Seværdig­heder i Spanien

Husk at holde pauser i din udforskning af Spaniens seværdigheder

Hvad skal man se i Spanien? Spanien er fyldt med gode seværdigheder – fra Barcelona til Madrid og det solbeskinnede Sydspanien. Læs om Spaniens bedste seværdigheder herunder, og husk at levne plads til det lækre spanske køkken.

Det spanske køkken er mange ting – det rustikke landkøkken mod syd og kysternes skatkammer af fisk og skaldyr. Men det er også nueva cocina vasca – det nye baskiske køkken i Nordspanien, der med en hel generation af stjernekokke har placeret Spanien godt og grundigt på det gastronomiske verdenskort.

Barcelona

Men Barcelona, Cataloniens hovedstad, skal selvfølgelig også besøges for Gaudis eventyrlige arkitektur i bydelen Eixample, herunder den mastodontiske og endnu ikke færdigbyggede katedral La Sagrada Familia. Barcelona skal opleves for Ramblaen – byens hektiske fodgængerboulevard – for det middelalderlige bycentrum Barri Gotic med de flotte designerbutikker og de historiske monumenter og for El Ravals miks af boheme-barer og prestigiøse kunstpaladser.

Skål!

Nordspanien

Længere nordpå i Baskerlandet og på Nordkysten er der mere kunst og flere oplevelser at hente. Gå ikke glip af Museo Guggenheim Bilbao bygget af den internationale toparkitekt Frank Gehry. Museet er halvt bygningsværk, halvt skulptur, med et sølvglinsende, fiskelignende panser skabt af tynde titaniumplader og begavet indvendig med amerikansk pop art, abstrakt ekspressionisme og meget mere toneangivende, moderne kunst fra hele verden. Nordspanien lokker også med Rioja og dens vine, der bør nydes på områdets mange sansepirrende vinbodegaer. Læg også ferien forbi Galicien med den smukke hovedstad Santiago de Compostela, der hvert år hjemsøges af flere hundredtusinde katolske pilgrimme, som efter 800 kilometers fodrejse samles om middelalderkatedralen Catedral de Santiago.

Puente La Reina i Galicien

Sydspanien

Fortsæt rejsen i Sydspanien på den spanske solkyst, som er meget andet end Gibraltar og Costa del Sols badestrande. Det er også Picassos fødeby, Málaga – og mange af mesterens værker kan naturligvis ses her på Museo Picasso, der har til huse i det fornemme Palacio de Buenavista. Sydspanien er desuden de hvide landsbyer (Los Pueblos Blancos) i Andalusien. For eksempel Ronda med den 100 meter dybe slugt, der deler byen i to, og den charmerende bjerglandsby Frigiliana, hvor flere danske kunstnere har valgt at slå sig ned. Det solrige, sydlige Spanien kan også byde på Granada med den berømte maurerfæstning Alhambra og storbyen Sevilla, hvor flamencoen skal ses.

Plaza de España i Sevilla

Madrid

Hovedstaden Madrid er med sine 3,3 millioner indbyggere en spændende og pulserende hovedstad, blandt andet udødeliggjort gennem en række af den spanske filmkunstner Pedro Almadóvars burleske værker og gennem at være den smukke ramme om afslutningen på et af verdens hårdeste cykelløb, La Vuelta a España. Madrid er rig på forlystelsesliv og kultur og huser blandt andet Prado-museet med værker af Goya, herunder det verdensberømte ”Den nøgne Maja”.

Spanien er også store naturoplevelser – vandre- og cykelture i Pyrenæerne, skiløb i Sierra Nevada og åndenødsfremkaldende scenarier i nationalparkerne i Asturien. Der er sket meget i Spanien, der med sine 49 millioner indbyggere er et af Europas store lande, siden diktatoren Franco blev styrtet i 1970’erne. Og selv om det er et af kontinentets mest berejste og besøgte lande, er der stadig mange nye, spændende opdagelser at hente på en rejse i Spanien. Fra mindeværdig natur til bevaringsværdige kulturminder og lækre tapas.

Så er der serveret!

Tema om Andalusien

Vi er vilde med Andalusiens lune temperaturer, fine kulturtilbud og skønne, tilbagelænede stemning. Derfor har vi samlet lidt af det bedste af den spanske region til dig:

Guide: 10 tapas-retter du ikke må gå glip af
Guide: Bliv klogere på Málagavin
Artikel: På langtidsferie for 9. gang
Blog: Rejseblog fra Andalusien

Vin, tapas og 3.000 solskinstimer om året – tag med til Andalusien

Spaniensrejser

 • SINGELREJSE

  Costa Dorada og Nordspanien for alenerejsende

  En rejse for de mange, der rejser alene, og som vil møde andre uden at skulle betale i dyre domme for et enkeltværelse

  • 02-04-2024
  • 8 dage
  • 6.998,–
  fra København
 • Forår på Mallorca

  Kom foråret i møde på Mallorca; den pragtfulde ø byder på sol, oplevelser og tid til afslapning. Inklusive godt hotel, halvpension og udflugter

  4,2
  • 08-03-2024
  • 11 dage
  • 7.498,–
  fra København
 • Langtidsferie i Andalusien i ferielejlighed

  Skift det triste danske vejr ud med solrige Costa del Sol, og oplev Andalusiens skønhed. Inklusive 4-stjernet lejlighed.

  • 2 afrejser
  • 22 dage
  • Fra 9.998,–
  fra København