Total solformørkelse i USA

Oplev det uforglemmelige syn af månen, der med stor præcision glider ind mellem jorden og solen; tag med til den totale solformørkelse i USA i august 2017

At overvære en total solformørkelse er en oplevelse, der ikke er alle forundt. En magisk stemning opstår, når månens skygge sniger sig ind over landskabet, som lades tilbage i et uvirkeligt skumringslys. Stjernerne lyser op på den mørke himmel, fuglene stopper med at synge, og temperaturen falder mærkbart.

Solformørkelsen er nok turens største oplevelse og rejsen værd i sig selv, men vi har valgt at kombinere den historiske begivenhed med nogle dage i Atlanta inkl. besøg på Coca Cola og i CNN Studios.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram
Dag 1 18. august 2017. Afrejse fra Danmark
Dag 2 19. august 2017. Byrundtur i Atlanta med besøg på Coca Cola og i CNN Studios
Dag 3 20. august 2017. Atlanta. North Georgia Premium Outlets
Dag 4 21. august 2017. Atlanta – Greenville. Total solformørkelse i Greenville
Dag 5 22. august 2017. Greenville – Atlanta. Afrejse fra Atlanta
Dag 6 23. august 2017. Ankomst til Danmark

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
24.998,–
København
Få pladser
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
24.998,–
København
Få pladser
13.998,–
København
Få pladser
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
25.998,–
København
Få pladser
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
18. august 2017. Afrejse fra Danmark
Atlanta er delstaten Georgias største by

Vi flyver til Atlanta, hovedstaden i Georgia, og tager hul på sydstatsstemningen her i Martin Luther Kings fødeby og scenen for ”Borte med blæsten”. Der bor omkring fem millioner mennesker i Atlanta, medregnet de kæmpe forstadsområder, der breder sig ud fra bymidten. Alligevel fremstår Atlanta som en køn by med mange træer og elegante huse.

Indianerne kaldte området, hvor Atlanta befinder sig i dag, for ”Stående ferskentræ”, og der dyrkes stadig masser af ferskner her i The Peach State, som Georgia kaldes. Indianerne blev tvangsfjernet fra området, da jernbanen Western and Atlantic Railroad blev anlagt for at lette handelen med Midtvesten, og i stedet begyndte en by at vokse frem ved end endestationen i 1837. Den blev kaldt Atlanta efter jernbanen, og resten er historie, som amerikanerne siger.

Vi tjekker ind på vores hotel og resten af aftenen er på egen hånd.

Overnatning i Atlanta.

Dag 2
19. august 2017. Byrundtur i Atlanta med besøg på Coca Cola og i CNN Studios
På besøg hos CNN

I dag tager vi på byrundtur i Atlanta, hvor vi bl.a. skal se nyt og gammelt. I downtown Atlanta findes nogle af USA’s højeste skyskrabere, men i de ældre kvarterer finder man stadig fine, lave huse malet i smukke farver. Det var i et hus som disse, Margaret Mitchell sad i 1920’erne og skrev sydstatsromanen over dem alle, ”Borte med blæsten”. Kærlighedshistorien mellem Scarlett O’Hara og Rhett Butler udspiller sig blandt andet i Atlanta under og efter borgerkrigen, og da den blev udgivet i 1936, blev den en stor succes. Romanen blev filmatiseret i 1939 og havde premiere i Atlantas Loew’s Grand Theater, som desværre ikke længere eksisterer. Vi besøger huset og ser de største seværdigheder.

I dag skal vi også besøge to af de helt store virksomhedsikoner i Atlanta, ja, i hele USA: Coca Cola og CNN.

På World of Coca Cola-museet får vi indblik i historien bag et af verdens allerstærkeste brands, og selvom oplevelsen til tider virker som en lang reklame for Coca Cola, så er det alligevel interessant at få indblik i brandets udvikling. Museets vægge er beklædt plakater og kampagnemateriale fra reklamer gennem mere end hundrede år, og på flaskefabrikken ser vi, hvordan de klassiske colaflasker laves. Vi kommer også forbi boksrummet, hvor rygtet vil vide, at Coca Colas hemmelige opskrift opbevares bag lås og slå.

Efter besøget vil der være tid på egen hånd til at købe frokost, og så skal vi videre til CNN's globale hovedkvarter.

CNN-centret midt i Atlanta har siden 1987 været hovedkvarter for et af verdens mest massive nyhedsnetværk. Vi tager på rundvisning i centret og ser tekstforfattere, researchere og studiemedarbejdere på arbejde. Medarbejderne er adskilt fra de besøgende af glasvinduer, og vi passerer lokalerne, hvor CNN, CNN International, CNN en Español, Head Line News og In Session produceres. Hvis vi er heldige, falder vores rundvisning endda sammen med en live-udsendelse, og vi kan sagtens risikere at løbe ind i en CNN-personlighed på gangen. Efter besøget på CNN er resten af dagen til fri disposition.

Overnatning i Atlanta.

Dag 3
20. august 2017. Atlanta. North Georgia Premium Outlets
Atlantas skyline

I dag kan du kan vælge, om du vil tage på opdagelse på egen hånd, eller om du vil køre med bussen til North Georgia Premium Outlets, hvor du kan shoppe. Her findes alle de kendte amerikanske varemærker og meget mere, så hvis du er på udkig efter lidt nyt til garderoben, er du kommet til det helt rigtige sted.

Vi aftaler et tidspunkt, hvor bussen kører retur til hotellet og du kan vælge at køre med den eller at finde tilbage på egen hånd.

Overnatning i Atlanta.

Dag 4
21. august 2017. Atlanta – Greenville. Total solformørkelse i Greenville (ca. 235 km)
Tid til solformørkelse

Om morgenen forlader vi Atlanta og kører til Greenville, som ligger ved foden af Blue Ridge Mountains forbjerge. Byen har forstået at kombinere traditionel sydstatscharme med en fantastisk natur, og byens centrum har fået en opblomstring, der har fået det navnkundige Forbes Magazine til at betegne den som en af USA’s 10 bedste. Her er hyggelige butikker og fantastiske restauranter, museer i verdensklasse, gallerier og teatre og ikke mindst på en baggrund af nogle af de smukkeste søer, floder og bjerge i verden.

I dag indtræffer solformørkelsen, som vi er rejst helt til USA for at opleve!

Denne dag vil månens skygge følge et bånd over jorden, som starter 3.800 km ude i Stillehavet, strækker sig 3.800 km ind over USA og slutter med en rejse på 4.500 km ud over Atlanterhavet. Albatros har udvalgt Greenville, 240 km nordøst for storbyen Atlanta, som stedet at overvære fænomenet.
I Greenville belønnes vi med 2 minutter og 14 sekunders total solformørkelse. Måneskyggen rammer solen kl. 13.09 lokal tid. Hele formørkelsen udspiller sig over 2 timer og 54 minutter. Vi kører lidt uden for byen og forsøger at finde det bedste sted til at iagttage det unikke syn, og der er sat tid af til at opstille kamera og kikkerter.

Den totale solformørkelse finder sted 14.38 lokal tid. Umiddelbart inden den totale formørkelse håber vi, at vi kan iagttage den berømte “diamantring”, som opstår, når solens sidste stråler akkurat passerer gennem smalle kløfter på månens overflade. Umiddelbart (få sekunder) efter bliver det helt mørkt, og den imponerende sol-corona kommer til syne. Coronaen er solens ekstremt varme atmosfære og solvinds-udbrud (protuberancer), der følger de magnetiske bælter mange millioner kilometer ud i rummet.

Et par minutter senere er det slut, og det spektakulære skue vil kunne ses i omvendt rækkefølge: Diamantringen først og en gradvist stigende lysmængde i den næste times tid.
Sidst på eftermiddagen er solformørkelsen slut, og resten af dagen er på egen hånd.

Vi overnatter i Greenville.

Dag 5
22. august 2017. Greenville – Atlanta. Afrejse fra Atlanta (ca. 235 km)
Vi kører mod lufthavnen i Atlanta og flyver mod Danmark
Dag 6
23. august 2017. Ankomst til Danmark

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 13.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder.
 • Fly København – Atlanta t/r.
 • Udflugter jf. program.
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse.
 • Morgenmad dagligt.
 • Skatter og afgifter.
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD).
 • Eventuelle ekstra arrangementer.
 • Tillæg for enkeltværelse.
 • Drikkevarer.
 • Øvrige måltider.
 • Drikkepenge (ca. USD 40,- pr. pers.).
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling).
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

USA’s sydstater har været en sand smeltedigel af musikalsk innovation, og mange stilarter har deres oprindelse her. Turen er arrangeret for at give et indblik i sydens charme og har også fokus på områdets enorme påvirkning af verdens musik med både jazz, blues, country og ikke mindst Elvis.

Man behøver ikke være musikinteresseret for at få udbytte af turen, men der er en overhængende fare for, at du er det, når du kommer hjem.

Almindelige turistbusser i USA er generelt komfortable. Dog har de ofte kun én indgang forrest i bussen og ingen bagdør, som vi kender det hjemmefra. Desuden er der ofte ikke kopholder og net i sædet foran. Derfor er det en god idé at medbringe en god rygsæk, som kan benyttes til personlige ejendele under udflugter og undervejs i bussen.

