Opera i Verona med Plácido Domingo og Madame Butterfly

To klassiske operaer i Veronas amfiteater samt udflugter til Borghetto, Milano, Gardasøen og Como-søen

Lad drømmen om en operaaften i den berømte arena i Verona gå i opfyldelse, og tag med Albatros til hele to fantastiske operaoplevelser – gallaaften med Plácido Domingo og Madame Butterfly.

Der er noget helt særligt over en operaforestilling under åben himmel en varm sommeraften. I Verona er det ikke blot et fantastisk skue; stemningen kan heller ikke sammenlignes med andre teatre. Her i det antikke romerske amfiteater er det en folkelig oplevelse at høre opera – kom og lyt med!

Ud over at få store operaoplevelser besøger vi også modebyen Milano og middelalderbyen Borghetto, vi spiser frokost i den hyggelige by Sirmione ved Gardasøen og får god tid til at nyde dejlige Verona – Romeo og Julies by. Verona er omkranset af vingårde, der laver de lækreste amarone-vine. Du kan købe en ekstra udflugt til en af vingårdene og både lære om og smage på den liflige drik. Rejsen afsluttes med et besøg ved den smukke, bjergomkransede Como-sø.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Operarejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse København og ankomst til Verona
Dag 2 Verona på egen hånd, mulighed for vingårdsbesøg og operaaften med Plácido Domingo
Dag 3 Middelalderbyen Borghetto, Gardasøen og operaen Madame Butterfly
Dag 4 Comosøen og hjemrejse til København

Hoteller

AirportHotel Verona

Turen byder på fyldte rejsedage med både udflugter og sene operaer. Derfor har vi valgt at bo udenfor Verona by på det fire-stjernede Airporthotel Verona, som er beliggende ca. 15 minutters kørsel uden for byen. Her får vi en bedre og mere ensartet hotelkvalitet til en betydeligt bedre pris. Operaforestillingerne slutter ofte omkring midnat, og de gæster, som måtte ønske at tage en drink i byen efter forestillingen, kan vælge at tage en taxa tilbage til hotellet på egen hånd (pris ca.30 €).

Hotellet er et moderne firestjernet hotel med gode faciliteter. Værelserne er udstyret med hårtørrer, tv, telefon, deponeringsboks, aircondition og internetforbindelse. Se nærmere på www.airporthotelverona.it 

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
6.998,–
København
Få pladser, Placido Domingo & Madam Butterfly
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
6.498,–
København
Få pladser, Aida & Madam Butterfly
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
6.298,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
5.998,–
København
Få pladser, Aida & Tosca
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
5.998,–
København
Udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse København og ankomst til Verona
Julies balkon i Verona

Vi flyver fra København til Milano.

Efter ankomsten til Milano lufthavn kører vi ind til storbyen Milanos centrum. Mange har ikke haft lejlighed til at stifte bekendtskab med den italienske storby, og vi får  tid til at gå en tur forbi den berømte opera La Scala, tage et kig på den smukke gotiske domkirke og besøge det store, smukke Galleria Vittorio Emanuele, som af mange kaldes Milanos fine dagligstue. Det overdækkede shoppingcenter var milanesernes gave til Italiens første konge Vittorio Emanuele II i 1878. Her ligger de elegante butikker, som Milano er så kendt for, side om side.

Herefter er der tid til at leve en stund som rigtige italienere og gå på bar for at nyde aperitivo på en lille piazza eller den charmerende Via Dante. Her kan man let lokkes til en Aperol Spritz, den typiske italienske sommercocktail, som passer glimrende på en varm dag.

Efter vores lille stop i Milano går turen om eftermiddagen videre mod Verona og vores hotel, der er beliggende et kvarters kørsel uden for selve Verona. Da de fleste har været meget tidligt oppe, og det allerede har været en lang dag, har vi valgt at spise vores middag på hotellet den første aften. Det er måske ikke et gastronomisk højdepunkt, men glimrende husmandskost og det mest praktiske på en lang rejsedag.

Dag 2
Verona på egen hånd, mulighed for vingårdsbesøg og operaaften med Plácido Domingo
Veronas amfiteater

I dag skal vi opleve Verona. Den herlige by bugner af dejlige caféer, butikker af alle slags og masser af kultur. Ligesom Shakespeare satte Helsingør på verdenskortet med skuespillet om Hamlet, så har historien om de to elskende Romeo og Julie sat byen Verona på litteraturens verdenskort. Det er også her, vi finder den berømte balkon, som har været rammen om verdens nok mest kendte kærlighedshistorie.

