Sommer i Tyrol

Oplevelsesrig rejse til det smukke sø- og bjergområde Salzkammergut, hvor både ”The Sound of Music” og ”Sommer i Tyrol” er optaget

Vi kommer faktisk slet ikke til Tyrol på denne rejse. Og så alligevel! Her i Salzkammergut, som er et af Østrigs smukkeste – og samtidig forholdsvis ukendte – områder, blev filmen ”Sommer i Tyrol” nemlig optaget.

Salzkammergut er intet mindre end det ideelle sted for en oplevelsesrig ferie, da der er kort afstand til rigtig mange spændende og naturskønne steder – og vi har håndplukket de bedste af dem. Under hele rejsen har vi base i et hyggeligt familie-drevet hotel i Salzkammergut.

Vi skal naturligvis se nogle af de kendte steder fra både ”Sommer i Tyrol” og ”Sound of Music”. Men programmet tæller bl.a. også barokbyen Salzburg og saltminebyen Hallstatt – begge UNESCO-fredede – samt den imponerende middelalderfæstning Hohenwerfen. Vi tager også en dagstur til Bayern for at se Hitlers Kehlsteinhaus, kendt som Ørnereden, hvis naturskønne beliggenhed står i skarp kontrast til stedets uskønne rolle i krigshistorien. 

Dagene bliver krydret med bryggeribesøg, lokale specialiteter og lækre Mozartkugler, som vi selv lærer at lave. 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – München. Videre med bus til Salzkammergut
Dag 2 Søerne i Salzkammergut, kejserbyen Bad Ischl og saltminebyen Hallstatt
Dag 3 Barokbyen Salzburg. Den UNESCO-fredede gamle bydel
Dag 4 Den dybe slugt Liechtensteinklamm og spændende landbrugsbesøg
Dag 5 Berchtesgaden, Tyskland. Hitlers Ørnerede og Königssee
Dag 6 Sejltur på Wolfgangsee, fremstilling af Mozartkugler og smuk tur med tandhjulsbanen på bjerget Schafberg
Dag 7 Salzach-dalen, middelalderfæstningen Hohenwerfen, falkoneropvisning og bryggeribesøg
Dag 8 München – København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
9.298,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – München. Videre med bus til Salzkammergut
Velkommen til Østrig!

Fra Københavns Lufthavn sætter vi kursen mod München. Vel fremme fortsætter vi med bus til Salzkammergut, som strækker sig ind i de tre delstater Salzburgerland, Oberösterreich og Steiermark.

Området er frodigt og flot med ikke færre end 67 større og mindre søer. De mange rene badesøer gjorde i begyndelsen af 1900-tallet Salzkammergut til et populært feriested for østrigerne. Forud for det, allerede fra midten af 1800-tallet, begyndte den østrigske kejserfamilie at holde sommerferie i Bad Ischl.

Salzkammergut er intet mindre end det ideelle sted for en oplevelsesrig ferie, da der er kort afstand til rigtig mange spændende og smukke steder. På hele rejsen har vi base på et godt mellemklasse hotel i en af de hyggelige byer i området.

Efter ankomsten til hotellet finder vi os til rette på værelserne og i de lokale omgivelser. Om aftenen nyder vi vores første middag på hotellet.

Dag 2
Søerne i Salzkammergut, kejserbyen Bad Ischl og saltminebyen Hallstatt
Den idylliske sø Mondsee

Vi skal i dag se nærmere på lokalområdet og kører blandt andet langs Attersees søbred. Her ligger der mange store villaer, der blev opført som sommerresidenser i begyndelsen af 1900-tallet, hvor områdets popularitet tog fart. 

Fra Attersee krydser vi over til den mindre sø Mondsee, der har nogle helt fantastiske farvesammensætninger. Ved Mondsee gør vi et lille ophold ved kirken, der blev verdenskendt fra bryllupsscenerne i filmen ”The Sound of Music”.

Vi fortsætter nu til kejserbyen Bad Ischl. Ikke mindst kejser Franz Joseph og hans hustru Elisabeth, kaldet Sissi, satte deres aftryk på byen, da de og han efter Elisabeths tidlige død holdt ferie her hver sommer i mere end 60 år. Deres residens, Kaiservilla, står stadig, som da kejser Franz Joseph døde i 1916, og byen vidner fortsat om denne storhedstid.

Bad Ischl har en jernbaneforbindelse, som blev lavet specielt til kejseren. Langs Traunfloden, der snor sig gennem byen, ligger der en del prægtige villaer, og her er skønne parker og en meget østrigsk stemning. Hvis vi må anbefale noget, så snup en kop kaffe og en kage i Café Zauner!

