Mød det nye år i antikkens Rom

Byd det nye år velkommen i Rom, den evige stad, og oplev de historiske attraktioner, folkelivet og stemningen.

Vi begynder rejsen med at danne os et indtryk af hovedstadens mange seværdigheder. På en gåtur gennem den spændende storby stifter vi bekendtskab med bl.a. Den Spanske Trappe, Trevi-fontænen, Pantheon og ikke mindst Roms dagligstue, Piazza Navona.

Der bliver også tid til at besøge den imponerende Peterskirke og måske lidt shopping, inden vi fejrer nytåret med en storslået middag på en af Roms gode restauranter i gåafstand fra både hotellet og Piazza Navona. Der er naturligvis vin og spumante inkluderet i arrangementet.

Har du lyst, kan du tage med på en ekstratur til ”Castelli Romani” – de små bjergbyer uden for Rom, som romerne strømmer til i weekenderne. Her ligger den kendte vinby Frascati, hvor vi skal smage på den lokale vin, og senere går turen til Castel Gandolfo, hvor paven har sin sommerresidens.

Vi bor centralt i byen på et dejligt hotel, som ligger i gåafstand til Den Spanske Trappe og Peterskirken.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Jul og nytår

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Rom. Lille gåtur med rejselederen
Dag 2 Byrundtur i Rom til fods og tid på egen hånd
Dag 3 Udflugt til Castelli Romani (ikke inkl.) og nytårsmiddag
Dag 4 Tid på egen hånd i Rom. Besøg evt. Peterskirken eller se udspring fra Ponte Cavour
Dag 5 Fly Rom – København

Hoteller

Hotel Colombus

 • 24 timers reception
 • Bar/lounge
 • Vasketøjsservice
 • Elevator
 • Gårdhave
 • Trådløst internet
 • 4 Etager
 • 92 værelser
 • 24 timers room service

Hotellet er ikke blot hvilket som helst sted. Det er beliggende i et imponerende 1400-tals adelspalads opført i veneziansk stil. Det flotte palads blev opført til kardinal Domenico della Rovere, der senere blev valgt som Pave Julius II. Det var ham som kaldte Michelangelo til sig, og som vi kan takke for det smukke Sixtinske Kapel og ikke mindst den Peterskirke vi kender i dag. Senere blev bygningen omdannet til et Jesuitter-kloster, og munkene herfra fik ekstraordinær ret til at forestå de mere omfattende synsforladelser! I dag ejes hotellet af Ridderordenen til den Hellige Grav i Jerusalem.

Hotellets fællesrum bærer præg af denne flotte historiske arv hvor en imponerende facade og tunge egetræsporte leder fra gaden og ind til hotelles gårdhave. Her mødes man af flotte udsmykkede fællesrum med en imponerende pejs, oliemalerier, orientalske tæpper og loftsmalerier der ikke kan undgå at imponere den rejsende. Bygningen har også fungeret som kloster og de smukke lofter i hotellets restaurant har da også haft en rolle i den italienske film "Den Store Skønhed".

Hotellet er et historisk hotel og absolut ikke et standardprodukt. Værelserne er forholdsvis enkle og møbleret med historiske møbler, men de har alle de moderne faciliteter man forventer. Som det må forventes af et palads fra det 15. århundrede er værelserne ikke skåret over samme læst, og derved uensartede med historisk møblement.

Værelserne indeholder:
Aircondition/varme, minibar, telefon, satellit-TV, hårtørrer, sikkerhedsboks og badeværelse med bidet. Alle værelser er ikke-ryger værelser.

www.hotelcolumbus.net/

Hotel Columbus | via della Conciliazione, 33 - 00193 Roma | tel. 06.6865435 | info@hotelcolumbus.net

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Rom. Lille gåtur med rejselederen
Peterskirken

Efter ankomsten til Rom kører vi til vores hotel, som ligger centralt på den berømte Via della Conciliazione. Vejen fører op til Peterskirken, som på det nærmeste er vores nabo. Her bor vi tæt på Vatikanet og i gåafstand til Engelsborg, Piazza Navona, Den Spanske Trappe og mange af Roms højdepunkter. Inden vi når frem til hotellet, får vi en smagsprøve på den evige stad, når vi kører på en lille panoramasightseeing gennem byen.

