Usbekistans silkevejsbyer

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fjerne karavanebyer med fristende basarer, funklende azurblå kupler og gyldne landskaber venter langs ruten for den berømte handelsvej

Silkevejens karavanebyer har gennem århundreder været besøgt af tungt læssede kameler og handlende – vi følger deres spor til de legendariske byer Samarkand, Bukhara og Tasjkent. I de livlige byer venter funklende kupler, tusinde år gamle moskéer, haremsgemakker og et farvemættet virvar af de smukkeste mosaikker. Vi dykker ned i myterne og historien her, hvor Alexander den Stores, Djengis Khans og Timur Lenks riger opstod, funklede og brast.

Travle basarer frister dig med vævede tæpper, sirligt kunsthåndværk, uldvarer og silke, og den venlige befolkning møder vi på byernes summende pladser og i gamle tehuse. Vi bor på lækre 4- og 5-stjernede hoteller. På turen gennem Usbekistan rejser vi komfortabelt gennem uberørte og barske landskaber i ørken og bjerge ad Silkevejens rute, som førhen var verdenscivilisationens hovedfærdselsåre, hvor ikke blot varer men også videnskab, ideer og religion blev udvekslet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Usbekiske som

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst Tasjkent. Byrundtur
Dag 3 Tasjkent – Bukhara. Byrundtur til bl.a. Bakhouddin Nakshbandi-mausoleet, Chor-Bakr mausoleet, Ismaili Saimani-mausoleet og Emirens sommerpalads
Dag 4 Bukhara. Byrundtur
Dag 5 Bukhara – Gijduvon – Samarkand. Besøg på keramikværksted og hos tæppevævere
Dag 6 Udflugt til Shakrisabz, Timur Lenks fødeby. Tid på egen hånd
Dag 7 Samarkand. Byrundtur
Dag 8 Samarkand – Tasjkent med lyntog. Papirværksted og profeten Daniels mausoleum. Afskedsmiddag
Dag 9 Fly Tasjkent – København. Hjemrejse

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst Tasjkent. Byrundtur
Tag med på byrundtur i landets enestående hovedstad

Vi lander i Usbekistans hovedstad Tasjkent, og når indrejseformaliteterne er overstået, kører vi til vores hotel.

Tasjkent har siden russernes erobring i 1865 været landets port mod øst og siden 1939 været landets hovedstad. Med knap tre millioner indbyggere er Tasjkent den vigtigste by i Centralasien. Byen har en lang og omtumlet historie; omkring 400-tallet omtales den under navnet Stjasi, herefter fulgte en række erobringer af tyrkere, arabere, Djengis Khan, Timur Lenk, kasakhiske, kalmukiske nomader og siden begyndelsen af 1800-tallet samaniderne. I 1966 ramte et voldsomt jordskælv Tasjkent, og store dele af byen blev ødelagt. Derfor er Tasjkent i dag præget af moderne bygninger, hvis udsmykninger og stil dog er stærkt præget af den usbekiske og russiske kultur.

Senere på dagen begiver vi os på en byrundtur i hovedstaden. Byrundturen begynder ved Khazrati-Imom, som er et smukt kompleks med flere koranskoler og moskéer. Her ligger blandt andet Djuma-moskéen og den fornemme koranskole Barak Khan-Madrasaen, hvor den ældste håndskrevne koran – Uthman Qur’an – opbevares. I Abdul Kassim-Madrasaen viser dygtige usbekiske kunsthåndværkere eksempler på silkepapirsmaling, træarbejder, keramik og andet af deres flotte kunsthåndværk.

Vi besøger det nærliggende Kaffel-Shashis-mausoleum og Kukeldash-Madrasaen og basaren med alt fra grøntsager og brød til tøj og husholdningsartikler. Vi fortsætter til den gamle bydel på Emir Timur-pladsen, som prydes af en stor statue af den centralasiatiske krigsherre Timur Lenk (1336-1405) og hoteller i klassisk kommunistisk arkitektur. Der bliver også lejlighed til at se den berømte Tasjkent Metro, som er dekoreret med marmor og granit. Vi fortsætter til Uafhængighedspladsen og runder dagen af med et restaurantbesøg.

Overnatning i Tasjkent.

Dag 3
Tasjkent – Bukhara. Byrundtur til bl.a. Bakhouddin Nakshbandi-mausoleet, Chor-Bakr mausoleet, Ismaili Saimani-mausoleet og Emirens sommerpalads
Bukhara er en af Centralasiens mest stemningsfulde byer

Fra Tasjkent går det med fly tværs over Kyzul-Kum-ørkenen til Bukhara, en af Silkevejens mest berømte oasebyer. Bukhara er Silkevejens helligste by og var allerede gammel, da Alexander den Store erobrede den i 329 f. Kr. Byens beliggenhed på korsvejen mellem Merv, Gurganj, Herat, Kabul og Samarkand gjorde den til et attraktivt mål for mange krigsherrer. Deriblandt den arabiske hærfører Qutaiba, som i begyndelsen af 700-tallet bragte den muslimske tro til Bukhara. Senere blev byen næsten fuldstændig jævnet med jorden af Djengis Khan i 1200-tallet. Men den rejste sig igen, og med de handlende kom rigdom og velstand.

Bukhara er en af Centralasiens mest spændende og mest stemningsfulde byer, og du kan glæde dig til de to dage i byen, hvor vi ser de største seværdigheder – moskéer, madrasaer, mausoleer og basarer – og har tid til at udforske byen på egen hånd.

Ved ankomsten kører vi til hotellet og indkvarteres. Efter frokost begiver vi os ud i byen og er snart omgivet af de mest utrolige bygninger. Vi ser bl.a. Bakhouddin Nakshbandi-mausoleet, Chor-Bakr mausoleet og den lille arkitektoniske perle, Ismaili Saimani-mausoleet, der er en af Islams ældste helligdomme. Uden for byen ligger det imponerende sommerpalads, som blev benyttet af de to sidste emirer af Bukhara, og er en smukt og fascinerende blanding af orientalsk, europæisk og russisk arkitektur. Her levede emiren et behageligt liv omgivet af harem og en privat samling af eksotiske dyr, som blev holdt i bure i parken.

Overnatning i Bukhara.

Dag 4
Bukhara. Byrundtur
Vi tager til Bukhara, hvor islam gennem 1200 år har sat sit præg på byen

Vi tilbringer hele dagen i Bukhara og foretager en omfattende bytur, hvor vi i bogstavelige forstand gennemgår byens historie på vores vej rundt til de største og mest berømte seværdigheder.  Lab-i-Hauz-torvet med det store bassin er centrum for byen, og her ligger te huse, hvor ældre usbekiske mænd drikker grøn te, snakker og spiller brætspil. Ved hver sin ende af bassinet ligger Nadir Divan-Begi-Madrasaen fra 1623 og Mogaki Attari-moskéen fra 1200-tallet, der er en af byens ældste. Omkring år 1900 havde Bukhara 127 aktive koranskoler og en moské for hver af årets dage. Mange af byens største seværdigheder; smukke moskéer med fantastiske blå kupler, byporte og imponerende pladser er samlet i Poi Kalyan-komplekset, hvor også byens højeste minaret tårner sig op: Arslan Khan-minareten. Den er også bedre kendt som: Dødens Minaret. Det var her, den herskende emir indtil for godt 100 år siden lod rivaler og forbrydere kaste ud fra toppen. I centrum finder vi også det storslåede Ark-fort i hjertet af Bukhara, der var symbolet på emirens storhed. Med sine op mod 20 meter høje mure var fortet en sikker bastion for den lokale magthaver. Tag dig god tid i Bukharas gamle bydel, hvor der fortsat ligger masser af aktive værksteder og småboder, der producerer lokale produkter, som de har gjort i århundreder f.eks. juveller-basaren, Tok-i-Zargaron fra 1500-tallet. Særlig smuk er Bukhara i de tidlige aftentimer, når den gamle by sløres af dagens sidste støvede stråler. Vi afslutter dagen med et show ved Nodir Devon Begi-paladset og spiser et udsøgt usbekisk aftensmåltid.

Overnatning i Bukhara.

Dag 5
Bukhara – Gijduvon – Samarkand. Besøg på keramikværksted og hos tæppevævere
Vi besøger en familie, der lever af at væve tæpper

Vi fortsætter nordover til Gijduvon beliggende mellem Zeravshan og Shimolii-kanalen i et område, hvor bomuldsmarkerne ligger tæt. Her krydses Takhtakaracha passet i knap i 1.800 meters højde. Dette er den slagne vej, hvor både Alexander den Store og Timur Lenk drog på togt for at vinde prisen over dem alle: Indien med al dens pragt og rigdom. Gijduvon er berømt for dens keramik, og vi besøger en af byens berømte keramikere, kommer indenfor i værkstedet og får lejlighed til at beundre værkerne og deres smukke turkisblå farver. På vejen mod Samarkand besøger vi en familie, som lever af at væve tæpper. Sidst på dagen ankommer vi til Samarkand – også omtalt som Sjælens Have, Islams Juvel og Verdensspejlet. Denne Centralasiens mest sagnomspundne by har en tusindårig lang historie som kulturcentrum på Silkevejen.

Overnatning i Samarkand.

Dag 6
Udflugt til Shakrisabz, Timur Lenks fødeby. Tid på egen hånd
Udforsk Bukharas seværdigheder og basarer

Efter morgenmad kører vi til den berømte krigsherre Timur Lenks fødeby, Shakrisabz – eller Kesh som byen hed dengang – hvor han begyndte sin livsbane fra fårehyrde til hersker over et imperium. I 2002 fejrede byen 2.700-års jubilæum.

Timur Lenk nedstammede fra mongolske krigere, og han betragtede sig selv som efterkommer af den store mongolske krigsherre Djengis Khan. Omkring år 1370 mobiliserede Timur Lenk områdets turkmenske stammer til en række storstilede felttog.

Samarkand er Timur Lenks by – ingen tvivl om det, men han glemte aldrig sine rødder. Tværtimod gjorde han sig store anstrengelser for at forskønne og befæste sin fødeby. Vældige mure blev opført omkring byen med voldgrav og vindebroer. Haver blev anlagt, og paladser blev opført. Vi ser ruinerne af Ak-Saray-paladset, Dor-ut Saodat-komplekset med Khazratiy-Iman-moskeen, Jahongir-mausoleet og Dor-ut Tillavat-komplekset samt ikke mindst den gigantiske statue af Timur Lenk. I øvrigt er statuen et yndet fotomotiv, og brudepar kappes om pladsen ved statuens fod.

Tilbage i Samarkand har du tid på egen hånd. I byens gamle handelscentrum ligger mange basarer og værksteder, hvor der fremstilles tæpper, keramik, tekstiler og andet kunsthåndværk, som kunne tænkes at friste – og finde vej til din kuffert.

Overnatning i Samarkand.

Dag 7
Samarkand. Byrundtur
Oplev Registanpladsen, som er en af verdens smukkeste

Samarkand har meget at byde på, og dette gamle kulturcentrum har en rig historie som få andre byer. Det historiske centrum er ikke lige så velbevaret som i Bukhara, men til gengæld rummer byen nogle af Centralasiens mest enestående kulturperler.

Den mest berømte seværdighed er uden tvivl Registanpladsen, der ligger i det centrale Samarkand og er en af verdens smukkeste pladser. På tre sider, i perfekt arkitektonisk harmoni, er pladsen indrammet af bygninger, minareter og madrasaer. Her ligger Ulugbek-Madrasaen og Tillya-Kari-Madrasaen sammen med Shir Dor-Madrasaen som et enestående arkitektonisk mesterværk, der er under UNESCO’s beskyttelse. I 1220 blev byen voldsomt hærget af Djengis Khans horder, men fra 1369 oplevede byen endnu en opblomstring under Timur Lenk, der gjorde den til sin hovedstad.

Ud over Registanpladsen skal vi se Bibi Khanum-moskeen og Shah-i-Zinda-nekropolen – en samling gravmæler, der nærmest udgør lille by – som er en af Samarkands smukke og stemningsmættede seværdigheder. Den flotte indgangsportal med de farverige kakler og den smalle, godt 200 meter lange gade med tætliggende mausoleer på begge sider er enestående. Vi besøger også Ulug Begs observatorium fra 1429. Observatoriet var blandt de ypperste i verden i 1400-tallet, og de observationer, der dér blev foretaget, er stadig gyldige i dag.

Gur Emir, eller Emirens Gravkammer, er en anden af Samarkands smukke bygninger. Timur Lenk beordrede i 1404 Gur Emirs flotte kuppel og mausoleum færdiggjort til ære for sit afdøde barnebarn Muhammed Sultan. Da Timur Lenk døde i 1405, blev også han begravet i Gur Emir. Der hviler en ro over bygningerne, og på den smukt dekorerede kuppel er der poetisk skrevet: ”Skulle himlen forsvinde, vil kuplen erstatte den”.

Overnatning i Samarkand.

Dag 8
Samarkand – Tasjkent med lyntog. Papirværksted og profeten Daniels mausoleum. Afskedsmiddag
Vi nyder en fælles afskedsmiddag på vores sidste aften i Usbekistan

Vi begynder dagen med at køre ud til et papirværksted i landsbyen Konigil uden for Samarkand. Papirfremstilling har en lang historie i området, og på værkstedet får vi at se, hvordan bark fra papirmorbærtræet bliver omdannet til fint papir.

Vi besøger også profeten Daniels mausoleum. Den gammeltestamentlige profet optræder omkring år 600 f.Kr., og hans jordiske rester hævdes at være begravet ikke færre end seks steder – tre i Irak, to i Iran og altså også her i Samarkand. Legenden siger, at det er Daniels hånd, der er stedt til hvile her, efter at den som relikvie blev hjembragt af Timur Lenk. Mange pilgrimme kommer til mausoleet, der er en helligdom for både kristne, jøder og muslimer.

Herefter kører vi til stationen og stiger på lyntoget til Tasjkent. Højhastighedstoget er det første af sin art i hele Centralasien og tilbagelægger de 344 kilometer til Tasjkent på omkring to en halv time. Alle vogne er røgfri og udstyret med komfortable siddepladser. Der er også en restaurantvogn, hvor man kan købe forfriskninger og småretter.

Om aftenen samles vi til fælles afskedsmiddag.

Overnatning i Tasjkent.

Dag 9
Fly Tasjkent – København. Hjemrejse

 

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Tasjkent t/r med mellemlanding
 • Indenrigsflyvning Tasjkent – Urgench
 • Udflugter og transport jf. program
 • Indkvartering på 3-4-stjernede hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage
 • 7 middage
 • Te og mineralvand til inkluderede måltider
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Visum til Usbekistan betales ved bestilling (kr.498,-)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Frokoster
 • Øvrige drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 60 USD)
 • Eventuelle foto-gebyrer ved seværdigheder
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Visum

Visum er obligatorisk ved indrejse til Usbekistan og rekvireres ved ankomsten i Tasjkent i samarbejde med Albatros’ lokale samarbejdspartner. Du bedes sende en tydelig farvekopi af dit pas (siden med personoplysninger) hutigst muligt – og senest 2 måneder – før afrejse. Vær også opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder ud over opholdets varighed. Passet skal have minimum 2 blanke sider.

Bagage

Af komfortmæssige hensyn anbefaler vi, at du minimerer bagagen. Pak gerne i en stor sportstaske eller blød stor taske. Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Klima

Usbekistan har udpræget kontinentalt klima. I det centrale Usbekistan minder vejret om det sydeuropæiske, og generelt er dagene solrige, men det kan blive køligt om aftenen. Medbring derfor gerne en varm jakke/fleece.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

