Fakta Rumænien

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Rumænien
  • Sprog Rumænsk
  • Hovedstad Bukarest
  • Indbyggere 21,5 mio.
  • Religion Rumænsk-ortodoks
  • Valuta Rumænske lei
  • Areal 237.500 km2

Værd at vide

Tidsforskel
Rumænien er én time foran i forhold til dansk tid, både sommer- og vintertid.
Transport i Rumænien
På Albatros' rundrejser i Rumænien benytter vi busser, der er i god stand.
Økonomi
Prisniveauet ligger langt under det danske, og det gælder især for mad og drikkevarer. De finere restauranter kan virke forholdsvis dyre, men det skyldes, at de kun eksisterer på grund af turisterne. Varer produceret i Rumænien som tøj, sko og tasker er billige og af god kvalitet.
Drikkepenge
Det er ikke så almindeligt at give drikkepenge i Rumænien, men på restauranter er det passende med 10 % oven i regningen, hvis du er tilfreds med servicen.
Valuta og kreditkort

Valutaen i Rumænien er lei (RON). 1 RON = ca. 1,6 DKK (januar 2016)

Visa og MasterCard kan anvendes på hoteller, i restauranter og i butikker i de større byer, hvor der også findes hæveautomater. Ellers tilrådes det at medbringe kontanter (amerikanske dollars eller euro), som kan veksles i de mange officielle vekselkontorer.

Elektricitet
I Rumænien bruger man 230 V, og stikkontakterne er af europæisk standard af samme type som i Danmark.
Telefon og internet
Den internationale landekode for Rumænien er +40. Tjek evt. med dit mobilselskab om dækning og priser for opkald til og fra Rumænien. Der er god adgang til wifi på hoteller og på caféer og restauranter.
Drikkevand og hygiejne

Der kan være langt mellem offentlige toiletter, og de er ofte ikke særlig rene, og det koster penge at benytte dem. Medbring for en sikkerheds skyld selv toiletpapir eller en pakke vådservietter. Toiletforholdene er bedre på hoteller og restauranter.

Det frarådes at drikke vand fra hanen, køb i stedet vand på flaske.

Takt og tone
Rumænerne er et gæstfrit folkefærd. De er mere religiøse, end vi er vant til i Danmark, så når du besøger kirker og andre helligdomme, anbefales det, at du viser den fornødne respekt og værdighed over for befolkningen.
Rygning
Rygning er stadig meget udbredt i Rumænien. Finere hoteller har ikkerygerafdelinger, og mange restauranter har også ikkerygerområder. Det er ikke tilladt at ryge i offentlige transportmidler.

Fra Europas hjerte til Donaus delta

Førsteklasses krydstogtodyssé gennem 7 lande til Europas gamle kulturhovedstæder og eventyrlige landskaber

4,5
  • 3 afrejser
  • 15 dage
  • Fra 17.498,–
fra København