Om eftermiddagen går vi en lille tur gennem Roms gader, og får et indtryk af byen. Vi begynder gåturen ved kirken Santa Maria in Transpontina. Kirken er interessant med danske øjne, idet det andet kapel til højre er tilegnet Knud den Hellige, der var tidligere dansk konge i 1000-tallet. Kapellet har været kendt af alle Rom-rejsende helt op til vores egen tid, hvor de fleste danskere, uanset trosretning, aflagde kapellet et besøg. Der har aldrig været mange midler til at afholde en messe for Skt. Knud. Det konstaterede H.C. Andersen allerede i 1841, da han for første gang besøgte Rom: ”To smaa Tællelys brændte saa fattigt paa Sanct Knuds Alter”. I ”En Digters Bazar” skriver han videre: ”Alene stod jeg foran Helgenens Alter, min Barndoms Helgen! I hans Kirke havde jeg grædt ved min Faders Kiste, i hvis Kirke jeg var bleven konfirmeret. Sanct Knud, Alverdens Ære er forgængelig! I det fordums jordiske Kongerige lyder nu ingen Messe mere for din Sjæl, der brænder intet lys ved din Grav, og selv i Pavens By har du kun to fattige Tællelys”. Måske tænder vi et lys for vores egen helgen, inden vi fortsætter vores vandring.

Vi passerer Peterskirken og Vatikanet, mens solen er ved at gå ned, og ser den smukke julekrybbe og det store juletræ. Måske er der lys fra Pavens lejlighed, og vi fornemmer den helt specielle stemning, der hersker her i katolicismens allerhelligste.

Herfra kan du vælge at finde et spisested på egen hånd, og gå hjem gennem det særdeles hyggelige Borgo Pio-kvarter, hvor der ligger mange dejlige restauranter. Man kan også vælge at følge med til en lille hyggelig vinbar for at nyde et lille glas vin i selskab med de andre i selskabet.

Dag 2
Byrundtur i Rom til fods og tid på egen hånd
Pantheon

Vi starter dagen med at drage på en herlig vandretur gennem Rom. Vi passerer mange af de kendte og spændende steder i centrum og hører en masse interessante historier om byen. Fra Justitspaladset på Piazza Cavour krydser vi Tiberen og kigger på Augustus' fredsalter Ara Pacis og Augustus-monumentet. Vi krydser Via del Corso og når frem til Den Spanske Trappe, hvor den smukke trappe og fontænen La Barcaccia kan beundres, inden vi ankommer til et af de store symboler på Rom, nemlig Trevi-fontænen. Der bliver også tid til at kaste et blik på Italiens politiske centrum, parlamentet på Montecitorio, inden vi kommer frem til et af de ældste og smukkeste bygningsværker i byen – det fantastiske Pantheon. Der bliver også tid til et lille kaffestop, inden vi når frem til Piazza Navona, som nogle kærligt kalder Roms dagligstue, med Berninis smukke fontæne.

Resten af dagen er på egen hånd. Man kan passende benytte tiden til lidt shopping, da butikkerne har åbent i dag. Det er muligt at besøge den elegante indkøbsgade Via Condotti eller måske sætte sig med et glas vin på den livlige markedsplads Campo dei Fiori. Kig nærmere på Forum Romanum og Capitol, eller nyd blot at gå rundt i de stemningsfyldte gader i den evige stad.

Dag 3
Udflugt til Castelli Romani (ikke inkl.) og nytårsmiddag
Godt nytår!

