Krydstogt i Kroatiens skærgård med Split og Dubrovnik

Øhop i Adriaterhavets krystalklare vand med Albatros’ lille skib. Inkl. besøg i Split og Dubrovnik

Dette hyggelige krydstogt i Kroatien starter og slutter i Split, hvor vi ser ruinerne af Diokletians Palads, der er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Vi besøger også den grønne ø Mljet med dens flotte nationalpark.

Derudover venter skønne skærgårdsøer, blandt andet lavendelduftende Hvar – kendt som Adriaterhavets Madeira. Vi tager også på opdagelse i atmosfærefyldte middelalderbyer, herunder den UNESCO-fredede gamle bydel i Dubrovnik. Og vi nyder naturligvis godt af det lune klima og tager en dukkert eller tre i Adriaterhavets krystalklare vand.

Specielt til denne rejse har Albatros chartret det lille, hyggelige MS Cicero med blot 15 kahytter, alle udvendige. Inkluderet i rejsens pris er halvpension på skibet; de øvrige måltider kan du spise på nogle af de små lokale taverner og restauranter.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Kuna, euro

Dagsprogram
Dag 1 København – Split. Afsejling til Hvar
Dag 2 Hvar. Mljet Nationalpark
Dag 3 Sejlads til Dubrovnik og byvandring i den UNESCO-fredede gamle bydel
Dag 4 Sejlads fra Dubrovnik til Trstenik. Badestop ved Elafiti-øerne
Dag 5 Trstenik – Korcula
Dag 6 Korcula – Brac. Zlatnit Rat-stranden og byen Bol
Dag 7 Brac – Split. Byvandring og Diokletians Palads
Dag 8 Split og hjemrejse

MS Cicero

Nyd sejladsen om bord på det lille og hyggelige skib MS Cicero
Det familieejede skib har plads til ca. 30 passagerer fordelt på 15 kahytter, og dermed kan du være sikker på, at der er plads til en hyggelig og tilbagelænet stemning – kun for Albatros’ gæster. Skibet byder på restaurant med aircondition, bar og tv, samt et stort soldæk. Desuden er der badestige agter, som kan sænkes ned til vandet efter behov.
Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
8.998,–
København
Få pladser
8.998,–
København
Udsolgt
9.998,–
København
Udsolgt
9.998,–
København
Udsolgt
10.498,–
København
Udsolgt
10.498,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Split. Afsejling til Hvar
Hvar, kendt som Adriaterhavets Madeira

Efter ankomsten til Splits lufthavn kører vi ind til byens centrum, hvor vores skib ligger ved kaj. Efter ombordstigningen stævner vi ud og lægger kursen mod øen Hvar. Vi spiser den første middag om bord og kan nyde, at vi nu er i gang med vores store skærgårdsodyssé.

Hvar er kendt som Adriaterhavets Madeira, og spredt ud over øen ligger frodige olivenlunde, vinmarker, vingårde og smukke blålilla lavendelmarker. Øen er tilmed rig på sol og varme; man siger, at der er flere solskinstimer på Hvar end andre steder i Kroatien; hele 2.724 timer per år. Det er cirka 1.200 timer mere end på vores egen solskinsø Bornholm.

Efter ankomsten til Hvar om aftenen er der mulighed for at gå på opdagelse med rejselederen.

(Aftensmad om bord er inkluderet)

Dag 2
Hvar. Mljet Nationalpark
Vi besøger nationalparken på den grønne ø Mljet

Vi letter anker og sejler til øen Mljet, den sydligste af de dalmatiske øer. Mljet kaldes også den grønne ø, da størstedelen af øens knap 98 km² er dækket af skov og planter, heriblandt den for middelhavsområdet karakteristiske aleppofyr, hvis saft er en vigtig smagsgiver i den græske vin retsina. Ifølge legenden er denne frodige ø også øen, hvor nymfen Kalypso holdt Odysseus fanget i syv år på hans berømte rejse, som beskrevet i Homers epos Odysseen.

