Julestemning på den romantiske Rhinen

Oplev smukke kulturlandskaber og hyggelige julemarkeder i middelalderbyer langs en af Europas vigtigste vandveje

Sejl gennem Rhinlandet, når området er klædt i festlig julepynt! Vi stævner ud på Rhinen fra Mainz og følger dens løb sydpå gennem Tyskland og Frankrig. Området har mange hyggelige juletraditioner, og du er garanteret at komme i solid julestemning – foruden at få flotte naturoplevelser i den smukke Rhindal, hvor bjerglandskaber blander sig med vinmarker og pittoreske borgruiner.

Undervejs besøger vi nogle af Nordeuropas kulturelle sværvægtere; Strasbourg i Alsace, hvis middelalderby er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og har en af Frankrigs ældste traditioner for julemarked med kunsthåndværk, godter og julepynt. I Speyer ser vi den UNESCO-bevarede domkirke og i romantiske Heidelberg skaber et stemningsfyldt julemarked en magiske atmosfære på byens historiske pladser. Der venter også besøg i landsby Rüdesheim – kendt for liv og glade dage i Drosselgasse – og på Frankfurt am Mains kendte julemarked, et af de største i Tyskland.

Om bord på vores komfortable og moderne 4-stjernede skib, Serenade 1, bliver der sørget godt for os med helpension om bord og god stemning.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Billund – Mainz, Tyskland. Den gamle romerske provins og julemarked
Dag 2 Heidelberg og Speyer, Tyskland. Tur til julemarked i Heidelberg og gåtur til den UNESCO-bevarede domkirke i Speyer
Dag 3 Strasbourg, Frankrig. Byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbydel med julemarked og lækre smagsprøver
Dag 4 Rüdesheim am Rhein, Tyskland. Julemarked, smukke vinlandskaber og gåtur i Drosselgasse
Dag 5 Mainz, Tyskland. Frankfurt am Mains kendte julemarked og hjemrejse

M/S Serenade 1

Velkommen om bord på et komfortabelt og moderne 4-stjernet flodkrydstogtskib

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt. Skibets 68 kahytter er fordelt på 3 dæk, og har plads til i alt 136 passagerer. Her er desuden et fitnessrum. Albatros har chartret skibet hele sæsonen, så der vil udelukkende befinde sig Albatrosgæster om bord.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
6.998,–
Billund
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
6.998,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Billund – Mainz, Tyskland. Den gamle romerske provins og julemarked
Domkirken i Mainz

Vi flyver fra Danmark, og ved ankomsten til Frankfurt kører vi til Mainz. Byen ligger ved bredden af Rhinen og er hovedstad i den tyske delstat Rheinland-Pfalz. Byen blev grundlagt som en militærpost af romerne sidst i det første århundrede, og senere blev den provinshovedstad i Germania Superior. Romernes tilstedeværelse i området ses stadig tydeligt langs Rhinen. Det var nemlig romerne, der lærte lokalbefolkningen at dyrke vin på de solbeskinnede skråninger, som området er så kendt for. Mainz ligger lige midt i Rheinhessen, Tysklands største vindistrikt.

Vi går en tur i den restaurerede gamle bydel med sine fine bindingsværkshuse, der her ved juletid er smukt pyntet. Her finder vi også den tusind år gamle katedral Mainzer Dom, der havde stor betydning i 1100- og 1200-tallet, hvor den lagde scene til ikke færre end syv kongekroninger. Ved katedralen finder vi også julemarkedet i Mainz, og julestemningen er til at føle på med den karakteristiske duft af ristede mandler, honningkager, varme kastanjer og gløgg. Vi går en tur mellem de festligt dekorerede boder, der tilbyder julespecialiteter og originale gaver. Her er rig mulighed for at få ideer til den perfekte julegave: hjemmelavede adventsguirlander, halmstjerner, juletræspynt, trælegetøj, kunsthåndværk, keramik, lys og meget mere.

Der bliver også tid til at opleve den moderne by. Mainz blev voldsomt ødelagt under 2. verdenskrig, og efter krigen startede det største byggeboom i byens historie. Arkitekten bag byens moderne rådhus er såmænd ingen ringere end Arne Jacobsen. Vi spiser frokost på en lokal restaurant i centrum.

Om eftermiddagen kan du bruge mere tid på julemarkedet på egen hånd eller besøge en af byens mange traditionelle vinbarer, der også serverer lokale delikatesser som "spundekäs", en krydret cremeost, der meget passende kan få følgeskab af et glas lokal vin.