De små gader i Verona har elegante butikker med tøj, tasker og sko for enhver smag og pengepung. Det kan også anbefales, at du smager på nogle af områdets mange vine på en af byens vinbarer.

Endvidere er der mulighed for at følge med på en vintur til Amaronens hjemby, Negrar. Vi besøger en vingård og bliver klogere på, hvordan den verdensberømte vin bliver til – og smager på gårdens vine (ikke inkl. – for beskrivelse og pris se længere nede efter dagsprogrammet). Efter vingårdsbesøget kører vi ind til Verona og får tid til at opleve byen.

Ud på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet, hvor der bliver tid til at klæde om og slappe af for en stund inden aftenens opera.

Igen i år kan Verona Opera præsentere en af de største tenorer i verden, spanske Plácido Domingo. Domingos karriere har strakt sig over 55 år, og med optrædener på alle verdens største scener hører han til et af de allerstørste navne på operascenen. Han er en af de mest anerkendte og indflydelsesrige operasangere, og på trods af sin alder fortsætter han karrieren med uformindsket energi og med en imponerende stemme fyldt med vitalitet. Der er ingen, der kan true hans titel som verdens førende tenor. Allerede som 18-årig startede han karrieren i Mexico, og da han sammen med Luciano Pavarotti og José Carreras i dannede trioen De Tre Tenorer i 1990, nåede Domingo en popularitet og bredde, som er hidtil uset inden for opera. 

Domingos cv er imponerende, og han har sågar slået Carusos rekord om flest åbninger af New York Metropolitan Opera, en ære som Domingo har haft 21 gange. Han trækker på en erfaring fra over 3.700 optrædener i 138 forskellige roller.

Denne aften fyldes arenaen med et forventningsfuldt publikum, der alle er kommet for at høre Plácido Domingo synge forskellige arier. Programmet er på nuværende tidspunkt ikke afsløret, men sidste gang han optrådte i Verona i 2013, havde han Giuseppe Verdis arier på programmet. Vær opmærksom på, at påklædningen til gallaen normalt er en anelse mere formel end til de almindelige operaaftener.

Vi forlader hotellet og kører ind til centrum, og undervejs vil rejselederen berette om aftenens opera. I dag spiser vi en afslappet pizza-middag på en restaurant tæt på arenaen. Pizza er mange ting, men en rigtig italiensk pizza kan ikke sammenlignes med det meste, vi er vant til hjemmefra. Her laver man pizza af surdej, der hæver i 48 timer, pizzaen er tynd og lavet som en rigtig italiensk pizza skal være, nemlig med en tilpas mængde fyld, så ikke den er overlæsset. Surdejen giver mæthed, og en traditionel pizzamiddag af gode råvarer passer sig særdeles godt på en varm sommerdag i Italien. Efter middagen går vi ind i den smukke arena og sætter os til rette.

Har man ikke tidligere været i Verona og set arenaen, kan man forestille sig Roms Colosseum – dog i lidt bedre stand. Amfiteateret blev bygget 30 e.Kr. lige uden for bymuren, og i arenaen afholdt man datidens cirkus – "I ludii" - for at underholde den romerske befolkning. "Panem e circences" - Brød og skuespil til folket.

Arenaen er bemærkelsesværdigt intakt. Den originale hvide og lyserøde kalksten, der dækkede arenaen, forsvandt desværre efter et jordskvælv i 1117, og arenaens ydre ringmur gik ligeledes til grunde. Gennem historien er dele af arenaen blevet genbrugt som byggematerialer andre stedet, men renæssancens interesse for antikken reddede resterne. Vi kan altså takke renæssancen for, at vi i dag har et så smukt amfiteater i Verona.

På trods af det manglende tag og den manglende ydre mur, har teateret en fantastisk akustik på næsten hver eneste siddeplads. I dag bruger arkitekter og lydspecialister utrolig meget tid på akustikken ved opførelsen af nye operahuse. Men her i Verona har romerne leveret en fantastisk akustik, der kan give os mulighed for at høre opera under åben himmel i skarp konkurrence med de moderne operahuse rundt om i verden - og helt uden mikrofoner og forstærkere.

Vi skal sidde på arenaens gamle stenbænke og har valgt at sidde højt i arenaen. Herfra har vi den bedste udsigt over dette særegne koncertrum og det smukkeste udsyn til det uendelige himmelrum over os. Stemningen opleves bedst fra disse pladser, som der også er flest af i arenaen. Det er naturligvis ikke de sang- og musikmæssigt bedste pladser, men vi har valgt dem for den gode stemning, folkeligheden og samværet. I denne folkelige afdeling, må man også medbringe drikkevarer eller lidt snacks til den lange forestilling. Alternativt kan man købe lidt proviant i arenaen, hvis man har lyst. Man kan leje puder eller købe oppustelige plastikpuder til at "blødgøre" opholdet på de antikke stenbænke lidt. Før forestillingen begynder, tænder tilskuerne et lille stearinlys og danner dermed et levende lyshav, mens mørket sænker sig, og vi spændt venter på forestillingens begyndelse.

Ønsker du at ofre lidt mere på selve operaoplevelsen, har du mulighed for at bestille bedre pladser længere nede på arenaens "trin", hvor man sidder på rigtige stole på nummererede pladser. Tillægget for disse pladser (kat B) er 600,- kr. pr. forestilling. Tillæg for pladser (kat C) bagest på gulvet "Poltrone" kr. 800,- pr. forestilling. Disse skal bestilles hjemmefra. Efter forestillingen kører vi tilbage til hotellet.

Dag 3
Middelalderbyen Borghetto, Gardasøen og operaen Madame Butterfly
Sirmione

I dag tager vi en tur til den smukke Lago di Garda; Gardasøen. Først besøger vi den lille hyggelige middelalderby Borghetto, der ligger smukt langs Mincio-floden ved søen. Borghetto er en gammel landsby med smukke vandmøller. Byen lever i fuldendt harmoni med floden, og den smukke borg vidner om byens strategiske belligenhed mellem Verona og Mantova. Her bliver der tid til at nyde en kop kaffe på en af de små caféer, inden vi kører til Gardasøen. Ved den herlige sø besøger vi den smukt beliggende by Sirmione, der ligger på en smuk landtunge, der strækker sig ud i søen. Her spiser vi en dejlig italiensk frokost, hvorefter der bliver tid til at gå en lille tur rundt i den hyggelige by, der udefra mest af alt ligner en lille borg. Her i Sirmione er der også mulighed for at tage på en lille bådtur rundt om halvøen (ikke inkluderet i rejsens pris), eller måske tage et lille dyp i det friske vand, søen byder på. Herefter vender vi tilbage til hotellet.

Hen mod aften kører vi endnu engang til centrum af Verona. I dag foregår spisningen på egen hånd, og der findes massevis af muligheder inde i centrum af byen. Herefter mødes vi i arenaen, når vi sætter os til rette for at nyde endnu en opera i arenaens magiske omgivelser.

Omkring 1900-tallet begyndte forestillingen om Det Fjerne Østen at fascinere og drage den europæiske kulturelite. Dette gjorde sig også gældende for Giacomo Puccini, der i 1901, efter at have set David Belascos teaterforestilling Madame Butterfly, blev inspireret af den ulykkelige kærlighedshistorie, der udspiller sig i Japan. Efter at have researchet grundigt indenfor den japanske musiktradition, begyndte han at komponere på sin opera Madame Butterfly.

Puccinis tragedieklassiker handler om den 15-årige geisha Cho-Cho-San, der forelsker sig i den engelske løjtnant Pinkerton. Meget imod sin families vilje og ære skifter hun navn til Butterfly og gifter sig med den udstationerede løjtnant. Løjtnanten tager tilbage til England, og Madame Butterfly venter tålmodigt på hans lovede tilbagevenden. Efter tre år kommer han endelig tilbage, dog med en ny kone. Dette kan den unge geisha ikke bære – hun sørger for, at sønnen, de har fået sammen, bliver givet til Pinkerton og den nye hustru – og ender derefter sit liv efter gammel japansk skik med ordene: "Den der ikke længere kan leve med ære, skal dø ærefuldt"

Efter operaforestillingen samles vi og finder bussen, hvorefter vi kører hjem til hotellet.

Dag 4
Comosøen og hjemrejse til København
Comosøen

Vi har valgt det sene fly hjem fra Milano, så vi får mulighed for at opleve endnu mere af det skønne norditalienske område.

