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dag 2
 • Middag dag 1 og 3
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle andre arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Tip til pakkelisten

Medbring gode travesko og varmt tøj, da vi går meget og tilbringer en del tid ude på julemarkederne. Det kan være temmelig koldt i Berlin i december. Vi går bl.a. til de to inkluderede middage og til og fra U- og S-Bahnstationer.

Det er også en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hotellet

Hotellet i Berlin er moderne og har en god standard (4-stjernet) og central beliggenhed. I Tyskland er wifi sjældent gratis, men er tilgængeligt mod betaling.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere

De fleste af Albatros Travels rejser er ledet af en dansk rejseleder, som enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder; det vil altid tydeligt fremgå af programmet, hvorvidt rejsen er ledet af en rejseleder eller ej.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager fra rejseledere og kunder efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 2 out of 5 by from Berlin-en skøn by Desværre blev flere punkter i programmet udeladt, og programmet første dag blev delvist ødelagt af, at bussen kun var bestilt til kl 15, hvilket virkede underligt, da vi ikke kunne fuldføre planlagte arrangementer. Vi spiste den første aften på hotellet, hvilket ikke var i.flg. programmet. Vi skulle have gået tur og endt på en lokal tysk restaurant. Maden på hotellet var under al kritik. Råd til fremtidige juleture til Berlin. Planlæg med julemarkeder sent på eftermiddagen hver dag, i stedet for tre julemarkeder fra om morgenen på samme dag. Albatros skal endvidere sørge for, at en guidevikar kender programmet og følger det. Vi var udsat for det modsatte.
Date published: 2015-12-21
Rated 2 out of 5 by from Berlin i al sin julepragt Vi tog os omkring med U-Bahn og bus og det var OK. Velkomst middagen på hotellet var gyselig. Lunchen som indgik var undermålig Farvel middagen var heller ikke noget man blev glad af. Rejselederen gjorde så godt han kunne med tanke på at han var vikar.
Date published: 2015-12-13
Rated 2 out of 5 by from Skuffende utryg oplevelse Allerede ved mødestedet i Kastrup Lufthavn blev vi mødt af, tja ikke nogen. Først da vi sætter vores netop afhentede Albatros kuffertmærker på, er der en sjusket påklædt mand der rejser sig og vi spørger om det er vores rejseleder (i). Jo det var det. --- Listen over inkomperance, utryghedsskabende adfærd og mangel på kommunikation fra rl's side er i den grad så lang, så jeg nøjes med at beskrive et par stykker. 5 dages forberedelse var åbenbart ikke nok for rl, til at vide hvordan vi kom fra a til b med U- bahn. Jeg har foto, det viser 4 rejsedeltagere forklare rl hvor vi er og hvor vi skal hen. Total mangel på inf om fx de bygninger vi kører forbi med bussen, ingen tjek på om alle deltagere er med, så det holder vi selv øje med - ja ikke engang et "Velkommen til Berlin" kun e det blive til. Rl gik omkring i sin egen verden. Dog er det Albatros' samarbejdspartner der ødelægger den såkaldte sightseeing på 1.dagen. På turen skulle vi have gjort ophold på Unter den Linden og Brandenburger Tor, kom vi dertil? Nej, for buschaufføren var engageret andetsteds og havde ikke tid. Fik vi noget at vide om de dobbelte brosten der markerer hvor Muren stod? Nej. Vigtig info? Ja.----- De to stjerner gives for hotellet og beliggenheden. Rejsens program blev ikke fulgt og ikke alle deltagere modtog ændringer.
Date published: 2015-12-06
Rated 5 out of 5 by from En dejlig julerejse med gode oplevelser Berlin er altid et besøg værd og solen skinnede og luften var varm. Behageligt og hurtigt at flyve. Dejligt hotel med beliggenhed i centrum af Berlin nær KaDeWe og U Bahn. Gåtur fra Brandenburger Tor til museumsøen blev ikke til noget p.g.a. buschaufføren. Lækkert mad på hotellet. Udover besøg på 3 julemarkeder fik vi sejlet på Spree g bl.a. set DDR museet og andre historiske steder. Behagelig rejseleder og 29 dejlige rejsefæller fra hele landet.
Date published: 2015-12-09
Rated 4 out of 5 by from Berlin. Storby i juleglansens tegn Julemarkeder overalt i Berlin. Helt overdådigt. Men husk varmt tøj i julemåneden, for man er meget udendørs. Besøg på museerne kunne gerne have haft længere varighed. Rejselederen tog godt hånd om os, sørgede for alt på en behagelig måde. En god rejseoplevelse, når bortses fra lufthavne og fly, der ikke længere interesserer sig for reel service. Hotellet var derimod af den gammeldags hyggelige slags og desuden meget velbeliggende.
Date published: 2016-12-09
Rated 4 out of 5 by from En rejse i decembers julelys. Rejsen var rigtig god, men var lidt utilfreds med den første dag. Grunden var den at bussen skulle være fremme ved hotellet senest kl 15.00, da han skulle køre for et andet selskab. Så det blev lidt forvirrende og vi måtte springe et sted over som ellers der var planlagt.
Date published: 2015-12-13
Rated 4 out of 5 by from God tur til julemarkeder i Berlin Spændende rejse til julemarkeder i Berlin, men 3 julemarkeder var måske lige vel meget. Absolut ikke en tur for dårlig gående. Dejlig rejseleder.
Date published: 2015-12-11
Rated 4 out of 5 by from Tysk julerejse Berlin var helt fantastiske pyntet op til jul med mange markeder af forskellig kvalitet. Programmet indeholdt også minderne fra DDR-tiden. Hotellet var udmærket med fin placering lige ved U-bahn og KaDeWe!
Date published: 2016-12-10
 • y_2017, m_5, d_23, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_1.0.0-hotfix-1
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_12
 • loc_da_DK, sid_DERTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Lignende rejser

DERTR02ADK