Fakta om Bosnien-Hercegovina

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med din rejse til Bosnien-Hercegovina. Læs fx om valuta, tidsforskel og drikkevand.
  • Indbyggere 3,8 mio.
  • Hovedstad Sarajevo
  • Sprog Bosnisk, kroatisk og serbisk
  • Religion Muslimer, ortodokse og romerskkatolske
  • Valuta Konvertible mark (BAM)
  • Areal 51.197 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Bosnien-Hercegovina og Danmark.

Transport i Bosnien-Hercegovina

De busser, vi benytter i Bosnien-Hercegovina, er valgt i den bedst mulige kategori og med aircondition, hvor det er muligt.

Prisniveau

Prisniveauet i Bosnien-Hercegovina er absolut i den billigere ende. Et 3-retters aftensmåltid på en gennemsnitlig restaurant koster 50-60 DKK og en øl ca. 10 DKK.

Valuta og kreditkort

Valutaen i Bosnien-Hercegovina er konvertible mark (BAM). Der findes hæveautomater i de større byer, og ofte er det også muligt at betale i euro. Visa og MasterCard kan også anvendes, men det er altid en god idé at have kontanter på sig.

Drikkepenge

På restauranter, i barer og taxaer er det almindeligt at runde regningen op med 10-15 %.

Elektricitet

I Bosnien-Hercegovina har man 230 V, og stikkene er af samme type som i Danmark, så det er ikke nødvendigt at medbringe en adapter.

Telefon og internet

Den internationale landekode for Bosnien-Hercegovina er +387. Tjek evt. med dit mobilselskab om dækning og priser for opkald til og fra Bosnien-Hercegovina og for at bruge telefonens internetadgang. På de fleste hoteller er der internetadgang, og i de større byer er det også muligt at komme på internettet på fx caféer.

Drikkevand og hygiejne

Hoteller og større restauranter har moderne toiletforhold. I landområder kan forholdene på offentlige toiletter være primitive. Medbring for en sikkerheds skyld selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og eventuelt hånddesinfektions-gel.

Vi anbefaler, at du køber drikkevand på flaske.

Rygning

I Bosnien-Hercegovina er det ikke tilladt at ryge på offentlige steder.

Takt og tone

Lokalbefolkningen i Bosnien-Hercegovina er åben og gæstfri. Vær tækkeligt klædt ved besøg i kirker og andre religiøse bygninger.

Den store Balkanrejse

Den store Balkan rundrejse – historisk odysse gennem det tidligere Jugoslavien

4,4
  • 8 afrejser
  • 12 dage
  • Fra 12.998,–
fra København