Safari i Sydafrika

Næsehorn er kun overgået i vægt af elefanter og flodheste

Med Albatros på safari

Albatros har en række forskellige safarirejser til Sydafrika, der alle går til Albatros egne hoteller og bush-camps. Oplevelserne varierer imidlertid meget fra sted til sted. Her får du overblikket.

Khoka Moya

Khoka Moya (+4*) og Mantobeni (+4*), Manyeleti-Kruger

Albatros koncession ligger i det 35.000 hektar store Manyeleti Game Reserve, der er åbent mod Kruger National Park. Vildtet kan således vandre frit, men private køretøjer har ingen adgang til Manyeleti. Hvor der heller ikke forefindes asfaltveje eller brede grusveje som i Kruger. Det er et fredfyldt hjørne af et af verdens største, vilde naturområder, måske Sydafrikas mest oprindelige og autentiske naturområde, hvor vi ser alle ”Big Five” på daglig basis.

Læs mere om Khoka Moya

Mantobeni safari

Ranger Camp

Ranger Camp (+4*), Entabeni Nature reserve (Honeyguide camp)

Entabeni reservatet er et privatejet naturområde på 22.000 hektar centreret omkring det store Waterberg bjergmassiv i Limpopo nord for Pretoria.  Det utroligt smukke bjerglandskab består af urgamle, røde sandstensformationer, der har været hjemsted for vores ældste forfædre. Waterberg er klassificeret som UNESCO biosfære reserve på grund af mange sjældne planter og dyr, men det samlede areal på mere en 650.000 hektar har ingen overordnet fredningsplan, og derfor er vores store pattedyr beskyttet af et omgivende. Grundlæggende, opleves det samme vildt som i Manyeleti, men vi er nødt til at opretholde en balance mellem vildt og føde, og derfor er interaktionen arterne imellem ikke så autentisk som i Krugerområdet.

Læs mere om Ranger Camp

Entabeni safari

Zebra Country Lodge

Zebra Country Lodge, Zebra Nature Reserve

Zebra Nature Reserve er et lille Albatros ejet reservat på 500 hektar nær Pretoria uden farligt vildt. Her kan man gå frit omkring mellem giraf, zebra, struds, gnu, impala og en masse andre antiloper. Reservatet har en høj diversitet af træer og fugle. De farligere dyr finder man i vores krybdyr hus eller på en safari i det store ”Big five” naboreservat Dinokeng (ca. 20 minutters kørsel). Zebra har egne rideheste, børnecamp, boma, Ndebelelandsby, spa, cafe, shop, sø med kanoer, fugleskjul og mange kilometer afmærkede vandrestier. Det er så afgjort lodgen med flest aktiviteter.  

Læs mere om Zebra Country Lodge

Zebra Country Lodge safari

Albatros Honeyguide koncept

Vores bushcamps Khoka Moya, Mantobeni, Ranger Camp, Tarangire Camp (Tanzania) er alle etableret efter samme koncept, som vi kalder ”Honeyguide”, der har som målsætning at fastholde safarioplevelsen fra Karen Blixens tid før turismen tog over. Det betyder, at vores camps skal være etableret inden i et originalt naturområde uden indhegning, hvor vilde dyr har fri adgang til campen, der har sine egne vandhuller og vildtskjul. Deltagerne skal have mulighed for at nyde Afrikas storslåede stjernehimmel, lejrbål, roen og nattens lyde. Derfor har vi maksimalt 15 værelser og begrænset elektrisk lys. Til gengæld vil vi gerne nyde moderne komfort, god mad & vin nøjagtigt som baronessen selv. 

Honeyguide er navnet på en fugl, der så vidt det vides, er det eneste dyr, der selv har opsøgt et samarbejde med mennesker. Fuglen har et særligt enzym der kan nedbryde bivoks og elsker derfor biernes vokstavler gerne fyldt med honning og fede larver. Desværre kan fuglen ikke selv bryde ind i boet, men viser og lokker mennesker med lyd og vingeslag til bistadet. Det er kutyme overalt i Afrika at efterlade en fyldt vokstavle til fuglen, når et bistade plyndres. og glemmer man det, vil fuglen næste gang vise den formastelige hen til en slumrende løve.   

 

Albatros safari rejser

Mange af vores rejser er bygget op som et ti-dages grundmodul med flyrejse tur/ retur og 7 nætters ophold med alt inkluderet på en af vores camps. Der vil altid være en rejseleder med på disse rejser. Rejserne kan herefter kombineres med forskellige tillægsarrangementer til eksempelvis Cape Town, Victoria Falls, eller vores Barefoot luksus Beachlodge Dugong. Konceptet har vist sig bæredygtigt gennem mange år, fordi det relativt lange ophold giver rejsen ro, hvor man når at få set det hele og lidt til, og stadig har tid til at nyde campens komfort. Campens gæster er primært Albatros egne fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen.

Andre rejser kombinerer vores camps og hoteller med eksempelvis Rovos Rail, andre lande eller er opbygget som en rundrejse som Mandelas Afrika. Grundlæggende er de her nævnte rejser baseret på naturoplevelser, men ønsker man et større kulturelt indhold, skal man kigge nærmere efter de kombinerede rejser.    

Sydafrikarejser

 • Big Five Safari på Ranger Camp

  Oplev det alsidige land med masser af Big Five-safari, historiske Pretoria og Soweto

  4,7
  • 2 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 15.998,–
  fra København
 • Cape Town – verdens smukkeste by

  Tag på en anderledes storbyferie, og nyd førsteklasses gourmetoplevelser, smukke strande og storslåede landskaber.

  4,5
  • 26-11-2023
  • 10 dage
  • 11.998,–
  fra København