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Den amerikanske drikkepengekultur kan især af os fra Skandinavien opleves som et irritationsmoment. For at du som rejsende besværes mindst muligt, vil rejselederen oftest tilbyde at påtage sig indsamling af drikkepenge for hele gruppen, fordelt på de planlagte programpunkter. Du kan læse mere om drikkepenge og Albatros’ holdning her:
http://www.albatros-travel.dk/praktisk/er-drikkepenge-inkluderet-i-rejsens-pris 

Oplysninger om rejsen

At observere en solformørkelse

Det er meget vigtigt, at du beskytter dine øjne ved en solformørkelse. Selv et kortvarigt øjebliks, ja, et sekunds ubeskyttet blik mod solen — også når den er delvist dækket af månen — kan give varige forbrændingsskader på nethinden. Kraftige solbriller beskytter ikke tilstrækkeligt.

På rejsen medbringer Albatros en større mængde simple, men godkendte solformørkelsesbriller, men det kan være en god idé at medbringe dine egne. De sælges blandt andet på Tycho Brahe Planetariet i København. Mørkt svejseglas kan også anvendes og købes i velassorterede byggemarkeder.

Du kan ikke se formørkelsen gennem en kikkert, som ikke er udstyret med et kraftige solfiltre på frontlinserne.

En meget enkel og effektiv metode til at se den delvist dækkede sol er ved hjælp af to hvide papplader. Den ene med et lille hul i, og den anden anbragt en meter bag den første. Her vil solskiven tydeligt kunne ses.

Hvis du vil fotografere formørkelsen, får du brug for et kraftigt teleobjektiv, som er blændet af med et solfilter. Det mest anvendte solfilter er en aluminiums-coatet polyesterfilm, der ofte går under navnet “mylar-filter”. Søg efter det på internettet eller forhør dig på Tycho Brahe Planetariet i København. Filteret skal sidde på indtil 99% af solskiven er dækket og fjernes under den totale formørkelse. Det er nødvendigt at bruge et stativ, som gerne må være let at indstille, så du kan følge solen på dens bane. Husk at afprøve udstyret, stativet og eksponeringstiden mod solen hjemmefra.

Særligt forbehold i forbindelse med solformørkelsen

Albatros Travel påtager sig intet ansvar for sigtbarhed eller for vejret under solformørkelsen. Der er naturligvis altid en risiko for skyer, regn eller andet vejr, der kan forringe sigtbarheden. Albatros kan heller ikke forudse mængden af trafik og mennesker i forbindelse med solformørkelsen.

Information om solformørkelser

Den største kilde til information om solformørkelse finder du hos den NASA-tilknyttede forsker, Fred Espenak. Han har skrevet en lang række videnskabelige og mere populære bøger om fotografering og formørkelses-observation (og øjenskader). Du finder hans artikler på NASA’s hjemmeside, og han har selvfølgelig også sin egen hjemmeside under det sigende navn: Mr. Eclipse. Se for eksempel www.mreclipse.com eller Nasa’s hjemmeside http://eclipse.gsfc.nasa.gov/solar.html 

Du kan også finde information på Tycho Brahe Planetariets hjemmeside www.planetariet.dk

Mere om USA

Her kan du få mere at vide om USA: www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Bagage

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Wi-fi og internet på hotellerne i USA

Mange af vores hoteller har gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne, som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv.

Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre har tilbyder gratis internet på fællesområderne (spørg derfor om wi-fi eller internet, når du tjekker ind på hotellet eller hør din rejseleder). Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte servicen på fællesområderne, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Signalets styrke afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi-sender.

Enkelte hoteller tager gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten her bedre.

En helt anden mulighed er at benytte sig af gratis wi-fi hos kæder som Starbucks osv., som oftest i de større byer er at finde indenfor kort afstand.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men inden afrejse skal du udfylde en elektronisk ansøgning om indrejsetilladelse, ESTA.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Krav om visum hvis du har besøgt Irak, Iran, Syrien og Sudan

Hvis du som dansk statsborger har været på rejse i Irak, Iran, Syrien eller Sudan efter den 1. marts 2011, kan du ikke længere rejse ind i USA på en ESTA-godkendelse. Fremover skal du have et rigtigt visum – udstedt af den amerikanske ambassade i København. Det samme gælder danske statsborgere, som har dobbelt statsborgerskab i enten Irak, Iran, Syrien eller Sudan.

Læs mere om reglerne på den amerikanske ambassade (på dansk), hvor du også kan se en video med danske undertekster om, hvordan du selv kan tjekke din status på en eksisterende ESTA-godkendelse http://denmark.usembassy.gov

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere

De fleste af Albatros Travels rejser er ledet af en dansk rejseleder, som enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder; det vil altid tydeligt fremgå af programmet, hvorvidt rejsen er ledet af en rejseleder eller ej.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager fra rejseledere og kunder efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

17USRTR20BDK1808