Rejs til Auckland

De store passagerfærger zigzagger ind og ud mellem hinanden, i lystbådehavnen krydser masterne klinger og de store, skinnende skyskrabere skaber en smuk silhuet mod den gyldne solnedgang. Stik kursen mod City of Sails og hold ferie i Auckland – New Zealands eneste rigtige storby.

Indbyggere 1,7 mio.
Grundlagt 1840
Sprog Engelsk
Vidste du...

at der er mere end 50 vulkaner spredt rundt i byen.

at Auckland er hjemsted for den største polynesiske befolkning i verden.

Aucklands geografi og befolkning

Auckland ligger på nordkysten af Nordøen og har med forstæder lige omkring 1,7 million indbyggere. Auckland er dermed New Zealands uden sammenligning største by, men hovedstaden ligger længere sydpå i den langt mindre by Wellington, der samtidig er verdens sydligste hovedstad.

Aucklands bedste udsigtspunkter

Gaderne bølger neden for det 328 meter høje Sky Tower – den højeste bygning på den sydlige halvkugle og Aucklands nye vartegn. Foruden forrygende panorama og mulighed for at få gastronomiske kiwi-oplevelser i tårnets restaurant, kan vovelystne med 80 km/t kaste sig ud i et sky jump. Vil man opleve Auckland fra oven er det her fra Sky Tower – eller på de to vulkaner Mount Eden og One Tree Hill, der rejser sig henholdsvis 196 meter og 183 meter over havet. Fra Mount Eden er der udsigt til Waitemate-havnen og hele Auckland. Og den nu udslukte vulkan One Tree Hill, som er en del af byens ældste park, Auckland Domain, lægger gerne kratertop til større og mindre sommerkoncerter.

Midt i Auckland Domain og højt på en bakketop ligger i øvrigt også Auckland Museum. Her kan man blandt andet se polynesisk kunst, artefakter fra kulturerne i Stillehavsområdet og så er en del af huset helliget de mange newzealændere som mistede livet under Boerkrigen og de to verdenskrige. Besøg den klassiske wienercafe Café Central på Herrengasse med de høje, udsmykkede hvælvinger og flotte marmorsøjler. Læg rejsen forbi kunstner- og jugendstilscafeen Cafè Hawelka på Dorotheergasse, spis morgenmad på den gamle litteraturcafé Café Griensteidl på Michaelerplatz, snup en Sacher torte lavet efter original, næsten 200 år gammel opskrift på Café Sacher i Philharmonikerstrasse, nyd en melange og spil lidt billard på Café Sperl på Gumpendorfer strasse og indsnus lidt af ånden fra det gamle Wien på den legendariske Ringstrasse-café, Café Landtmann på Dr. Karl Lueger-Ring.

Udsigt over Auckland

Maritime Auckland

Havnen i Auckland er fyldt med lystbåde, og byen bliver da meget rammende også kaldt for ”City of Sails”. Når det gælder sport, er sejlsporten landets helt store stolthed, og Auckland har bl.a. været vært for Americas Cup - den mest prestigefyldte og berømte kapsejlads i sejlsportens verden. Gå en tur på den tætpakkede promenade i havneområdet The Viaduct, tag et harbour cruise og se Auckland fra søsiden, snup et billede af den flotte Harbour Bridge, som er et andet af Aucklands smukke vartegn og besøg Auckland Maritime Museum, hvor New Zealands stolte søfartstraditioner bliver dokumenteret og vist frem. Har man lyst til flere maritime oplevelser, vil det være oplagt at lægge vejen omkring Kelly Tarlton’s Underwater World, hvor der er mulighed for at se rokker på helt tæt hold og høre spændende historier om opdagelsesrejsende som Roald Amundsen og Robert Scott. Kunstinteresserede vil finde mere fornøjelse i Auckland City Art Gallery på Wellesley Avenue, hvor der er udstillinger med en række af de største newzealandske kunstnere.

Sejlskibe ud for Auckland

Oplevelse i Aucklands omegn

I Aucklands umiddelbare omegn er der flere store oplevelser. Bliv klogere på maorierne i Arataki Visitor Centre der ligger i det smukke og vilde parkområde Waitakere Ranges. Tag færgen fra Auckland til fredelige Devonport eller snup en dag på stranden på kuperede Waiheke Islands, hvor der også er mulighed for at besøge en række rigtig gode vingårde og skulpturparken Connelis Bay, der ligger højt hævet over havet med smuk udsigt over øen. Endelig er der mulighed for at tgae en dagsudflugt til Rangitoto vulkanen, hvor der venter gode vandreture, flere strande – og flere smukke udsigter.

Piha Beach ved Auckland

Rejser til Auckland

 • New Zealand – Kiwiernes Land

  Naturoplevelser i særklasse – Den komplette rundrejse i New Zealand fra nord til syd. Ophold i Sydney også inkluderet.

  4,5
  • 8 afrejser
  • 21 dage
  • Fra 49.998,–
  fra København
 • Australien & New Zealand

  Det ultimative rundrejse til Australien og New Zealand; Sydney, Ayers Rock og den røde Outback krydret med naturoplevelser i verdensklasse på New Zealand.

  4,4
  • 3 afrejser
  • 21 dage
  • Fra 62.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere