Stormogulernes Rige – luksuskrydstogt på Ganges

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

8-dages krydstogt med 5-stjernet skib på Indiens hellige flod, kombineret med maharajaernes historiske Indien i Delhi og Agra

På denne eksklusive opdagelsesrejse til Vestbengalen i Indiens nordøstlige hjørne venter der oplevelser, som kun er de færreste forundt.

I Kolkata følger vi sporene fra Moder Teresa, og herefter tager det lille, 5-stjernede luksusskib Ganges Voyager os med ud i det store Ganges-delta. Vi kommer dybt ind i hjertet af landet i Den Bengalske Bugt med kurs mod den gamle danske koloni Serampore.

På daglige landgange oplever vi et Indien langt væk fra alfarvej med landsbyer, lokale markeder, templer og pilgrimssteder. Om aftenen slapper vi af på skibet, nyder en cocktail i loungen og indtager middagen i den 5-stjernede restaurant, der serverer alle måltider på et højt gastronomisk niveau.

Inden vi tager hul på den vandbårne del af rejsen, udforsker vi byerne Delhi og Agra, der emmer af farverig historie med stormoguler, maharajaer og britiske sahib’er. Vi kigger nærmere på byernes prægtige bygningsværker, storslåede paladser og selvfølgelig det funklende hvide Taj Mahal. I Delhi og Agra bor vi på 5-stjernede hoteller.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse, Albatros-eventyr i små skibe, Flodkrydstogt

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Ja

  • Vaccination Ja

  • Valuta Indiske rupier

Dagsprogram 13 dage
Dag 1
Afrejse fra Danmark
Dag 2
Ankomst til Delhi. Byrundtur og velkomstmiddag
Dag 3
Delhi – Agra. Agra Fort
Dag 4
Agra. Taj Mahal og fly til Kolkata
Dag 5
Kolkata. Ombordstigning på skibet og besøg ved Moder Teresas hus og gravsted
Dag 6
Kolkata. Byrundtur, afsejling, den portugisiske handelsstation Bandel og valfartssted for shiamuslimske pilgrimme
Dag 7
Tempelbyen Kalna
Dag 8
Livlig morgenbasar i ”messingbyen” Matiari
Dag 9
Landsbyliv i Khushbagh og Baranagar, smuk arkitektur og hestevognstur i Mushidabad
Dag 10
Mayapur og Hare Krishna-bevægelsens hovedsæde
Dag 11
Den gamle danske koloni Serampore
Dag 12
Kolkata – fly til Delhi. Afskedsmiddag
Dag 13
Delhi – København

Ganges Voyager

Krydstogtlivet får en dybere mening om bord på det helt nye 5-stjernede luksusskib R.V. Ganges Voyager bygget i januar 2015.

Skibet har udelukkende suiter, og med en besætning på 30 personer til kun 56 gæster er du garanteret en eksklusiv oplevelse. Skibet er smagfuldt indrettet i en stil, der leder tankerne hen på dengang, Indien var under britisk herredømme. Samtidig er her alle moderne bekvemmeligheder, indbydende og rummelige lounges, en dejlig 5-stjernet restaurant på højt kulinarisk niveau og store, panoramiske franske døre, der sikrer, at du aldrig går glip af udsigten.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra København og kan passende bruge tiden i luften på at spore os ind på de mange fascinerende oplevelser, der venter os i det mægtige indiske rige – både til lands og til vands.

Dag 2
Ankomst til Delhi. Byrundtur og velkomstmiddag
Jama Masjid, Delhi

Vi lander i Delhi tidligt om morgenen og begynder straks vores udflugtsprogram i hovedstaden, hvis historie går mere end 3.000 år tilbage. Mens Indiens store kystbyer fortsat kun var rene mudderbanker, var Delhi allerede en sydende hovedstad for et ældgammelt rige. Herskere er kommet og gået, og ikke færre end to dronninger og 70 konger har regeret her siden 1193. Alle har efterladt sig spor, på godt og ondt.

Delhi kan med rette beskrives som to byer i byer i én: Old Delhi med fortet, moskéerne og de mange basarer og New Delhi, som er en elegant metropol, bygget og indviet af briterne i 1931. Vores tur rundt i den modsætningsfyldte indiske hovedstad begynder i New Delhi. Blandt de fremtrædende bygningsværker er blandt andet det moderne, hinduistiske Lakshmi-Narayana-tempel og det store majestætiske præsidentpalads, der fremviser en pudsig blanding af vestlig og mogul-arkitektur.

