Pas og visum Litauen

Hovedgaden Gedinimo Boulevard i det gamle Vilnius

Læs om regler for pas og visum ved rejser til Litauen herunder.

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra din hjemrejse fra Litauen. Der kræves ikke visum til Litauen for danske statsborgere ved ophold under 90 dage.

Er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen.
 

I tiden inden din rejse vil vi naturligvis informere dig om, hvilke indrejseregler, der gælder for dit rejsemål, dog kan der helt frem til afrejse ske ændringer i disse indrejseregler, hvorfor det er vigtigt, at du selv holder dig opdateret både på https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ og på de involverede flyselskabers hjemmesider, da disse kan stille yderligere krav til eksempelvis brug af typer masker eller test end indrejselandet gør. Vær desuden opmærksom på eventuelle transitlande og deres mulige indrejsekrav eksempelvis test og registrering.

Vi skal samtidig gøre opmærksom på, at det altid vil være dit eget ansvar at sikre dig, at du kan indfri de krav til indrejse, der måtte være gældende på afrejsetidspunktet, og skulle du ikke være i stand til dette, så vil rejsen som udgangspunkt være tabt.

Ovenstående gælder for alle, uanset, om man er vaccineret, ikke-vaccineret eller tidligere smittet.
 

Indrejsekrav til Litauen

Alle rejsende skal have udfyldt en indrejseformular, som tidligst kan udfyldes 48 timer inden afrejse. Når den er udfyldt, modtager du en QR-kode via mail som skal fremvises når du checker ind.

Udover denne formular er der lidt forskellige regler for indrejse til Litauen.

Hvis du er færdigvaccineret og har et gyldigt coronapas, behøver du blot at udfylde indrejseformularen som beskrevet her på siden og medbringe dit coronapas. Vi anbefaler at du henter og printer dit EU coronapas på engelsk via https://www.sundhed.dk og medbringer det på hele rejsen.

Hvis du ikke er færdigvaccineret, kan du finde de indrejserestriktioner, der gælder for dig via Udenrigsministeriet. Vær opmærksom på, at test og dokumentationskrav kan ændre sig løbende og med kort frist.

Læs mere og hold dig opdateret via Udenrigsministeriet:

https://litauen.um.dk/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19

Indrejseformular

Inden afrejse fra Danmark til Litauen skal alle rejsende have udfyldt en indrejseformular.

Vi har udarbejdet en vejledning til udfyldelse af formularen, som vi anbefaler at du følger, for at sikre at alt bliver gjort korrekt. Vi foreslår at man printer vejledningen ud, eller har den åben i en anden fane, mens man udfylder formularen.

Har man ikke udfyldt indrejseformularen, kan man blive afvist i afrejselufthavnen. Skulle dette ske kan rejsen ikke refunderes.

Som rejsende er det dit ansvar, at indrejseformularen er udfyldt korrekt og rettidigt inden afrejse.

Fremvisning af QR-Kode i lufthavnen

Når formularen er udfyldt, modtager du en pdf-fil via mail med den QR-kode, som fremvises i afrejselufthaven og ved ankomst til Litauen. Denne QR-kode kan fremvises i printet eller digital version.

Klik her for at hente Albatros vejledning til indrejseformularen:

https://documents.albatros-travel.com/dk/vejledning_plf_Litauen.pdf

Klik her for at udfylde indrejseformularen:

https://keleiviams.nvsc.lt/en/form
 

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår kan jeg begynde med at udfylde formularen?
Tidligst 2 dage før afrejse.

Hvad gør jeg hvis jeg har problemer med at udfylde indrejseformularen?
Brug vores vejledning og tag det et skridt af gangen. Få evt. hjælp af ven eller familie, hvis du ved at det kan give dig udfordringer.

Skal jeg udfylde alle felter?
Vi anbefaler at du kun udfylder dem, der er krævet og springer alt der er valgfrit over.

Skal jeg have en indrejseformular per person eller per booking?
Alle skal have en individuel formular.

Skal jeg betale noget for formularen?

Nej, formularen er gratis at udfylde. Hvis du bliver bedt om at betale, er du sandsynligvis det forkerte sted på nettet. Følg det link og den vejledning, vi har her på siden.

Litauenrejser

 • Østersøens korsriddere

  Kom med på eventyrligt krydstogt med besøg i Østersøens gamle riger

  • 07-05-2023
  • 7 dage
  • 21.998,–
 • Baltikum – rundrejse i Letland, Litauen og Estland

  Oplev de gamle bydele i hovedstæderne Riga, Vilnius og Tallinn, ridderordeners stolte borge, det landlige liv og masser af Sovjethistorie

  4,4
  • 12 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 7.598,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere