Krydstogt i Japan – Solens Rige

Oplev Tokyo, sushi, Kobekød og højhastighedstog, historiske Kyoto, geishaer og shogun-borge, byerne Aomori, Akita, Toyama og Kagoshima samt sydkoreanske Busan

Kyoto – Tokyo – Aomori - Akita – Toyama - Busan – Kagoshima - Tokyo

Denne unikke Albatrosrejse til Japan indledes på landjorden i Kyoto med byens enestående kulturskatte og går videre til hypermoderne Tokyo med masser af spændende storbyoplevelser, inden vi stævner ud på et lækkert skib med 4 store stjerner og helpension.

På krydstogtet slår vi en cirkel om hovedøen Honshu, med hele tre stop på nord- og vestkysten, hvor vi blandt andet besøger den UNESCO-beskyttede landsby Shirakawago. Sejlturen går videre til sydkoreanske Busan og byens gigantiske fiskemarked. Ved landgangen i Kagoshima er det tid til at besøge den berømte japanske have, Sengan-en, og nyde en sejltur til vulkanøen Sakurajima. Udflugterne på krydstogtet er del af en udflugtspakke, der købes særskilt.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Yen

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Osaka og bus til Kyoto. Shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha, geishadistriktet Gion og indcheckning på hotel
Dag 3 Cykeltur i Kyoto, Tenryu-ji-templet og Guldpavillonen og middag med Kobekød
Dag 4 Med Shinkansen til Tokyo. Shintohelligdommen Meiji Jingu, Harajuku (Cool Tokyo) og fællesmiddag
Dag 5 Det traditionelle Tokyo i Asakusa, moderne arkitektur i Odaiba, teknologi og manga i Akihabara og det mondæne Ginza
Dag 6 Yokohama og afsejling
Dag 7 På havet mod Aomori
Dag 8 Aomori. Mulighed for udflugt til Seiryuji-templet med Showa Daibuts-buddhaen og optogsmuseet Nebuta Wa Rasse
Dag 9 Akita. Mulighed for udflugt til marked, Akarenga-muséet, sake-bryggeri og Senshu-parken.
Dag 10 Toyama. Mulighed for heldagsudflugt til Gokayama Washi No-sato med ”washi”, japansk papirproduktion og tid til at opleve UNESCO-verdensarv i landsbyen Shirakawago
Dag 11 På havet mod Sydkorea
Dag 12 Busan, Sydkorea. Mulighed for udflugt til fiskemarkedet Jagalchi og Busantårnet
Dag 13 Kagoshima, Japan. Mulighed for udflugt til haven Sengan-en, Shuko Shuseikan Museum og Sakurajima-vulkanen
Dag 14 På havet mod Tokyo, Yokohama
Dag 15 Tokyo, Yokohama havn og fly til København

Diamond Princess

Diamond Princess er et luksuriøst rejsemål i sig selv.

Vågn hver morgen med forventningen om nye horisonter. Nyd udsigten fra en af de ca. 750 luksuskahytter med balkon. Forkæl dig selv med en varm stenmassage i den berømte Lotus Spa, nyd udsøgte retter i en formel eller afslappet atmosfære, og gør dit krydstogt til en uforglemmelig oplevelse.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
28.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi mødes i Københavns lufthavn og letter med kurs mod Kyoto, Japans gamle kejserhovedstad. Fuld forplejning om bord på strækningen fra Europa til Tokyo.
Dag 2
Ankomst til Osaka og bus til Kyoto. Shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha, geishadistriktet Gion og indcheckning på hotel
Geishaer

Efter ankomsten til den gamle kejserby Kyoto skal vi på opdagelse. Kyoto rummer over 1.600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdomme. Hertil kommer kejserpaladset, shogunens Nijo-borg, kejserlige villaer og haver og en række af Japans bedste museer.

Kyoto blev som den eneste japanske storby skånet for bombeangreb under anden verdenskrig. Efter sigende på grund af byens enestående kulturskatte. Desværre har bystyret ikke vist byen samme respekt, så de store sammenhængende kvarterer af smukke træhuse er næsten forsvundet. Men ingen har vovet at røre de tusinder af templer, helligdomme og smukke haver. Især i byens udkant føler man sig hensat til en anden tidsalder, hvor skønhed og æstetik var i højsædet.

Vi besøger shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha og går en tur gennem templets lange arkade af orangerøde torii-porte, der ligger i hundredvis tæt efter hinanden og former vejen. De orangerøde porte står i smuk kontrast til den omgivende grønne skov. Dette er en af Kyotos knap så kendte attraktioner, men er ikke desto mindre for mange besøgende et af de helt store højdepunkter!

Om eftermiddagen går vi en tur gennem Kyotos berømte Gion-kvarter. Her ligger stemningsfulde spisesteder side om side med de traditionelle, diskrete tehuse, hvor byens berømte geishaer arbejder. Er vi heldige, ser vi nogle af dem trippe af sted i deres dyre kimonoer og med smukt opsat hår.

Så er det tid til at slappe af, så vi tager til vores hotel og tjekker ind. Efter indtjekningen vil der være mulighed for at følge med rejselederen på en lokal restaurant. Om aftenen spiser vi en hyggelig velkomstmiddag.

Dag 3
Cykeltur i Kyoto, Tenryu-ji-templet og Guldpavillonen og middag med Kobekød
Glæd dig til en cykeltur gennem bambuslunden

I byens nordlige udkant ligger det berømte Guldtempel. Den smukke guldbeklædte pavillon er en nøjagtig kopi af den over 500 år gamle bygning, som en psykisk syg tempelpræst satte ild til i 1955.

Vi fortsætter til den vestlige ende af Kyoto, hvor vi tager på en lille cykeltur i det naturskønne område Arashiyama for foden af bjergene. Her besøger vi det UNESCO-fredede tempel Tenryu-ji, der er berømt for sin smukt anlagte zenhave fra 1300-tallet. Templet stod færdigt i 1339 og er en del af Rinzai-skolen inden for den japanske buddhistiske verden. Bagefter cykler vi videre gennem den smukke bambuslund, hvor et tykt tæppe af meterhøje bambusser slår den eksotiske stemning an, og gennem rolige landområder med rismarker og UNESCO-fredede bygninger.

Gæster, der ikke ønsker at cykle, kan tilbringe tiden på egen hånd på en café eller i butikker.

Om aftenen sætter vi et hyggeligt punktum for dagens oplevelser med en japansk middag på en af Kyotos gode restauranter. På menuen er det berømte Kobekød eller wagyu, som det hedder i Japan. En kulinarisk oplevelse, man sent glemmer, med det supermøre kød, der nærmest smelter på tungen.

Dag 4
Med Shinkansen til Tokyo. Shintohelligdommen Meiji Jingu, Harajuku (Cool Tokyo) og fællesmiddag
Meiji Jingu-templet

Vi skal med det berømte japanske højhastighedstog Shinkansen til Tokyo. Undervejs får vi et indtryk af, hvor tætbefolket Japan er, og om vejret vil det, kan vi undervejs se det hellige Fuji-bjerg. På lidt over to en halv time kører vi de 513 kilometer til Tokyo. Inden vi stiger om bord på toget, er der mulighed for at købe en ”o-bento”, en typisk japansk madpakke, til toget. En o-bento fås i et hav af varianter og består typisk af ris og forskellige former for lækkert tilbehør og småretter – i form af fisk, kød, grøntsager og forskellige salater. Lækkert og ikke særlig dyrt!

Så er vi ankommet til Japans hovedstad. Tokyo var engang en lille fiskerby, men er i dag en af verdens største og mest moderne storbyer. Tokyo består af mange små bydele, hver med deres helt eget særpræg og stemning, og de næste par dage skal vi besøge nogle af de mest spændende.

Vi starter med et besøg ved Japans største shintohelligdom, Meiji Jingu. Helligdommen stod færdig i 1920 og er et symbol på kejserens vigtige rolle i det japanske samfund – både som politisk og religiøst overhoved. Først efter anden verdenskrig mistede kejseren sin status som guddommelig og sin politiske indflydelse.

Efter besøget i templet tager vi til bydelen Harajuku, hvor unge japanere – flere i udklædningstøj inspireret af de japanske mangategneserier – kommer for at shoppe i områdets små specialbutikker, ikke mindst i gaden Takeshita Dori.

Lige syd for Takeshita Dori ligger gaden Omotesando med berømte mærkevarebutikker, caféer og restauranter for et mere voksent klientel.

Midt på eftermiddagen tjekker vi ind på vores hotel, og om aftenen spiser vi middag på et japansk spisested. Det japanske køkken er et af verdens sundeste og mest varierede med masser af fisk og grøntsager, og det rummer et hav af andre spændende retter end blot sushi. Maden er i sig selv en stor del af oplevelsen, når man besøger Solens Rige. På en del restauranter er der billeder af retterne – ja, endda plastikmodeller i naturstørrelse af de enkelte retter – så der er gode muligheder for at kaste sig ud i noget nyt og spændende!

Dag 5
Det traditionelle Tokyo i Asakusa, moderne arkitektur i Odaiba, teknologi og manga i Akihabara og det mondæne Ginza
Fra Akihabara-kvarteret

I dag starter vi med at opleve det traditionelle Tokyo i bydelen Asakusa. Her er der stadig mange gamle velbevarede træhuse, der overlevede anden verdenskrigs ødelæggelser, og midt i Asakusa troner Asakusa Kannon-templet med sin markante, store røde lanterne i indgangsporten.

Vi går på opdagelse i de små sidegader omkring templet, hvor de små snackboder frister med både sødt og salt. Prøv for eksempel friskristet senbei, de berømte japanske saltkiks, som findes i et hav af smagsvarianter og størrelser. De fås ikke bedre end her!

Vil du gerne have dit køkken spædet op med japanske køkkenting – eller vil du bare gerne have en Tokyo-oplevelse ud over det sædvanlige – så læg vejen forbi køkkenshoppegaden Kappabashidori, som kan nås til fods fra templet. Her fås intet mindre end ALT til køkkenet: fra plastikmad-figurer til gryder, spisepinde, japansk keramik, tekander i støbejern til grøn te og meget andet.

Vores tur fortsætter til Odaiba, som er et populært shopping- og underholdningsdistrikt på en kunstig ø i Tokyobugten. Øen er en del af en lille menneskeskabt øgruppe bestående af små forter, og daiba betyder faktisk fort. Forterne blev opført mellem det 17. og 19. århundrede for at beskytte Tokyo mod angreb fra søsiden.

Mere end et århundrede senere blev de små øer til lossepladser, indtil Tokyo begyndte et spektakulært udviklingsprojekt, der skulle gøre øerne til futuristiske bolig- og handelskvarterer. Det er i den grad lykkedes med bygninger som Aquacity, Fuji TV-bygningen og Telecom Center.

Vi bliver i fremtidens tegn, når vi besøger den berømte elektronikbydel Akihabara, der dog i de senere år har ændret lidt karakter. Flere af de store elektronikbutikker er lukket, og til gengæld er det særprægede fænomen med de såkaldte maid-caféer poppet op overalt i området. Unge piger klædt på i karikerede tegneserie-outfit serverer og underholder de ofte unge cafégæster. Mange af maid-pigerne står også og deler flyers ud i gaderne, så vi kan næsten ikke undgå at støde på dem.

Vi vandrer rundt i Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde, hvor alle Japans dyre mærkevarer og stormagasiner er repræsenteret. Dette er Japans pendant til Fifth Avenue i New York og Champs-Elysées i Paris! Vi går en tur ned ad Ginzas livlige og stilfulde hovedgade, hvor ikke blot folk på shopping, men også travle forretningsmænd præger gadebilledet.

Dag 6
Yokohama og afsejling Afsejling kl. 17.00
Vi sejler med krydstogtskibet Diamond Princess

Efter morgenmaden skal vi så småt til at bevæge os mod krydstogthavnen i Yokohama, der egentlig kan betegnes som en forstad til Tokyo. Yokohamas havn har en mere end 150-årig historie siden den blev åbnet for udenrigshandel i 1859. Havnen har gennem alle årene været medvirkende til at trække Japans økonomi i en positiv retning på trods af udfordringer som det Store Kantou-jordskælv i 1923, som resulterede i mere end 140.000 dødsfald og 2. Verdenskrig.

Det samlede havneområde udgør ca. 1/6 af Yokohamas samlede areal og består af ca. 100 kajer. Vores skib ligger ved en af dem og venter på os, og efter ombordstigningen er det tid til at spise frokost og gå på opdagelse om bord. Sidst på eftermiddagen er der afsejling, og mens skibet glider ud fra kysten nyder vi vores første middag om bord.

Dag 7
På havet mod Aomori
Nyd dagen til søs

En dag til søs er den helt rigtige måde at opleve livet på et krydstogtskib på. For selve opholdet på skibet er en stor del af rejsen, hvor du kan nyde den afslappede rytme og i fred og ro fordøje de mange indtryk. Du kan slappe af ved poolen, læne dig tilbage med en bog i en dækstol, snuppe en tur i motionscenteret eller benytte dig af de mange øvrige aktivitets- og underholdningsmuligheder om bord.

Dag 8
Aomori. Mulighed for udflugt til Seiryuji-templet med Showa Daibuts-buddhaen og optogsmuseet Nebuta Wa Rasse Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 21.00
Besøg det ”blå-grønne dragetempel” Seiryu-ji

Aomori er beliggende helt mod nord på øen Honshu, som er Japans store hovedø. Aomori var tidligere den vigtigste færgeby, hvis man skulle til den nordligste ø, Hokkaido, og selvom byen stadig har utallige bilfærger, så har åbningen af den undersøiske jernbanetunnel Seikan og billige flybilletter betydet, at færgernes passagerantal er kraftigt reduceret. Aomori er hjemstedet for den årlige Nebuta-festival, som løber af stablen hver sommer.

Dagens Albatros halvdagsudflugt går til det ”blå-grønne dragetempel” Seiryu-ji, som er hjemsted for Japans højeste siddende bronzebuddha. Selvom det lader til, at alle Japans templer er gamle, så er Seiryuu-ji templet faktisk relativt nyt og stod færdigt i 1982. Dette gør bestemt ikke besøget mindre interessant. Tværtimod så er det en oplevelse at se, hvordan tempelbyggeriet fortsætter op igennem moderne tid. Den store buddha Showa-Daibutsu, som i sig selv tiltrækker mange gæster, er kronen på værket. Buddhaen er ca 21 meter høj, og den imponerende statue sidder midt i en lysning i den omkringliggende skov.

Nebuta-festivalen afholdes en gang om året og varer kun et par dage, så for at få en lille del med af festivalens optog, er der anlagt en permanent udstilling, der viser fem af tidligere festivalers flotteste paradevogne. I modsætning til New Orleans Mardi Gras, hvor paradevognene er motoriserede, så har man til Nebutaen et helt hold af folk, der bærer den sirligt dekorerede udstilling omkring. Muséet fortæller besøgende om festivalens 300-årige historie, hvordan paradevognene er bygget og forsøger at fange lidt af festivalens stemning året rundt.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 9
Akita. Mulighed for udflugt til marked, Akarenga-muséet, sake-bryggeri og Senshu-parken. Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Besøg på et lokalt sake-bryggeri

Vi er nu ankommet til Akita, hvor byens mange årlige festivaler nærmest giver byen en permanent festlig stemning. Akita har siden middelalderen været en vigtig by i Tohoku-området, og den magtulde samurai-klan Satake havde deres hovedsæde her. Hele byen brændte nærmest helt ned i 1886, og med yderligere ødelæggelser som resultat af 2. verdenskrig, er der tale om fugl Føniks, når byen bliver genfødt i dens nuværende form. I moderne tid er Akita mere kendt for sit pulserende byliv, som er kendetegnet ved en blanding af fortid med en energisk ung ånd. Nu er byen blevet forbundet af Shinkansen og har flere gange været vært for større sportsbegivenheder.

Dagens Albatros halvdagsudflugt starter ved det traditionelle livlige marked, hvor der sælges madvarer, grøntsager, blomster, lokalt håndværk og alt godt fra havet. Et godt udgangspunkt for at møde de lokale i øjenhøjde og få et indtryk af det japanske dagligliv.

Med lidt held møder vi en lokal indbygger, der er ude at gå tur med sin Akita-hund, en udbredt hunderace, der har sit udspring her i området. Hundene blev brugt til at jage sikahjorte, kravebjørne og vildsvin i det omkringliggende vildnis.

Akarenga-museet ligger i de bombastiske lokaler fra Akita-bankens gamle hovedsæde. De røde mursten giver bygningen et særpræg på ydersiden, mens det elegante barokke interiør danner en fin ramme for udstillingerne for Katsuhiro Tokushis bloktryk og Sekiya Shiros metalarbejde. De to lokale kunstnere er muséets store trækplaster, og besøgende kan nyde et udpluk af deres værker.

Akita-området er kendt for at have ris af en særligt høj kvalitet. Det kølige klima og de lange vintre siges at tilføre risene helt idéelle forhold. Når man har ris af høj kvalitet, kan man i sagens natur også lave sake af lige høj kvalitet! Så det er ikke uden grund, at Akita kaldes ”Den smukke sakes kejserrige”. Derfor er et besøg på et lokalt sake-bryggeri med på dagens program, hvor muligheden for at smage og skåle for hinandens gode helbred og fortsatte lykke er en tradition.

Senshu-parken er anlagt på ruinerne af den hedengangne Kubota-borg, der brændte ned i 1880. Hjørnetårnet fra den gamle borg er dog rekonstrueret og står i dag som et minde for Satake-klanens højborg. Parken er et stykke skøn natur midt i byen og for mange en mulighed for et pusterum.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 10
Toyama. Mulighed for heldagsudflugt til Gokayama Washi No-sato med ”washi”, japansk papirproduktion og tid til at opleve UNESCO-verdensarv i landsbyen Shirakawago Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 18.00
Shirakawa-go landsbyen i Shogawa flodens dal

I dag ankommer vi til hjertet af Japans vestkyst, Toyama, hvor Tateyama-bjergenes sneklædte toppe danner en smuk kulisse. Byen er områdets hovedstad og har historisk været vigtig for sin egnethed for landbrug samt strategiske placering. Så snart floderne blev brugt til kunstvanding, blev området endnu mere frodigt. I den industrielle opblomstring byggede man desuden vandkraftværker, der kastede byen ind i tungindustri og produktion af kemi. Under Edo-tiden var Toyama udpeget som særligt industrielt område med fokus på medicinproduktion og papirproduktion af den japanske type ”washi”, på dansk kaldt japanpapir eller rispapir, en produktion, vi skal se nærmere på under vores besøg.

Under 2. verdenskrig blev tilfangetagne allierede soldater sendt som arbejdsfanger til produktion af krigsmateriel, og netop derfor blev byen massebombet tidligt i august 1945. Efter krigen er det primært elektricitet og teknologi, der præger Toyamas fortsatte økonomiske vækst. 

Dagens Albatros heldagsudflugt tager os igennem Toyama-distriktets opland til Gifu distriktets nordlige område, hvor en sjælden perle af en landsby venter os. Beliggende i Shogawa flodens dal finder vi nemlig landsbyerne Shirakawa-go og Gokayama. De traditionelle huse ved navn gassho-zukuri (oversat til ”bygget som bedende hænder”) er bygget i en stil, der er udviklet igennem generationer for at kunne holde stand mod de store mængder sne, der falder om vinteren.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 11
På havet mod Sydkorea
Fridag på havet

Efter de forrige dages mange oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet. Nyd gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teateret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscenteret eller powershoppes i den toldfri butiksarkade. Der er noget for enhver smag.

Dag 12
Busan, Sydkorea. Mulighed for udflugt til fiskemarkedet Jagalchi og Busantårnet Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 16.00
Femogfyrre flade fisk på fiskemarkedet Jagalchi, Sydkorea

Vi er nu nået frem til havnebyen Busan, der er Sydkoreas næststørste by med lidt over fire millioner indbyggere. Det enorme havneområde domineres af skibsværfter, containertransport og fiskeri, og her vil være rige muligheder for at nyde ”alt godt fra havet”.

Dagens Albatrosudflugt går til det store fiskemarked Jagalchi, der er et af Asiens største og mest berømte. Butikkerne i det fleretagers marked er fyldt med kurve og kasser, der bugner af forskellige fisk, både levende og forarbejdede, og i én af afdelingerne sælges alle slags tørrede fisk.

Koreanerne har ligesom japanerne en stor forkærlighed for rå fisk, og både i havneområdet og i resten af byen kan man få sushi i de mange små restauranter og spisesteder.

Fra havnen kører vi til Yongdusan-parken, hvor byens vartegn, det 118 meter høje Busantårn, ligger. Vi tager op i tårnet for at opleve den store by lidt fra oven, og det påstås, at man på dage med klart vejr kan se Japan i horisonten.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 13
Kagoshima, Japan. Mulighed for udflugt til haven Sengan-en, Shuko Shuseikan Museum og Sakurajima-vulkanen Ankomst kl. 10.00, afgang 20.00
Haven Sengan-en

I dag lægger vi til i Kagoshima på øen Kyushu, den tredjestørste og sydligste af de fire japanske hovedøer. Kagoshima bliver ofte kaldt Japans Napoli, idet byen – ligesom Napoli – er landets sydligste hovedby, ligger ud til kysten, har et lunt og solrigt klima og en dejlig, tilbagelænet stemning. Og som prikken over i’et har Kagoshima en yderst aktiv vulkan som nabo – Sakurajima, som er byens pendant til Napolis Vesuv.

Den røde tråd i Kagoshimas historie er Shimazu-klanen, der i næsten 700 år – igennem hele 29 generationer – dominerede byen. Ligesom Nagasaki var Kagoshima blandt de første steder i Japan med udenlandsk kontakt. I mange år var byen knudepunkt for landets handel med kineserne, også efter at Japan officielt var lukket for al kontakt med omverdenen under Tokugawa-styret (1603-1867).

Japans første møde med kristendommen fandt også sted her i Kagoshima, da den spanske munk og missionær Sankt Francisco de Xavier ankom i 1549 sammen med en portugisisk delegation. Med sit ihærdige missionsarbejde lagde Xavier grundstenen til Japans kristne mindretal. Den dag i dag udgør de kristne blot to procent af den japanske befolkning, der overvejende er buddhister – samtidig med at en lang række traditioner fra shintoismen, den oprindelige, japanske folkereligion, er tæt vævet ind i det japanske hverdagsliv både for buddhister og kristne.

På dagens Albatrosudflugt besøger vi den smukke, traditionelle japanske have Sengan-en, også kaldet Isoteien, som blev anlagt i 1658 som sommerresidens for Shimazu-klanen. Haven blev udvidet til sin nuværende form i 1848, og selve placeringen af haven er en sand genistreg med en enestående udsigt over bugten og Sakurajima-vulkanen.

I Sengan-en er der blandt andet anlagt en sø fyldt med store, japanske karper, en bambuslund, et vandfald og et lille vandløb, hvor Shimazu-klanen yndede at holde poesifester. En kop sake blev sat ud i vandløbet, og inden koppen var drevet ned til deltagerne, skulle de nå at skrive et haikudigt.

Haikudigtet som kunstform opstod i 1600-tallet og var en yndet beskæftigelse blandt den japanske elite. Digtene skulle skrives efter en helt fast form med tre linjer og 17 stavelser i alt – fordelt på henholdsvis 5-7-5 stavelser, og digtet skulle på en eller måde have elementer med fra naturen. Den mest berømte af datidens japanske haikudigtere er Matsuo Basho, hvis kendteste digt – oversat til dansk – lyder således:

En gammel dam.

En frø hopper i.

