Fakta Dansk Vestindien

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Dansk Vestindien.
  • Sprog Engelsk
  • Hovedstad Charlotte Amalie
  • Indbyggere 104.000
  • Religion Protestantisme
  • Valuta Amerikansk dollar
  • Areal 1 910 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Dansk Vestindien kan variere, alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid:

Sommertid + 6 timer.
Vintertid + 5 timer.

Transport i U.S. Virgin Islands (ved udflugter)
Bus
Ved udflugter benyttes de såkaldte safaribusser. Deltagerne sidder under et halvtag på lange sæder (med ryglæn).
Valuta og kreditkort
Valutaen i Dansk Vestindien er amerikanske dollars. Der er hæveautomater ved langt de fleste banker i byerne. De fleste butikker og restauranter modtager også kreditkort.
Økonomi
Prisniveauet i Dansk Vestindien er lavere end i Danmark. En frokost kan typisk fås for 15-20 dollars, og en middag for 25-35 dollars. En flaske vin koster 30-40 dollars, mens en øl på en bar eller restaurant koster 6-8 dollars. Personalet på restauranter forventer typisk at få 15-20 procent i drikkepenge. 
Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Ved krydstogter gælder der andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Elektricitet
I Dansk Vestindien bruges der 110 volt. Medbring gerne en adapter til amerikanske el-installationer (stik med to ”tynde ben”).
Telefon og internet
For at ringe til USA og dermed også De Amerikanske Jomfruøer skal du trykke 01 efterfulgt af det amerikanske nummer. Skal du ringe fra USA/DE Amerikanske Jomfruøer til Danmark, trykker du 01145 efterfulgt af det ottecifrede danske nummer.
Hygiejne
Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen kan man dog komme ud for såkaldte pedaltoiletter og manglende toiletpapir. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan også forekomme primitiv. Det er en god idé at medbringe hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker).
Rygning
Under al flyvning, tog- og bustransport er der rygeforbud. Der er endvidere rygeforbud i restauranter.