Vi går i land i den lille landsby Pomena og besøger Mljet Nationalpark, der ligger på øens nordvestlige del. Her finder man de to smukke, forbundne saltsøer Veliko Jezero og Malo Jezero (hvilket betyder store sø og lille sø). Midt i Veliko Jezero ligger øen Skt. Marija, der huser et benediktinerkloster fra 1200-tallet. Rundt om søerne er der gode vandrestier, og søerne bruges flittigt til kajaksejlads og svømmeture.

Efter besøget i nationalparken vender vi tilbage til skibet.

(Morgenmad og frokost om bord er inkluderet.)

 

 

Dag 3
Sejlads til Dubrovnik og byvandring i den UNESCO-fredede gamle bydel
Vi går på opdagelse i den stemningsmættede by Dubrovnik

Vi sætter i dag kursen mod Dubrovnik. Hvis tiden tillader det, gør vi holdt for at bade undervejs.

Om eftermiddagen tager vi hul på et af rejsens absolutte højdepunkter, Dubrovnik, der har tilnavnet Adriaterhavets Perle.

Dubrovnik er især kendt for sin atmosfærefyldte gamle bydel, Stari Grad, som er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Bydelen er omkranset af en imponerende middelalderbymur, der er en af Europas mest velbevarede, og hvis man går op til toppen af det seks meter tykke bygningsværk, er der en vidunderlig udsigt over havet og øerne. Biler er ikke tilladt i Stari Grad, så der er intet, der forstyrrer, mens man nyder de fine bygninger fra gotikken, renæssancen og barokken. Overalt i byen støder man på smukke kirker, klostre og museer, der vidner om en begivenhedsrig historie og en livlig kunstnerisk tradition.

På vores byrundtur træder vi ind bag bymurene og ser nærmere på den gamle bydel.

Efter byrundturen i Dubrovnik kan du gå på opdagelse på egen hånd og finde en lille hyggelig restaurant til aftensmaden. 

(Morgenmad og frokost om bord er inkluderet.)

Dag 4
Sejlads fra Dubrovnik til Trstenik. Badestop ved Elafiti-øerne
Nyd sejladsen på det hyggelige skib

Om morgenen forlader vi atter Dubrovnik, og vi spiser frokost om bord under eftermiddagens sejlads mod Trstenik.

Undervejs gør vi holdt, hvor vores kaptajn finder det bedst ved ø-gruppel Elafiti, hvor vi kan bade. Øgruppen ligger en smule nordvest for Dubrovnik og består af seks øer – og så tæller vi ikke de mange små holme med. De tre vigtigste øer har et samlet indbyggertal på under 1.000; bare for at give dig en idé om, hvor små og rolige øerne er.

Efter badestoppet fortsætter skibet til Trstenik, hvor vi ankommer til Trstenik ved aftensmadstid, og du kan på egen hånd kaste dig ud i det lokale køkken eller, som altid, vælge at følges med rejselederen.

(Morgenmad og frokost om bord er inkluderet.)

Dag 5
Trstenik – Korcula
Indgange til byen på Korcula

Om morgenen forlader vi Trstenik og sejler mod Korcula, hvor vi ankommer om eftermiddagen.

Korcula er den sjettestørste ø i den kroatiske skærgård. Korcula er adskilt fra halvøen Pelješac af en smal kanal, som i tidligere tider var af stor strategisk betydning. Konsekvensen blev derfor, at indbyggerne på Korcula kom under skiftende herredømmer, og her har både hellenerne, romerne, venetianerne, briterne, russerne og italienerne regeret.

Ifølge overleveringen blev øen grundlagt i det 12. århundrede f.v.t. af den trojanske helt Anteno, og ifølge en anden lokal overlevering blev den venetianske købmand og opdagelsesrejsende Marco Polo født på Korcula – og ikke i Venedig. Der er dog ingen skriftlige kilder, som bekræfter dette.

