Fakta Malta

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Malta
  • Sprog Maltesisk og engelsk
  • Hovedstad Valletta
  • Indbyggere 450.000
  • Religion Romersk-katolicisme
  • Valuta Euro
  • Areal 316 km2

Værd at vide

Tidsforskel
Der er ingen tidsforskel mellem Malta og Danmark.
Transport i Malta
De busser, vi benytter os af i Malta, er af god standard. Alle busser har naturligvis aircondition.
Prisniveau
Priserne i Malta ligger en del lavere end i Danmark. Prisen på et måltid mad er i gennemsnit 150-200 kr., men det er naturligvis muligt at få et måltid i alle prisklasser.
Drikkepenge

Det er kutyme at lægge drikkepenge på restauranter og hoteller i Malta. Hvis betjeningen har været tilfredsstillende, kan du lægge 5-10 procent til det samlede beløb, medmindre der allerede fremgår service charge af regningen.

Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Valuta og kreditkort

Valutaen i Malta er euro (EUR). 1 EUR = cirka 7,4 DKK (pr. juni 2016). Du kan både veksle hjemmefra og veksle i Malta.

Visa, MasterCard og American Express kan bruges som betalingskort næsten overalt i Malta. I de større byer findes der hæveautomater, hvor du kan hæve kontanter.

Elektricitet
I Malta bruger man 230 volt, som i Danmark. Stikkene har firkantede ben, ligesom de engelske, så medbring gerne en adapter.
Telefon og internet

Den internationale landekode i Malta er + 356. I EU-landene samt i Norge og Island kan du bruge dit mobilabonnement til samme pris som i dit hjemland – både når det gælder telefoni og datatrafik (roaming). Mobilselskaberne kan dog sætte en grænse for, hvor meget mobildata du kan anvende i udlandet, så tjek med dit mobilselskab, hvad der indgår i dit abonnement.

Mange hoteller, restauranter, caféer og selv de større byers centrale plads har gratis trådløst internet. Enkelte steder skal man betale for at bruge det. Signalet og hastigheden på netværket kan være meget varierende.

Takt og tone
Hvis du besøger kirker, skal man sørge for at være tækkeligt klædt med dækkede arme og ben for at vise respekt. Badetøj hører kun til på stranden.
Rygning
Under al flyvning og transport er der rygeforbud. Der må ikke ryges indendørs på offentlige steder, medmindre det foregår i særligt indrettede rygerum.

Malta og Gozo – Middelhavets Perler

Fornem den romantiske tidløshed på de gyldne middelhavsøer Malta og Gozo, og oplev nogle af verdens ældste og mest imponerende kulturhistoriske skatte

4
  • 2 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 6.498,–
fra København