Fra Bad Ischl kører vi lidt videre ind i Salzkammergut og når frem til den UNESCO-fredede by Hallstatt ved Hallstättersee, som er endnu en lille perle i området. Frem til efter 1. verdenskrig kunne byen Hallstatt kun nås fra søsiden, og alt materiel og forsyninger blev sejlet ind. Toget, som kejseren fik anlagt til Bad Ischl, stopper fortsat over for Hallstatt på den modsatte side af søen, og passagerer bringes til og fra af en mindre tog-båd. Hallstatt var enormt rig, da der i bjerget bag byen var forekomster af salt. I dag er den lille mineby fredet. Byen ligger omgivet af høje bjerge – lidt indeklemt og alligevel meget romantisk. I mellemkrigsårene blev der bygget tunneller gennem bjerget bag Hallstatt. I dag er der derfor adgang med både biler og busser, omend en stor del af parkeringspladserne også ligger inde i bjerget. Unikt, smukt og fascinerende!

Sidst på eftermiddagen tager os til endnu en sø, Traunsee, som er landets dybeste. Byen Gmunden i den nordlige ende af søen spillede en vigtig rolle, da den store handel med salt fra minerne ved Hallstatt fandt sted. På østbredden af søen rager bjerget Traunstein op med sine imponerende 1.691 meter. Og på den vestlige søbred stikker der en mindre halvø ud i søen. Her står kirken Traunkirchen, der i dag er et af de mest fotograferede objekter i Østrig.

Middag på hotellet.

Dag 3
Barokbyen Salzburg. Den UNESCO-fredede gamle bydel
Mozarts fødehjem i Salzburg

Efter morgenmaden kører vi til Salzburg, hovedstad i delstaten af samme navn og smukt beliggende ved floden Salzach. Vi kommer blandt andet forbi Mirabell-haven, en smuk barokhave ved sommerslottet Mirabell fra 1600-tallet. Her ligger også det berømte Salzburg Marionetteater, hvor klassiske operaer og operetter er blevet opført siden 1913. Fra Mirabell-haven er der en enestående udsigt til Salzburgs vartegn: Europas største fæstningsanlæg, Hohensalzburg, der knejser over byens historiske centrum.

Via broen Staatsbrücke begiver vi os over floden og ind i den UNESCO-fredede gamle bydel, hvor vi blandt andet finder Mozarts fødehjem og markedet på Universitätsplatz. Vi ser også Grosses Festspielhaus, hvor Salzburg-festivalen bliver afholdt. Med en bredde på 100 meter er scenen en af verdens største, og salen rummer ikke færre end 2.179 sæder! Herfra er der blot en kort gåtur til den romerskkatolske franciskanerkirke og Die Alte Residenz, der tidligere var fyrsternes hjem. Den gamle fyrsteresidens ligger ved siden af den store domkirke med de imponerende bronzeporte.

Ved Residenzplatz ligger de to museer Salzburg Museum og Panorama Museum samt butikken Salzburger Heimatwerk, der er kendt for sit meget høje kvalitetsniveau i kunsthåndværk. På den anden side af domkirken finder vi Kapitalplatz, hvorfra man kan gå op til Hohensalzburg-fæstningen. Man kan dog også skåne benene lidt og i stedet prøve det lille tog, der kører hele vejen op.

Vi nyder en god frokost i Stiftskeller midt i Salzburg, og eftermiddagen er mest til egen hånd, hvor cafeer, butikker, Mirabellgarten eller Hohensalzburg kan være nogle af alternativerne, hvis ikke både Mozarts fødehjem og hjem skal besigtiges?

Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til hotellet, hvor der senere bliver serveret middag.

Dag 4
Den dybe slugt Liechtensteinklamm og spændende landbrugsbesøg
Liechtensteinklamm

Vi tager hul på dagens program i Skt. Johann im Pongau, hvor vi finder Liechtensteinklamm, en af Europas længste og dybeste slugter. Vi skal vandre på den træbelagte sti ind i slugten – gennem mørke huler og langs op til 300 meter høje klippesider. Slugten er gennem årtusinder blevet skabt af løbende vand, som langsomt har skåret sig ned gennem klipperne. Vandet løber fortsat, og støvregnen fra de mange vandfald skaber sammen med lysets stråler et fantastisk lysshow med regnbuer og farvespil. Det er en god idé at medbringe gode sko/støvler og måske et regnslag i dag.

Herefter fortsætter vi til en typisk østrigsk beværtning, hvor vi nyder et lokalt måltid.