De fleste af Albatros Travels rejser er enten ledet af en dansk rejseleder eller en engelsktalende guide. Den danske rejseleder vil enten møde gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På rejser med en engelsktalende lokal guide vil vedkommende møde jer på destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, om rejsen er med dansk rejseleder eller engelsktalende guide, og hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder eller guide. Dette vil altid tydeligt fremgå af programmet.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from En fantastisk spændende tur med søde mennesker Spændende tur, sød guide og rejsefæller. Passende gruppestørrelse. Eneste minus var, at vi stod alt for meget stille ved attraktionerne, når der blev berettet på engelsk og dansk. Gik hårdt ud over min lænd. Forslag: Udlever skriftligt materiale med den overordnede historie over steder og personer. Så kunne man nøjes med at nævne højdepunkter på de enkelte steder og henvise til materiale. Kunne desuden bruges til egne notater. Der var problemer med "manglende" visa på trods af, at vi havde betalt. Forsinkede indrejse et par timer midt om natten. Er godt klar over, at det formentlig skyldes usbekisk bureaukrati.
Date published: 2016-09-30
Rated 5 out of 5 by from En duft af Silkevejene Turen levede helt op til mine forventninger: En skøn blanding af smukke bygværker og hverdagsliv i Uzbekistan. Jeg er med på, at vi mest har set forsiden af medaljen i det kontrastfyldte land. Jeg kunne godt lide skiftene mellem smukke steder og besøgene på keramik- og papirværksted, markeder, vævning af silketæpper mm. Hvis jeg skulle afsted igen, ville jeg foretrække en tur "uden" Khiva. Ikke fordi den gamle by ikke var værd at opleve, men fordi den ligger for langt væk. Der var for meget rejseri de første dage. Man kan ikke nå "at få sjælen med." Jan var en god og vidende rejseleder. Alt klappede. Den lokale guide snakkede virkelig (for) meget. F.eks på turen gennem Kyzylkum Ørkenen ville mine ører godt have hvilet sig lidt :-)
Date published: 2016-06-30
Rated 3 out of 5 by from Spændende rejse med mange oplevelser. En spændende rejse der dog havde for mange besøg på moskeer, madressaer og Mausolæer. Ville ønske der havde været flere besøg i retningen af kunsthåndværk. Vi besøgte bl.a. et keramikværksted, en silkepapirsfabrik og en tæppevæver. Sidstnævnte besøgte jeg desværre ikke, da jeg valgte at hoppe fra i programmet, idet jeg gerne ville have tid på egen hånd. Der var ikke huller til egen tid, så der måtte man selv springe fra i et meget tæt program, hvis man ønskede at handle. Havde nok en forventning om at 'Silkebyernes vej' hentydede til historien om de handelsrejsende med varer fra øst til vest, og at det derfor var disse håndværk vi skulle bruge mest tid på, og ikke landets historie, selvom det selvfølgelig hører med i et begrænset omfang. Både den lokale og den danske guide var velinformerede.
Date published: 2016-10-07
Rated 5 out of 5 by from Spændende, eksotisk og oplevelsesrig Turen levede til fulde op til vores ønsker om at opleve gammel kultur og et folk, som endnu ikke er spoleret af vesten. Der var meget trygt at færdes, og alle hilste og var nysgerrige på, hvor vi kom fra. Den lokale guide var dygtig og humoristisk. Han havde valgt nogle spændende oplevelser til os.
Date published: 2016-10-02
Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse til en ny turistdestination En oplevelsesrig rejse til en ny destination. Et land præget af mange kulturer: Persien, Indien, Arabien, Kina og ikke mindst Sovjetunionen. Seværdighederne er overvældende flotte og interessante. Maden er god med alt hvad stepperne, bjergene og floderne kan tilbyde. Bureaukratiet er desværre rent sovjetisk :-)
Date published: 2016-09-30
Rated 5 out of 5 by from Rejsen var en fantastisk oplevelse. Vores guide, lokal guide og chauffør var fantastiske,de sørgede for at rejsen blev en fantastisk oplevelse for os begge.
Date published: 2015-11-09
Rated 5 out of 5 by from En spændende rejse til et for mig ukendt land Rejsen var lige så spændende som jeg havde forventet og vores rejseleder var meget velorienteret om de ting vi skulle se.Hotellerne var rigtige fine og gode, ligesom maden var rigtig god
Date published: 2016-05-20
Rated 4 out of 5 by from Skøn rejse med en enkelt mangel Et koncentreret program hvor vi fik set utroligt meget med kompetent dansk og lokal rejseleder
Date published: 2016-05-18
 • y_2017, m_9, d_21, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_11
 • loc_da_DK, sid_UZRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Lignende rejser

UZRTR04DDK