Pas og visum Kenya

Løver i Masai Mara

Læs om pas og visum i forbindelse med rejser til Kenya her.

Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejsedatoen fra Kenya.

Der skal søges e-visa hjemmefra – et ”single entry” e-visa gælder i 90 dage og koster 50 USD + gebyr. For at søge skal du bruge en paskopi + pasfoto. Du søger e-visum her: http://evisa.go.ke/evisa.html.

I Kenya arbejder myndighederne på at e-visa skal erstatte den manuelle ansøgningsproces ved ankomst. Det er dog stadig muligt, først at ansøge om visum til Kenya ved ankomst til landet. Her skal udfyldes et ansøgningsskema, og det kræver ikke pasfoto. Visummet koster 50 USD som skal medbringes i kontanter. Vær dog opmærksom på at denne proces kan være meget tidskrævende.

Hvis du ikke er dansk statsborger, er det vigtigt, at du undersøger, hvilke visumregler der gælder for dig. Det er dit ansvar at have de rigtige dokumenter, når du møder i lufthavnen.

Indrejsekrav til Kenya

I tiden før dine rejser vil vi informere dig om de indrejseregler, der gælder for din destination. Ændringer i disse indrejseregler kan dog forekomme helt frem til afrejsen. Derfor er det vigtigt, at du holder dig opdateret både på https:/ /um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ og på de involverede flyselskabers hjemmesider, da disse kan pålægge yderligere krav. For eksempel hvilke typer masker, der skal bæres, eller hvilke test indrejselandet kræver. Vær desuden opmærksom på eventuelle transitlande og deres adgangskrav, for eksempel test og registrering.

Samtidig skal vi gøre opmærksom på, at det altid vil være dit eget ansvar at sikre, at du kan opfylde de krav for indrejse i landet, der måtte gælde på udrejsetidspunktet. Skulle du ikke være i stand til at gøre dette, vil rejsen gå tabt, og der vil ikke blive refunderet.

Ovenstående gælder for alle, uanset om du er vaccineret, uvaccineret eller tidligere smittet.

Adgangskrav til Kenya

Hvis du er fuldt vaccineret og har et gyldigt coronapas, skal du blot medbringe dit coronapas. Hvis du bliver bedt om det, skal du kunne fremvise din vaccinationsattest. Vi anbefaler, at du downloader og printer dit EU-coronapas på engelsk via https://www.sundhed.dk og tager det med dig under hele rejsen.

Hvis du ikke er færdigvaccineret, kan du via Udenrigsministeriet finde de adgangsbegrænsninger, der gælder for dig. Vær opmærksom på, at krav til test og dokumentation kan ændres løbende og med kort varsel.

Læs mere og hold dig opdateret via Udenrigsministeriet: https://www.canva.com/design/DAE7oXJGoFI/vYuC6F9hXqalFYBd4ZRnbg/view

Storsafari i Kenya med Masai Mara

Den klassiske safari til Kenyas berømte søer og naturområder i Lake Elementaita, Lake Nakuru og Masai Mara

  • 04-03-2023
  • 9 dage
  • 24.998,–
fra København