Rejs til Tokyo

Tårnhøje skyskrabere bades i lyset af blinkende lysreklamer, en pige trækker kunstige øjenvipper i en mæntautomat, futuristiske teenagepunkere på improviseret catwalk glider forbi jakkesætklædte mænd på vej til den nærmeste karaokeklub og servile taxachauffører letter på kasketten til afsked med deres kunder. Ferie med traditioner, popkultur og højteknologi i Tokyo.

Indbyggere 14 mio.
Grundlagt 1603
Sprog Japansk
Den lilla farve var populær i Edo perioden, hvor Tokyo hed Edo.
Vidste du...

at den travleste fodgængerovergang i verden, Shibuya Crossing, regelmæssigt ser op til 2500 mennesker krydse den på nøjagtig samme tid!

at Tokyo er hjemsted for nogle af de mest berømte og højst vurderede spisesteder, der findes i verden. Tokyo er den by i verden der har flest trestjernede Michelin-restauranter.

Tokyos geografi og befolkning

Tokyo ligger på østsiden af den japanske hovedø Honshou og er Japans hovedstad. Metropolen huser omkring 14 millioner indbyggere, og regnes forstæderne med, når tallet op på svimlende 38 millioner mennesker. Der er heldigvis lidt plads at boltre sig på. Tokyo er 80 km i udstrækning og dermed det største byområde i verden. I to omgange er byen blevet helt raseret – først under et kæmpe jordskælv i 1923, og siden i bombardementerne under 2. Verdenskrig. Tokyo er også af den grund en hypermoderne, højteknologisk metropol med masser af spændende moderne arkitektur og futuristiske transportmidler.

Udsigt over Tokyo

Ungdomskultur og stjernearkitekter

Start rundturen i Tokyos Harajuku, der ligger mellem Shinjuku og Shibuyaområdet. Harajuku er bl.a. kendt for at være stedet, hvor unge hver søndag mødes for at vise deres outrerede udklædninger frem med referencer til goth, S/M og punkkultur. Også på andre måder er design i højsædet her – langs den smukke Omotesando-allé, Tokyos svar på Champs-Élyssés, har en række af verdens største modehuse indrettet sig i flagskibsforretninger, der er opført og indrettet af verdens førende arkitekter. Pradas forretning er således skabt af schweizerne Herzog & de Meuron, Diors modepalæ er udformet af den højt estimerede japanske arkitektduo SANAA og det fashionable indkøbscenter Omotesando Hills er sat i verden af Tadao Ando. Alleen munder ud i Tokyos største park, Yoyogi Park, der udover at være samlingspunkt for en lang række subkulturer også er hjemsted for Meiji-Jingu Shinto-helligdommen - en hyldest til den afdøde Kejser Meiji.

Harajuku er kendt for farverig street art og ungdomsmode.

High Tech Tokyo

Harajukus nabobydel Shibuya er også et populært shopping- og underholdningsområde, og centrum for en række af Japans modehuse og trendsættende virksomheder. Det er også kendt for heftig trafik og gigantiske lysreklamer, og foran Shibuya-stationen ligger et af verdens mest berømte og mest befærdede vejkryds – Shibuya-krydset - som er fyldt med neonskilte, enorme tv-skærme og tusindvis af mennesker der på én gang krydser fodgængerfeltet og derefter forsvinder som dug for solen, når der bliver rødt lys igen.

Gå også på opdagelse i den elektroniske by, Akihabara, hvor der er mulighed for at finde både sjældne manga-tegneserier og al det elektroniske isenkram, som først bliver allemandseje i Europa om nogle sæsoner. Akihabara er en drøm for spilledjævle, gadget freaks og folk der for enhver pris vil have det allernyeste inden for tv, dvd, spil, PlayStations og kameraer.

Shibuya-krydset - nok verdens mest befærdede vejkryds.

