Total solformørkelse i USA

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev det uforglemmelige syn af månen, der med stor præcision glider ind mellem jorden og solen; tag med til den totale solformørkelse i USA i august 2017

USA's sydstater

At overvære en total solformørkelse er en oplevelse, der ikke er alle forundt. En magisk stemning opstår, når månens skygge sniger sig ind over landskabet, som lades tilbage i et uvirkeligt skumringslys. Stjernerne lyser op på den mørke himmel, fuglene stopper med at synge, og temperaturen falder mærkbart.

Solformørkelsen er nok turens største oplevelse og rejsen værd i sig selv, men vi har valgt at kombinere den historiske begivenhed med en rundrejse i USA’s sydstater. Så du får både universets storhed at mærke og masser af kultur-, historie- og musikoplevelser i særklasse med hjem fra de svingende Sydstater.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Ja

  • Vaccination Nej

  • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram 13 dage
Dag 1
11. august 2017. Afrejse fra Danmark
Dag 2
12. august 2017. Atlanta – Chattanooga – Lynchburg – Nashville
Dag 3
13. august 2017. Nashville – Memphis
Dag 4
14. august 2017. Memphis – Baton Rouge
Dag 5
15. august 2017. Baton Rouge – New Orleans
Dag 6
16. august 2017. New Orleans
Dag 7
17. august 2017. New Orleans – Pensacola – Tallahassee
Dag 8
18.august 2017. Tallahassee – Savannah
Dag 9
19. august 2017. Savannah – Charleston
Dag 10
20. august 2017. Charleston – Greenville
Dag 11
21. august 2017. Total solformørkelse i Greenville
Dag 12
22. august 2017. Greenville – Atlanta. Afrejse fra Atlanta
Dag 13
23. august 2017. Ankomst til Danmark

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
11. august 2017. Afrejse fra Danmark
Atlanta er delstaten Georgias største by

Vi flyver til Atlanta, hovedstaden i Georgia, og tager hul på sydstatsstemningen her i Martin Luther Kings fødeby og scenen for ”Borte med blæsten”.

Der bor omkring fem millioner mennesker i Atlanta, medregnet de kæmpe forstadsområder, der breder sig ud fra bymidten. Alligevel fremstår Atlanta som en køn by med mange træer og elegante huse.

Downtown Atlanta har nogle af USA’s højeste skyskrabere, men i de ældre kvarterer finder man stadig fine, lave huse malet i smukke farver. Det var i et hus som disse, Margaret Mitchell sad i 1920’erne og skrev sydstatsromanen over dem alle, ”Borte med blæsten”. Kærlighedshistorien mellem Scarlett O’Hara og Rhett Butler udspiller sig blandt andet i Atlanta under og efter borgerkrigen, og da den blev udgivet i 1936, blev den en stor succes. Romanen blev filmatiseret i 1939 og havde premiere i Atlantas Loew’s Grand Theater, som desværre ikke længere eksisterer.

Indianerne kaldte området, hvor Atlanta befinder sig i dag, for ”Stående ferskentræ”, og der dyrkes stadig masser af ferskner her i The Peach State, som Georgia kaldes. Indianerne blev tvangsfjernet fra området, da jernbanen Western and Atlantic Railroad blev anlagt for at lette handelen med Midtvesten, og i stedet begyndte en by at vokse frem ved end endestationen i 1837. Den blev kaldt Atlanta efter jernbanen, og resten er historie, som amerikanerne siger.

Vi tjekker ind på vores hotel og resten af aftenen er på egen hånd.

Dag 2
12. august 2017. Atlanta – Chattanooga – Lynchburg – Nashville (ca. 400 km)
Stationen i Chattanooga

Dagen begynder med en orienterende byrundtur i bus i Atlanta, inden vi forlader staten Georgias hovedstad og kører videre.

”Pardon me boy – is that the Chattanooga Choo-Choo?” Glenn Millers evergreen fra 1941 klinger for det indre øre, når man passerer byskiltet til Chattanooga, Tennessee. Sangens ”choo-choo” refererer til jernbanelinjen til Cincinnati, som blev anlagt i 1880, og navnet ”chattanooga” menes at betyde ”at trække fisk ud af vandet” på cherokee-indiansk. Byen har en fin havnefront ud til Tennessee-floden, og her findes også verdens største ferskvandsakvarium, der er bygget op som et stort flodsystem.

Fra Chattanooga begiver vi os videre til den lille by Lynchburg, som ville leve i total ubemærkethed, hvis det ikke var for ét firma i byen: Jack Daniel’s-destilleriet. Absurd nok er Lynchburg en tørlagt by, så vi kan ikke komme til at smage nogle af de gyldne dråber, men på en rundtur i det legendariske destilleri kommer vi i hvert fald til at dufte dem.

Vi fortsætter til Nashville, hjemsted for country & western, og tjekker ind på vores hotel.

Dag 3
13. august 2017. Nashville – Memphis (ca. 340 km)
Jack Daniel's-destilleriet i Lynchburg, Tennessee

Efter en tidlig morgenmad kører vi til Memphis (3-4 timers kørsel) for at hilse på et andet musikalsk ikon: Elvis Presley. Eller rettere sagt hans hus, Graceland, som efter The Kings død blev en blanding af museum og mausoleum. Elvis er begravet ved et lille springvand ved siden af swimmingpoolen.

Elvis købte huset allerede som 22-årig i 1957 og boede der indtil sin alt for tidlige død den 16. august 1977. Man kommer ikke uden om, at indretningen sine steder er noget 70’er-kitschet, men det er en del af oplevelsen. Junglerummet, for eksempel, har grønt gulvtæppe, masser af planter og et sofabord, der er som taget ud af Amazonregnskoven.

På Graceland er også udstillet Elvis’ utallige guld- og platinplader og hans næsten lige så talrige heldragter, som han bar i den sidste del af sin karriere, hvor han optrådte med glitrende shows i Las Vegas.

Vi kører til vores hotel og tjekker ind, og resten af aftenen er til fri disposition. Memphis er med rette berømt for sin musikhistorie, men har også et andet trækplaster: spareribs. Med mindre du er vegetar eller af andre grunde ikke spiser svinekød, må du ikke snyde dig selv for noget langtidsstegt gris, mens du er i byen!

Dag 4
14. august 2017. Memphis – Baton Rouge (ca. 615 km)
Baton Rouge

Turen går videre fra Memphis og sydpå mod hovedstaden i staten Louisiana, Baton Rouge. Det er den største by i Louisiana næstefter New Orleans, og her er der dømt sydstatsstemning for alle pengene.

Magnoliatræerne og cypressernes kroner kaster dovent deres skygge over byens gader, som om sommeren får indbyggerne til at flygte ind under dem og væk fra direkte sol i den fugtige sydstatsvarme. Her er en overflod af huse i den nyklassicistiske arkitektur, som er så karakteristisk for byggeri i sydstaterne i det 19. århundrede.

Vi tjekker ind på vores hotel, og aftenen er til fri disposition.

Dag 5
15. august 2017. Baton Rouge – New Orleans (ca. 130 km)
Sukkerrørsplantagen Oak Valley

Vi forlader Baton Rouge og kører til Saint James Parish, hvor vi besøger den tidligere sukkerrørsplantage Oak Alley. Plantagen hed oprindelig Bon Séjour, men fik sit nuværende navn efter den fantastiske allé, der leder op til huset. Her står 300-årige egetræer plantet side om side og danner nærmest en tunnel, hvor grenene mødes hen over stien.

Huset, som er fra 1830’erne, er restaureret og fremstår næsten som i sin storhedstid, inden den amerikanske borgerkrig fik mange plantageejere til at gå konkurs. Vi får tid til at beundre huset og spadsere rundt i den smukke have, inden det er tid til at fortsætte mod New Orleans.

Vi gør dog endnu et stop undervejs, når vi når frem til Manchac Swamp. Her skal vi på sumptur ud i Louisianas bayou. Undervejs kan vi betragte dyrelivet, og hvis vi er heldige ser vi et eksemplar eller to af den frygtindgydende amerikanske alligator.

Vi kører herefter videre til en af Sydstaternes absolut mest berømte byer, jazzens New Orleans.

Byen har endnu ikke helt slettet sporene efter orkanen Katrinas hærgen i 2005, og mindet om vandmasserne, der dræbte omkring 1.700 mennesker og gjorde 80 procent af byen midlertidigt ubeboelig, sidder stadig i indbyggerne. Ukuelig festglæde er dog også et karaktertræk her omkring, hvad byens uofficielle motto, ”laissez les bons temps rouler” – let the good times roll – også understreger. Vi tjekker ind på vores hotel, og resten af dagen er til fri disposition.

I New Orleans kan man spise godt, feste godt og høre god musik. Jazzen blev født her i byen og lever i bedste velgående på de mange spillesteder. På en tur ned ad Bourbon Street er det svært ikke at lade sig fange ind af en af barerne, og til Mardi Gras går optogene herigennem, og gaden er én stor fest. Hvis du vil høre traditionel jazz kan du fx besøge baren Fritzel’s på Bourbon, hvor du mod at købe et par drinks og at lægge lidt dollars i hatten, når den går rundt, kan lytte til nogle af byens helt store jazznavne.

Dag 6
16. august 2017. New Orleans
New Orleans' gader

New Orleans blev grundlagt af franske kolonister i 1718 som Nouvelle Orléans. I 1763 overgik byen til spansk styre, indtil den i 1803 blev solgt til amerikanerne. Blandingen af forskellige nationaliteters indflydelse har gjort New Orleans til noget helt for sig selv.

Vi skal på en spadseretur i bydelen French Quarter, som stort set blev skånet af Katrina – gudskelov, for de fine, gamle pastelfarvede bygninger med kunstfærdige smedejernsbalkoner og slyngplanter er inkarnationen af New Orleans’ charme. Den kreolske blandingskultur og de etniske rødder i Frankrig, Spanien, Italien, Caribien og Afrika blander sig til et særegent kulturelt miks. Et eksempel er praktiseringen af voodoo, der har udviklet sig som en blanding af afrikanske stammereligioner og katolicisme.

Vi spiser en hyggelig jazzbrunch, og bagefter stiger vi om bord på en traditionel hjuldamper og sætter ud på en sejltur på den brede, brune Mississippiflod. Floden udspringer helt oppe i Lake Itasca i Minnesota og har således bugtet sig sydpå gennem det meste af USA, inden den løber ud i Den Mexicanske Golf ved New Orleans. En regndråbe, der falder i Lake Itasca, vil være omkring 90 dage om at nå Den Mexicanske Golf.

Beliggenheden mellem Mississippifloden og Pontchartrain-søen i sumpområdet ud til Den Mexicanske Golf, gør, at hvor man i andre amerikanske byer taler om downtown og uptown, taler man i New Orleans om lakeside og riverside.

Resten af dagen er på egen hånd i New Orleans.

Dag 7
17. august 2017. New Orleans – Pensacola – Tallahassee (ca. 620 km)
Pensacola Beach

Vi tager kystruten østpå, hvor vi har et stop i Biloxi på ”Den fattige mands riviera”. Byen er et populært feriested, som kombinerer strandliv med muligheden for at smovse i skaldyr og spille natten væk på et af de mange kasinoer. Biloxi blev også ramt af orkanen Katrina i 2005, og selvom der er ryddet op, er byen endnu ikke kommet helt op på fortidens højder.

Turen går videre til Pensacola, efter vi har krydset statsgrænsen til Florida. Denne by er en af de ældste i området, med spansk tilstedeværelse så tidligt som 1539. Den første bosættelse var på den lange ø-tange Santa Rosa ud for kysten, men efter kun et par uger blev øen totalt hærget af en orkan, og man fortrak til fastlandet. I dag huser Santa Rosa byen Pensacola Beach, hvis fantastiske hvide strand synes at fortsætte i det uendelige.

