Fakta om Auckland

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Auckland.
 • Indbyggere 1,7 mio.
 • Grundlagt 1840
 • Sprog Engelsk
 • Religion Kristendom
 • Valuta New Zealandske dollar
 • Højde over havoverfladen 3 meter

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og New Zealand varierer alt efter, om Danmark eller New Zealand har sommer- eller vintertid:

New zealandsk sommertid (oktober – marts) + 12 timer

Dansk sommertid (marts – oktober) + 10 timer

Transport

Bus
Busser i New Zealand er af god standard og har aircondition – det kan være en god idé at medbringe en trøje/fleece til den nødvendige, men til tider lidt kølige luft.

Tog
Togene er af god standard, og mange gange en oplevelse i sig selv, da man ofte kommer endnu tættere på den pragtfulde natur, som New Zealand er så rig på.

Fly
På vores rundrejser til New Zealand vil vi somme tider flyve de længere strækninger med indenrigsfly. Hvor dette er tilfældet, vil rejselederen orientere om praktiske forhold ved check-in i lufthavn samt flyvetid på den pågældende strækning.

Prisniveau

Prisniveauet i New Zealand afviger ikke meget fra det danske. Det er dog typisk noget billigere at spise ude, men som i Danmark kan man finde restauranter i alle priskategorier.

Mængden af lommepenge afhænger helt af dig selv, men man skal regne med ekstraudgifter til drikkevarer, eventuelt entré til museer, attraktioner og transport på dage uden program. Rejselederen vil orientere om dette på turen.

Drikkepenge

I New Zealand gives drikkepenge efter samme regler som i Danmark: Modtageren vil blive glad for at få dem, men det forventes ikke.

OBS! Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Valuta og kreditkort

Den lokale valuta hedder newzealandske dollar og skrives typisk NZ$ eller NZD. De kan såvel købes hjemme som hæves i hæveautomater (på New Zealand kaldet en ATM) – de findes i samme antal, som man typisk ser det i det danske bybillede. Det er dog altid en god idé at medbringe en mindre mængde kontanter hjemmefra, så man har til det mest nødvendige. Man kan overalt på New Zealand i større butikker og restauranter betale med internationale kreditkort.

 
Elektricitet

New Zealand har 220/240 volt, og der anvendes enten 3- eller 2-bens-stik. De fleste hoteller har et begrænset antal adapterer, man kan låne, men har man brug for meget strøm til opladning af kamera, hårtørrer eller barbermaskine, kan det være en god idé at købe en hjemmefra.

 
Telefon og internet

Den internationale telefonkode til New Zealand fra Danmark er + 64.

Får du brug for politi, brandvæsen eller ambulance, er nummeret 111.

I byområder er der god dækning til brug af mobiltelefonen, men turen kan gå gennem områder, hvor man ikke kan være sikker på at finde dækning. På New Zealand bruger man dual-band, som betyder, at danske mobiltelefoner virker her. Dit mobilselskab kan oplyse om priserne på at foretage og modtage opkald samt sms.

På de fleste hoteller er der internetadgang mod betaling. Der findes dertil internetcafeer i stort antal i byerne som et ofte billigere alternativ.

Drikkevand og hygiejne

Samme standard som i Danmark, og der er ikke behov for at tage særlige forholdsregler. Drikkevand kan med få undtagelser drikkes af hanen alle steder i New Zealand.

Takt og tone

Generelt er ”kiwierne” meget afslappede i deres tilgang til livet og mennesker omkring dem – det er derfor ikke udsædvanligt at se folk gå barfodet i supermarkedet. Når det er sagt, gælder samme regler for god opførsel som i Danmark. Danskere undres dog ofte over måden at hilse på med et ”How are you?” (”Hvordan har du det?) – i virkeligheden menes bare ’hej’, og der forventes ikke et længere svar om, hvorledes man har det lige den dag.

Rygning

Under al flyvning og transport er der rygeforbud. New Zealand værner utrolig meget om sin natur, og det er derfor ilde set, at man som ryger smider skoddet på jorden (eller andet affald i det hele taget). Medbring evt. en lille beholder til dine skodder, indtil de kan smides ud.

På New Zealand er al rygning indendørs på restauranter og andre offentlige steder forbudt.

Rejser til Auckland

 • New Zealand – Kiwiernes Land

  Naturoplevelser i særklasse – Den komplette rundrejse i New Zealand fra nord til syd. Ophold i Sydney også inkluderet.

  4,5
  • 8 afrejser
  • 21 dage
  • Fra 49.998,–
  fra København
 • Australien & New Zealand

  Det ultimative rundrejse til Australien og New Zealand; Sydney, Ayers Rock og den røde Outback krydret med naturoplevelser i verdensklasse på New Zealand.

  4,4
  • 3 afrejser
  • 21 dage
  • Fra 62.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere