Pas, visum og indrejseregler til Laos

Et kig ud på Mekongfloden

Læs om regler i forbindelse med rejser til Laos her.

Pas

Når du rejser med Albatros Travel skal dit pas være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen. Dette krav er i tilfælde af, at der skulle komme ændringer eller uforudsete hændelser på rejsen. Hvis du rejser med et pas der har under 6 måneders gyldighed, vil dette være på eget ansvar.  Alle lande har deres egne regler for gyldigheden på passet og disse kan ses på UM’s hjemmeside: https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum.

Børn skal være i besiddelse af eget pas uanset alder.

Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen.

Visum

Der er visumpligt ved indrejse til Laos. Ansøgningen skal udfyldes ved grænsen til Laos. Der kræves ét pasfoto til udstedelse af visum. Det er derfor meget vigtigt at medbringe et pasfoto hjemmefra.

Pasfotoet skal opfylde de gældende krav til pasfotos samt følgende:

  • Pasfotoet skal være på fotopapir
  • Pasfotoet skal være i farver
  • Pasfotoet skal måle 3,5 x 4,5 cm
  • Pasfotoet må ikke være mere end 6 måneder gammelt

Statsborgere inden for EU kan få visum ved ankomst til Laos mod et gebyr på 30 US-dollars. Gebyret skal betales kontant. Husk derfor at veksle dette beløb hjemmefra og have det klar ved viseringen.

Indrejsekrav til Laos

Der er I øjeblikket ingen særlige indrejsekrav for rejsende fra Danmark til Laos.

Du kan løbende holde øje med indrejsekrav via Albatros indrejsecheck som du finder herunder eller via Udenrigsministeriet på um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger

Vær opmærksom på at indrejsekrav kan ændres med kort varsel og at det i sidste ende altid vil være dit eget ansvar at sikre dig, at du kan indfri de krav til indrejse, der måtte være gældende på afrejsetidspunktet, og skulle du ikke være i stand til dette, så vil rejsen som udgangspunkt være tabt.

Albatros Indrejsecheck

I Albatros indrejsecheck kan du nemt og behændigt skabe dig et overblik af hvilke eventuelle visumkrav og særlige indrejsekrav der er til dit rejseland. Albatros indrejsecheck er udviklet i samarbejde med Sherpa der tilbyder visumservice til gæster fra hele verden. Sherpa hjælper mod et administrationgebyr med at søge e-visum til de rejselande hvor det er påkrævet. Vær opmærksom på at dette er en service, du betaler ekstra for, og det vil altid være muligt for dig at søge e-visum direkte. Vær også opmærksom på at Albatros på udvalgte destinationer hjælper til med gruppevisum eller ankomstvisum. Hvis dette er tilfældet fremgår det i den ovenstående tekst.