Langs kysten ligger et væld af små bugter og isolerede strande, og midt på øen producerer man noget af Kroatiens kendteste hvidvin på posip- og grk-druen. Øen er også kendt for sin olivenolie. Vi begiver os i land i Korcula by, der ligger på en lille rund halvø på nordspidsen af øen, og som set fra luften ligner en fisk. Her går vi en tur gennem byen, som er omkranset af en gammel bymur og tårne. Inde bag murene står byens huse med de karakteristiske røde tage i de smalle gyder – bygget til at beskytte byens borgere mod de kolde vinde, som til tider svøber sig rundt om halvøen.

Korcula var under venetianernes kontrol fra det 14. til det 18. århundrede, og derfor ser man Venedigs våbenskjold på mange af de gamle offentlige bygninger. Arkitekturen i byen er inspireret af den venetianske renæssance, og midt i byen ligger den fantastiske Skt. Markus-domkirke, som er bygget i gotisk renæssancestil.

 (Morgenmad og frokost om bord er inkluderet.)

Dag 6
Korcula – Brac. Zlatnit Rat-stranden og byen Bol
Vi lægger til i byen Bol hvor man finder stranden Zlatnit Rat

Vi fortsætter i dag til feriebyen Bol på øen Brac, som med sine 396 km² er den største dalmatiske ø og kendt for sine vine – blandt andet den populære bolski plavac – samt oliven og søde, saftige citrusfrugter. Vi lægger til i byen Bol på Bracs sydside. Her finder man stranden Zlatnit Rat, der ligger på begge sider af en 500 meter lang tange dækket af rundslebne strandsten ud til det klare, blå vand.

(Morgenmad og frokost om bord er inkluderet)

Dag 7
Brac – Split. Byvandring og Diokletians Palads
Vi besøger det historiske Diokletians Palads

Efter morgenmaden stævner vi ud fra Bol, og øen Brac forsvinder bag agterstavnen. Om eftermiddagen ankommer vi til Split og tager på en byvandring. Split er Kroatiens næststørste by efter Zagreb, og størstedelen af Splits cirka 175.000 indbyggere er kroater, men der er også et lille serbisk mindretal.

Ifølge legenden var Splits første indbygger den romerske kejser Diokletian, der byggede sit enorme palads her ved Adriaterhavets kyst omkring 300 e.Kr. På havnepromenaden Riva fungerede de dunkle og dystert udseende kældre tidligere som kejserens kølige lejligheder. I dag står de handlende langs den palme- og cafébestrøede promenade og sælger kunsthåndværk, bøger og postkort med mere.

Ruinerne efter Diokletians Palads, som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, ligger spredt ud over den gamle bydel, der nærmest er bygget ind i ruinerne. Paladset var omgivet af to meter tykke og 20 meter høje mure, som stadig er fint bevarede flere steder. Mursystemet har indgangspartier fra alle fire verdenshjørner: gennem jernporten i vest, den gyldne port i nord, sølvporten i øst og bronzeporten i syd. Bronzeporten lå engang parallelt med Adriaterhavet, men det var længe før, byens nuværende havnepromenade blev anlagt.

Vi drager på opdagelse, og herefter er det tid til at lægge hovedet på puden om bord for sidste gang, inden vi i morgen atter rejser hjemad.

(Morgenmad og frokost om bord er inkluderet)

Dag 8
Split og hjemrejse

Vi spiser morgenmad på skibet, hvorefter vi siger farvel til besætningen og kører til lufthavnen, hvor flyet hjemad venter.

(Morgenmad om bord er inkluderet)

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 8.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt på Lower-dæk (kahyt 10-14)
kr. 5.648,-
Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

 • Tillæg for Lower-dæk, kahyt 7 og 9 kr. 998,-
 • Tillæg for Main-dæk, kahyt 5 og 6 kr. 0,-
 • Tillæg for Main-dæk, kahyt 1-4 kr. 1.498,-
 • Tillæg for privat agterkahyt på Main-dæk, kahyt 15 kr. 1.998,-
Tillæg for opgradering af enkeltkahyt
 • Enkeltkahyt på Lower-dæk, kahyt 7 og 9 kr. 7.348,-
 • Enkeltkahyt på Main-dæk, kahyt 5 og 6 kr. 5.648,-
 • Enkeltkahyt på Main-dæk, kahyt 1-4 kr. 8.348,-
Rabat ved 3 eller 4 personer i kahytten
I nogle kahytter er det muligt at sove 3 og 4 personer. I så tilfælde vil 3. og 4. person i kahytten få en rabat på 300 kr.
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder.
 • Fly København – Split t/r.
 • Udflugter jf. program
 • 8 dages krydstogt med MS Cicero i delt dobbeltkahyt på Lower-dæk (kahyt 10-14)
 • Halvpension på skibet (fra aftensmad dag 1 til morgenmad dag 8).
 • Skatter og afgifter.
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til personalet på krydstogtskibet (beregn ca. euro 7,- pr. nat pr. person)
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (ca. euro 10,- pr. person i alt)
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Håndklæder

Hver gæst får to håndklæder i alt på krydstogtet. Hvis du kan forudse, at du får brug for flere, anbefaler vi, at du pakker håndklæder med hjemmefra.

Medbring gerne

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter samt et strandhåndklæde, hvis du skal i vandet. Strandene er stenstrande, og nogle steder kan der være søpindsvin, så badesko kan anbefales. Har du ikke nogen med hjemmefra, kan de købes undervejs til en absolut rimelig pris.

Det kan også anbefales at medbringe en jakke og lange bukser til køligere vejr og aftenerne, gode vandresko og en paraply og/eller regnjakke i tilfælde af dårligt vejr.

Ikke egnet for gangbesværede

Vi gør opmærksom på, at rejsen ikke egner sig for gangbesværede, da man skal gå fra båd til båd for at komme i land og tilbage på skibet igen – dette skyldes, at skibene fortøjes langskibs uden på hinanden i en række, når man lægger til. Det er et krav fra myndighederne, at passagerer er i stand til at gå til/fra borde uden brug af hjælpemidler.

I enkelte havne kan der i perioder forekomme underholdning og musik på naboskibene indtil midnat.

Betaling om bord og på land

Der afregnes i kontanter om bord – enten i kroatiske kuna eller i euro. Når du er i land, kræver det kroatiske kuna, hvis du skal betale kontant. Der er mulighed for at hæve penge i lokale hæveautomater, blandt andet i Split, men vi anbefaler, at du har kontanter/kroatiske kuna med hjemmefra.

Mere om Kroatien

Her kan du få mere at vide om Kroatien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/kroatien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Du kan også læse artiklen om, dengang Inger og hendes familie tog til Kroatien og holdt 90-års fødselsdag til søs eller få mere inspiration til din næste rejse med De 10 bedste krydstogt-rejsemål

Om kahytterne

Hvordan er kahytterne?

Der er 15 kahytter om bord. Alle kahytter er udvendige, enkelt indrettede og har skabsplads samt eget bad/toilet. Der er enten to separate senge i form af køjesenge eller en dobbeltseng.

I nogle kahytter er der mulighed for 1-2 ekstra opredning/-er. I kahytter med ekstra opredning er den ekstra opredning altid en soveplads over dobbeltsengen/enkeltsengen, altså en væghængt køjeseng, som man klatrer op i med afsæt fra dobbeltsengen/enkeltsengen.

Der er 220 volt-stik i alle kahytter og aircondition i Lower-dæk-kahytter, i restauranten og på fællesarealet på gangen ved Main-dæk-kahytterne; dog kan det forekomme, at aircondition bliver slået fra efter midnat.

Kahytter på Lower-dæk

Kahyt 10
Kahytten har et mindre koøje og en dobbeltseng. Kahytten har et mindre skab ved siden af dobbeltsengen. Der er indbygget aircondition under sengen med temperaturkontrol på væggen. Der er et trappetrin i kahytten i enden mod koøjet. Kahytten har et væghængt skab. Det anbefales, at man maks. medbringer en hård kuffert i kahytten. Der er eget toilet/brusebad, hvor brusehovedet hænger i forbindelse fra vandhanen ved blandingsbatteriet. Dobbeltsengen måler 140 x 185 cm. Kahytten er 5,5 m2.

Kahyt 11-14
Kahytterne har et mindre koøje, en dobbeltseng og en overkøje. Der er derfor mulighed for at være tre personer i kahytterne. Overkøjen er væghængt, dvs. man klatrer op i den med afsæt fra dobbeltsengen. Der er indbygget aircondition under sengen med temperaturkontrol på væggen. Der er et ujævnt trappetrin i kahytten i enden mod koøjet. Kahytten har et gulvskab med enten to døre eller fire mindre døre og reoler. Overkøjen kan bruges som afsætningsplads til kufferter, hvis den ikke bruges som soveplads. Det anbefales, at man maks. medbringer en hård kuffert per kahyt. Der er eget toilet/brusebad, hvor brusehovedet hænger i forbindelse fra vandhanen ved blandingsbatteriet. Dobbeltsengen måler 130 x 190 cm og køjesengen 75 x 190 cm. Kahytterne er 5,5 m2.

Kahyt 8
Kahytten har et mindre koøje og en køjeseng. Overkøjen er væghængt, dvs. man klatrer op i den med afsæt fra enkeltsengen eller ved hjælp af aftagelig stige. Der er indbygget aircondition under sengen med temperaturkontrol på væggen.  Kahytten har et mindre skab ved siden af enkeltsengen. Der er tre ujævne trappetrin i kahytten i enden mod koøjet og afsætningsplads i det ene hjørne mellem væggen og badeværelset. Kahytten har et gulvskab med to døre.  Det anbefales, at man maks. medbringer en hård kuffert i kahytten. Der er eget toilet/brusebad, hvor brusehovedet hænger i forbindelse fra vandhanen ved blandingsbatteriet. Enkeltsengen måler 85 x 190 cm og overkøjen 75 x 190 cm. Kahytten er 5,5 m2.

Kahyt 7 og 9
Kahytterne har et mindre koøje og to enkeltsenge, samt to ekstra senge i form af overkøjer. Der er derfor mulighed for at være fire personer i kahytterne. Overkøjerne er væghængte, dvs. man klatrer op i dem med afsæt fra enkeltsengene. Der er indbygget aircondition under sengen med temperaturkontrol på væggen. Kahytterne har et gulvskab med to døre. Det anbefales, at man maks. medbringer en hård kuffert per kahyt. Der er eget toilet/brusebad, hvor brusehovedet hænger i forbindelse fra vandhanen ved blandingsbatteriet. Enkeltsengene måler 75 x 190 cm og overkøjerne 80 x 190 cm. Kahytten er 8 m2.

 

Kahytter på Main-dæk

Kahyt 5-6
Kahytterne har et vindue, en enkeltseng og en overkøje. Overkøjen er væghængt, dvs. man klatrer op i den med afsæt fra enkeltsengen eller ved hjælp af aftagelig stige. Kahytten har et mindre skab ved siden af enkeltsengen. Det anbefales, at man maks. medbringer en hård kuffert per kahyt. Der er eget toilet/brusebad, hvor brusehovedet hænger i forbindelse fra vandhanen ved blandingsbatteriet. Enkeltsengen måler 100 x 185 cm, og køjesengen 70 x 180 cm. Kahytten er 5,6 m2.

Kahyt 1-4
Kahytterne har et vindue, en dobbeltseng og en overkøje. Der er derfor mulighed for at være tre personer i kahytterne. Overkøjen er væghængt, dvs. man klatrer op i den med afsæt fra dobbeltsengen. Kahytten har et væghængt skab med tre låger over dobbeltsengen med garderobestænger. Overkøjen kan bruges som afsætningsplads til kufferter, hvis den ikke bruges som soveplads. Det anbefales, at man maks. medbringer en hård kuffert per kahyt. Der er eget toilet/brusebad, hvor brusehovedet hænger i forbindelse fra vandhanen ved blandingsbatteriet. Dobbeltsengen måler 140 x 190 cm, og køjesengen 70 x 190 cm. Kahytten er 6 m2.