Frivillig udflugt til Albanerbjergene uden for Rom. Fra morgenstunden besøger vi Castel Gandolfo, den lille by i bjergene, hvor paven har sit sommerpalads. Her kan vi nyde udsigten over den smukke Albaner-sø, inden vi kører vi til byen Frascati, der er kendt for sin glimrende, friske hvidvin og ikke mindst sin pattegris. Vi skal naturligvis smage på de lokale specialiteter, når vi besøger et af områdets små, ydmyge serveringssteder. Her sidder vi på bænke ved træborde med papirdug og smager på deres brød, pølse, ost og pattegris. Vi er tilbage i Rom midt på eftermiddagen (ca. kl. 16), så der bliver tid til at klæde om inden nytårsmiddagen.

(Udflugt til Castelli Romani kr. 320,- pr. person – skal bestilles og betales hjemmefra – gennemføres ved 20 deltagere).

Om aftenen skal vi spise en dejlig italiensk nytårsmiddag på en af byens gode restauranter. Vi har reserveret plads på en hyggelig restaurant, der ligger i det centrale Rom, meget tæt på Pantheon. Restaurantens ejer har respekt for mad og vin, og her får vi en dejlig nytårsmenu. Middagen inkluderer naturligvis vand, vin og bobler til at skåle nytåret ind med. Middagen består af italienske retter, italienerne kalder denne middag for "il cenone" - den store middag. Så vi bliver helt sikkert mætte.

Restauranten ligger strategisk godt: i gåafstand fra hotellet, så man let kan komme hjem, og samtidig er der ikke langt til den smukke Piazza Navona. Hotellet ligger lige ved Tiberen, og her får man en flot udsigt over den oplyste by, når romerne ved midnat skyder fyrværkeri af. Efter midnat fyldes byens gader. Flere steder er der udendørs koncerter, blandt andet ved Piazza Venezia og på Piazza del Popolo. Når man slentrer tilbage mod hotellet, vil man kunne kaste årets første blik på Peterskirkens smukke, oplyste kuppel, når man krydser Tiberen for at komme hjem til hotellet.

Dag 4
Tid på egen hånd i Rom. Besøg evt. Peterskirken eller se udspring fra Ponte Cavour
Peterskirken

I dag er der mulighed for at sove lidt længere end normalt og bruge årets første dag på at hygge sig i den evige stad på egen hånd. Nyd en kop cappuccino på en af byens piazza’er. Tag en gåtur i Borghese-parken eller blandt Roms fantastiske bygninger og små gader og stræder. De fleste butikker er lukket i dag, men byen er fyldt med mennesker, og masser af barer og restauranter holder naturligvis åbent.

Skulle man have lyst til at se Paven, så viser han sig fra sin balkon på Peterspladsen kl. 12, og hertil strømmer romerne for at blive velsignet på årets første dag. Og har man endnu ikke set Peterskirken, er dette en herlig dag at besøge det, der af katolikkerne bliver betragtet som kristendommens centrum. Kirken, der er verdens største, blev opført på det sted, hvor apostlen Peter ifølge traditionen fik sin grav. Her blev den første Peterskirke opført af kejser Konstantin i år 324. Kirken gik i forfald og blev berøvet i 846, da saracenerne plyndrede Rom og senere igen, da paverne i 1300-tallet var flyttet til Avignon i Frankrig. Det blev pave Julius II, der senere valgte at opføre den nye kirke over Peters grav, og i 1506 indledte man byggeriet, og grundstenen til en kirke, der skulle overgå antikkens bygningsværker med en kæmpekuppel, blev lagt. Kunstnere som Bramante og Michelangelo var med til at skabe dette mesterværk, der i dag står som en af de mest imponerende kirkebyggerier i verden.

En anden oplevelse, vi kan anbefale, foregår tæt på vores hotel: Klokken tolv kan man her opleve en sjov romersk tradition, der opstod i 1946. Ved Ponte Cavour mødes en flok udspringere for at springe ned i Tiberens iskolde vand. Afhængigt af hvor meget vand, der er i floden, er springet på cirka 12 meter. Den lyshårede Giuseppe Palmulli, også kaldet "Il Biondo", er hovedattraktionen, når han med sin blonde "løvemanke", som en anden Tarzan, springer op på broens rækværk og modtager folkets hyldest, inden han springer på hovedet i det iskolde vand. Når springerne kommer op ad vandet, hyldes de som helte; ligesom datidens gladiatorer.