Lyden af vand.

Vi besøger herefter Shuko Shuseikan Museum, som giver et spændende indblik i Shimazu-klanens historie, og sejler ud til Sakurajima-øen, hvor Sakurajima-vulkanen ligger. Her ser vi det månelignende lavalandskab, der gradvist er opstået af de mange udbrud. I dag følger forskerne nøje med i hver eneste lille bevægelse i vulkanen – den tætte beliggenhed på byen gør det til en livsnødvendighed.

(Udflugten er ikke inkluderet i rejsens pris. Se under priser bagerst i programmet for tilkøb af særskilt udflugtspakke).

Dag 14
På havet mod Tokyo, Yokohama
Nyd skibets mange faciliteter

Husk at du er på ferie, og på ferier er det som regel rart med lidt fred og ro. Måske har du lyst til at trække dig tilbage til din kahyt og nyde en stille drink. Det kan også være, at du finder et fredeligt område på soldækket, hvor du kan sidde uforstyrret med en bog.

Hvis du derimod trænger til at være aktiv, kan du benytte dig af skibets flot udstyrede motionscenter, hvor der er både motionscykler, trappemaskiner og løbebånd. Du kan også deltage i en undervisningstime med professionel træner (mod gebyr) og prøve yoga, pilates, spinning eller noget helt fjerde. Så kan du også med god samvittighed spise en lækker 3-retters middag om aftenen.

Dag 15
Tokyo, Yokohama havn og fly til København Ankomst kl. 06.00
Vores skib ankommer til Yokohama tidligt om morgenen, og rejsen er så småt ved at være slut. Vi kører fra skibet til lufthavnen i Tokyo, hvor flyet mod Europa venter. Vi lander i København med kufferten fuld af minder fra en dejlig rejse.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

 • Halvdagstur i Aomori med Seiryuji templet, Showa-Daibutsu Buddhaen og Nebuta optogsmuseet Wa Rasse
 • Halvdagstur i Akita med marked, Akarenga-muséet, sake-bryggeri og Senshu-parken
 • Heldagstur Toyama til Gokayama Washi No-sato med ”washi”, japansk papirproduktion og tid til at opleve UNESCO verdensarv i landsbyen Shirakawago
 • Halvdagstur med Busan med fiskemarkedet Jagalchi og Busantårnet
 • Halvdagstur i Kagoshima med Sengan-en og Sakurajima-øen

Pris: kr. 3.698,- pr. person

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 28.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt
Tillæg for indvendig enkeltkahyt kategori IF: kr. 11.998,-
Tillæg for opgradering af kahyt

Dobbeltkahyt

 • Tillæg for udvendig dobbeltkahyt med balkon kategori BD: kr. 5.498,- pr. person.

Enkeltkahyt

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kategori BD: kr. 21.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Osaka og Tokyo – København med mellemlanding
 • 2 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Kyoto inkl. morgenmad
 • 2 nætter i delt dobbeltværelse på hotel i Tokyo inkl. morgenmad
 • Udflugter i Kyoto og Tokyo jf. program
 • Bagagehåndtering fra Kyoto - Tokyo
 • Togrejse med Shinkansen fra Kyoto til Tokyo
 • Transport fra Osaka lufthavn til Kyoto og fra skibet til  Tokyo lufthavn
 • 3 middage i Tokyo og Kyoto inkl. middag med Kobekød
 • 1 frokost i Tokyo
 • 2 frokoster i Kyoto
 • 10 dages krydstogt med Diamond Princess (4½*) i delt indvendig dobbeltkahyt (kat. IF)
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (ca. kr. ca. 900,-)
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltkahyt eller opgradering af kahyt
 • Udflugtspakke (kr. 3.698,-)
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Gæster med udflugtspakke bør beregne ca. USD 5,- pr. person i drikkepenge til lokalguide og chauffør i Busan
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Indvendig kahyt
Kahytskategori IF, dæk 5. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udvendig kahyt med balkon
Kahytskategori BF, dæk 12. Kahyt med privat balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Sikkerheds- og toldpersonalet i lufthavnen har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder myndighederne sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere

De fleste af Albatros Travels rejser er ledet af en dansk rejseleder, som enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder; det vil altid tydeligt fremgå af programmet, hvorvidt rejsen er ledet af en rejseleder eller ej.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager fra rejseledere og kunder efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from Spændende rejse med storby og krydstogt 2 travle dage i Tokyo til fods og metro, som var en effektiv måde at komme rundt. Derefter med Shinkansen - hurtigtog til Kyoto. En hurtig og afslappende transport. Til fods og metro rundt i Kyoto. Lidt stramt program i Tokyo og Kyoto. Ingen tid til "på egen hånd". 6 dages krydstogt rundt i Japan om bord på et lidt for stort skib. Dejlig måde at have rundrejse på, når "hotelværelset" flytter med. Dejlig kahyt med balkon, lækker mad om bord og masser af aktiviteter. Også et stramt program med meget lidt tid til "på egen hånd"
Date published: 2016-05-31
Rated 5 out of 5 by from en helt unik rejse ,fyldt med stjernestunder . En perfekt planlagt rejse gennemført med en absolut kvalificeret rejseleder ,som håndterede alle situationer professionelt på en god måde , en meget vidende rejseleder som gav os indblik i Japans kultur ,historie m.m. .Med hensyn til maden var måltiderne en hel oplevelse for sig ,bestemt noget der var med til at give turen kvalitet.Helt igennem en rejse man må opleve.
Date published: 2016-06-01
Rated 3 out of 5 by from Japan, et anderledes land med stor historie Vor rejse var lagt efter et stramt skema som blev gennemført efter Japans skik. Ingen afstikkere fra programmet, ingen fleksibilitet til at flytte byturen om formiddagen i øsende regnvejr til om eftermiddagen hvor vi kunne svede i et museum. Lokale hjælpeguider var ingen hjælp til vor guide som skulle informere og styre en altfor stor gruppe på 36 personer.
Date published: 2016-06-19
Rated 4 out of 5 by from Spændende rejsemål. Japan er et spændende rejsemål som levede op til vore forventninger med hensyn til kulturoplevelse. vor gruppe på 36 personer var alt for stor til 1 rejseleder. Vor rejseleder var ganske kompetent men havde vanskeligheder med at holde sammen på så stor en gruppe.
Date published: 2016-06-07
Rated 4 out of 5 by from En god rejse med mange oplevelser undervejs Rejsen var spændende. Rejselederen var meget kompetent, dog var gruppen på 36 alt for stor. Det var meget upraktisk at styre så mange i Tokyos metro. Flere af rejsedeltagerne var dårligt gående. Begge dele betød mange ventetider for gruppen. Hørebøffer/ Headset , hvor alle kunne høre rejselederen virkede rigtigt godt især i Metroen.
Date published: 2016-06-06
Rated 3 out of 5 by from Fantastiske Japan Dejligt at opleve Japan med en meget dygtig og rar rejseleder. Men når det er sagt, så synes jeg det var meget uprofessionelt af Albatros at danne så stor en gruppe som vores på 36 personer. Kort sagt medførte det megen tidsspilde, megen ventetid, risiko for at interessante oplysninger gik tabt.
Date published: 2016-05-31
Rated 4 out of 5 by from Oplevelser i Japan En spændende rejse med et tæt program. Rejsen var en blanding af rundrejse og krydstogt. De daglige udflugter kræver, at man er godt gående. Rejselederen var velkvaliseret. Et stort minus ved rejsen: 36 rejsedeltagere er for mange til en guide.
Date published: 2016-06-09
Rated 5 out of 5 by from Perfekt rejse med eminent rejseleder Rejsen var perfekt og komprimeret. Programmet blev gennemført med en eminent dygtig rejseleder, der klarede enhver situation med indsigt, viden, charme og empati for deltagerne.
Date published: 2016-06-02
 • y_2017, m_4, d_16, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_1.0.0-hotfix-1
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_15
 • loc_da_DK, sid_JPROC02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Lignende rejser

17JPROC02EDK1210