Fra præsidentens officielle residens løber den brede gade Rajpath (Kongens Vej) ned mod krigsmonumentet India Gate. Denne 42 meter høje triumfbue står imposant midt på vejen til minde om de indiske soldater, som døde i 1. verdenskrig og krigen mod Afghanistan i 1919. Alle 85.000 soldaters navne er hugget ind i triumfbuens massive sten.

Gennem en af de gamle byporte kører vi ind i Old Delhi, hvor vi besøger den prægtige moské Jama Masjid, der hører til de største og fineste i Indien. Det tog mere end 5.000 arbejdere seks år at færdiggøre dette enorme bygningsværk, og med sine rød-hvide sten, perfekt symmetriske kupler og 40 meter høje minareter er resultatet alt besværet værd. Grundstenen blev lagt i 1650 af stormogulen Shah Jahan, hvis mest berømte værk, Taj Mahal, vi kigger nærmere på i morgen.

Fra moskéen fortsætter vi videre med cykelrickshaw gennem det spændende basarkvarter , der er tæt pakket med eksotiske krydderier, glitrende smykker og ydmyge butikker og værksteder.

Herefter venter vores centralt placerede hotel og det første indiske aftenmåltid.

Dag 3
Delhi – Agra. Agra Fort
Agra Fort

Vi kører sydpå til den nærliggende by Agra. Her i den tidligere hovedstad fra stormogulernes tid ligger to nærmest fornuftstridige smukke bygningsværker: Agra Fort og Taj Mahal. Agra Fort er opført i rød sandsten og blev påbegyndt af herskeren Akbar i 1565, men de efterfølgende stormoguler har hver især forfinet og arbejdet videre på det bastante fort, der også ændrede anvendelse fra militær konstruktion til palads under stormogulen Shah Jahans regeringstid. Tidernes og herskernes skiften kan vi tydeligt se på bygningen: fra Akbars røde sandsten til Shah Jahans silkehvide, ædelstensindlagte marmorflader.

Agra Fort ligger blændende smukt på bredden af Yamuna-floden, og vi får svært ved at løsrive os fra udsigten til Taj Mahal. Netop denne udsigt havde Taj Mahals skaber, Shah Jahan, god tid til at nyde i de sidste år af sit liv. Hans søn Aurangzeb var nemlig en magtsyg person, og da Aurangzeb overtog magten efter sin far, dræbte han sin yngre bror og gjorde sin far, Shah Jahan, til fange på netop Agra Fort. Herfra kunne Shah Jahan så, indtil han døde i 1666, nyde udsigten til Taj Mahal fra en sirligt udskåret marmorbalkon.

Dag 4
Agra. Taj Mahal og fly til Kolkata
Taj Mahal

I dag gælder det så det UNESCO-fredede Taj Mahal, som Shah Jahan opførte som gravmausoleum over sin yndlingshustru, Mumtaz Mahal, der døde i barselsseng. Mausoleet står i tindrende hvidt marmor og er dekoreret med millioner af halvædelstene. Hele bygningen udstråler en unik ro og harmoni, og det kan være meget svært at løsrive sig fra denne perle. Vi skal dog videre og flyver til Kolkata, Vestbengalens venlige hovedstad, hvor vi indkvarterer os på hotel for natten.

Kolkata har kun omkring 300 år på bagen og er hovedsageligt en britisk opfindelse. Under navnet Calcutta (indtil 2001) virkede byen som hovedstad i Britisk Indien indtil uafhængigheden i 1947. Smukke, aldrende bygninger, kirker og palæer ligger spredt i hele byen og giver den en romantisk 1700-tals-stemning. Mens Kolkata, som alle andre indiske storbyer, ikke kan skjule sin store andel af fattige, bliver det bedre borgerskab ved med at spille polo, cricket og golf, som de har gjort gennem århundreder.

Hooghly-floden snor sig gennem byen, og de to bydele forbindes af broen Ranbindra Setu med kunstfærdige stålgitre. Med sine 700 meter i længden og 97 meter i højden er broen verdens største af sin art. Hooghly er en biflod til den hellige Ganges-flod, der udspringer i Himalaya-bjergene og løber 2.500 kilometer tværs over Nordindien for til sidst at udmunde i verdens største floddelta. Det mægtige Gangesdelta er samtidig et af de mest frugtbare områder i verden, og det har både vilde dyr og planter samt mennesker med landbrugsdrømme nydt godt af gennem århundreder.

Hooghly-flodens bredder er spækket med den ene lille, romantiske koloniby efter den anden. Vi skal nok komme til at lære den store flod meget bedre at kende de næste otte dage.