Dag 5
Fly Rom – København
En sidste cappuccino
Efter morgenmaden begiver vi os til Roms lufthavn for hjemrejse til Danmark.

Udflugt til Castelli Romani

Udflugt til Albanerbjergene uden for Rom. Fra morgenstunden besøger vi Castel Gandolfo, den lille by i bjergene, hvor paven har sit sommerpalads. Her kan vi nyde udsigten over den smukke Albaner-sø, inden vi kører vi til byen Frascati, der er kendt for sin glimrende, friske hvidvin og ikke mindst sin pattegris. Vi skal naturligvis smage på de lokale specialiteter, når vi besøger et af områdets små, ydmyge serveringssteder. Her sidder vi på bænke ved træborde med papirdug og smager på deres brød, pølse, ost og pattegris. Vi er tilbage i Rom midt på eftermiddagen (ca. kl. 16), så der bliver tid til at klæde om inden nytårsmiddagen.

Pris: kr. 320,- pr. person

Udflugten skal bestilles og betales hjemmefra og gennemføres ved min. 20 deltagere.

Tag med til det naturskønne bjergområde Castelli Romani

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Rom t/r med Norwegian
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse*
 • Kontinental morgenmad dagligt og nytårsmiddag dag 3
 • Skatter og afgifter

*Det er desværre ikke muligt at købe enkeltværelse på denne rejse

Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugt til Castelli Romani kr. 320,- (skal bestilles og betales hjemmefra)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
Tilkøbsudflugt
Udflugt til Castelli Romani kr. 320,- pr. person (skal bestilles og betales hjemmefra – gennemføres ved 20 deltagere)

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Nytårsmiddag

Vi har valgt at spise vores nytårsmiddag på en restaurant inde i Roms centrum. Det betyder, at man kan gå til og fra hotellet. Dette giver lidt mere frihed til selv at vurdere, hvornår man vil videre ud i byen, eller om man vil hjem på hotellet, og så er det næsten umuligt at finde taxaer selve nytårsaften. Italienerne holder ikke nytårsaften som i Danmark. Her går man ud og spiser med familien med det formål at spise. Herefter går man videre. Derfor finder man sjældent inde i centrum steder med musik og dans. Derfor har vi valgt at reservere hele restauranten, således at vi kan tilføje aftenen vores eget præg.

Påklædningen er typisk, hvad man vil kalde formel. Dette betyder i praksis normalt jakke og slips til herrerne. Men det er naturligvis helt op til en selv. Restauranten har yderst begrænset garderobeplads, hvorfor vi anbefaler, at man tager jakken med ind, hvilket også er mest praktisk, hvis man vil have luft eller når det er tid til at skåle nytåret ind udenfor. Det er ikke nødvendigt at medbringe skiftesko, da gåturen er forholdsvis kort og af hensyn til pladsen, vil det ofte føles upraktisk.

Middagen afsluttes efter midnat. Efter at vi sammen har skålet nytåret ind, kan vi fra broen ved Tiberen, ca. 100 meter fra hotellet, se fyrværkeri med Peterskirken som en smuk kulisse. Herefter plejer de fleste af vores gæster at gå en tur til f.eks. Piazza Navona og Pantheon for at se livet i storbyen.