Pensacola plages stadig jævnligt af orkaner, og derfor tænker de lokale alternativt, når der skal bygges orkansikre huse på Santa Rosa. Her kan du således støde på et hus formet som en kuppel eller et, der har et rumskib på taget.

Pensacola er også hjem for flådens flyvestation, og det velbesøgte National Museum of Naval Aviation giver en gennemgang af flyvningens historie i flåden, kystvagten og søværnet, foruden det store trækplaster: 150 restaurerede flyvemaskiner. Hvis trafikken levner tid til det, aflægger vi museet et besøg.

Dagens endestation er Tallahassee, hovedstaden i Florida.

Dag 8
18.august 2017. Tallahassee – Savannah (ca. 485 km)
Old State Capitol er fra 1845

Den første jul nogensinde i USA blev fejret i Tallahassee. Det mener man i hvert fald, ud fra kilder om en spansk ekspedition ledet af Hernando de Soto, der overvintrede i en indianerlandsby i 1538-1539. Landsbyen er ved arkæologiske udgravninger blevet lokaliseret til at ligge et par kilometer øst for Florida State Capitol-bygningen i det nuværende Tallahassee. ”Tallahassee” er indiansk for ”gammelt land”, og der har boet indianere i området i hvert fald siden 1200-tallet, hvilket gravhøje ved den nærliggende Lake Jackson vidner om.

I dag bor der omkring 172.000 mennesker i Tallahassee by, cirka dobbelt så mange, hvis man tæller forstæderne med. Byen har mere sydstatsstemning end Floridafeeling på trods af, at Tallahassee blev udnævnt til hovedstad i staten Florida i 1824. Det fine gamle regeringshovedsæde fra 1845, Old State Capitol, ligger her stadig som museum, lige foran højhuset fra 1970’erne, hvor administrationen har til huse i dag. Oppe fra højhusets tag er der en god udsigt over byen.

Efter en byrundtur krydser vi Floridas halvø og kører mod nordøst til Savannah i Georgia ud til Atlanterhavskysten. Savannah er internationalt kendt for sine historiske bygninger, som vi skal se nogle af på en byrundtur. De smukke gamle kolonistilshuse med dobbelte verandaer (både i stueetagen og på 1. sal) er i godt selskab af de 21 små grønne parker med statuer og blomstrende buske og træer.

På havnefronten ved Savannah River summer det af liv mellem de gamle lagerbygninger lavet om til hoteller, butikker og restauranter – mange med fisk og skaldyr på menuen. Hvor nabobyen Charleston er den pæne pige, er Savannah mere løssluppen og holder ikke så meget på formerne, og her finder du billige cafeer, gavebutikker og gallerier. Kunstskolen Savannah College of Art and Design sørger for, at den kunstneriske ånd gennemsiver hele byen.

Vi overnatter i Savannah og kan bruge aftenen på at nyde sydstatscharmen.

Dag 9
19. august 2017. Savannah – Charleston (ca. 175 km)
Savannah

Om formiddagen kører vi på byrundtur i Savannah. Byen er Georgias ældste og dens moderne historiebegyndte den 12. februar 1733, da General James Oglethorpe og 120 kolonister ankom ad Savannah-floden og grundlagde det, der skulle blive den sidste britiske koloni i den nye verden.

På ca. 150 år voksede byen og dens blomstrende havn, der i dag tjener som et trafikalt knudepunkt for import og eksport mellem staten Georgia og resten af verden. Undervejs på vores rundtur får vi et godt indblik i USA’s og Sydstaternes historie, inden vi tager videre til Charleston et par timers kørsel nordpå over grænsen til South Carolina.

Charleston blev grundlagt i 1600-tallet, dengang som Charles Towne. Byen er rig på historiske landemærker og bygninger, og det var også her fra Fort Sumter ved havnen, at de første skud i den amerikanske borgerkrig blev affyret. På gaden The Battery ligger huse i kolonistil langs havnefronten og minder om en storslået kolonitid i 1700-tallet. Dobbelte verandaer, balkoner, store balsale, tropiske gårdhaver og udsigt til havet.

