Vaccination Indien

Indiens største seværdighed – Taj Mahal
Herunder finder du en oversigt over de vaccinationer, der anbefales ved rejser til Indien.

Vaccinationer

Kort rejse, under 3 uger til turistområder:hepatitis A - difteri/stivkrampe
Rejse over 3 uger, desuden:tyfus - evt. hepatitis B - japansk hjernebetændelse - meningitis
Længere ophold, desuden:hepatitis B - evt. rabies (hundegalskab) - tuberkulose


Kolera
Ved rejser i Indien er det en god ide at blive vaccineret mod kolera. Man bruger præparatet Dukoral, som skal drikkes ad to omgange med mindst en uges mellemrum. Den sidste af de to vacciner bør indtages senest en uge inden afrejse. Vaccinen beskytter ud over kolera også mod kolibakterier, som er den hyppigste årsag til rejsediarre. Vaccinen giver cirka 45 % beskyttelse mod rejsediarre.

Malaria
Der er kun lille risiko for at blive smittet med malaria i Indien. I det nordlige Indien, fx området omkring Delhi, Jaipur og Agra, og i det sydlige Indien er der ikke behov for at tage forebyggende malariamedicin. Det er tilstrækkeligt at bruge myggespray med DEET eller AUTAN, anvende imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition. Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud.

Denguefeber 
Der er denguefeber i hele Indien, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myg med myggespray med DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.

Du kan få mere information om de sygdomme, der foranlediger de forskellige vaccinationer her: Almindeligt forekommende sygdomme

Oplysningerne her på siden er udarbejdet af Albatros Vaccinationsklinik ved læge Mogens Rishøj og sygeplejerske Karin Rishøj. Bestil tid til vaccination og læs mere: Albatros vaccinationsklinik

Imperiets Juvel

Paladser, templer og tigre i det nordlige Indien – inkl. Taj Mahal og safari i Ranthambore Tigerreservat

4,6
  • 4 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 11.998,–
fra København