Fakta om Venedig

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Venedig.
  • Indbyggere 260.000
  • Grundlagt 421
  • Sprog Italiensk
  • Religion Kristendom, Jødedom, Islam, Buddhisme, Hinduisme
  • Valuta Euro
  • Højde over havoverfladen 1 meter

Værd at vide

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Italien og Danmark.

Transport


Den bedste måde at komme omkring og udforske Venedig er til fods. Den er også den transportform de fleste lokale bruger.

Vandbus
Den næstbedste måde, og nogle gange den eneste, er ved at benytte en vandbus. De sejler hele døgnet, dog mindre ofte om natten.

Vandtaxi
Det er næsten kun turister der benytter vandtaxi. De er ret dyre, men selvfølgelig også en mere luksuriøs oplevelse.

Gondoler
Gondoler er ikke så meget en transportform, men mere sightseeing og oplevelse. Gondoler vender altid tilbage til det sted hvor de startede, så man kn ikke rigtigt bruge dem at komme et nyt sted hen. Men det er bestemt en oplevelse.

Prisniveau

Priserne i Italien ligger en del lavere end i Danmark. Priserne på et måltid mad er ganske rimelige, men det er naturligvis muligt at få et måltid i alle prisklasser. Ved halvpension og øvrige inkluderede måltider er drikkevarer normalt ikke inkluderet i rejsens pris.

Når du køber noget i butikker, barer, restauranter og lignende, er det vigtigt, at du får en kvittering eller bon som bevis på købet. Man kan risikere at blive standset uden for butikken og få kontrolleret sin kvittering, for at sikre at købet er slået ind på kasseapparatet. Derfor er det altid en god ide at tage bonen med, hvis du får en.

Drikkepenge

Det er kutyme at lægge drikkepenge på restauranter og hoteller i Italien. Man runder normalt lidt op eller lægger 1-2€ ekstra pr. person, hvis betjeningen har været tilfredsstillende.

Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Valuta og kreditkort

Valutaen i Italien er euro (EUR). Visa, MasterCard, Diners og American Express kan bruges som betalingskort næsten overalt i Italien. I de større byer findes der hæveautomater, hvor du kan hæve kontanter.

Brugen af kreditkort det er ikke lige så udbredt i Italien som i Danmark. Selvom butikken eller restauranten annoncerer, at de modtager kreditkort, vil de ikke altid modtage kreditkort på små beløb. Dette skyldes, at de betaler en stor afgift for at modtage udenlandske kreditkort.

Elektricitet

I Italien bruger man 220-230 volt, som i Danmark.

Telefon og internet

Den internationale landekode i Italien er + 39. I EU-landene samt i Norge og Island kan du bruge dit mobilabonnement til samme pris som i dit hjemland – både når det gælder telefoni og datatrafik (roaming). Mobilselskaberne kan dog sætte en grænse for, hvor meget mobildata du kan anvende i udlandet, så tjek med dit mobilselskab, hvad der indgår i dit abonnement.

I Italien findes der internetcaféer i de fleste større byer, og de større hoteller tilbyder internetservice mod betaling. Det kan ikke forventes, at hotellerne har ligeså velfungerende internetforbindelser som i Danmark. Mange steder er de ca. 5 år tilbage med hensyn til hastighed og forbindelse. Man kan sagtens skrive e-mails, læse avis og den slags, men man kan ikke forvente at kunne streame film eller lignende.

Takt og tone

Når man skal på museums- eller kirkebesøg, skal man sørge for at være tækkeligt klædt med dækkede arme og ben for at vise respekt.

Rygning

Under al flyvning og transport er der rygeforbud. Der må ikke ryges indendørs på offentlige steder, medmindre det foregår i særligt indrettede rygerum.

Inkl. halvpension

Det pragtfulde Norditalien

Storslået rejse til Gardasøen med besøg i Venedig, Verona, Milano og Sydtyrol

4,3
  • 2 afrejser
  • 7 dage
  • Fra 7.498,–
fra København