Seværdig­heder i Marokko

De forstår at pynte deres bygninger i Fez

Hvad skal man se i Marokko? Du skal helt sikkert se de tre UNESCO-beskyttede byer Marrakech, Fez og Meknes. Læs om de bedste sevær­dig­heder i Marokko her.

Marokko er spækket med byer, som på et eller andet tidspunkt har været hovedstad. Fez er den ældste af disse og blev grundlagt i 700-tallet, kort efter arabernes ankomst til landet. Fez’ gamle bydel er i dag den største middelalderby i den islamiske verden, og myriaderne af småbutikker, moskéer, keramikværksteder og æsler lastet med alskens varer kan være overvældende. Du kan sagtens bruge et par dage i denne charmerende rodebunke af en medina. Men er du til mere klassiske seværdigheder, så kig forbi den fredfyldte islamiske skole Sahrij Medersa med det store bassin i gården, byens grundlægger Moulay Idriss’ mausoleum og det kæmpemæssige palads Dar Glaoui med privat koranskole, hammam, begravelsesplads og staldbygninger. Derudover er den gamle hovedstad hjemsted for verdens ældste universitet, al-Qarawiyyin fra 859, som stadig er i brug i dag.

Marrakech og Meknes

1100-tallets almoravid-imperium placerede sin hovedstad i Marrakech, og byen emmer stadig af eventyr og mystik. Start for eksempel din opdagelse på byens hovedtorv, Djemaa el-Fna, og fortsæt derfra ud i labyrinten af markeder (souk’er), der omgiver pladsen. Se også Bahia-paladset med dets overdådigheder af mosaikker og udskæringer og Koutoubia-minareten, der knejser over Marrakech’ største moske.

Landets tredje kongeby, Meknes, kaldes også Marokkos Versailles. Et tilnavn, den har fået på grund af sultan Moulay Ismails mange prægtige paladser og moskeer bygget i 1600-tallet. Her skal du se den smukt udsmykkede Bab el-Mansour-port og de enorme staldbygninger med det snedige underjordiske afkølingssystem. Slut af ved Ismails grav, der er et sandt pragtstykke af marokkansk kunsthåndværk.

Mosaikker i massevis i Bahia-paladset

Casablanca

Alle de tre ovennævnte byer er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, ligesom ruinbyen Volubilis med de romerske søjler og buegange der er smukt placeret i de bløde marokkanske bakker. Glem heller ikke Casablanca, som en vis hr. Bogart og frøken Bergman gjorde berømt. Byen er en moderne storby med godt gang i både økonomi og kultur og med et kosmopolitisk præg stammende fra tiden som fransk protektorat. Er du mere til strandliv, kan du kaste dig over Agadir i det sydlige Marokko. Byen er landets badedestination nummer ét og får hele 300 solskinsdage om året.
Detalje fra Hassan II-moskeen i Casablanca

Marokkorejser

 • Kongebyer og strandliv på den store Marokkorundrejse

  Tag med på en sanselig kulturrejse til de gamle kongebyer og de sagnomspundne Atlasbjerge efterfulgt af skønt og afslappende strandophold i badebyen Agadir.

  • 2 afrejser
  • 12 dage
  • Fra 13.998,–
  fra København
 • Spanien og Marokko i maurernes fodspor

  Oplev storslåede bygningsværker og enestående smuk natur på en rundrejse i Maurernes Rige.

  4,3
  • 2 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 13.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere