Julius Cæsars sejrsrute og det antikke Grækenland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Følg i Cæsars spor gennem Grækenland og Albanien, besøg civilisationens vugge i Athen, Delfi og Olympia, og oplev et af naturens vidundere, klipperne i Meteora

Kulturrejsen for historieelskere! Tag med til intet mindre end ni UNESCO-bevarede højdepunkter i Grækenland og Albanien, og kom helt tæt på oldtidens grækere, romernes magtkampe, det byzantinske sammenbrud, osmannernes storhedstid og det lukkede land Albaniens genopståen.

Vi hører om Julius Cæsars kamp mod Pompejus ved Durrës i Albanien og hans sejr over rivalen ved Farsalos i Grækenland, og vi besøger Athens vartegn Akropolis, hvor Sokrates og Platon havde deres gang for over 2.000 år siden.

Rejsen byder også på det imponerende klippelandskab i Meteora, hvor eneboere i over tusind år boede i huler i de høje klipper og senere byggede klostre. Vi besøger et par af de klostre, der stadig eksisterer i dag.

Vi bor på gode 3- og 4-stjernede hoteller, og undervejs får vi også tid til at udforske de gamle byers basarer.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
København – Athen. Frokost og Akropolis. Videre til Napflio
Dag 2
Napflio. Den antikke by Epidauros. Nafplio. Antikkens Mykene. Videre til Olympia
Dag 3
Templer og stadion i Olympia. Havnebyen Patras. Det antikke Delfi. Kamena Vourla
Dag 4
Kamena Vourla. Naturfænomenet Meteora og klosterbesøg. Ioanina ved Pamvotissøen
Dag 5
Ioannina. Videre til Albanien og UNESCO-bevarede Gjirokastra. Oldtidsbyen Butrint. Badebyen Sarandë
Dag 6
Sarandë. Apollonia-ruinerne. Berat – byen med de tusind vinduer
Dag 7
Berat. Det byzantiske og romerske Durrës. Museumsbesøg og basar i Kruja
Dag 8
Kruja. Rundtur og basar i Tirana. Hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Athen. Frokost og Akropolis. Videre til Napflio Ca. 130 km
Imponerende Akropolis

Vi ankommer til Athens nye lufthavn og kører til millionbyen Athen, den europæiske civilisations vugge. Her har moderne demokrati og naturvidenskab sin oprindelse, og byen var allerede i antikken et attraktivt turistmål. Husenes og lejlighedernes balkoner prydes af geranier, og byens gader og pladser er tilplantede med appelsintræer. Højrøstede gadesælgere og farvestrålende markeder minder om Østens basarer, mens de lidt forfaldne neoklassicistiske palæer leder tankerne hen på den svundne tid, hvor Athen var kendt som ”Middelhavets perle”. Efter ankomst til Athens lufthavn kører vi til en taverna og får en frokost på stedet, eller som en pakke til at spise i bussen afhængig af tiden,  før vi besøger Akropolis. Vejen op til de UNESCO-fredede ruiner skal tages til fods.

Fra Akropolis er der en fin udsigt over Plaka, som ud over at rumme fascinerende gudefortællinger med Zeus og Pallas Athene i hovedrollerne var  her, at store filosoffer som Sokrates og hans elev Platon havde deres gang.   

Vi forlader Athen og kører til Korinthkanalen, som vi passerer og gør en kort ophold ved. Korinthkanalen, som forkortede søvejen rundt om Peloponnes med små 400 km, blev påbegyndt af kejser Nero, men blev aldrig fuldført. I slutningen af 1800-tallet blev den 6,5 km lange og ca. 25 meter brede kanal med op mod 80 meters høje sider færdiggjort. Den revolutionerede skibsfarten for en tid, men i dag er det kun småbåde, der kan komme igennem den.

Derfra fortsætter vi den sidste korte bid til den tidligere hovedstad Napflio. Vi spiser middag på hotellet efter ankomst.                 

Dag 2
Napflio. Den antikke by Epidauros. Nafplio. Antikkens Mykene. Videre til Olympia Ca. 300 km
Betagende udsigt ved Nafplio

Efter morgenmad begynder vi en spændende dag på denne store halvø, som dog ofte pga. Korinth-kanalen betragtes som en ø. Peloponnes er i dag et af de mest værdifulde arkæologiske områder og et af de mest spændende steder, rent historisk, at besøge. Beliggenheden i det sydøstlige Middelhav har i årtusinder været et knudepunkt for handel og krige, og området har været underlagt fremmede magter som Rom, Byzans, Venedig og i flere omgange Det Osmanniske Rige.

Første stop er det antikke Epidauros, hvor vi finder et af de bedst bevarede amfiteatre i verden og som samtidig har en akustik, der ikke kan sammenlignes med noget andet. Teatret er utrolig velbevaret – bl.a. fordi det er bygget ind i klippen i en slugt og derfor er naturligt beskyttet – og benyttes den dag i dag hvert år til opførsler. Stedet mistede sin betydning helt tilbage i 400-tallet, da kristendommen blev indført. Indtil da havde det været hjemsted for lægevidenskabens gud Asklépios, og der er i dag velbevarede rester af Tholos, en rund bygning med en labyrint, måske tiltænkt som en slangegård, da slangegift var en del af medicinen, og Abaton, hvor patienter afventede deres behandling.

Fra Epidauros fortsætter vi til Nafplio ved Argos-bugten. Nafplio er en meget smuk by og var så sent som i 1830’erne hovedstad i Grækenland for en kort periode, og vi ser rester fra den byzantinske, den venetianske og den ottomanske periode. Ude i havet ligger et lille fort, Burtzi, bygget af venezianerne, og over byen knejser på en ca. 200 meter høj klippe et fantastisk veneziansk bygningsværk, Palamidi-fæstningen, hvortil en trappe på næsten tusind trin fører op. Fæstningen blev omkring år 1700 bygget til at forsvare byen mod fjender fra havet. Yderligere er der ruiner fra et knap så velbevaret fæstningsanlæg fra den østromerske og byzantinske periode, Akronafplio.

Det sidste besøg, før vi kører på tværs af Peloponnes, bliver ved det antikke Mykene. Den mykenske kultur stammer fra Kreta og blev ført til fastlandet, man regner med, at storhedstiden var mellem 1600 og 1100 år f.v.t. Her byggede man mellem to bjergsider en befæstet by, hvor der kun var adgang fra vest. Byggeriet var meget kompliceret med store tykke bymure. Der var underjordisk vandtilførsel, som på den tid var meget enestående.

Mest kendt er Løveporten, der markerer indgangen gennem bymuren. Tre store sten danner rammen, hvorpå en flot tilhugget trekantet sten med to løvekroppe, der mangler hovederne, vogter byen. Ved byen finder vi det såkaldte ”skatkammer” opkaldt efter den store sagnkonge Atreus. Det er nu et gravkammer, mener arkæologerne i dag. Den berømte kong Agamemnons grav har også været knyttet til stedet, men graven har vist sig at være langt ældre.

Turen fortsætter til den vestlige side af halvøen, hvor vi stopper ved Olympia, spiser middag og overnatter. 

Dag 3
Templer og stadion i Olympia. Havnebyen Patras. Det antikke Delfi. Kamena Vourla Ca. 345 km
Vi besøger selve Olympia

Vi har to af de helt store UNESCO-bevaringsværdige oplevelser, Olympia og Delfi, på programmet denne dag, og vi lægger ud med at besøge selve Olympia. Stedet er tilegnet den største af guderne, Zeus, som ifølge historien skulle have haft bopæl på det knap 3.000 meter høje Olympos-bjerg sammen med elleve andre græske guder. Dette bjerg ligger tæt på østkysten, sydvest for Thessaloniki.

Derfor blev området kaldt Olympia til ære og respekt for Zeus. Stedet var oprindeligt et religiøst område, hvor præster dels boede og dels kom for at tilbede guderne. Men det ændrede sig efterhånden til at blive en lokalitet for en årlig konkurrence blandt grækerne og senere til en større begivenhed, der blev afholdt blandt alle grækere – De Olympiske Lege.

Vi skal rundt på det arkæologiske område, hvor vi finder resterne af Zeustemplet, Heratemplet, stadion og bl.a. hippodromen, hvor hestevæddeløbene fandt sted. Området ligger fredfyldt og er meget spændende, men et besøg i museet giver det bedste overblik over ruinerne, for en stor del faldt sammen under et voldsomt jordskælv tilbage i 500-tallet, mens resterne blev dækket af jord og mudder ved et stort jordskred, hvorfor så meget er velholdt og synligt i vor tid.

Efter at have brugt formiddagen på et af de største historiske minder fra den antikke græske periode, fortsætter turen mod nord langs kysten til den store havneby Patras, hvorefter vi passerer strædet på den knap 3.000 m lange Ríou-Andirríou-bro og vender tilbage til fastlandet.

Vi kører langs kysten mod øst med Den Korinthiske Bugt på sydsiden og frem til Delfi. Oraklet i Delfi kunne – ifølge historien – fortælle dig om din fremtid, ligesom de mange andre orakler i det antikke Grækenland, men oraklet i Delfi var kendt for at have de bedste og mest sandsynlige svar. Svarene kom i vers og blev fremført af præsterne, der oversatte de påvirkede orakelkvinders tågesnak til almindelig tale. Det menes, at de unge kvinder sniffede euforiserende dampe.

Selve det antikke Delfi er højt beliggende, omkranset af bjerget Parnassos og med ideel beskyttelse mod eventuelle fjender. Her lå Apollontemplet, et stadion, flere skatkamre og anden bebyggelse bag bymure. For at nå frem brugte man den selvsamme brolagte vej, ”den hellige vej”, som vi benytter i dag til at komme op og frem til oraklet og templerne.

Efter dette spændende besøg fortsætter vi mod nordøst og kommer frem til Kamena Vourla, hvor vi skal overnatte og spise middag. Vi er nu på østkysten ud til den nordlige del af Eviabugten mellem fastlandet og den store ø Evia.

Dag 4
Kamena Vourla. Naturfænomenet Meteora og klosterbesøg. Ioanina ved Pamvotissøen Ca. 285 km
Meteora med de berømte klostre

Det er dagen, hvor vi følger i Julius Cæsars fodspor. For vi forlader Det Ægæiske Hav og kører mod nordvest og ind i regionen Thessalien, hvor vi skal til det naturprægtige UNESCO-bevarede Meteora med de berømte klostre.

Vi passerer ikke langt fra Farsalos, hvor Julius Cæsars tropper, der var udhungrede efter i månedsvis at være på jagt efter Pompejus og hans styrker, endeligt besejrede den langt større hær 9. august år 48 f.v.t. En måned tidligere havde de to feltherrer indledt den romerske borgerkrig med slaget ved Dyrrhachium (Dürres) i et uafgjort slag, men det var farligt land for Julius Cæsar, da Balkan og Grækenland var under Pompejus’ herredømme. Pompejus var kendt som en dygtig politiker og havde det romerske senat med på sin flugt fra Cæsars styrker. Pompejus var dog ikke en stor kriger, og med dårligt udrustede og dårligt trænede soldater, samt mange lejetropper fra Østen, led han et svigende og endeligt nederlag. Pompejus flygtede til Egypten, hvor Cæsars støtter ventede og myrdede ham.

Meteora, som vi når frem til lidt senere på formiddagen, er et af de mest imponerende naturfænomener. Fra enorme søer er vandet gennem tusindvis af år fosset ned gennem bjergene og har formet et fascinerende landskab. På nogle af disse klipper har der i over tusind år boet eneboere, der søgte Guds velsignelse og evigt liv ved at være nær ham. Hulerne, som eremitterne boede i, lå øverst på disse klipper og kunne kun nås med rebstiger eller særdeles gode klatreegenskaber. Ikke så mærkeligt er disse klipper i dag velbesøgt af klatrere.

Senere samlede mange af områdets eneboere sig og byggede klostre og klatrestier, men mange af klostrene blev forladt under tyrkernes herredømme og er i dag forfaldne ruiner. Der er dog fem fungerende og beboede klostre tilbage, og vi skal besøge et af dem.

Sidst på eftermiddagen fortsætter vi til Ioannina, hvor vi overnatter og spiser middag.

Ioannina er provinshovedstad i provinsen Epiros, og byen ligger smukt ved Pamvotissøen. Det er en meget moderne by, den har altid været rig pga. guld- og sølvproduktion og var i en årrække fra slutningen af 1700-tallet og frem til 1822 under den albanske Ali Pashas styre, inden tyrkerne slog ham ihjel.

Dag 5
Ioannina. Videre til Albanien og UNESCO-bevarede Gjirokastra. Oldtidsbyen Butrint. Badebyen Sarandë Ca. 195 km
Oldtidsbyen Butrint

Efter morgenmad fortsætter vi ind over grænsen til Albanien og Gijokastra, hvor vi skal besøge byen og den dystre fæstning. Byen er over 2.500 år gammel og er meget smuk med små brolagte veje og mange små huse med skifferstenstage. Byen er meget poetisk beskrevet i den albanske forfatter Ismail Kadares bog ”Chronicles of Stone”, og den var også hjemby for Albaniens diktator Enver Hoxha. Hans tilhørsforhold til byen sikrede, at den blev holdt nogenlunde ved lige under diktaturet, og da det faldt, forfaldt husene.

Fæstningen og byen er UNESCO-bevarede, og i dag er det UNESCO, der betaler de 20.000 USD, som hvert tag rundt regnet koster at vedligeholde – et beløb, som den almindelige albaner ikke har en jordisk chance for selv at betale.

Byen har en hel del traditionelle mindre håndværksforretninger, en gammel bydel og en basar. Udenfor byen ligger mange betonbunkere fra den kolde krigs tid.

Vi forlader den smukke by, kører ned langs kysten og ind i den store nationalpark syd for Sarandë, hvor vi finder en lille halvø, hvor oldtidsbyen Butrint lå. Omgivet af vand var Butrint nem at forsvare, og selv om byen havde været beboet længe før, var det grækerne, der opbyggede byen og forsvarsmuren rundt om den. Efter grækerne overtog først romerne og siden byzantinerne byen, hvorefter den gik i forfald og blev efterladt. Først i 1920 begyndte italienske arkæologer at genopdage byen, som i dag er et UNESCO-bevaret område.

Butrint har haft alt fra græsk teater til et akropolis med græske og romerske bade og templer ændret til basilikaer, eftersom kristendommen efterfulgte de gamle guder. Akropolis lå på et højdedrag og er senere blevet ombygget til en fæstning. Her er en strålende udsigt over Vivarikanalen og Korfustrædet mod Korfu, hvor grækerne efter al sandsynlighed i sin tid kom fra. Området er stort, og vi skal bruge lidt tid til at gå rundt her, før vi kører op til Sarandë, som er en noget mere moderne by. Sarandë er en af Albaniens populære badebyer, og her ankommer gæster fra Korfu. Vi spiser middag og overnatter i Sarandë.

Dag 6
Sarandë. Apollonia-ruinerne. Berat – byen med de tusind vinduer Ca. 225 km
Berat – byen med de tusind vinduer

Vi forlader Sarandë efter morgenmaden og kører langs med kysten. Det er en meget smuk køretur op til Vlora. Herfra stikker vi ind over land til Apollonia, hvor vi skal besøge ruinerne og resterne af Apollonia, opkaldt efter guden Apollon. Byen blev grundlagt af tilrejsende grækere fra Korinth og Korfu ca. år 500 f.v.t. De næste 800 år var byen et handelscenter med blandt andet slavehandel, indtil et større jordskælv ødelagde byen og ændrede de omkringliggende vandområder til sumpe med malariamyg.

Vi nyder byens prægtige beliggenhed og ser, hvordan byen ville se ud, hvis ikke den var blevet ødelagt, og vi får et indtryk af nogle af bygningerne.

Herefter går turen videre til byen Berat, hvis historie går 2.400 år tilbage i tiden. Den gamle bydel er UNESCO-bevaret, og man forstår tilnavnet ”Byen med de tusind vinduer”, når man ser de historiske bygninger med deres mange vinduer bygget på terrasser op ad klippesiden. Berat har en smuk borg, og i middelalderen boede de fleste af byens indbyggere inden for borgens område. Beboerne var for størstedelens vedkommende kristne, og i borgområdet har ligget omkring 20 kirker, de fleste opført i 1300-tallet. Nogle af dem har værker af Albaniens mest berømte ikonmaler, Onufri, som har fået sit eget museum i Mariakirken. Byen huser også nogle fine moskéer, blandt andet Kongemoskéen som blev bygget i slutningen af 1400-tallet.

Dag 7
Berat. Det byzantiske og romerske Durrës. Museumsbesøg og basar i Kruja Ca. 140 km
Køb en souvenir med hjem

Vi forlader Berat efter morgenmaden, kører til Dürres (Dyrrhachium) og afslutter Cæsars sejrsrute, hvor den begyndte. Dürres var tidligere Albaniens hovedstad og har været under græsk, romersk, byzantinsk, venetiansk og ottomansk herredømme. Og historiens vingesus mærkes netop her, hvor det første slag mellem Cæsar og Pompejus fandt sted. Cæsar undgik med nød og næppe et katastrofalt nederlag til Pompejus, og efter en forbitret kamp drog de to hære videre sydpå til Thessalien, hvor borgerkrigen endte med, at Julius Cæsar besejrede Pompejus.