Charleston er også kendt som ”The Holy City”, af den sympatiske grund, at det var den eneste af datidens 13 kolonier, som lod jøder og de franske huguenotter praktisere deres religion uden restriktioner. I det historiske huguenot-kvarter kan man således finde en kirke bygget helt tilbage i 1687. Desværre brændte den og blev genopbygget i 1845 i gotisk stil.

Vi tager på en orienterende byrundtur, inden vi bliver indlogeret på vores hotel.

Dag 10
20. august 2017. Charleston – Greenville (ca. 345 km)
Greenville

Vi forlader Charlestons marsk med vilde palmer, alligatorer og et overvældende fugleliv og kører mod Greenville, hvor vi i morgen skal opleve den totale solformørkelse.

Greenville ligger ved foden af Blue Ridge Mountains forbjerge. Byen har forstået at kombinere traditionel sydstatscharme med en fantastisk natur, og byens centrum har fået en opblomstring, der har fået det navnkundige Forbes Magazine til at betegne den som en af USA’s 10 bedste. Her er hyggelige butikker og fantastiske restauranter, museer i verdensklasse, gallerier og teatre og ikke mindst på en baggrund af nogle af de smukkeste søer, floder og bjerge i verden.

Vi tager på opdagelse i bymidten, og om aftenen kan du afprøve et af de lækre spisesteder på egen hånd.

Overnatning i Greenville.

Dag 11
21. august 2017. Total solformørkelse i Greenville
Husk at passe på øjnene

I dag indtræffer solformørkelsen, som vi er rejst helt til USA for at opleve! 

Denne dag vil månens skygge følge et bånd over jorden, som starter

 3.800 km ude i Stillehavet, strækker sig 3.800 km ind over USA og slutter med en rejse på 4.500 km ud over Atlanterhavet. Albatros har udvalgt Greenville, 240 km nordøst for storbyen Atlanta, som stedet at overvære fænomenet.

I Greenville belønnes vi med 2 minutter og 14 sekunders total solformørkelse. Måneskyggen rammer solen kl. 13.09 lokal tid. Hele formørkelsen udspiller sig over 2 timer og 54 minutter.

Vi kører lidt uden for byen og forsøger at finde det bedste sted til at iagttage det unikke syn, og der er sat tid af til at opstille kamera og kikkerter.

Den totale solformørkelse finder sted 14.38 lokal tid. Umiddelbart inden den totale formørkelse håber vi, at vi kan iagttage den berømte “diamantring”, som opstår, når solens sidste stråler akkurat passerer gennem smalle kløfter på månens overflade. Umiddelbart (få sekunder) efter bliver det helt mørkt, og den imponerende sol-corona kommer til syne. Coronaen er solens ekstremt varme atmosfære og solvinds-udbrud (protuberancer), der følger de magnetiske bælter mange millioner kilometer ud i rummet.

Et par minutter senere er det slut, og det spektakulære skue vil kunne ses i omvendt rækkefølge: Diamantringen først og en gradvist stigende lysmængde i den næste times tid.

Sidst på eftermiddagen er solformørkelsen slut, og resten af dagen er på egen hånd.

Vi overnatter i Greenville.

Dag 12
22. august 2017. Greenville – Atlanta. Afrejse fra Atlanta (ca. 235 km)
Vi kører til lufthavnen i Atlanta og flyver mod Danmark
Dag 13
23. august 2017. Ankomst til Danmark

Prisinformation

Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • Fly København – Atlanta t/r
  • Udflugter jf. program
  • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
  • Morgenmad dagligt. Vær opmærksom på, at morgenmaden dag 9 vil være meget begrænset
  • Besøg på Graceland dag 3
  • Jazzbrunch og Mississippicruise dag 6
  • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Gebyr for indrejseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Tillæg for enkeltværelse
  • Drikkevarer
  • Øvrige måltider
  • Drikkepenge (ca. USD 100,- pr. pers.)
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
  • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer“

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Hånden på hjertet

Information

USA’s sydstater har været en sand smeltedigel af musikalsk innovation, og mange stilarter har deres oprindelse her. Turen er arrangeret for at give et indblik i sydens charme og har også fokus på områdets enorme påvirkning af verdens musik med både jazz, blues, country og ikke mindst Elvis.

