Pas og visum Frankrig

Katedralen i Strasbourg med det 142 meter høje tårn

Læs om regler for pas og visum i forbindelse med rejser til Frankrig her.

Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder fra hjemrejsedatoen fra Frankrig.

Der kræves ikke visum for danske statsborgere på ophold i Frankrig. Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen.
 

I tiden inden din rejse vil vi naturligvis informere dig om, hvilke indrejseregler, der gælder for dit rejsemål, dog kan der helt frem til afrejse ske ændringer i disse indrejseregler, hvorfor det er vigtigt, at du selv holder dig opdateret både på https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ og på de involverede flyselskabers hjemmesider, da disse kan stille yderligere krav til eksempelvis brug af typer masker eller test end indrejselandet gør. Vær desuden opmærksom på eventuelle transitlande og deres mulige indrejsekrav eksempelvis test og registrering.

Vi skal samtidig gøre opmærksom på, at det altid vil være dit eget ansvar at sikre dig, at du kan indfri de krav til indrejse, der måtte være gældende på afrejsetidspunktet, og skulle du ikke være i stand til dette, så vil rejsen som udgangspunkt være tabt.

Ovenstående gælder for alle, uanset, om man er vaccineret, ikke-vaccineret eller tidligere smittet.
 

Indrejsekrav til Frankrig

Alle rejsende skal have udfyldt en indrejseformular, kaldet en PLF-formular, før afrejse og senest inden check-in i afrejselufthavnen. Når den er udfyldt, modtager du en QR-kode via mail som skal fremvises når du checker ind.

Udover denne formular er der lidt forskellige regler for indrejse til Frankrig.

Hvis du er færdigvaccineret og har et gyldigt coronapas, behøver du kun at udfylde indrejseformularen som beskrevet her på siden og medbringe dit coronapas. Vi anbefaler at du henter og printer dit EU coronapas på engelsk via https://www.sundhed.dk og medbringer det på hele rejsen.

Hvis du ikke er færdigvaccineret, kan du finde de indrejserestriktioner, der gælder for dig via Udenrigsministeriet. Vær opmærksom på, at test og dokumentationskrav kan ændre sig løbende og med kort frist.

Læs mere og hold dig opdateret via Udenrigsministeriet:

https://frankrig.um.dk/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19  
 

Vigtig info:

Med de nuværende Covid-19 restriktioner, der gælder i Frankrig, skal vi gøre opmærksom på, at det er nødvendigt at være vaccineret mod Covid-19 for at kunne deltage i vores rejser til Frankrig. Hvis dette foranlediger spørgsmål, beder vi dig om at kontakte vores kundeservice snarest muligt.
 

Indrejseformular (PLF-formular)

Inden afrejse fra Danmark til Frankrig skal alle rejsende over 18 år, have udfyldt en PLF-formular (Passenger Locator Form).

Vi har udarbejdet en vejledning til udfyldelse af formularen, som vi anbefaler at du følger, for at sikre at alt bliver gjort korrekt. Vi foreslår at man printer vejledningen ud, eller har den åben i en anden fane, mens man udfylder formularen.

Har man ikke udfyldt indrejseformularen, vil man blive afvist i afrejselufthavnen. Skulle dette ske kan rejsen ikke refunderes.

Som rejsende er det dit ansvar, at indrejseformularen er udfyldt korrekt og rettidigt inden afrejse.

Fremvisning af QR-Kode i lufthavnen

Når formularen er udfyldt, modtager du en pdf-fil via mail med den QR-kode, som skal fremvises i afrejselufthaven og ved ankomst til Frankrig. Denne QR-kode kan fremvises i printet eller digital version.

Klik her for at hente Albatros vejledning til den franske indrejseformular:

https://documents.albatros-travel.com/dk/vejledning_plf_Frankrig.pdf

Klik her for at udfylde indrejseformularen:

https://app.euplf.eu
 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg bare har transit i Frankrig?
Hvis du er i transitrejse via fly i international zone i Frankrig under 24 timer, er du ikke underlagt de franske indrejseregler.

Hvornår kan jeg begynde med at udfylde formularen?
Du kan i princippet begynde allerede nu, men du kan først gøre formularen færdig når du har fået tildelt dit flysæde.

Hvornår får jeg information om mit sædenummer på flyet?
Det kommer an på hvornår Albatros modtager denne information fra flyselskabet, men du får enten information via afrejsebrevet senest en uge før afrejse eller i en separat e-mail senest 48 timer inden afrejse. Hvis dit sædenummer ændres undervejs er det vores anbefaling at lade det være. Flyselskabet har jeres korrekte sædenummer, hvis der bliver behov for det i forbindelse med en evt. smitteopsporing.

Hvad gør jeg hvis jeg har problemer med at udfylde indrejseformularen?
Brug vores vejledning og tag det et skridt af gangen. Få evt. hjælp af ven eller familie, hvis du ved at det kan give dig udfordringer.

Skal jeg udfylde alle felter?
Vi anbefaler at du kun udfylder dem, der er krævet og springer alt der er valgfrit over.

Skal jeg have en PLF-formular per person eller per booking?
Alle over 18 år skal have udfyldt en individuel PLF-formular, hvor børn under 18 år skal registreres på en voksen ledsagers indrejseformular. 

Skal jeg betale noget for PLF-formularen?

Nej, formularen er gratis at udfylde. Hvis du bliver bedt om at betale, er du sandsynligvis det forkerte sted på nettet. Følg det link og den vejledning, vi har her på siden.

Skal jeg udfylde en PLF-formular for mine børn?

Børn under 18 år skal registreres på en voksen ledsagers indrejseformular.

Frankrigs­rejser

 • Med Churchill til Normandiet

  Fra Blitzen over London til D-dagen i Normandiet

  4,3
  • 29-07-2022
  • 7 dage
  • 10.498,–
  fra København
 • Champagne og Bourgogne

  Oplev to af Frankrigs fornemste vindistrikter med ophold i Reims og Dijon

  4
  • 17-09-2022
  • 5 dage
  • 7.698,–
  fra København
 • Flodkrydstogt på Rhinen med Basel, Amsterdam og Köln

  Sejl på det bedste af Rhinen, og oplev de hyggelige middelalderbyer og UNESCO-fredede flodlandskaber med borge, bjerge og vinklædte skråninger

  3,8
  • 30-09-2022
  • 8 dage
  • 9.498,–
  fra København
 • Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel

  Sejl fra Kölns gotiske domkirke gennem Rhindalen og oplev de hyggelige middelalderbyer – med dansk rejseleder, 8 dage

  4,3
  • 09-09-2022
  • 8 dage
  • 11.498,–
  fra København