Rejs til Sevilla

Ingen andre steder er tapaskulturen så forankret som i Sevilla, og døgnet rundt kan man sætte tænderne i sortfodsskinke, hvidløgsstegte rejer og tortillaer på byens mange barer. Ofte spiser man ude – og sent – men der er meget andet at foretage sig i Spaniens fjerdestørste by, der er kendt for sin mauriske fortid, sin tyrefægtning, verdensudstillingerne og Carmen. Samt som den by, hvorfra Columbus i 1492 stævnede ud mod den Nye Verden.

Indbyggere 682.000
Grundlagt 2. århundrede f.Kr.
Sprog Spansk
Vidste du...

at Sevilla har lagt kulisser til en lang række storfilm og serier. Blandt de mest kendte er Game of Thrones, Lawrence of Arabia samt Star Wars.

at Ifølge legenden blev den hemmelige kode NO8DO givet til byen af ​​kong Alfonso X. Du vil få glimt af den rundt omkring i byen og siges at oversætte til 'den har ikke forladt mig'

Byens attraktioner

Livet leves i stor stil på gaden og til langt ud på natten på barerne langs floden i Calle Betis og på de små pladser centralt i byen.

De fleste af Sevillas kirker er bygget oven på ruinerne af moskéer, og det gælder også den imponerende katedral. Den største seværdighed her er Columbus’ gravmonument, der står ved Puerta de San Cristóbal.

Columbus døde i 1517, men blev siden flyttet til Den Dominikanske Republik og siden tilbage til Sevilla. En dna-undersøgelse har slået fast, at det er Columbus’ knogler, der ligger i Sevilla, selvom Den Dominikanske Republik påstår, at han ligger dér.

Også det kristne slot Alcázar er bygget af arabiske håndværkere, og her er både rester af en oldkristen kirke, visigotiske bygninger, en arabisk borg fra 700-tallet, det arabiske slot fra 1100-tallet samt kristne kongers tilføjelser i 1200-tallet.

Det er også værd at besøge Parque de María Luisa, et af byens fine åndehuller og Andalusiens største park med en varieret beplantning og lange, flisebeklædte bassiner med springvand skabt i arabisk stil.

Sevilla har også sin andel af fremragende kunstsamlinger, og noget af den bedste kunst finder man på Museo de Bellas Artes. Byens kunstmuseum har en imponerende samling af malerier og skulpturer fra Spaniens guldalder, herunder lokale mestre som Bartolomé Esteban Murillo og Francisco de Zurbarán samt store mestre som Velázquez og Goya.

Gå også på opdagelse i expo ‘92-området, bygget til verdensudstillingen EXPO ’92. Den spanske stjernearkitekt Santiago Calatrava har bidraget med den imponerende bro over floden til udstillingsområdet, i dag et af byens moderne vartegn.

Endelig kan man slappe af og nyde livet i de gamle arabiske bade Aire de Sevilla.

 

Natur

Naturen omkring Sevilla er rig og varieret.

Tæt ved finder man bjergkæden Sierra Nevada, der rejser sig fra kysten syd for Granada, og det tager ikke meget mere end en time at køre fra solkystens strande til de snedækkede tinder, der strækker sig mere end 3.000 meter i vejret.

Mulhacén er med sine 3.479 meter det højeste bjerg på Den Iberiske Halvø.

Solnedgang over Sierra Nevada

Historie

Med sine næsten 700.000 indbyggere er Sevilla en rigtig storby, den fjerdestørste i Spanien.

Rundt om byen ligger driftige industriområder og moderne højhusområder, men det historiske centrum ligger ved en krumning på Guadalquivir-floden, der smyger sig gennem byen.

Sevilla blev grundlagt af tarteserne, siden erobret af romerne og derefter af goterne. Selv vikingerne har været her på plyndringstogt i år 844. Årene under arabisk herredømme 712-1248 skabte dog for alvor det Sevilla, som kom til at kendetegne byen.

I sin storhedstid havde Sevilla status som New York har i dag, det var at den nye verden i kolonierne i Latinamerika mødte den gamle. Fra Sevillas flodhavn stævnede man ud og bragte enorm rigdom med tilbage til byen. Det var bl.a. herfra at Columbus stævnede ud.

Rigdommen blev bl.a. brug til at opføre pragtfulde nye bygningsværker og Sevilla fik ry som den spanske baroks hovedstad.

Da floden sandede til, flyttede handlen til Cádiz, men med Den Ibero-Amerikanske Udstilling i 1929 fik Sevilla et løft med nye museer og under verdensudstillingen EXPO ’92 blev byen beriget med et nyt prestigefyldt udstillingsområde.