I Dürres kigger vi på den byzantinske bymur, byens centrum, det venetianske tårn og det romerske amfiteater.

Vi fortsætter til Kruja, det autonome Albaniens første hovedstad. Det var fra Kruja, nationalhelten Skanderbeg bekæmpede osmannerne, og byen har da også et museum viet til ham. Gjergj Kastrioti (1405-1468) var i osmannisk tjeneste, hvor han fik tilnavnet Skanderbeg – sammensat af navnet Iskander + den tyrkiske titel bey. I 1443 gik han over til kristendommen og ledte herefter Albaniens kamp mod osmannerne, som han holdt stangen til sin død. Herefter var landet under osmannisk herredømme indtil begyndelsen af 1900-tallet.

Museet har meget passende til huse i byens borg, som modstod hele tre langvarige tyrkiske belejringer. Her er udstillet historiske genstande relateret til 1400-tallets albansk-osmanniske krige, og på det nærliggende etnografiske museum kan vi beundre håndværk og kunsthåndværk fra 1500-tallet og frem. Vi slutter besøget med lidt tid på egen hånd i byens gamle basar, hvor der er mulighed for at købe håndlavede souvenirs og meget andet. Vi spiser middag og overnatter i Kruja.

Dag 8
Kruja. Rundtur og basar i Tirana. Hjemrejse Ca. 53 km
Skanderbegpladsen i Tirana

Efter morgenmaden forlader vi Kruja for at se nærmere på Tirana, Albaniens største by, som bliver ved at vokse på grund af befolkningstilstrømningen fra landet.

Vi kører ad en af byens hovedfærdselsårer, boulevarden Deshmoret e Kombit – ”De nationale martyrers boulevard”. Under den italienske besættelse under Anden Verdenskrig hed den Mussolinis Boulevard. Her ligger flere universiteter, administrative bygninger og banker, og vi fortsætter til Skanderbegpladsen. Nationalhelten troner som rytterstatue midt på pladsen. Ethem Bey-moskéen fra 1823 er – noget usædvanligt for islamisk kunst – dekoreret med naturalistiske træer, broer og vandfald. På vores sightseeing kører vi også forbi Moder Teresa-pladsen, opkaldt efter den berømte nonne af albansk afstamning, der viede sit liv til at hjælpe Indiens fattige. Hun blev helgenkåret i 2016.

Vi fortsætter forbi Albaniens nationalmuseum og Pyramiden, der oprindeligt blev opført som museum for diktatoren Enver Hoxha. Nu fungerer det som konferencecenter og selskabslokaler, men er nedrivningstruet på grund af byggeplaner om en ny albansk parlamentsbygning.

Arkitekturen i Tiranas indre by bærer præg af landets historie; fx de noget pompøse bygninger fra perioden 1939-44, hvor landet var under italiensk besættelse, og den monumentale sovjetiske stil fra efterkrigstidens kommunistiske æra. I de senere år er der udskrevet arkitektkonkurrencer til en fornyelse af bymidten, og blandt vinderforslagene er projekter fra danske Henning Larsens tegnestue og Bjarke Ingels Group. Så måske vil fremtidens Tirana også få et dansk islæt.

Vi slutter besøget af med lidt tid på egen hånd i byens gamle basar, hvor der er mulighed for at købe håndlavede souvenirs og meget andet. Herefter kører vi til lufthavnen uden for Tirana og flyver til Danmark.

Prisinformation

Prisen inkluderer
  • Fly København – Athen og Tirana – København med mellemlandinger
  • Dansk rejseleder
  • God bus af europæisk standard
  • 7 overnatninger på pæne 3- og 4-stjernede hoteller
  • 7 x morgenmad og middag
  • 4 x frokost
  • 17 entréer til arkæologiske områder eller museer nævnt i programmet
  • Officielle guider, hvor dette er påkrævet
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Tillæg for enkeltværelse
  • 4 gange frokost
  • Drikkevarer
  • Drikkepenge (frivilligt). Beregn ca. kr. 400,-
  • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
  • Personlige fornødenheder
  • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Morgenmad

Morgenmad er noget enklere i Grækenland, end hvad vi er vant til i Danmark.

Toiletter

På græske toiletter skyller man ikke toiletpapiret ud, men smider det i en lille spand ved siden af toilettet – ellers bliver afløbet blokeret.

Fodtøj og beklædning

Medbring gode sko eller støvler, da vi vandrer en del rundt i antikkens sten og støv. Det er ikke lange vandringer, men de er støvede og på hårde grusede eller stenede stier og ofte i et varieret niveau. Derfor skal man være i god fysisk form og ikke være gangbesværet for at kunne deltage i de mange rundvisninger.

Ved klostre og kirker skal herrerne være iført lange bukser. Kvinder bør medbringe et sjal til at dække bare skuldre m.m. samt bukser og/eller lang nederdel.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rundrejse Det var en utroligt spændende rejse med et meget varieret program lige fra et interessant besøg hos en citrusavler til de mange klassiske sites og tilhørende smukke museer samt ikke mindst den smukke natur i såvel Grækenland som Albanien. Rejselederen var utroligt vidende og god til at formidle stoffet på en spændende og humoristisk måde. De lokale guider var også gode, og chaufføren var virkelig behagelig at køre med. Hotellerne var fine. Dog vil vi anbefale Albatros at finde et andet hotel i Sarande, hvor man som det eneste sted har to overnatninger. Her ville det have været rart at bo i centrum. Også ros for de frokoststeder, vi besøgte på turen.
Date published: 2018-05-29
Rated 5 out of 5 by from En rigtig god og interessant rejse Det var en meget interessant rejse - vores danske guide var virkelig god - meget vidende ,humoristisk og hjælpsom .Ham ville jeg gerne have en anden gang .
Date published: 2018-05-18
Rated 5 out of 5 by from Strabadserende men umagen værd Meget god og vidende rejseleder. Lokal guide i Albanien fin.
Date published: 2018-05-15
Rated 5 out of 5 by from En ny oplevelse hver dag i to inspirerende lande med store kontraster. En rejse med fokus på levende interesse i historie. Meget velorienteret rejselededer, både geografisk og historisk, og en humoristisk fortæller, der ikke nogensinde virkede træt og uoplagt .
Date published: 2018-04-30
Rated 4 out of 5 by from Julius Cæsars sejrsrute og det antikke Grækenland Rejsen var spændende og godt udtænkt bortset fra et par svipsere som at udgravningsområdet var lukket, da vi nåede frem til Delfi kl. 15. Til gengæld fik vi en grundig gennemgang af tilhørende museum. Vor guide var god til at improvisere når planen ikke holdt.
Date published: 2018-04-28
Rated 4 out of 5 by from Dejlig tur og gode oplevelser Dejligt at se Akropolis og Olympia. Steder hvor der er sket meget førhen. Spændende at se Albanien, et land med genopbygning af huse, industri og især hoteller skyder frem mange steder.Chaufføren var super god til bjergkørsel.
Date published: 2018-04-27
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk rejse. En rejse fuld af af spændende steder, gode hoteller, lækker mad og en rejseleder der, var informativ, social, empatisk og vidende.
Date published: 2018-04-27
Rated 3 out of 5 by from Rejse med alt for lange busture God Bus og chauffør og ekstrem god rejseleder. Meget presset tur daglig kørsel fra 8 til 19. Mange små fejl fra Albansk rejse operatør. Nok ikke til rådelig at Albatros rejser overlader rejse programmet til denne operatør. Et af Hotellerne vi var på var slet ikke færdigt. Utætte toiletter, enorm støj på værelset og madlugt, da udsugning fra køkkenet sidder på væggen op til værelset. Ingen møbler på altanen. Hjemturen med flyskift gik helt galt da, der kun var afsat 50 min. til at skifte fly i Frankfurt. Det er for lidt tid i så stor en lufthavn og vi nåede ikke vores fly. Dem der har bestilt Flybilleterne har ikke erfaring nok med flyrejser. Jeg mener Albatros Rejser skal passe på deres ellers gode renomme og passe mere på, hvilke rejse aragør de indlader sig med. At kalde rejsen Julius Cæsars sejsrute er helt misvisende der var næsten intet om Cæcar og det gav de lokale guider os ret i.
Date published: 2018-04-27
  • y_2024, m_4, d_20, h_4
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_1, tr_50
  • loc_da_DK, sid_GRRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Lignende rejser