Dag 5
Kolkata. Ombordstigning på skibet og besøg ved Moder Teresas hus og gravsted
Ganges Voyager

Vi kører til skibet Ganges Voyager, som skal være vores hjem de næste otte dage. Efter indkvartering i vores dejlige kahytter og frokost om bord tager vi på udflugt til Moder Teresas hus. Den albanskfødte nonne kom i 1946 til Kolkata og begyndte at tage sig af byens fattige slumbeboere. Hun stiftede en ny nonneorden, Kærlighedens Missionærer, i 1950, modtog Nobels Fredspris i 1979 og blev saligkåret af pave Johannes Paul II i 2003 – seks år efter sin død.

Moder Teresas ordenshus ligger midt i Kolkata og modtager mange besøgende, der kommer for at vise deres respekt ved nonnens grav. Over indgangsdøren er indgraveret ordene “En inspiration fra den hellige ånd”, som henviser til det kald, Teresa fik fra Gud om at rejse til Kolkata og give byens fattigste lidt bedre vilkår. På førstesalen står Moder Teresas simple soveværelse, som hun forlod det – komplet med en tornekrone hængt op over sin beskedne feltseng.

Tilbage på skibet venter der velkomstreception, middag og aftenunderholdning.

Dag 6
Kolkata. Byrundtur, afsejling, den portugisiske handelsstation Bandel og valfartssted for shiamuslimske pilgrimme
Victoria Memorial Museum i Kolkata

I dag skal vi se nærmere på noget af den mest velbevarede britiske kolonitidsarkitektur i Kolkata, heriblandt det gamle postkontor, højesteretsbygningen, Raj Bhawan (Guvernørens Hus), rådhuset, Reserve Bank of India, Dalhousie Square med mere. Vi besøger også den ældste anglikanske kirke i Kolkata, St. John’s Church fra 1756, hvor man også finder det ældste kirkeorgel i Indien samt et maleri af den sidste nadver, malet af den tyske kunstner Johann Zoffany. Her i kirken ligger mange britiske generaler begravet, idet de mistede livet under belejringen af Kolkata i 1756.

Endelig besøger vi Victoria Memorial Museum, hvorefter vi vender tilbage til skibet og letter anker. Nu begynder vores eventyrfærd op ad floden, og vi kan indtage frokosten i ro og mag, mens landskaberne passerer forbi. Undervejs kommer vi til at se mange levn fra de tidligere europæiske koloniherrer, der i området oprettede deres ostindiske kompagnier og importvirksomheder i det 17. til det 19. århundrede.

Lidt senere på dagen ankommer vi til Bandel, hvor portugiserne anlagde en handelsstation. Her besøger vi Hoogly Imambara, et af Vestbengalens berømte valfartssteder for shiamuslimske pilgrimme. Her kan tilrejsende pilgrimme søge husly, og der er også en koranskole, en såkaldt madrassa. Store persiske lysekroner oplyser de store haller og gange inde i bygningen, og blandt den mere kuriøse indretning er et ur fra Victoriatiden. Nøglen til at trække uret op vejer omkring 20 kilo!

Dag 7
Tempelbyen Kalna
Hindu-tempel i Kalna

Vi begiver os gennem Kalna på vej til det charmerende Rajbari-kompleks med regionens højeste koncentration af templer. Vi ser blandt andet det imponerende Nava Kailash-tempel, bygget i 1809 af Maharaja Bardhaman. Templet består af ikke færre end 108 små shiva-templer med ottekantede tage, arrangeret i to koncentriske cirkler. Den ydre cirkel består af 74 templer med skiftende hvide og sorte fallossymboler, mens den inderste cirkels 34 templer udelukkende består af hvide fallossymboler.

I Pratapeshwar-templet fra 1849 ser vi en helt unik blanding af stilarter inden for tempelarkitektur. Store terrakottaplader fortæller historier om traditionel hindu-mytologi, munken Sree Chaitanyas liv, afbildninger af Durga – hinduismens store gudinde – og livet i regionen på den tid. Det ældste tempel i det store kompleks er Lalji-templet, der på smukkeste vis repræsenterer den gamle bengalske tempelarkitektur.

Dag 8
Livlig morgenbasar i ”messingbyen” Matiari

Inden morgenmaden har vi i dag mulighed for at opleve en tidlig morgenbasar ved flodens bred. Matiari er kendt for sin produktion af smukke håndlavede messinggenstande, såsom potter og pander, ud fra gamle metoder, der er gået i arv gennem generationer. Der er en livlig handlen, og der bliver pruttet om prisen på livet løs.

Herefter fortsætter vi vores færd op ad floden og sejler i løbet af dagen forbi slagmarken ved Plassey, hvor Robert Clive fra Britisk Ostindisk Kompagni i 1757 nedkæmpede Mogul Nawab, Bengalens herskere, og deres franske allierede, hvorved briterne vandt det stærke fodfæste i Indien. Dette gjorde dem i stand til at udvide deres herredømme til store dele af Sydasien gennem de følgende 190 år.

Dag 9
Landsbyliv i Khushbagh og Baranagar, smuk arkitektur og hestevognstur i Mushidabad
Vi sejler på den hellige flod Ganges

Dagens første stop er i den charmerende landsby Khushbagh, hvor vi passerer de lokale bønders marker i den tidlige morgendis og ankommer til den velbevarede moské bygget af Nawab Ali-Wardi-Khan som hans egen private moské. Han og hele hans familie ligger begravet på begravelsespladsen her, og vi går en tur i den smukke tilhørende have.

Tilbage på skibet spiser vi morgenmad, alt imens kursen går videre mod landsbyen Baranagar, som er et typisk eksempel på en traditionel indisk landsby langt ude på landet. Vi hilser på de lokale indbyggere og besøger stentemplerne fra det 18. århundrede, der regnes for nogle af de fineste inden for terrakottakunst i Bengalen.

Videre på floden passerer vi mange små, charmerende landsbyer, hvor de lokale indbyggere vinker til os inde fra bredden. Vi lægger til ved den historiske by Murshidabad, en skjult arkitektonisk perle på Ganges-floden, med hvidkalkede huse fra kolonitiden. Her besøger vi Hazarduari-paladset, bygget af den engelske arkitekt McLeod Duncan i 1800-tallet. Paladset har mere end tusind rigtige og falske døre i de enorme korridorer. Herfra begiver vi os af sted i hestevogne til Katra-moskéen med de smukke minareter, bygget af Murshid Quli Khan i 1724-25. Dette er den ældste moské, som stadig bruges til fredagsbøn.

Tilbage på skibet vil der efter middagen være aftenunderholdning om bord.

Dag 10
Mayapur og Hare Krishna-bevægelsens hovedsæde

Mayapur er hjemsted for Hare Krishna-bevægelsen, der udspringer af en indisk, hinduistisk tradition. Navnet stammer fra den indiske guddom Krishna, der i Krishna-bevægelsens teologi regnes for den ultimative personlighed og altets skaber. Vi bliver vist rundt og får et sjældent og fascinerende indblik i disse medlemmers dagligliv.

Et nyt tempel er ved at blive bygget og forventes at stå færdigt i 2016. I størrelse vil dette tempel overgå Vatikanet, og mere end 50 procent af byggeriet er finansieret af amerikanske Alfred B. Ford, Henry Fords oldebarn.

Dag 11
Den gamle danske koloni Serampore
Vi nyder den sidste tid ombord på vores skib Ganges Voyager

Næste stop er i Serampore, der i sin tid var noget så usædvanligt som en dansk koloni. Danskerne ville ikke stå tilbage for de øvrige europæeres fordelagtige han
delsmuligheder i det frugtbare Gangesdelta, og med hjælp fra kolonien i Trankebar og den franske guvernør i Chandernagore lykkedes det at få tilladelse til at opbygge Serampore, eller Frederiksnagore, som den til ære for Frederik IV også blev døbt.

I næsten hundrede år fik kolonien lov til at være på danske hænder, indtil den måtte overgives til Britisk Ostindisk Kompagni i 1845. Af danske levn kan i dag ses Sankt Olav-kirken, den danske kirkegård og Serampore Universitet, der var Indiens første af slagsen.

Efter dette spændende besøg vender vi tilbage til skibet. Vores eventyrlige færd på Ganges-floden er ved at nå til vejs ende, men forinden deltager vi i skibets afskedsreception og spiser en sidste god middag om bord, alt imens vi sejler det sidste stykke tilbage til Kolkata.

Dag 12
Kolkata – fly til Delhi. Afskedsmiddag

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets besætning og begiver os mod lufthavnen i Kolkata. Vi flyver til Delhi og indkvarterer os på hotel for natten, inden turen går hjemad den følgende dag. Om aftenen samles vi til en festlig afskedmiddag og sætter punktum på en forrygende rejse.

Dag 13
Delhi – København
Turen går hjemad med baggagen fuld af gode rejseminder

Det er nu tid til at sige farvel til det fortryllende Indien. Vi går fra borde, kører til lufthavnen og flyver tilbage til København.