Alt godt fra havet

Også på den gastronomiske front er Tokyo langt fremme. Tokyo har flere Michelin-stjerner end Paris eller nogen anden europæisk storby kan opbyde, men der er også mulighed for at spise fremragende mad på et mere beskedent niveau og til langt færre penge – og det hvad enten det er sushi, nudelsuppe eller et klassisk måltid på en lokal Izakaya (japansk pub).

En af de allerstørste oplevelser i Tokyo er at tage undergrundsbanen til Tsukiji, som er verdens største og mest farverige fiskemarked. Her kan man få et spændende indblik i, hvordan der handles med fisk, skaldyr og tang fra alle verdens have – bl.a. kan man opleve hvordan der på den store fiskeauktion tidligt om morgenen kan omsættes for flere millioner kroner tun på få timer. Og så kan man – ikke mindst - smage nogle af alle de mange lækre specialiteter, mens opkøbere og mænd bag rattet i hidsige gaffeltrucks tjener til dagen og vejen.

Japansk kok laver sushi og sashimi.

Templer og museer

Tokyo huser naturligvis også en række spændende seværdigheder i form af templer og museer. Se Miraikan – museet for ny videnskab og teknik – hvis mest spektakulære attraktion er Hondas 130 cm. høje robot Asimo, der kan bevæge sig med 6 km/t, tag undergrundsbanen til Ueno og oplev Tokyos Nationalmuseum, som rummer verdens største samling af japansk kunst eller tag til Asakusa, hvor Tordenporten leder op til Tokyos mest berømte tempel, Asakusa Kannon. Rundt om i området med de snævre gader er der beboelseshuse, små specialforretninger og restauranter af enhver art, og man kan få en rigtig god fornemmelse af det gamle Tokyo, der blev ødelagt under anden verdenskrigs voldsomme bombardementer. Der er rig mulighed for at se flere templer i Tokyos omegn, herunder Kenchō-ji og Engaku-ji der begge ligger i byen Kamakura 50 kilometer fra Tokyo.

Asakusa Kannon templet i Tokyo

Tokyos gode udsigter

Tokyo skal også nydes fra oven. Tag f.eks. en tur over Rainbow Bridge til den kunstige ø Odaiba, som ligger i Tokyo-bugten. Her står verdens største og højeste pariserhjul, fra hvis top der er en fantastisk udsigt over havneområdet og millionbyen Tokyo. Fremragende udsigt er der også fra toppen af Shinjuku-kvarterets skyskrabere. Stig op i de højere luftlag og få en cocktail på toppen af det fashionable, 52 etager høje Park Hyatt hotel, der er opført af arkitekten Kenzo Tanges og kendt fra filmen Lost in Translation. Fra de enorme gulve til loft panoramavinduer kan man på en god dag se den smukke vulkan Fuji-san i horisonten.

Og der er ingen grund til kun at se Fuji-bjerget - Japans mest berømte symbol og et af landets helligste steder – på afstand. Bjerget er med sine 3.776 meter Japans højeste og kan nås på en dagsudflugt fra millionbyen.

Tokyo med Mount Fuji i baggrunden

Rejser til Tokyo

 • Albatros' Japan

  Unik kulturrundrejse i Østasiens gamle kejserrige

  4,6
  • 7 afrejser
  • 13 dage
  • Fra 29.998,–
  fra København
 • Japan – Solens Rige

  Japan til superpris! Det nye og det gamle Japan – fra moderne Tokyo til historiske Kyoto

  4,6
  • 6 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 18.998,–
  fra København
 • Den store Japan-odyssé

  Den helt store japanrejse, hvor livsnyderi, store oplevelser og god tid til ro og fordybelse er i højsædet

  4,1
  • 2 afrejser
  • 15 dage
  • Fra 37.998,–
  fra København
 • Sakura-festival i Japan

  Oplev kirsebærtræerne på den smukke Izu-halvø og alle Japans højdepunkter – fra det pulserende Tokyo og videre til historiske Hiroshima og Kyoto.

  4,5
  • 19-02-2024
  • 11 dage
  • 22.998,–
  fra København