Vaccination Indien

Indiens største seværdighed – Taj Mahal

Herunder finder du en oversigt over de vaccinationer, der anbefales ved rejser til Indien.

Vaccinationsanbefalinger opdateret november 2022.

Vaccinationer

Kort rejse, under 3 uger til turistområder: hepatitis A - difteri/stivkrampe
Rejse over 3 uger, desuden: tyfus - evt. hepatitis B - japansk hjernebetændelse - meningitis
Længere ophold, desuden: hepatitis B - evt. rabies (hundegalskab) - tuberkulose


Kolera
Ved rejser i Indien er det en god ide at blive vaccineret mod kolera. Man bruger præparatet Dukoral, som skal drikkes ad to omgange med mindst en uges mellemrum. Den sidste af de to vacciner bør indtages senest en uge inden afrejse. Vaccinen beskytter ud over kolera også mod kolibakterier, som er den hyppigste årsag til rejsediarre. Vaccinen giver cirka 45 % beskyttelse mod rejsediarre.

Japansk hjernebetændelse
Vaccination gives 2 gange inden afrejse med 4 ugers mellemrum. (For personer i alderen 18-65 år kan vaccinen gives 2 gange med 7 dages mellemrum. I dette tilfælde anbefales en tredje vaccination efter et år.

Det gælder for begge vaccinationsplaner, at grundvaccination skal være gennemført mindst én uge før potentiel eksponering for japansk encephalitisvirus. Varigheden af beskyttelsen efter grundvaccination er 12-24 mdr. Ved anvendelse af det hurtige program samt ved kontinuerlig smitteudsættelse anbefales 1. revaccination allerede efter 12 måneder. Efter denne første booster er varighed af beskyttelsen 5 år.

Malaria
Der er risiko for malaria i staterne Assam og Orissa; distrikterne East Godavari, Srikakulam, Vishakhapatnam og Vizianagaram i delstaten Andhra Pradesh; og distrikterne Balaghat, Dindori, Mandla og Seoni i staten Madhya Pradesh. I det nordlige Indien, fx området omkring Delhi, Jaipur og Agra, og i det sydlige Indien er der ikke behov for at tage forebyggende malariamedicin. Det er tilstrækkeligt at bruge myggespray med DEET eller AUTAN, anvende imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition. Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud.

Denguefeber 
Der er denguefeber i hele Indien, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myg med myggespray med DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.

Du kan få mere information om de sygdomme, der foranlediger de forskellige vaccinationer her: Almindeligt forekommende sygdomme

Køb vaccine

Albatros Travel har lavet et samarbejde med Danske Lægers Vaccinations Service og kan tilbyde 10% rabat på vaccinekøb samt et reduceret konsultationsgebyr.  

Du skal blot henvise til Albatros Travel i klinikken, så får du rabatten. 

Klik her for at læse mere om vaccineanbefalinger og booke en tid:

Syd, vest & Goa

Nord

Mellem-øst

Indiensrejser

 • Imperiets Juvel

  Paladser, templer og tigre i det nordlige Indien – inkl. Taj Mahal og safari i Ranthambore Tigerreservat

  4,6
  • 7 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 12.498,–
  fra København
 • Uden singletillæg

  Magiske Indien – Ferie alene i fælleskab

  Kom på en storslået kulturrejse i Nordindien med hellige byer, fascinerende templer og smukke paladser med

  4,5
  • 4 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 13.998,–
  fra København
 • Gudekongernes Land

  Enestående kulturrejse til den tibetanske højslette og Indiens gyldne trekant

  • 13-08-2024
  • 11 dage
  • 18.998,–
  fra København