Vi forlader hotellet om formiddagen og sætter kursen mod den smukke Lago di Como, Comosøen. Søen er Italiens tredjestørste sø med et areal på 145,9 km², og en af Europas dybeste med op til 410 meter på det dybeste sted. Den forgrenede sø har sit navn efter byen Como, der er en større by blandt de mange mindre og idylliske byer, der ligger ned til søens bredder. Comosøen er yderst imponerende i sin naturskønhed, endda så meget, at selveste William Wordsworth, den engelske digter, blev bevæget til at beskrive søen som en af verdens skjulte skatte (”a treasure which the earth keeps to itself”). Den betagende sø er ikke længere en helt så velgemt hemmelighed, og har nu gennem de sidste mange år været tilholdssted for velhavende rejsende og rige italienere, hvilket de mange fantastiske huse, palæer og paladser langs søens bredder vidner om. Skuespilleren George Clooney har købt tre huse ved søen, og når sangerinden Madonna tager på shoppingtur til Milano, låner hun tøjdesigneren Versaces villa ved søen.

Vi får tid til at nyde livet og de smukke udsigter ved søen, kigge på butikker, og efter frokost på egen hånd begiver vi os mod lufthavnen i Milano.

Vi rejser fra Milano om aftenen og ankommer til København sent om aftenen.

Udflugt til vingård i Negrar

Amaronens hjemby, Negrar, ligger i det bakkede terræn lige uden for Verona. På den vingård vi besøger, fortælles der levende om, hvordan man producerer den verdensberømte vin. Efter rundvisningen blandt de store vintønder og et kig på de snarligt modne vindruer, der hænger på vinstokkene, bliver det tid til at smage på gårdens vine sammen med en lille snack af ost og pølse. På vej til vingården kører vi på en lille sightseeing i Verona-området, og ser lidt mere af den dejlige by.

Efter vingårdsbesøget kører vi ind til Verona og får tid til at opleve byens mange herlige piazzaer eller tage et kig på den romantiske balkon, hvorfra Romeo kunne kigge op på den skønne Julie. Der bliver også tid til en kop kaffe eller en lille snack på en af de mange caféer i byen.

Ud på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet, hvor der bliver tid til at klæde om og slappe af for en stund inden aftenens opera.

Pris: kr. 180,- pr. person. Udflugten bestilles hjemmefra.

Se hvordan den verdensberømte Amarone bliver fremstillet

Opgradering af siddepladser i Arenaen

I rejsens pris er der inkluderet pladser i sektor A. Du har mulighed for at købe pladser i kat. B (Poltroncine di Gradinata Numerata) og C (Poltrone) mod et tillæg. Priserne varierer fra forestilling til forestilling - se de aktuelle pristillæg under Prisinformation.

Vi anbefaler kraftigt, at du vælger kategori allerede ved bestillingen af rejsen. Seneste tidspunkt for til anden kategori er ved restbetaling af rejsen, normalt 75 dage før afrejse. Ved køb af rejse tættere på afrejsetidspunkt dog senest 30 dage før afrejse.

Du kan købe dig til bedre siddepladser i Arenaen i Verona

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 5.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
925,–
Opgradering af arenapladser
• Kategori B: kr. 600,- (Madame Butterfly), kr 800;- (Plácido Domingo)
• Kategori C: kr. 800,- (Madame Butterfly), kr;- 1.000;- (Plácido Domingo)
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København - Milano t/r med mellemlanding
 • Udflugter jf. program
 • Billetter til operaen. Unummererede pladser (kat. A)
 • Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad, to middage samt frokost i Sirmione
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Udflugt til vingården i Negrar - købes og bestilles hjemmefra. Pris kr. 180,- (min. 20 deltagere)
 • Tillæg for bedre kategori sæder i operaen. Nummerede sæder "Poltroncine di Gradinata Numerata" kr. 600,- (Madam Butterfly), kr. 800;- (Placido Domingo) skal bestilles hjemmefra ved bestilling af rejsen. (kat. B)
 • Tillæg for pladser bagest på gulvet »Poltrone« kr. 800,- (Madam Butterfly), kr. 1000;- (Placido Domingo) skal bestilles hjemmefra ved bestilling af rejsen. (kat. C)
 • Personlige fornødenheder
 • Personlige drikkepenge. F.eks. til chauffør (beregn 7€).
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Operaforestillingen

Vi har valgt at rejse i den varmeste og bedste tid, hvad angår klima. Arena di Verona er under åben himmel og egner sig til godt sommervejr. Naturligvis skal man klæde sig på til lejligheden, men tænk også på, at forestillingen er lang, og at det kan være en god idé at have en trøje med og måske et par behagelige sko. Der er høje trappetrin i arenaen, brosten på gaderne og lang vej (600 m) tilbage til bussen, som kan være besværlig i stilethæle. Medbring også gerne drikkevarer.

Det er vigtigt, at man er på sin plads i god tid, inden forestillingen begynder. Hvis der er ledige pladser i bedre kategorier, er det muligt at købe sig til en bedre plads i operaens billetsalg. Du afleverer din billet i kassen og betaler differencen op til den højere kategori.

Påklædningen i operaen er generelt afslappet i de fleste kategorier. Dog vil man opleve, at tilskuerne i den dyrere afdeling, kategori C, ofte klæder sig festligt på til lejligheden – hvilket kan være godt at huske, hvis man vælger at sidde på disse pladser.

I tilfælde af dårligt vejr vil en forestilling aldrig blive aflyst før det planlagte starttidspunkt. Skulle vejrforholdene forhindre den normale afvikling af forestillingen, kan Fondazione Arena di Verona udskyde starten i op til 2 1/2 time, før en endelig aflysning af forestillingen meddeles. Herefter refunderes billetten. Skulle forestillingen derimod være påbegyndt, refunderes billetten, eller dele af denne, IKKE. Der synges ikke i regn.

Albatros Travel gør opmærksom på disse regler. Det gælder således, at Albatros Travel kun kommer til at kompensere for billetten til operaen efter ovenstående regler, samt hvis strejker, sygdom eller alt andet måtte forhindre afviklingen af operaen.

Tips til litteratur

Er du interesseret i at læse mere om italiensk opera, så kig nærmere på den helt nye bog: ”Italiensk opera i guldalderen 1800-1850”, udgivet på Multivers (2014). Forfatteren Thomas Milholt (cand. mag i musikvidenskab og rejseleder for Albatros’ operarejser) skriver levende om udviklingen af opera i Italien i denne periode, hvor der var mange flere komponister end de, som vi kender i dag.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Italien

Her kan du få mere at vide om Italien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/italien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Hånden på hjertet

Fly: Vi har i år valgt at flyve med Lufthansa med mellemlanding i Tyskland. Flyvning tager sammenlagt ca. en time mere, men prisen har været så fordelagtig, at vi slet ikke var i tvivl om vores valg.

Hotel: Vores hoteller ligger lidt uden for Veronas centrum. Der ligger ganske få hoteller i centrum, hvor grupper kan bo. Disse er ikke særlig velholdte og ligger typisk ca. 15 minutters gang fra centrum. Vores køretur er nogenlunde det samme. Samtidig er prisen slet ikke modsvarende kvaliteten, da disse hoteller kun lever af operasæsonen, som de udnytter til fulde, og resten af året skolegrupper og lignende.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere

De fleste af Albatros Travels rejser er ledet af en dansk rejseleder, som enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder; det vil altid tydeligt fremgå af programmet, hvorvidt rejsen er ledet af en rejseleder eller ej.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager fra rejseledere og kunder efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Dejlig, dejlig operarejse - stor oplevelse Operarejsen levede fuldt og helt op til forventningerne - og det selvom den ene operaforestilling desværre midt under opførelsen blev aflyst på grund af regnvejr. Det var bl.a. rejselederens store fortjeneste, at turen var så vellykket - han er top-professionel, besidder en utrolig stor og interessant viden om Italiens fortids og nutids historie, alt bliver fremført venligt og imødekommende supperet med en behagelig og afslappet stil. Han er en stor gevinst for Albatros. Hotellet, som er særdeles fortræffeligt, ligger godt nok noget udenfor selve byen Verona, men det har ingen betydning, da tilrettelæggelsen af busture er velkoordineret til og fra hotellet.
Date published: 2016-08-21
Rated 3 out of 5 by from Dejlig oplevelse En meget spændende rejse med store oplevelser og en meget kompetent rejseleder. Det der trak utroligt meget ned på rejsen var valget af hotel. For det første lå det uden for lands lov og ret. For det andet kunne man simpelthen ikke være maden (herunder morgenmaden) bekendt. Hvordan dette hotel kan have 4 stjerner står for undertegnede hen i det uvisse, og i øvrigt for mange af de øvrige rejsedeltagere. Vi har rejst flere gange med Albatros og været meget begejstret, og havde anbefalet rejsen til nogle af vore venner, som deltog på rejsen. Jeg er ikke sikker på at de vælger Albatros igen - desværre.
Date published: 2016-08-12
Rated 4 out of 5 by from En rejse med mange dejlige oplevelser Når man vælger at tage på en operarejse, uden at være operaelsker, vil man gerne udfordres og lære noget om denne kunstart. Det forstod rejselederen til fulde at opfylde. Vi fik en fantastisk oplevelse. Derudover var de mange andre ting vi så og hørte om også interessante. Hver gang vi vi har rejst med Albatros har vi oplevet nogle meget engagerede rejseledere der brænder for at formidle deres viden om landet, historien og de relevante emner man er interesserede i at høre noget om. På denne rejse var hotellet dog under den normale standard vi ellers har oplevet hos Albatros.
Date published: 2016-08-12
Rated 5 out of 5 by from Drømmerejse til Verona Det er en uforglemmelig oplevelse at sidde i Arenaen med så mange mennesker til en fantastisk opera. Stemningen, kulisserne og ikke mindst den skønne musik kan ikke beskrives, det skal simpelthen opleves. Operaforestillingerne var selvfølgelig turens højdepunkt, men turene til Garda og Como søerne var skønne, vores rejseleder var perfekt, informativ og humoristisk, og vores tilkøb til vingårdsbesøg, hvor vi hørte om og smagte på Amarone vin var en ekstra oplevelse.
Date published: 2016-08-23
Rated 5 out of 5 by from Famtastisk god, engageret og vidende rejseleder Vi blev positivt modtaget fra første møde med rejselederen, som sørgede for at programmet blev gennemført fuldt ud tilfredsstillende, og ventede til alle havde fået deres bagage og tog afsked i lufthavnen med hver enkelt. Turen blev gennemført til punkt og prikke, ydermere med små positive overraskelser ind i mellem. At Aida blev afbrudt pga. regnvejr gjorde, at Turandot blev en så meget større oplevelse. Besøget på vingården var langt ud over det vi forventede, ligesom sejlturen om Sirmione. Chaufføren på bussen var utroligt dygtig og kompetent.
Date published: 2016-08-21
Rated 5 out of 5 by from En rejse med mange skønne oplevelser Det har været en skøn oplevelse at se opera selvom man ikke er opera elsker. Stemningen var rigtig "Italiensk". Poul var en behagelig og vidende guide. Så var det dejligt at han snakkede flydende italiensk. Det afværgede mange misforståelser. Manuelle var en god og behagelig chauffør. Pouls orientering om operaerne var god og informativ. Poul og Manuelle havde og fundet nogle steder, hvor vi fik nogle gode oplevelser, vingård, osteri, sejltur på Gardasøen. Turen til Como/Comosøen burde nok erstattes af en kortere tur, f.eks. til Bergamo.
Date published: 2016-08-30
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk oplevelse Alt på denne rejse fungerede perfekt. Vidunderligt vejr, god bus, dygtig chauffør, virkelig god stemning i rejsegruppen, tæt program med to storslåede forestillinger, Aida og Turandot, som højdepunkterne. Vi har bare oplevet så meget på de 4 dage. Rejselederen førte os venligt men sikkert igennem hele programmet og hans store viden om Italiens ældre og ikke mindst nyere historie gjorde selve busturene til en stor oplevelse i sig selv. Meget stor tak til ham. Skal vi nævne et minus, er det, at hotellet ligger udenfor byen og at baren var lukket ved hjemkomst efter forestillingerne. Det ville have været skønt at runde de store oplevelser af med et glas. Værelserne var helt i orden med supergode madrasser. Vi ses helt sikkert igen til nye oplevelser.
Date published: 2016-08-27
Rated 3 out of 5 by from Store oplevelser og regnvejr En 4-dages tur med et tætpakket program. Rejselederen var både meget vidende og kompetent og øste af sin store viden. Men det tæt besatte program gjorde faktisk den samlede oplevelse noget stresset - ingen tid til at slentre på egen hånd eller hænge over en kop kaffe i solen.... Måske skulle I ændre turen til en fem dages tur. Det store minus var hotellet. Totalt charmeforladt lufthavnshotel, meget skrabede værelser, maden var under al kritik. Og hvorfor skulle vi bo klos op ad en lufthavn, når vi slet ikke skulle benytte den?
Date published: 2016-08-12
 • y_2017, m_4, d_30, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_1.0.0-hotfix-1
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_64
 • loc_da_DK, sid_ITROP14, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Lignende rejser

17ITROP14ADK2007