Fakta Malaysia
Her kan du læse en række forskellige praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Malaysia.-
Sprog Malaysisk og kinesisk
-
Hovedstad Kuala Lumpur
-
Indbyggere 30 mio.
-
Religion Sunni-islam og buddhisme
-
Valuta Ringgit
-
Areal 329.847 km2
Værd at vide
Tidsforskel
Tidsforskellen mellem Danmark og Malaysia kan variere alt efter, om Danmark har sommer- eller vintertid:
Sommertid + 6 timer
Vintertid + 7 timer
Transport i Malaysia
Bus
Busser i Malaysia har ikke helt samme standard, som man kender fra Europa. Vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition, hvor det er muligt.
Fly
På vores rundrejser i Malaysia og Sydøstasien flyver vi ofte de længere strækninger med indenrigsfly. Hvor dette er tilfældet, vil rejselederen orientere rejsedeltagerne om praktiske forhold ved check-in i lufthavn samt flyvetid på den pågældende strækning.
Økonomi
Drikkepenge
Valuta og kreditkort
Den malajiske møntfod hedder ringgit (MYR). Malaysiske ringgit kan købes i Danmark. Alternativt kan veksling foretages i lufthavnen, banker, vekselkontorer og på de fleste hoteller.
Du kan bruge Visa og MasterCard som betalingsmiddel på de fleste hoteller og restauranter samt til at hæve kontanter i hævemaskiner.
Elektricitet
Telefon og internet
Den internationale landekode i Malaysia er + 60. Det er dyrt at ringe hjem fra Malaysia, tjek evt. med dit eget mobilselskab om dækning og priser for opkald fra Malaysia, samt modtagelse af opkald.
I de større byer findes der internetcaféer, og de fleste større hoteller tilbyder internetservice mod betaling.
Hygiejne
Takt og tone
Malaysierne er utrolig venlige og smilende. Det ligger ikke til malaysierne at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i deres land og kultur.
Selv om malaysierne generelt er vant til mange turister, forventes det, at man respekterer deres helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Hav derfor gerne tøj på, der dækker knæ og skuldre, og husk at tage skoene af, når du besøger religiøse steder.
Brug kun højre hånd, hvis du skal modtage eller give noget – venstre hånd betragtes nemlig som uren.
Det er en god idé at bruge hele hånden, i stedet for en enkelt finger, hvis du skal kalde på en tjener eller vise vej – dette er mest respektfuldt.
Rygning
Under al flyvning og transport er der rygeforbud. Der må ikke ryges indendørs på offentlige steder, medmindre det foregår i særligt indrettede rygerum.