Fakta om Firenze

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Firenze.
  • Indbyggere 400.000
  • Grundlagt 59 f.Kr.
  • Sprog Italiensk
  • Religion Kristendom, Jødedom, Islam, Buddhisme, Hinduisme
  • Valuta Euro
  • Højde over havoverfladen 50 meter

Værd at vide

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Italien og Danmark.

Transport


Da Firenze har en begrænset størrelse, egner den sig godt til at blive udforsket til fods.

Cykel
Du kan også leje cykel fra flere cykelhandlere i Firenze. Det giver mulighed for at komme lidt mere omkring og udforke nogle af områderne udenfor Firenze.

Taxa
Det kan ikke rigtigt anbefales at bruge Taxi i Firenze. De er dyre og svære at få fat på. Man kan ikke preje dem på gaden, så de skal bestille i forvejen eller findes på en taxiholdeplads.

Bus
Man kan også benytte den offentlige transport. Firenzes bybusser har ruter der dækker både bymidten og omegnen.

Prisniveau

Priserne i Italien ligger en del lavere end i Danmark. Priserne på et måltid mad er ganske rimelige, men det er naturligvis muligt at få et måltid i alle prisklasser. Ved halvpension og øvrige inkluderede måltider er drikkevarer normalt ikke inkluderet i rejsens pris.

Når du køber noget i butikker, barer, restauranter og lignende, er det vigtigt, at du får en kvittering eller bon som bevis på købet. Man kan risikere at blive standset uden for butikken og få kontrolleret sin kvittering, for at sikre at købet er slået ind på kasseapparatet. Derfor er det altid en god ide at tage bonen med, hvis du får en.

Drikkepenge

Det er kutyme at lægge drikkepenge på restauranter og hoteller i Italien. Man runder normalt lidt op eller lægger 1-2€ ekstra pr. person, hvis betjeningen har været tilfredsstillende.

Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Valuta og kreditkort

Valutaen i Italien er euro (EUR). Visa, MasterCard, Diners og American Express kan bruges som betalingskort næsten overalt i Italien. I de større byer findes der hæveautomater, hvor du kan hæve kontanter.

Brugen af kreditkort det er ikke lige så udbredt i Italien som i Danmark. Selvom butikken eller restauranten annoncerer, at de modtager kreditkort, vil de ikke altid modtage kreditkort på små beløb. Dette skyldes, at de betaler en stor afgift for at modtage udenlandske kreditkort.

Elektricitet

I Italien bruger man 220-230 volt, som i Danmark.

Telefon og internet

Den internationale landekode i Italien er + 39. I EU-landene samt i Norge og Island kan du bruge dit mobilabonnement til samme pris som i dit hjemland – både når det gælder telefoni og datatrafik (roaming). Mobilselskaberne kan dog sætte en grænse for, hvor meget mobildata du kan anvende i udlandet, så tjek med dit mobilselskab, hvad der indgår i dit abonnement.

I Italien findes der internetcaféer i de fleste større byer, og de større hoteller tilbyder internetservice mod betaling. Det kan ikke forventes, at hotellerne har ligeså velfungerende internetforbindelser som i Danmark. Mange steder er de ca. 5 år tilbage med hensyn til hastighed og forbindelse. Man kan sagtens skrive e-mails, læse avis og den slags, men man kan ikke forvente at kunne streame film eller lignende.

Takt og tone

Når man skal på museums- eller kirkebesøg, skal man sørge for at være tækkeligt klædt med dækkede arme og ben for at vise respekt.

Rygning

Under al flyvning og transport er der rygeforbud. Der må ikke ryges indendørs på offentlige steder, medmindre det foregår i særligt indrettede rygerum.