Om eftermiddagen besøger vi gården Erlebnisbauerhof Oberhinteregger, hvor de laver ost, brød og honning. Vi ser, hvordan gården fungerer, og hvordan de på traditionel vis fremstiller produkterne. Der bliver naturligvis også budt på lidt smagsprøver.

Tilbage på hotellet spiser vi middag.

Dag 5
Berchtesgaden, Tyskland. Hitlers Ørnerede og Königssee
Kehlsteinhaus - også kendt som Hitlers Ørnerede

I dag venter der en spændende og meget flot dag, når vi tager til Berchtesgaden, det lille tyske hjørne sydvest for Salzburg. Berchtesgaden ligger omgivet af bjerge og er et skønt naturområde både sommer og vinter. Om sommeren står området i fuldt flor, og der er en lang række flotte og ganske krævende vandrestier. Berchtesgaden er velbesøgt, ikke mindst fordi her er en ganske unik attraktion: Kehlsteinhaus, bedre kendt som Ørnereden.

Kehlsteinhaus var en gave fra nazistpartiet til Hitler på hans 50-års fødselsdag. Stedet var velvalgt, da Hitler brugte megen tid i området. Både han og hele partitoppen havde deres andet hjem i Obersalzburg lidt øst for byen Berchtesgaden. I de sidste år af krigen udbyggede de området til at skulle være den sidste skanse med et enormt fæstningsanlæg, der dog aldrig blev færdigbygget. De fleste af bygningerne i Obersalzburg, herunder Hitlers Adlerhaus, blev ødelagt efter krigen. Kehlsteinhaus fik lov til at overleve, da de allierede brugte det som hovedkvarter for de amerikanske styrker.

Kehlsteinhaus er bygget på et stejlt bjerg i 1.835 meters højde. Den snoede lille vej derop blev anlagt af italienske specialister, der også lavede tunnellerne ved Gardasøen for Mussolinis fascister. Det ér og bliver et mesterværk. Vi kører de 6,5 kilometer op ad bjergvejen i mindre busser, fortsætter 50 meter ind i bjerget til fods for til sidst at tage den flotte, skinnende messing- og spejlbelagte elevator op til huset. Det var her, Chamberlain blev bragt til inden 2. verdenskrigs udbrud og vendte hjem til England med ordene ”Peace in our time”.

I Kehlsteinhaus blev alle udenlandske besøgende, venner som uvenner, fotograferet med Hitler. Han brugte dog stedet meget lidt, da han led af både klaustrofobi og højdeskræk. Han benyttede derfor hellere sit meget mindre og beskedne tehus længere nede i dalen, men dette hus eksisterer dog ikke længere.

Udsigten fra Kehlsteinhaus er forrygende: hele Berchtesgaden Nationalpark ligger foran os, og vi kan se til Salzburg og langt ind i Østrig. Er vi heldige, vil et par af områdets ørne svæve rundt om os – heraf tilnavnet Ørnereden.

Efter denne fantastiske oplevelse tager vi ned i dalen til endnu et smukt hjørne af Berchtesgaden, nemlig Königssee, hvor bjergene står lodret ned i den smaragdgrønne sø. Der bliver tid til at lade indtrykkene bundfælde sig, spadsere lidt rundt og fotografere valfartskirken Skt. Bartholomæus, før vi ud på eftermiddagen vender tilbage til Salzkammergut og dagens middag.

Dag 6
Sejltur på Wolfgangsee, fremstilling af Mozartkugler og smuk tur med tandhjulsbanen på bjerget Schafberg
Schafberg

En dejlig dag i nærområdet, hvor vi starter med at køre til Fuschlsee, som er endnu en af de mindre, men meget smukke søer og herfra til Skt. Gilgen ved Wolfgangsee. Mozarts mor blev født i Skt. Gilgen, og byen kan genkendes fra en hel del scener i den danske udgave af filmen ”Sommer i Tyrol”, som netop foregår ved Wolfgangsee efter operetten ”Im weissen Rössl” af Ralph Benatzky. 

Vi tager en tur rundt i den lille by, og i Café Dallmann får vi lidt godt til den søde tand – når vi har lavet det. Vi skal nemlig lære at lave Mozartkugler! Herefter venter en sejltur på søen til Skt. Wolfgang. Byens største hotel, Im Weissen Rössl, ligger lige midt i byen og ud til søen. Hotelnavnet betyder ”Ved den hvide hest”. Dette er såmænd det originale hotel fra ”Sommer i Tyrol”, der i den danske udgave er flyttet ud af byen, og hvor Susse Wold så smukt synger ”Sommersol ved den hvide hest”.

Valfartskirken er også et besøg værd, ligesom der er en del caféer og restauranter, hvor frokosten kan nydes (ikke inkluderet).

Eftermiddagen bruger vi på at bestige bjerget Schafberg. Dog ikke til fods. Fra Skt. Wolfgang begiver vi os op i højderne med Schafbergbahn, som er landets højeste tandhjulsbane og samtidig en af de ældste. Køreturen er på knap seks kilometer og går fra 1.200 højdemeter op til 1.783 meter. Vi kan se frem til en usædvanlig smuk tur, og fra toppen er der en enestående udsigt over søerne Mondsee, Wolfgangsee og Attersee. Hvis en del af togturen virker bekendt, er det, fordi Ove Sprogøe og Lone Hertz danser rundt på engen ved halvvejsstationen i ”Sommer i Tyrol”. Vi begiver os ud på en lettere vandretur på toppen, fra den øverste station op til udsigtspunktet.

Tilbage på hotellet spiser vi middag.

Dag 7
Salzach-dalen, middelalderfæstningen Hohenwerfen, falkoneropvisning og bryggeribesøg
Middelalderfæstningen Hohenwerfen

Dagens program fører os til Werfen, hvor 1100-tals-fæstningen Hohenwerfen troner på en bjergknold over Salzach-dalen og -floden. Hohenwerfen er kendt fra filmen ”Ørnereden” med Richard Burton og Clint Eastwood. Vi besøger den massive fæstning og får et spændende indblik i livet i middelalderen på disse kanter. Vi lægger også vejen forbi Østrigs første falkoner-museum, hvor vi lærer mere om fuglenes liv i bjergene og ser en fugleopvisning.

Der bliver tid i Werfen til at spise frokost, før vi fortsætter til bryggeriet Stiegl Brauerei, hvor vi skal på rundvisning. Bryggeriet har leveret øl i over 500 år. Her bliver vi klogere på ølbrygningskunsten og skal selvfølgelig også smage på varerne!

Med denne vidunderlige dag sætter vi punktum for vores rundtur i Salzkammergut, kører tilbage til hotellet og nyder turens sidste aftenmåltid.

Dag 8
München – København

Vi kører til München Lufthavn og flyver tilbage til København.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 9.298,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
898,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – München t/r
 • Udflugter og transport jf. program 
 • 7 overnatninger på hotel i delt dobbeltværelse
 • Halvpension (morgenmad og middag på hotellet)
 • Frokost dag 3 og 4
 • Velkomstdrink på hotellet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguide, chauffør m.v. (beregn ca. kr. 300,- pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Programændringer

På denne rejse kommer vi steder, hvor vejret kan have stor indflydelse på turens program. Lichtensteinklamm kan pga. kraftigt regnvejr være lukket for besøgende, Scharfbergbahn være lukket pga. tåge eller banearbejde og vejen til Kehlsteinhaus i Berchtesgaden kan være umulig at køre op af ved snefald.

Vi vil i samarbejde med vores lokale samarbejdspartner altid forsøge at ændre og tilrette programmet efter vind og vejr, men nogle gange er dette umuligt, og så finder vi gode alternativer

Hotel

Du får navnet på hotellet før afrejse. Vi bor på familiedrevne mellemklasse hoteller med tysk/østrigsk mad.

Køretider

Turen fra lufthavnen i München til hotellet i Salzkammergut tager knap tre timer og er på lidt under 300 kilometer.

Bagage

Man må medbringe 1 stk. bagage per person på maks. 20 kg + håndbagage (maks. 8 kg). Håndbagagens dimensioner må maksimalt udgøre 118 cm totalt (længde x bredde x højde = fx 55 cm x 40 cm x 23 cm).

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Påklædning

I foråret og efteråret kan det være køligt morgen og aften, og regnbyger kan forekomme. Når det gælder påklædning om aftenen på restauranter og lignende, er østrigerne ikke særligt formelle, men almindelig pæn påklædning vil være passende.

Husk at medbringe et par gode travesko til spadsereture i naturen og i byerne.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato.

 I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtet til at refundere rejsens pris.

Mere om Østrig

Her kan du få mere at vide om Østrig: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/oestrig
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Er du på udkig efter inspiration til flere sommerrejser, så læs vores artikel: Hvor skal jeg rejse hen til sommer?

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere

De fleste af Albatros Travels rejser er ledet af en dansk rejseleder, som enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder; det vil altid tydeligt fremgå af programmet, hvorvidt rejsen er ledet af en rejseleder eller ej.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager fra rejseledere og kunder efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Lignende rejser

17ATRTR02BDK2308