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse/-suite
kr. 19.998,-
Tillæg for opgradering af suite på skibet

Tillæg for opgradering af delt dobbeltsuite på skibet

  • Tillæg for Colonial Suite kr. 3.998,-
  • Tillæg for Heritage Suite kr. 7.998,-
  • Tillæg for Viceroy Suite kr. 9.998,-
  • Tillæg for Maharaja Suite kr. 12.998,-

Tillæg for opgradering af enkeltsuite på skibet

  • Tillæg for Colonial enkeltsuite kr. 23.998,-
  • Tillæg for Heritage enkeltsuite kr. 27.998,-
  • Tillæg for Viceroy enkeltsuite kr. 29.998,-
  • Tillæg for Maharaja enkeltsuite kr. 32.998,-
Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • Fly København – Delhi t/r med mellemlanding
  • To indenrigsflyvninger
  • Udflugter og transport jf. program
  • 4 nætter på centralt beliggende hoteller (5*) i Delhi, Agra og Kolkata i delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse)
  • 8 dages krydstogt med Ganges Voyager (5*) i delt dobbeltkahyt, Signature Suite
  • Alle måltider fra frokost dag 2 til middag dag 12
  • Kaffe, te, vand og sodavand på krydstogtskibet
  • Velkomstdrinks hver dag efter endt dagsudflugt på krydstogtet
  • Aftenunderholdning på krydstogtskibet
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Tillæg for enkeltværelse/-kahyt eller opgradering af kahyt
  • Visum til Indien (kr. 650,-)
  • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (ca. 6 USD pr. person pr. dag)
  • Drikkepenge til personalet på krydstogtskibet (ca. 13 USD pr. person pr. dag)
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
  • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Hvordan er kahytterne?

Der er 28 suiter om bord: 1 Maharaja Suite, 2 Viceroy Suiter, 2 Heritage Suiter, 13 Colonial Suiter og 10 Signature Suiter. Alle suiter er udvendige og med fransk balkon, så der hele tiden er udsigt til floden.

Maharaja Suite
37 kvadratmeter stor suite med fransk balkon med gulv-til-loft-glasdøre, som sikrer fuldt panoramaudsyn over floden. Sofaområde, kingsize-seng, skrivebord, fladskærms-tv, iPhone-oplader med indbygget vækkeur, og rummeligt, spa-lignende badeværelse med badekar, separat brus og hårtørrer.

Viceroy Suite
33,4 kvadratmeter stor suite med fransk balkon med gulv-til-loft-glasdøre, som sikrer fuldt panoramaudsyn over floden. Sofaområde, kingsize-seng, skrivebord, fladskærms-tv, iPhone-oplader med indbygget vækkeur og rummeligt badeværelse med brus og hårtørrer.

Heritage Suite
26 kvadratmeter stor suite med fransk balkon, som sikrer fuldt panoramaudsyn over floden. Sofaområde, kingsize-seng, skrivebord, fladskærms-tv, iPhone-oplader med indbygget vækkeur og rummeligt badeværelse med brus og hårtørrer.

Colonial Suite
24 kvadratmeter stor suite med fransk balkon med gulv-til-loft-glasdøre, som sikrer fuldt panoramaudsyn over floden. Sofaområde, to separate senge eller queensize-seng, skrivebord, fladskærms-tv, iPhone-oplader med indbygget vækkeur og rummeligt badeværelse med brus og hårtørrer.

Signature Suite
24 kvadratmeter stor suite med fransk balkon med gulv-til-loft-glasdøre, som sikrer fuldt panoramaudsyn over floden. Sofaområde, to separate senge eller queensize-seng, skrivebord, fladskærms-tv, iPhone-oplader med indbygget vækkeur og rummeligt badeværelse med brus og hårtørrer.

Bagage

På indenrigsfly i Indien må man maksimalt medbringe 15 kilo indtjekket bagage og 7 kilo håndbagage. Hvis denne begrænsning overskrides, skal man betale et gebyr på ca. 6 USD pr. ekstra kilo. Vi vil derfor anbefale, at du tager højde for bagage-begrænsningen allerede hjemmefra – især hvis du planlægger at shoppe undervejs på rejsen.

Gode tips til pakkelisten

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Håndværksbesøg

På rejsen har vi indlagt enkelte besøg på små virksomheder og kooperativer, som producerer nogle af de ting, som kendetegner Indien: tekstiler, marmor og juveler. Der vil naturligvis være mulighed for indkøb på disse stop.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om Indien

Her kan du få mere at vide om Indien: http://www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/indien 

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se, om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser