Vaccinationer Filippinerne

Herunder finder du en oversigt over de vaccinationer, der anbefales ved rejser til Filippinerne. Listen er udarbejdet af Albatros Vaccinationsklinik ved læge Mogens Rishøj og sygeplejerske Karin Rishøj.

Vaccinationer
Kort rejse, under 3 uger til turistområder hepatitis A - difteri/stivkrampe 
Rejse over 3 uger, desuden tyfus - evt. hepatitis B - japansk hjernebetændelse
Længere ophold, desuden hepatitis B - evt. rabies (hundegalskab) - tuberkulose
Gul feber-vaccinationscertificat kræves af rejsende, der kommer fra gul feber-område.

Gul feber
En vaccine mod gul feber skulle tidligere fornyes hvert 10. år. Det er nu ændret, så en vaccine gør dig immun over for gul feber hele livet.

Malaria 
Vigtigt: Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud.
Der er principielt malaria på alle øerne i Filippinerne, men risikoen er forskellig fra ø til ø. På øerne med højrisiko bør man tage forebyggende malariamedicin.

Man skal være meget omhyggelig med forebyggelse af myggestik (myggespray med DEET eller AUTAN, anvendelse af imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition).

Denguefeber 
Vigtigt: Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.
Der er denguefeber i hele Filippinerne, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray med DEET eller AUTAN.

Du kan få mere information om de sygdomme, der foranlediger de forskellige vaccinationer her: Almindeligt forekommende sygdomme

Bestil tid til vaccination og læs mere: Albatros vaccinationsklinik