Fakta Ungarn

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Ungarn.
  • Sprog Ungarsk
  • Hovedstad Budapest
  • Indbyggere 10 mio.
  • Religion Katolicisme
  • Valuta Forint (HUF)
  • Areal 93.028 km2

Værd at vide

Transport i Ungarn

De busser, vi benytter i Ungarn, er i god stand. I Budapest benytter vi byens metrosystem, som er både veludbygget og effektivt.

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Ungarn og Danmark.

Prisniveau

Priserne i Ungarn ligger en del lavere end i Danmark. Prisen på et måltid mad er ganske rimeligt, men det er naturligvis muligt at få et måltid mad i alle prisklasser.

Valuta og kreditkort

Valutaen i Ungarn er forint (HUF). Der er mange hæveautomater i Budapest, hvor man kan anvende VISA, Mastercard m.m., og man kan også betale med kreditkort i de fleste forretninger og restauranter. Man kan også veksle danske kroner til forint i banker og på vekselkontorer.

Drikkepenge
Det er kutyme at give drikkepenge i Ungarn. Man giver normalt 10-15 % på restauranter og til taxi-chauffører. Massører og andre ansatte på badeanstalter forventer også at få drikkepenge. Der er særlige forhold på krydstogter – se nærmere i rejseprogrammet.
Elektricitet

I Ungarn har man 220 volt, og stikkene passer til danske apparater.

Telefon og internet

Den internationale landekode for Ungarn er +36. I EU-landene samt i Norge og Island kan du bruge dit mobilabonnement til samme pris som i dit hjemland – både når det gælder telefoni og datatrafik (roaming). Mobilselskaberne kan dog sætte en grænse for, hvor meget mobildata du kan anvende i udlandet, så tjek med dit mobilselskab, hvad der indgår i dit abonnement.

Der er mange muligheder for internetopkobling i Budapests centrum, fx på internetcaféer, i indkøbscentre, større boghandler og på biblioteker.

Drikkevand og hygiejne

Man kan drikke vandet fra hanen i Ungarn, men der er et stort udvalg af billigt mineralholdigt vand af høj kvalitet på flaske. Det koster almindeligvis penge at benytte offentlige toiletter.

Rygning

I Budapest er rygning forbudt i offentlige bygninger og i offentlige transportmidler.

Takt og tone

Hvis man skal aflægge besøg i en kirke, anses det ikke for passende at vise bare ben. Ellers er påklædningen afslappet.

An der schönen blauen Donau

Et førsteklasses krydstogt på Donau gennem Europas hjerte.

4,4
  • 2 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 10.998,–
fra København