Bagage

Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Italien

Her kan du få mere at vide om Italien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/italien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere

De fleste af Albatros Travels rejser er ledet af en dansk rejseleder, som enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder; det vil altid tydeligt fremgå af programmet, hvorvidt rejsen er ledet af en rejseleder eller ej.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager fra rejseledere og kunder efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Anbefalesesværdigt alternativ til nytår i Danmark En rejse fuld af positive oplevelser ikke mindst på grund af en formidabel rejseleder som talte sproget perfekt og vidste alt om Italien/Rom samt stor indsigt i romernes dagligdag, sociale forhold og ikke mindst en stor viden om det italienske køkken. Rejselederens kendskab til Italien var uovertruffen. Rejselederen var meget social på en naturlig måde og havde styr på alt.
Date published: 2016-01-03
Rated 5 out of 5 by from Nytårsaften var en stor oplevelse Rejsen var så godt forberedt og organiseret med rejseleder og guider. Det var tilpas med fælles oplevelser og tid på egen hånd. Der kom et par overraskelser undervejs med en fælles lunch og en nytårskoncert med efterfølgende vinbar. Stemningen var hele tiden god ikke mindst p.g.a. rejseleder Steen Albrechtsen. Jeg er begejstret for rejsen.
Date published: 2017-01-03
Rated 3 out of 5 by from Rejsen var ok, men opholdet svarede ikke til prisen. Rejsen var veltilrettelagt og rejsetiderne gode. Rejselederne var ok og den lokale danske guide fantastisk spændende. Rejsens pris var for høj i forhold til hotellets standard. Ekstraudflugten var smuk, men til prisen burde en guidet tur i pavens sommerresidens have være inkluderet. Fint nytårsarrangement.
Date published: 2017-01-03
Rated 5 out of 5 by from Nytår i Rom Turen var på alle måder vellykket - guiden var vidende og sprudlende og oven i købet opera-syngende .Hold da op . Både bus og vandreture var vældig interessante og det valgte frokost sted var til 6 stjerner. Hotellets beliggenhed var fantastisk - nærmest i Pavens forgård - men hold da op hvor var værelset koldt.Servicen var dog fin og de ønskede tæpper blev bragt med stormskridt. Vi har rejst med Albatros mange gange og alt var som vanligt i orden.
Date published: 2016-01-10
Rated 5 out of 5 by from Bon anno Roma BON ANNO – ARRIVEDERCI Disse var Pave Frans’ afsluttende ord, da han fra sit vindue mødte folkeskaren på Peterspladsen den 1. januar 2016 kl. 12:00. Men inden da havde vi haft tre oplevelsesmættede dage i Rom, begyndende med overraskelsespizzaer og vand, leveret direkte til os på busholdeplads nr. 8 i lufthavnen, efterfulgt af en panoramasightseeing mod Roms centrum og hotellet. En rask uformel gåtur i byens centrum frembragte stemningen af, at vi var kommet det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Dagen derpå bød på en vandretur i Roms centrum, hvor såvel rejseledere som lokale rejseguider fortalte levende om de mange seværdigheder - som står i kø for at blive set og beundret. En hyggelig romersk alsidig frokost med musikalsk underholdning forøgede lokalstemningen. Nytårsdag var der plads til en tur til Albanerbjergene med byerne Castelgandolfo og Frascati, i den sidste nød vi en rustik frokost. Nytårsmiddagen var også en spændende oplevelse, pragtfuld menu, hvor man virkelig følte Roms atmosfære. Den natlige gåtur hjem til hotellet gennem Roms stemningsfyldte gader vil stå i lang tid i vor hukommelse. Og tilbage til den 1. januar 2016. Efter Pavens velsignelse begav vi os sammen med de mange forsamlede på en ekstra sightseeing. Efterhånden som dagen gik dukkede flere og flere romere op i gaderne, tætheden i den gamle by udfoldede sig uforglemmeligt. En masse indtryk står tilbage klar til at blive bearbejdet, der bliver givet plads til ARRIVEDERCI. Stor hilsen Jytte og Sven Bruun
Date published: 2016-01-07
Rated 5 out of 5 by from Kultur for alle pengene. På den relativt korte tid fik vi et godt indblik i både den klassiske romerske kultur og den aktuelle italienske (romerske). Rejselederne var vidende, og deres personlige begejstring og lokale kontakter åbnede mange døre. Det var en ekstra bonus, at vi både var danskere, svenskere og nordmænd. Nytårsaften var godt arrangeret, det blev en festlig og hyggelig aften med et strejf af noget velkendt.
Date published: 2017-01-10
Rated 4 out of 5 by from En god oplevelse Nytår fejrer vi som regel hjemme, men i år skulle det være anderledes - en tur til Rom for at opleve stemningen her sammen med vores bedste venner. Og det blev til oplevelsesrige og stemningsfulde dage. Rejselederen var i fint humør, gav gode informationer og var altid særdeles venlig og hjælpsom. Netop ankommet til lufthavnen i Rom var vi nogle af de sidste, der forlod flyet. På vej mod indgangen til tolddeklarering stoppede min kone op i den lange gang for at finde et eller andet i sin taske. Vi blev de absolut sidste og skulle finde rejsegruppen, der nu var ude af syne. Lige før indgangen er der en automatisk fungerede glasdør. Den var lukket, da vi nåede dertil og den åbnede sig ikke. Vi var låst ude!! En tekniker fik vi alarmeret, men det hjalp ikke. Døren ville ikke lukke op. Adrenalinen pumpede og vi tænkte, mon hele gruppen nu kører med bussen til hotellet uden os. Heldigvis kunne vi kontakte vores rejseleder via mobilen og forklare situationen. "Bare tag det roligt" sagde han, "Vi venter på jer". Teknikeren havde nu bakset med døren vel i snart en halv time medens hun talte i mobiltelefon med et eller andet supportcenter. Der var efterhånden kommet yderligere fire teknikere til hjælp. Efter omkring en times tid (sådan føltes det i al fald) lykkedes det teknikerne at skille den automatiske lukkemekanisme ad og tvinge (manuelt) glasdørene fra hinanden. Endelig kunne vi komme ind. Sikken start på ferien, tænkte vi, men vi fandt bussen, fik stukket et par pizza-stykker i hånden og selskabet var klar til afgang! Rom er en særdeles spændende by. Vandreturen rundt til top-seværdighederne med en fantisk vidende guide suppleret af en oplagt rejseleder var virkelig fin. Mængden af information er overvældende og det kan absolut anbefales, at forberede turen hjemmefra så man har mere viden end tilfældet er for mit vedkommende. Hvorfor det? Jo, fordi guidens væld af viden ellers alt for hurtigt forsvinder, og nogle af de mange billeder, der er taget under vandreturen, er vanskelige at identificere? Hotellet vi boede på var dejlig centralt placeret og servicen var god og venlig. Værelset var lidt trangt - især badeværelset - og der var koldt, så vi frøs. Så hvis I tager på en tilsvarende tur og skal bo på et historisk sted kan det nok være en god ide, at lægge det varme nattøj :-) i kufferten. Maden i Rom er et kapitel for sig - mest pizza og pasta, som ikke er særlig hensigtsmæssig når man, som jeg, er diabetiker. Vores rejseleder sørgede for, at få byttet desserten til ost - tak for det. Nytårsmenuen var ikke noget at skrive hjem om. Forretten var OK, hovedretten var for fed. Frokostmenuen, som vi fik under vandreturen, var til gengæld absolut en af de bedre, så italienerne kan jo godt lave god mad :-). Måske skulle vi bare finde de rette spisesteder. Alt i alt var det en god ide, at bryde rytmen med at fejre nytåret derhjemme og det bliver sikkert ikke sidste gang, at vi gør det.
Date published: 2016-01-09
Rated 5 out of 5 by from super god oplevelse. Fantastisk dejlig tur. Lidt hård for dårligt gående, men så kan man melde fra. Rigtig dejlig restaurant til nytårsmiddagen, den lå blot lidt langt fra hotellet. Vi havde en super dejlig oplevelse, der ikke mindst skyldtes Sten, der har en fantastisk viden om ROM og Italien. Vi har de varmeste anbefalinger til rejsen.
Date published: 2016-01-03
 • y_2017, m_1, d_20, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_0.0
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_13
 • loc_da_DK, sid_ITRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Lignende rejser

ITRTR01BDK