Rejs til Bangkok

Det er fristende at blive stående ved gadekøkkenet nogle minutter, spise jasminris til morgenmad og indtage den besynderlige harmoni Bangkok er. Det, der kan virke som kaos, når man hvirvles rundt i den hektiske trafik uden for hotellets dør, kan over den dampende skål opleves som en velfungerende og kompliceret organisme. Gå til det hele som den hvilende Buddha i Wha Pho-templet. Der er fart på Bangkok, men den skal indfanges stille og roligt. Ferie i Thailands hovedstad.

Indbyggere 10,7 mio.
Grundlagt 1782
Sprog Thai
Vidste du...

at verden kender den thailandske hovedstad som Bangkok, men de lokale omtaler deres by som Krungthep eller 'Englenes by'.

at den verdensberømte energidrik Red Bull blev lavet i Bangkok af Chaleo Yoovidhya i 1976. Han formåede at opbygge et multimillion-imperium med sin østrigske forretningspartner Dietrich Mateschitz.

Krung Thep, Englenes By

Thailands hovedstad Bangkok – på thai Krung Thep, Englenes By – byder under en overflade af infernalsk larm og forurening på en overflod af gode restauranter, overdådigt udsmykkede templer og uanede shopping-muligheder. Byen er imidlertid også kendt for barer og bordeller, der har sat Bangkok på sexturismens verdenskort. Ferie i Thailands pulserende metropol er et bombardement af indtryk.

Omkring de mørke scener i Patpong skal man være ualmindeligt nærig eller godt kamufleret for ikke at blive snydt. Modsat gadekøkkenet er her menukort, men det er ikke mad der serveres – og det er sjældent kort og servering hænger sammen. Så køb hellere et armbåndsur – med lidt held viser det klokken.

I en duftkulisse af kokosmælk, koriander, mennesker og bilos udfolder Bangkok sig som en storby med mere at byde på end de fleste. Patpong er kun et par gader i en by med næsten 10 mio. mennesker. Til gengæld er her også 10 mio. paradokser, som på forunderlig vis går op i en højere enhed. Kongetro, militærkup, buddhisme, hyperkapitalisme, social ansvarlighed, kosmopolitter glider osende, dyttende og ustoppelige gennem byen i asfaltkulturens meditative rytme.

Lokale og turister

 Kanalerne, som var byens tidligere infrastruktur, er her stadig, og de kan fint bruges til rekreation, hvis man er faldet ud af takten eller bare vil sidde stille en stund. På kanalrundfarten kan man tage sig en lur, langhalebåden på den tværgående Khlong Saen Saeb er faktisk en trafikåre, så her er det mere hektisk.

Det er ikke kun folk der holder ferie i Bangkok, som har brug for pusterum. Følg med menigmand til Lak Muang-pælen, et symbol på magt og vækst og byens skytsånd. Den konsulteres dagligt af et hobetal af Bangkoks fastboende.

Sammen med Bangkoks faste indbyggere og løsarbejderne er der tillige en enorm mængde turister. På gaden Khao San flyder det hele sammen. Internetcafeer, tandlæger, rejseselskaber og skræddere ligger mellem indiske restauranter og falafelboder. Den eneste gade i byen, hvor vesterlændinge er i overtal. De mere modige rejsende kaster sig over Siam Square, der byder på mode og pop i verdensklasse.

Med tuk-tuk i Thailand

Demokrati og monarki

Thailand er som Danmark både et demokrati og et monarki. Kongefamilien er allestedsnærværende, og de kongelige bygningsværker og den kongelige kunst er blandt Bangkoks allermest spændende attraktioner. Det kongelige palads, Grand Palace, er guld, guld og mere guld. Og mellem guldet gemmer sig skatte som smaragdbuddhaen Phra Kaew og Phra Mondop-bygningen med hellige skrifter udført på palmeblade. Og mellem skattene og silkebetrukne puder med guldtråd vrimler det med mennesker, som udfører religiøse ritualer eller står i kø ude ved de tolv pavilloner omkring Wat Phra Kaew.

Men hvor bor de kongelige? De bor flere steder, men en del af året i Chitrlada-paladset, der har en helt fantastisk placering midt i Dusit Park. Der er tropisk have, hvor man spadserer langs skrigende grønne plæner eller sidder under skyggefulde træer ved voldgravene.

Ingen grænser

Skal det royale afløses af det folkelige er Lumphini-parken stedet. Her synes den konstante trafiksummen længere væk, og her er en hel masse at se på. Akrobatik ved solnedgang, svedende takraw-spillere (fodbold møder volley) og gymnaster på velplejede plæner. Her er også løbestier og legepladser.

Slut dagen og ferien af med et glas slangeblod. Det sælges overalt. Eller indtag positionen som en hvilende Buddha under parkens mange palmer. Senere på aftenen er der thaiboksning i den anden ende af Bangkok.Der er ingen grænser for hvad man kan lave på ferien i Thailands hovedstad. Kun dem man selv sætter.

Rejser til Bangkok

 • Thailand - rundrejse og badeferie

  Templer og paladser i Bangkok, den gamle hovedstad Ayutthaya, naturoplevelser ved floden Kwai og 6 dages badeferie på Koh Chang

  4,5
  • 2 afrejser
  • 16 dage
  • Fra 17.998,–
  fra Billund
 • Khmerernes rige – Thailand, Cambodja og Vietnam

  Følg i fodsporene på khmerernes stolte højkultur gennem Thailand, Cambodja og Vietnam inkl. Angkor Wat og sejlads ad Mekongfloden til Mekongdeltaet

  4,8
  • 3 afrejser
  • 15 dage
  • Fra 18.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere