Fakta Maldiverne

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Maldiverne
  • Sprog Divehi
  • Hovedstad Malé
  • Indbyggere 392.000
  • Religion Sunni-Islam
  • Valuta Maldiviske rufiyaa samt amerikanske dollars og euro
  • Areal 298 km2 bestående af 1.192 koraløer

Værd at vide

Tidsforskel
Maldiverne er 4 timer foran dansk tid om vinteren. Om sommeren er Maldiverne 3 timer foran dansk tid.
Transport
I ø-riget Maldiverne er den mest udbredte form for transport naturligt nok den vandbårne. På vores rejser benytter vi også både, når vi skal fra sted til sted. I Malé er der lidt biltrafik, men ingen busser.
Økonomi
Prisniveauet i Maldiverne er noget højere sammenlignet med de øvrige lande i Asien. En hovedret på en af hotelrestauranterne koster omkring 200 kr. i gennemsnit. Vin og spiritus findes kun på de hotel-ejede øer. Her er det temmelig dyrt at købe.
Valuta og kreditkort

Valutaen i Maldiverne er maldiviske rufiyaa, men amerikanske dollars og euro anvendes også. Det er en god idé at medbringe amerikanske dollars og/eller euro til Maldiverne. Medbring dem meget gerne i små sedler.

De gængse kreditkort kan benyttes i Maldiverne.

Drikkepenge
Der bliver sædvanligvis tillagt 10 % i service charge på hotel-, restaurant- og bar-regninger. Det samme er også ofte tilfældet, hvis du køber udflugter eller lignende lokalt. Det er velset at give tjenere, hotelpersonale osv. lidt ekstra.
Elektricitet
I Maldiverne bruger man 220 volt, og det anbefales at medbringe adapter, da stikkontakterne er som i Storbritannien (UK-elstik) og USA (A-elstik).
Telefon og internet
Maldivernes landekode er + 960. I lufthavnen i Maldiverne kan man købe SIM-kort fra Maldivernes teleselskab, Dhiraagu. Der er adgang til trådløst internet på hoteller i Maldiverne.
Hygiejne
Drik kun vand fra flaske. Det er en god idé at medbringe hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker).
Rygning
Rygning på caféer, restauranter, i regeringsbygninger og offentlige virksomheder, herunder også større offentlige områder, er forbudt. Caféer og restauranter kan dog få særlig tilladelse.
Takt og tone
Maldiverne er et muslimsk land, og det er forbudt at medtage alkohol og produkter med svinekød.