Pas og visum Rusland

Løgkupler på Vasilij-katedralen i Moskva

Læs om pas og visum i forbindelse med rejser til Rusland her.

Albatros Travel er i forbindelse med din forestående rejse til Rusland behjælpelige med at skaffe en invitation (se yderligere information nedenfor).

I forbindelse med nye procedurer på den nye russiske Visumservice og den russiske ambassade, kan disse ikke garantere, at der kan laves visum til Rusland på under en måned. Derfor anbefaler vi, at du søger visum tidligst 3 måneder før hjemkomst fra din forestående ruslandsrejse og senest 5 uger før afrejse.

Ønsker du mere assistance, kan du kontakte Visumservice, som mod betaling kan lette visumprocessen yderligere. Visumservice yder en service, som indebærer:

  • Udfyldelse af det nødvendige online-ansøgningsskema (tilkøb: 250 kr.)
  • Digital fotoservice – redigering og upload (tilkøb: 125 kr.)
  • Kontroltjek og gennemgang af alle dokumenter
  • Booking af tid på ambassaden til fingeraftryk
  • Forhåndsgodkendelse af ansøgningen på visumcenteret inden fingeraftryk
  • “Fast track” Egen Visumservice-kø på visumcenteret
  • Afhentning af pas med visum
  • Returforsendelse med DHL (tilkøb: 250 kr.)
  • Visumservice behandlingsgebyr og statusopdateringer under hele processen

Priser inkl. moms:
Normal behandlingsgebyr (Visumservice 750,- + ambassade og russisk visumcenter-gebyr 470,- = 1.220,-
Udfyldelse af ansøgningsskema: 250,-
Digital fotoservice: 125,-
Behandlingsgebyr inklusive udfyldelse af ansøgningsskema og returforsendelse med DHL (1.220,- + 250,- + 250,-) = 1.770,-

Læs mere på Visumservices hjemmeside: www.visumservice.dk/albatros

Invitation fra Rusland
Du skal inviteres af Rusland for at kunne søge visum til landet. Denne invitation skal du have gennem Albatros Travel.

Send os en kopi af dit pas (siderne med foto og navn) på e-mail til paskopi@albatros.dk eller med brev, så sørger vi for det formelle. Vi sender invitationen tilbage til dig på e-mail eller med brev.

Dette gælder kun for Albatros Travels gæster.

Ønsker du selv at søge om visum, så læs en detaljeret vejledning på www.albatros-travel.dk/praktisk/vejledning-i-visum-til-rusland

Visum til Kaliningrad og Skt. Petersborg:
Pr. 1. oktober 2019 er rejser, som udelukkende omhandler besøg og ophold i Kaliningrad- eller Leningrad-regionen (Skt. Petersborg), undtaget fra ovennævnte visumpligt. Der er i stedet for indført mulighed for at ansøge om et gratis e-visum.

Derfor er det pr. 1. oktober 2019 ved deltagelse på fx rejserne ”Jagten på Østersøens guld” og ”Forårsstemning i Skt. Petersborg” ikke længere et krav, at der søges om fuldt visum til Rusland. Der er for disse to regioner blot et krav om, at der kan fremvises et gyldigt e-visum.

For at opnå e-visum skal du udfylde en formular på nettet, og når dit e-visum er blevet godkendt (indenfor ca. 4 arbejdsdage), skal dette printes ud og medbringes på rejsen. Bemærk at ansøgning om e-visum tidligst kan foretages 20 dage inden afrejse og senest 5 dage inden afrejse. Vi anbefaler dog, at man ikke ansøger senere end 8 dage før afrejse.

Kaliningrad og Kaliningrad-regionen
Der kan læses mere og ansøges om e-visum (til Kaliningrad) ved at følge dette link: http://electronic-visa.kdmid.ru/klgd_home_en.html
Dog skal vi endnu en gang gøre opmærksomme på at dette e-visum, kun er gældende til Kaliningrad regionen.

Skt. Petersborg og Leningrad-regionen
Der kan læses mere og ansøges om e-visum (til Skt. Petersborg og Leningrad-regionen) ved at følge dette link: http://electronic-visa.kdmid.ru/spb_home_en.html
Dog skal vi endnu en gang gøre opmærksomme på at dette e-visum, kun er gældende til Leningrad-regionen.