Vaccination Thailand
Herunder finder du en oversigt over de vaccinationer, der anbefales ved rejser til Thailand.
Vaccinationer
Kort rejse, under 3 uger til turistområder: | hepatitis A - difteri/stivkrampe |
Rejse over 3 uger, desuden: | evt. hepatitis B - japansk hjernebetændelse (i perioden april-oktober) |
Længere ophold, desuden: | hepatitis B - evt. rabies (hundegalskab) - tuberkulose |
Gul feber
Gul feber-vaccinationscertifikat kræves af rejsende, der kommer fra et gul feber-område. En vaccine mod gul feber skulle tidligere fornyes hvert 10. år. Det er nu ændret, så en vaccine gør dig immun over for gul feber hele livet.
Malaria
Der er principielt malaria i hele Thailand, bortset fra de store byer. Højrisikoområder er grænseområdet mod Cambodja og delvist mod Burma og Laos. I disse områder bør man tage forebyggende medicin.
I den øvrige del af Thailand kan man ofte klare sig ved at være omhyggelig med forebyggelse af myggestik (myggespray med DEET eller AUTAN, anvendelse af imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition). Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud.
Denguefeber
Der er denguefeber i hele Thailand, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray med DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.
Du kan få mere information om de sygdomme, der foranlediger de forskellige vaccinationer her: Almindeligt forekommende sygdomme
Oplysningerne her på siden er udarbejdet af Albatros Vaccinationsklinik ved læge Mogens Rishøj og sygeplejerske Karin Rishøj. Læs mere og bestil tid til vaccination: Albatros Vaccinationsklinik