Fakta om St. Maarten

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til St. Maarten. Læs bl.a. om valuta, drikkepenge og internetadgang
  • Indbyggere 73.000
  • Hovedstad Philipsburg (St. Maarten) og Marigot (Saint Martin)
  • Sprog Hollandsk, fransk og engelsk
  • Religion Protestantisme og romersk­katolicisme
  • Valuta Euro, amerikansk dollar og antillansk gylden
  • Areal 88 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og St. Maarten varierer efter vores sommer- og vintertid

Sommertid: - 6 timer
Vintertid: - 5 timer

Transport på St. Maarten
Det er begrænset med lokalbusser i St. Maarten, og det kan være svært at tyde køreplanerne. Hvis du skal rundt på øen på egen hånd, kan det anbefales at bruge taxa. 
Prisniveau på St. Maarten
Prisniveauet på St. Maarten er generelt lavere end i Danmark. Et godt måltid mad kan fås for ca. 100 kr. og opefter. Drikkevarer på barer og restauranter er billigere end i Danmark.
Valuta og kreditkort

På den hollandske del af øen hedder valutaen Antillanske gylden (ANG). Det kan være besværligt af veksle, men amerikanske dollars er også en gangbar valuta – vær dog opmærksom på vekselkursen.

På den franske del af øen er valutaen euro.

Der er hæveautomater flere steder, hvor Visa og MasterCard m.v. kan benyttes, og de kan også bruges til betaling på restauranter og i butikker.

Drikkepenge
På restauranter og cafeer er det kutyme at give 10–15 % i drikkepenge, hvis der ikke i forvejen er lagt et servicegebyr på regningen. Taxachauffører forventer også lidt drikkepenge.
Elektricitet
St. Maarten har 110 volt, så en adapter er nødvendig.
Telefon og internet

Den internationale landekode til St. Maarten er +599. Forhør dig eventuelt med din mobiloperatør angående dækning og priser for samtaler til og fra St. Maarten.

Der findes internetcaféer i de største byer, og flere steder er der også trådløs internetadgang.

Drikkevand og hygiejne

Restauranter og barer har moderne toiletforhold. Standarden på offentlige toiletter og i landområderne kan svinge meget fra sted til sted, så tag dine forholdsregler og medbring vådservietter og evt. hånddesinfektions-gel.

Du bør ikke drikke vand fra hanen. Køb i stedet vand på flaske.

Rygning
På St. Maarten er det forbudt at ryge på de fleste offentlige steder, men tjek de seneste rygeregler med rejselederen.
Takt og tone
Befolkningen på St. Maarten er generelt meget åbne og gæstfrie og tager imod turister med et smil. Ved besøg i kirker forventes det, at knæ og skuldre er dækket af tøj.