Sidst på eftermiddagen går vi til vores komfortable skib og tjekker ind. Først på natten lægger vi fra kaj og glider stille ned ad Rhinen mod Mannheim, som vi forventer at anløbe næste morgen.

Dag 2
Heidelberg og Speyer, Tyskland. Tur til julemarked i Heidelberg og gåtur til den UNESCO-bevarede domkirke i Speyer Ophold i Mannheim fra kl. 08.00 til 09.30. Ankomst til Speyer kl. 12.00, afsejling kl. 20.00
Julemarkedet i Mannheim

Efter morgenmad om bord på skibet kører vi mod Heidelberg, en af Tysklands mest attraktive byer. Med sit milde klima ved bredden af floden Neckar er byen populær både blandt internationale turister og lokale besøgende. Byen breder sig på begge sider af floden, og byens centrum ”Altstadt” ligger på den sydlige bred omgivet af lave bjerge. Vi er i den nordlige del af delstaten Baden-Württemberg.

Heidelberg er specielt kendt for at huse Tysklands ældste universitet, Ruprecht-Karl-Universitetet, grundlagt i 1386 af Ruprecht 1. Til forskel fra mange andre tyske byer står en lang række gamle bygninger stadig i Heidelberg, da byen kom stort set uskadt gennem 2. Verdenskrig. Indbyggerne mener, at byen undgik bomberne, fordi amerikanerne ønskede at bruge byen som hovedkvarter efter krigen.

Vi går en tur igennem den gamle bydel. Ved floden kommer vi forbi Alte Brücke fra 1786-88, hvor fra der er den smukkeste udsigt til broporten, den gamle bydel og det højt beliggende slot. Heidelberger Schloß blev opført over et middelalderligt anlæg fra 1200-tallet. I den centrale del af Altstadt dominerer den sengotiske Heiliggeistkirche fra 1400-tallet.

Byens julemarked åbner sidst på formiddagen, men vi kan allerede på vores gåtur rundt i Heidelberg mærke, at det er juletid, og den gamle bydel stråler i et helt særligt lys. Når markedsboderne åbner, og gæsterne strømmer til, breder den velkendte duft af brændte mandler, kanel og varme kastanjer sig gennem de snoede gader.

Har du lyst, er det muligt at tage en tur på skøjter med en smuk udsigt til slottet eller gå en tur i ”Winterwaeldchen” vinterlandskabet på Kornmarkt. Vi spiser frokost på en af de lokale restauranter, hvorefter du har tid til at se nærmere på julemarkedsboderne, der breder sig over flere pladser i den gamle bydel, eller tage togbanen op til Heidelberger Schloß, inden vi først på eftermiddagen kører mod Speyer, hvor vores skib venter.

Sidst på eftermiddagen går vi fra skibet op til domkirken gennem en lille park, der en anlagt helt ud mod floden. Den imponerende trefløjede basilika af rød sandsten er noget af det flotteste romanske arkitektur og anses som et at de vigtigste arkitektoniske monumenter fra sin tid.   

Conrad II, kejser af det tysk-romerske rige, bestilte den største kirke i den kristne vestlige verden i 1024 som hans sidste hvilested. Men hverken Conrad II eller hans søn så den færdige kirke. De blev begge begravet i kirken, mens den fortsat var under opførelse.

Kirken blev individet i 1061, hvor første fase af byggeriet var færdigt. Domkirken er bl.a. kendt for at være den næststørste bygning med et hvælvet loft nord for Alperne, et design der efterfølgende fik stor betydning for den romanske arkitektur i 11. og 12. århundrede. Domkirken er siden udvidet og ombygget i flere etaper, men har stort set bevaret sit udseende siden starten af 1200-tallet.

Domkirken fungerede i en periode som gravplads for de habsburgske kejsere og konger, ikke færre end 8 kronede hoveder og deres hustruer er stedt til hvile i kirken, og den blev dermed også symbol på den imperialistiske magt.  Vi ser på kirkens fantastiske indre og har efterfølgende mulighed for at gå en tur på byen stemningsfulde julemarked.

Vi spiser middag om bord på skibet, og midt på aftenen sejler vi mod Frankrig og besøg i Strasbourg.

Dag 3
Strasbourg, Frankrig. Byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbydel med julemarked og lækre smagsprøver Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Juletræe og julelys i Strasbourg

Om morgenen ankommer vi til den velholdte middelalderby Strasbourg tæt på den tyske grænse. Strasbourg er regionshovedstad i Alsaceprovinsen og en betydningsfuld kultur- og handelsby fyldt med museer, smuk arkitektur og en UNESCO-fredet gammel bydel på den smukke ø Grand Île.

På trods af et hav af stridigheder gennem historien, hvor byen skiftevis har været på tyske og franske hænder, fungerer Strasbourg i dag som brobygger mellem de to nabolande. Specielt Strasbourg Universitet har skabt forståelse mellem områdets protestanter og katolikker. På universitetet, der er Frankrigs næststørste, har blandt andet den tyske digter Goethe studeret og tilbragt sine ungdomsår. Byen er også kendt som hjemsted for Europa-Parlamentet, Europarådet og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Om formiddagen tager vi sporvognen ind til byen, hvor vi kigger nærmere på den gamle bydel, sejler gennem byens små kanaler på floden Île, oplever de gamle sluseanlæg samt den moderne bydel med Europa-Parlamentet – en tur igennem 2000 års historie. Efterfølgende går vi gennem de smalle gader i det pittoreske kvarter La Petite France, hvor smukke 4-etagers bindingsværkshuse ligger side om side. Turen fører os også til den vældige gotiske katedral fra 1439, der ligger smukt på en af byens centrale pladser, tæt på floden og det smukke palads Palais Rohan fra begyndelsen af 1700-tallet.

På gåturen gennem byen ser vi, hvordan gaderne er pyntet med traditionelle juledekorationer og tusindvis af lys stråler smukt mod de historiske bygninger og pladser.  Strasbourgs julemarkedstraditioner er Frankrigs ældste, og de begyndte tilbage i 1570 som en fest for Jesusbarnet og har varet ved lige siden – traditionerne har givet byen tilnavnet ”Capital of Christmas”. Vi stopper i en af gaderne og får smagsprøver hos en af byens bagere, ligesom vi også skal smage den lokale chokolade. 

Efterfølgende vil der være mulighed for på egen hånd at besøge katedralen. Vi tager tilbage til skibet for frokost. For de, der ønsker at blive i byen og nyde frokost på egen hånd, er det også en mulighed. 

Om eftermiddagen er det tid til at komme i solid julestemning. Vi tager igen sporvognen ind til centrum og skal nu se nærmere på byens julemarkeder, der er spredt ud på 11 forskellige lokaliteter med over 300 boder under byens strålende lys. Strasbourgs julemarked er et af Europas største og kåret som det bedste julemarked i Europa i både 2014 og 2015.

Vi skal se markedets hovedattraktion, det store juletræ på Kléber Pladsen. Det er en gammel tradition – beskrevet allerede i 1605 – at byens handelslaug i løbet af december sætter grantræer og dekorationer op i Strasbourg. Vi går til Broglie Pladsen, hvor det traditionelle julemarked afholdes med masser af boder med juledekorationer, keramik, duge, servietter, glas, smykker og håndlavet legetøj. Du finder også krydderier til madlavning, kager, øl, gløgg og Alsace-wienerbrød som Kugelhopf, strudel og Bredle. Det vil være noget for en hver smag og masser af inspiration at tage med hjem, når vi går mellem de over 100 boder på pladsen.

Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til skibet og sejler tilbage mod nord.

Dag 4
Rüdesheim am Rhein, Tyskland. Julemarked, smukke vinlandskaber og gåtur i Drosselgasse Ankomst kl. 10.00
Niederwald-monumentet

I løbet af natten er vi sejlet nordpå og ankommer om formiddagen til Rüdesheim, hvor vi ligger til kaj natten over. Rüdesheim er en lille, hyggelig by med mange souvenirbutikker samt et stort julemarked i den gamle bydel. Byen er blandt andet kendt for Drosselgasse, som er en smal gade udelukkende med barer og restauranter. Her er altid liv og glade dage! Rüdesheims mest besøgte attraktion er det imponerende Niederwald-monument, som ligger på et højdedrag over byen. Niederwald-monumentet blev bygget fra 1871 til 1883 i anledning af samlingen af Det Tyske Rige.

Ved ankomst går vi en tur i byen og ser på den første del af det såkaldte Nationernes julemarked, hvor over 120 boder fra omkring 12 lande giver en fortryllende international julestemning med fremmede dufte og juletraditioner lige fra Finland til det fjerne Østen.

Vi kører en tur i Rüdesheim efter frokost, ser lidt mere af byen og det omkringliggende landskab med de smukke vinterklædte vinmarker, der strækker sig op over skråningerne. Da vi ligger ved kaj natten over, vil der om aftenen  være mulighed for at gå på opdagelse og opleve julestemningen og Drosselgasse by night.

Dag 5
Mainz, Tyskland. Frankfurt am Mains kendte julemarked og hjemrejse Afsejling fra Rüdesheim kl. 05:00. Ankomst til Mainz kl. 08:00

Efter morgenmad på skibet siger vi farvel til besætningen og kører mod lufthavnen i Frankfurt. På vejen stopper vi i centrum af Frankfurt for at gå en tur i den gamle bydel samt opleve et af de smukkeste julemarkeder i Hessen, som også er et af de ældste Christkindchesmarkets i Tyskland.

Frankfurt er den største by i delstaten Hessen og breder sig på begge sider af floden Main, små 30 km fra flodens udløb i Rhinen. Byen er hjemsted for Europas største banegård, en af Europas største lufthavne med 53 mio. passagerer årligt samt en stor flodhavn. Den gode trafikale beliggenhed har siden middelalderen gjort byen til en af Tysklands vigtigste handelsbyer. I dag er Frankfurt en af verdens vigtigste finansbyer og hjemsted for Den Europæiske Centralbank, Deutsche Bundesbank, Frankfurt-børsen og flere store kommercielle banker.

Frankfurt var før 2. Verdenskrig en af de smukkeste borgerbyer i Tyskland med smukke borgerhuse helt tilbage fra 1400-tallet. Der er få af de originale huse tilbage til at danne baggrund for byens kendte julemarked, der omtales så langt tilbage som 1393, men mange af de smukke bindingsværkshuse er genopbygget.

Vi går gennem julemarkedet, der strækker sig over flere pladser i centrum. Vi får den sidste del af stemningen med; lytter til julesange og kirkeklokker, mærker duften af ristede kastanjer, mandler, kanelstjerner, gløgg og Feuerzangenbowle, den traditionelle tyske jule- og nytårsdrik. På markedet har du naturligvis også mulighed for at købe de sidste julegaver. 

Der er mulighed for at spise frokost på egen hånd, inden vi først på eftermiddagen kører til lufthavnen og flyver hjem mod Danmark.

Prisinformation

Tillæg for kahytsopgradering pr. person

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

 • Tillæg for udvendig kahyt på Mozart-dæk kr. 1.198,-
 • Tillæg for udvendig kahyt på Chopin-dæk kr. 1.498,-
 • Tillæg for udvendig suite på Chopin-dæk kr. 1.698,-
Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Beethoven-dæk kr. 3.998,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Mozart-dæk kr. 4.998,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Chopin-dæk kr. 5.698,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly Billund – Frankfurt t/r
 • Lufthavnstransfer fra Frankfurt lufthavn til Mainz t/r
 • Udflugter og transport jf. program
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen.
 • 4 nætters krydstogt på Serenade 1 i delt dobbeltkahyt med vindue på Beethoven-dæk
 • Helpension på skibet (evt. måltider i land er for egen regning med mindre andet er nævnt)
 • Kaffe, te og isvand til måltiderne på skibet
 • Skatter og afgifter.
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer.
 • Tillæg for enkeltkahyt.
 • Eventuelle måltider på land.
 • Drikkevarer ud over de nævnte
 • Drikkepenge på skibet (vi anbefaler 7,- euro pr. person om dagen)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 5 pr. person)
 • Personlige fornødenheder.
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer"
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Alle kahytterne er udvendige og cirka 16 m2 store med to enkeltsenge, radio, tv, sikkerhedsboks, aircondition samt badeværelse med bad og toilet. De to enkeltsenge er væghængte senge, der om dagen slås op, så der bliver plads til to mindre sofaer.

Lower-dæk
Udvendig kahyt med lille vindue beliggende på dæk 1. To enkeltsenge.

Main-dæk
Udvendig kahyt med stort vindue beliggende på dæk 2. To enkeltsenge. 

Panorama-dæk
Udvendig kahyt med gulv-til-loft-vindue beliggende på dæk 3. To enkeltsenge.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.
Hånden på hjertet

Ikke egnet for gangbesværede

Vores udflugter og rundture i byerne foregår til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Da mange af byernes gamle bydele er fredede og har smalle brolagte gader er det ikke muligt køre i bus. Vi oplever også langt mere atmosfære og kommer tæt på byen, når vi er til fods. Vi bruger også offentlig transport som sporvogn og metro. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå 6 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som varer mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Kajplads

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem Serenade 1.

Vi prøver så vidt muligt at få en kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst.

Det betyder, at vi i tilfældet af, at kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet for egen regning.

 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere

De fleste af Albatros Travels rejser er ledet af en dansk rejseleder, som enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder; det vil altid tydeligt fremgå af programmet, hvorvidt rejsen er ledet af en rejseleder eller ej.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager fra rejseledere og kunder efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

16DECRI01CDK1112