Man behøver ikke være musikinteresseret for at få udbytte af turen, men der er en overhængende fare for, at du er det, når du kommer hjem.

Almindelige turistbusser i USA er generelt komfortable. Dog har de ofte kun én indgang forrest i bussen og ingen bagdør, som vi kender det hjemmefra. Desuden er der ofte ikke kopholder og net i sædet foran. Derfor er det en god idé at medbringe en god rygsæk, som kan benyttes til personlige ejendele under udflugter og undervejs i bussen.

Den amerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i USA er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i USA kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Den amerikanske drikkepengekultur kan især af os fra Skandinavien opleves som et irritationsmoment. For at du som rejsende besværes mindst muligt, vil rejselederen oftest tilbyde at påtage sig indsamling af drikkepenge for hele gruppen, fordelt på de planlagte programpunkter. Du kan læse mere om drikkepenge og Albatros’ holdning her: http://www.albatros-travel.dk/praktisk/er-drikkepenge-inkluderet-i-rejsens-pris 

Oplysninger om rejsen

At observere en solformørkelse

Det er meget vigtigt, at du beskytter dine øjne ved en solformørkelse. Selv et kortvarigt øjebliks, ja, et sekunds ubeskyttet blik mod solen — også når den er delvist dækket af månen — kan give varige forbrændingsskader på nethinden. Kraftige solbriller beskytter ikke tilstrækkeligt.

På rejsen medbringer Albatros en større mængde simple, men godkendte solformørkelsesbriller, men det kan være en god idé at medbringe dine egne. De sælges blandt andet på Tycho Brahe Planetariet i København. Mørkt svejseglas kan også anvendes og købes i velassorterede byggemarkeder.

Du kan ikke se formørkelsen gennem en kikkert, som ikke er udstyret med et kraftige solfiltre på frontlinserne.

En meget enkel og effektiv metode til at se den delvist dækkede sol er ved hjælp af to hvide papplader. Den ene med et lille hul i, og den anden anbragt en meter bag den første. Her vil solskiven tydeligt kunne ses.

Hvis du vil fotografere formørkelsen, får du brug for et kraftigt teleobjektiv, som er blændet af med et solfilter. Det mest anvendte solfilter er en aluminiums-coatet polyesterfilm, der ofte går under navnet “mylar-filter”. Søg efter det på internettet eller forhør dig på Tycho Brahe Planetariet i København. Filteret skal sidde på indtil 99% af solskiven er dækket og fjernes under den totale formørkelse. Det er nødvendigt at bruge et stativ, som gerne må være let at indstille, så du kan følge solen på dens bane. Husk at afprøve udstyret, stativet og eksponeringstiden mod solen hjemmefra.

Særligt forbehold i forbindelse med solformørkelsen

Albatros Travel påtager sig intet ansvar for sigtbarhed eller for vejret under solformørkelsen. Der er naturligvis altid en risiko for skyer, regn eller andet vejr, der kan forringe sigtbarheden. Albatros kan heller ikke forudse mængden af trafik og mennesker i forbindelse med solformørkelsen.

Information om solformørkelser

Den største kilde til information om solformørkelse finder du hos den NASA-tilknyttede forsker, Fred Espenak. Han har skrevet en lang række videnskabelige og mere populære bøger om fotografering og formørkelses-observation (og øjenskader). Du finder hans artikler på NASA’s hjemmeside, og han har selvfølgelig også sin egen hjemmeside under det sigende navn: Mr. Eclipse. Se for eksempel www.mreclipse.com eller Nasa’s hjemmeside http://eclipse.gsfc.nasa.gov/solar.html

Du kan også finde information på Tycho Brahe Planetariets hjemmeside www.tycho.dk 

Bagage

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. The Transportation Security Administration er dem, der kontrollerer bagagen i fly til, fra og via USA, og de har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

 

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Wi-fi og internet på hotellerne i USA

Mange af vores hoteller har gratis wi-fi eller internet via kabel på værelserne, som en del af deres service til kunderne på lige fod med tv.

Forbindelsen og kvaliteten kan dog være svingende. Nogle hoteller tilbyder gratis wi-fi på værelserne, mens andre har tilbyder gratis internet på fællesområderne (spørg derfor om wi-fi eller internet, når du tjekker ind på hotellet eller hør din rejseleder). Nogle gange kan det bedre betale sig at benytte servicen på fællesområderne, hvor signalet er stærkere, end at kæmpe med et svagt signal på værelset. Signalets styrke afhænger ofte af, hvor dit værelse er placeret i forhold til nærmeste wi-fi-sender.

Enkelte hoteller tager gebyr for brug af wi-fi eller internet via kabel på værelset. Oftest er kvaliteten her bedre.

En helt anden mulighed er at benytte sig af gratis wi-fi hos kæder som Starbucks osv., som oftest i de større byer er at finde indenfor kort afstand.

Mere om USA

Her kan du få mere at vide om USA:

www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa/fakta

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning.

I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men inden afrejse skal du udfylde en elektronisk ansøgning om indrejsetilladelse, ESTA.

ESTA - indrejsetilladelse til USA

Senest 72 timer før afrejse skal du søge om indrejsetilladelse på https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og USA kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – ca. 14 dollar – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over ESTA-tilladelsen have en særlig tilladelse.

Læs mere om ansøgningen om indrejsetilladelse og om rejser med børn på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa

Krav om visum hvis du har besøgt Irak, Iran, Syrien og Sudan

Hvis du som dansk statsborger har været på rejse i Irak, Iran, Syrien eller Sudan efter den 1. marts 2011, kan du ikke længere rejse ind i USA på en ESTA-godkendelse. Fremover skal du have et rigtigt visum – udstedt af den amerikanske ambassade i København. Det samme gælder danske statsborgere, som har dobbelt statsborgerskab i enten Irak, Iran, Syrien eller Sudan.

Læs mere om reglerne på den amerikanske ambassade (på dansk), hvor du også kan se en video med danske undertekster om, hvordan du selv kan tjekke din status på en eksisterende ESTA-godkendelse http://denmark.usembassy.gov 

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA

De amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger.

Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Total solformørkelse i USA OK rejse med skønhedspletter
Date published: 2017-11-13
Rated 2 out of 5 by from En strabadserende rejse med gode oplevelser Med store forventninger tog vi til USA, - sydstaterne for bl.a. at se total solformørkelse og rejse rundt i Sydstaterne. Det blev til mange gode oplevelser, takket været en fantastisk guide, men blev også en utrolig strabadserende rejse på grund af konstant rejseri, med bus der ikke fungerede, bus der blev udskiftet til en endnu dårligere og til sidst til en helt uanvendelig bus for dem der gerne ville kunne se de landskaber vi kørte igennem. Ærgerligt at sådanne tekniske problemer skal "ødelægge" en hel tur. Vi sad i en dårlig bus, fra 8-morgen til 18/19 tilden om aftenen, blev placeret 20 til 30 km udenfor byerne hvor vi overnattede, med ingen transportmuligheder eller brugte penge på taxa for at komme ind til byen for at spise. ærgerligt når man nu enten er i Savannah eller Charleston. Et godt råd til bureauet er at fortælle de rejsende på forhånd at fortælle hvor man bor og at man ikke skal forvente at kunne slentre rundt i de forskellige byer man overnatter. Havde vi ikke haft en fantastisk guide der kunne underholde os under vores transporter, havde det været uudholdeligt.
Date published: 2017-11-02
Rated 4 out of 5 by from En superfin solformørkelse Vi var vist heldige, at det blev en perfekt solformørkelse på en skyfri himmel. Når man rejser for primært at se solformørkelse, er det dejligt at se noget af landet i tilgift. Her var det sydstaterne, som var et spændende område og præsenteret for mange spændende ting, men der var for meget kørsel på motorvej. Desværre lå de fleste hoteller også langt fra byerne. Kun 2 af hotellerne lå i gå-afstand til byen.
Date published: 2017-09-20
Rated 3 out of 5 by from Spændende, men komprimeret rejse En rejse med mange forskelligartede oplevelser: At se en total solformørkelse er i sig selv en fantastisk oplevelse. Hvis man som vi er glade for musik, er New Orleans, Memphis og Nashville en fed oplevelse. Sydstatsbyerne, Charleston, Savannah og New Orleans er absolut et gensyn værd, men hele rejsen var præget af mange timers buskørsel og mange hotelskift.
Date published: 2017-09-17
Rated 3 out of 5 by from Spændende rejse, men meget trak ned. Indkvarteringen i Baton Rouge, Tallahassee og Charleston var langt fra optimal. Alle 3 steder lå hotellerne så langt fra centrum, at man nærmest ikke kunne nå dertil om aftenen. Oven i det var der i Baton Rouge overhovedet ingen spisesteder, så vores rejseleder måtte hente pizzaer. Ved en anden rejse kunne man snildt skrotte BT og istedet have en overnatning mere i New Orleans. Vores rejseleder, Knud var ikke egnet til jobbet. Han kom med mange urigtige oplysninger, oversatte mangelfuldt og hører dårligt. Han var dårligt opdateret og sagde tit, når noget var anderledes end lovet, at sådan var det ikke for 2 år siden, og at agenten var ny. Men han burde da have tjekket, om alt fungerede, inden vi ankom. Han er et venligt og rart menneske, men burde ikke bruges mere. Vi kom til Graceland i weekenden og måtte vente i over 2 timer - på trods af forhåndsbestilling - på at komme med shuttlebus til Elvis's hus. Hvis I en anden gang planlægger tur dertil, vil det nok være at foretrække en hverdag om muligt. Alt i alt synes vi, det var en middelmådig tur for mange penge.
Date published: 2017-09-12
Rated 3 out of 5 by from USA Sydstater og solformørkelse Rejsen er en kombination af turen "Borte med blæsten" og solformørkelse. Programmet lyder spændende, men grundet tidspres og meget kørsel bliver der for lidt tid til oplevelser og aktiviteter. F.eks. ser vi kun Sun studiet og RCA studiet udefra. Graceland var til gengæld en stor oplevelse. Hotellerne er generelt gode, men da en del af dem er placeret langt uden for centrum, oplever man ikke den lovede sydstatsstemning, ligesom udvalg af spisesteder bliver minimeret. Solformørkelsen blev en stor oplevelse og lokaliteten fungerer godt uden for mange mennesker. Rejselederen er et venligt menneske, men er ikke et optimalt match for denne tur.
Date published: 2017-09-12
Rated 3 out of 5 by from Fuld fart over feltet Mange fantastiske, interessante og sjove oplevelser vi ikke ville ha' været foruden men ikke tid til at få sjælen med.
Date published: 2017-09-06
Rated 4 out of 5 by from Solformørkelse og mange andre spændende oplevelser Meget veltilrettelagt tur til USA sydstater. Hovedemne var solformørkelse. Jeg fik mange rigtig gode, spændende og dejlige oplevelser undervejs. Inspirerende, vidende og behagelig rejseleder - Jesper. Rigtig god chauffør - Twanda. Bussen måtte meget gerne have haft lidt mere benplads. Hotellerne levede op til forventningerne. "Det er ikke en ferie, men en rejse" citat fra rejseleder. Tag let underholdning med til busturen, men lad de tykke bøger blive hjemme.
Date published: 2017-09-06
  • y_2024, m_4, d_24, h_7
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_0, tr_41
  • loc_da_DK, sid_USRTR20, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Lignende rejser