Fakta om Paris

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Paris.
  • Indbyggere 11 mio.
  • Grundlagt 250 f.Kr
  • Sprog Fransk
  • Religion Romersk-katolicisme
  • Valuta Euro
  • Højde over havoverfladen 35 meter

Værd at vide

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Frankrig og Danmark.

Transport

Til fods
Hvis du bor på et hotel i den attraktionstunge bymidte, er gåture den bedste transportform.

Metro
Metroen, som er en del af byens offentlige transportsystem RATP, er let tilgængelig, billig og kører omfattende ruter gennem Paris.

Prisniveau

Der er ikke stor forskel på prisniveauet i Frankrig og Danmark. Priserne på et måltid mad er ganske rimelige, men det er naturligvis muligt at få et måltid mad i alle prisklasser.

Drikkepenge

Det er almindeligt, at der bliver lagt service charge på regningen ved restaurantbesøg i Frankrig. Hvis du er tilfreds med serveringen, er det god stil at runde op med yderligere 5-10 %. Taxachauffører forventer drikkepenge, så du kan evt. runde op til nærmeste hele euro.

Ved krydstogter gælder særlige regler. Se det specifikke program for din rejse.

Valuta og kreditkort

Valutaen i Frankrig er euro (EUR). Internationale kreditkort kan bruges i stor udstrækning til betaling, men det er også godt at have kontanter. Der er hæveautomater i alle byer, hvor du kan hæve kontanter.

Elektricitet

Paris har ligesom Danmark 230 volt, men danske stik passer ikke i alle stikkontakter. Medbring for en sikkerheds skyld en adapter.

Telefon og internet

Den internationale landekode til Frankrig er +33. I EU-landene samt i Norge og Island kan du bruge dit mobilabonnement til samme pris som i dit hjemland – både når det gælder telefoni og datatrafik (roaming). Mobilselskaberne kan dog sætte en grænse for, hvor meget mobildata du kan anvende i udlandet, så tjek med dit mobilselskab, hvad der indgår i dit abonnement.

De fleste hoteller, restauranter, caféer og lignende har trådløst internet, som du kan benytte gratis eller mod betaling.

Takt og tone

Omgangsformerne i Frankrig er mere høflige og formelle, end vi kender dem hjemmefra. Man er almindeligvis Des og tiltaler folk monsieur, madame og mademoiselle. Beder man om noget, afsluttes altid med s’il vous plaît.

Når man skal på museums- eller kirkebesøg, skal man sørge for at være tækkeligt klædt med tildækkede arme og ben for at vise respekt.

Rygning

I Frankrig er rygning er forbudt i offentlige bygninger og transportmidler. Der er også rygeforbud på caféer og restauranter, men nogle steder er der dog særlige rygerum.

Med Churchill til Normandiet

Fra Blitzen over London til D-dagen i Normandiet

4
  • 2 afrejser
  • 7 dage
  • Fra 9.698,–
fra København