Kahyt 15
Privat agterkahyt på Main-dæk.
Kahytten har fem vinduer og en dobbeltseng samt et simpelt sofaarrangement med et lille bord. Der er eget toilet/brusebad, hvor brusehovedet hænger i forbindelse fra vandhanen ved blandingsbatteriet.  Kahytten ligger agter på Main-dæk og har direkte udgang til agterdækket. Der er et gulvskab med to døre. Der er væghængt aircondition i kahytten med fjernkontrol. Dobbeltsengen måler 160 x 200 cm. Kahytten er på 20 m2

 

Hånden på hjertet

Vi sejler med skibet MS Cicero

Skibet sejler ikke om natten, men ligger ved kaj eller for svaj. Du bliver således ikke vugget i søvn af skibets duven. På den anden siden kan du i de fleste havne gå til/fra borde, som du lyster, og dermed få mest muligt ud af de øer og byer vi besøger – også efter mørkets frembrud.

Krydstogter på små skibe

Et krydstogt på et mindre skib er en hyggelig og nærværende oplevelse; små skibe har ofte en meget klassisk charme og indretning, og du har virkelig en fornemmelsen af at være på vandet.

Har du tidligere været på krydstogt med de store, topmoderne oceangående skibe, vil du opleve, at komforten, mulighederne om bord, servicen og de gastronomiske oplevelser er på et andet niveau.

Man kan sige, at små skibe er mere primitive – eller at de har en anden charme. Der er under alle omstændigheder forskel på store og små krydstogtskibe, og klassificeringen (antallet af stjerner) følger derfor også skibets størrelse og type. Dvs. at du ikke kan forvente samme service eller kahytstørrelse på et 3-stjernet skib med plads til 30 passagerer, som på et 3-stjernet skib med plads til 2.000 passagerer.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere

De fleste af Albatros Travels rejser er ledet af en dansk rejseleder, som enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder; det vil altid tydeligt fremgå af programmet, hvorvidt rejsen er ledet af en rejseleder eller ej.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager fra rejseledere og kunder efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from På krydstogt i smukke Kroatien En pragtfuld tur med en super dygtig, vidende, opmærksom og empatisk dansk guide, der hele døgnet rundt havde fingeren på pulsen. Gør hvad hun kan for at ALLE ombord skal have en god uge. Vi er jo alle i samme båd! Vi var en god flok gæster, der med humor og grin, tog de udfordringer, der kom undervejs: lys, brusere/vandhaner mm. Der ikke virkede og som ikke blev fixet lige hurtigt/eller slet ikke. Små kahytter og lidt plads: tag kun praktisk tøj/fodtøj og det mest nødvendige med! Sejladsen: Da nordenvinden satte ind, sørgede kaptajnen/besætningen for en ny roligere rute. Tak for det! Vi var i trygge hænder! Vi fik sejlet og set i et fantastisk roligt tempo.
Date published: 2016-10-01
Rated 2 out of 5 by from Herlig rejse, men kvaliteten matcher ikke prisen og vores forventninger til Albatros Programmet kan anbefales, ligeså rejselederen og også besætningen på skibet. Men skibet - det særligt (!) chartrede Cicero - lever ikke op til det, der stilles i udsigt i annonceringen af rejsen. Kahytsforhold herunder bad og toilet og den tunge husmandskost stemmer ikke med rejsens pris. Blev bekræftet af en medrejsende, som havde været på tilsvarende tur året før, men på et langt mere moderne skib. Vi har ellers rejst med Albatros flere gange og været meget tilfredse. PS. Vi købte den dyre kahyt til en betydelig ekstra pris. Det kan ikke anbefales.
Date published: 2016-09-29
Rated 4 out of 5 by from En dejlig rejse med mange gode oplevelser En dejlig tur med mange gode og smukke oplevelser. En usædvanlig god og dygtig rejseleder med stor viden om turen og landet. Hun var meget præcis vedr. Dagsforløb og tid. Besætningen, meget kompetente, venlige og hjælpsomme. På hjemmesiden kan man godt skrive, at nogle af kahytforholdene var for ringe. Der var for lidt plads til bagage og man var nødt til, at stå op i sengen for, at komme til sit tøj som for vores vedkommende måtte placeres i en overkøje. Vi havde tilmed betalt ekstra for at have kahyt på Maine dæk. Vedr. Forplejning ville det have været dejligt med mere grønt til måltiderne.
Date published: 2016-09-07
Rated 4 out of 5 by from Stor oplevelse trods dårlige vejr Kan ikke skrive andet end godt om turen, men vil godt fremhæve to ting: Vejret var ikke på turens side, men bådens kaptajn og vores rejseleder formåede, at "vende turen på hovedet" og andre kreative tiltag så vi fik behagelige sejlruter og dårligere vejr i land. Måltiderne om bord, blev hver dag tilpasset til det ændrede program - flot med en enkelt person i køkkenet. Vores rejseleder planlagde udflugterne på en sådan måde, at der var fuld mulighed for at "stå af undervejs", så udover at hendes tempo var tilpasset gruppen, så gjorde dette også, at man ikke fik stress over "at følge med".
Date published: 2016-10-17
Rated 5 out of 5 by from Ren eufori og glæde, smuk natur og kultur Flot gennemført skærgårdskrydstogt, fremragende tilrettelagt, Charmerende og superdygtig guide - en veloplagt og kyndig besætning, en herlig flok på 24 rejsende, badestoppene i diverse bugter var ren fryd, og oplevelserne på øerne og i byerne var superspændende, vi fik udbygget vortes indsigt i Kroatiens samfund og kultur på en meget fin måde, skibet fungerede super - herligt. Hjemrejsetidspunktet dog uheldigt tidligt, da vi skulle forlade båden kl 4.45 om morgenen. Stor tak til vores guide og Albatros !!
Date published: 2016-09-07
Rated 5 out of 5 by from En dejlig og meget lærerrig oplevelse i et meget kulturelt spændende område Rejsen var fantastisk spændende tilrettelagt og guiden Tina Hansen var særdeles velforberedt og utrolig vidende om områdets historie og kultur. Ved en kedelig forandring i vejret var hun hurtig til at ændre programmet så vi ikke glip af noget men fik en yderligere oplevelse. Hurtig og kreativ til at få det bedste ud af situationen. Bådens besætning var søde og hjælpsomme, men bådens kahytter levede ikke op til vores forventninger. Når vi lå uden på andre både og gik igennem kunne vi se at samme type både havde en væsentlig bedre standard.
Date published: 2016-10-10
Rated 4 out of 5 by from Lay-back krydstogt Dejlig måde at rejse på: Ingen ud og indpakning og en passende blanding af oplevevelser, ny viden og afslapning. Kampen med tæpperne om natten var ikke så morsom, ejheller nogle bid, som mistænkeligt lignede loppebid. Alt i alt dog en god rejse, ikke mindst takket være vores rejseleder, som var yderst kompetent med stor viden om og kærlighed til landet og dets befolkning.Hun forstod at få alting til at glide på bedste vis. En personlighed, som man fik respekt for - og myreflittig. Besætningen om bord var supersøde og ydede topservice.
Date published: 2016-10-14
Rated 4 out of 5 by from Krydstogt i Kroatiens skærgård Kahytten var under al kritik, der var ikke nogen skabsplads, der var ingen steder at stille sine kufferter, der var ikke gulvplads så den ene måtte sidde i sengen for at tage tøj på, der var ingen senge-lampe, toilet/badeværelse var så lille at man måtte sidde på toilettet når der skulle bades, alt var herefter vådt. Morgenmaden var meget spartansk og var man ikke først i køen var der stort set intet tilbage og der blev ikke fyldt yderligere op. Rejsen var en god oplevelse, bortset fra kahytten, med en dygtig rejseleder.
Date published: 2016-09-14
 • y_2017, m_4, d_21, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_1.0.0-hotfix-1
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_49
 • loc_da_DK, sid_HRCSC04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Lignende rejser

17HRCSC04CDK0306