Fakta Belize

Her kan du læse en række forskellige praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Belize
  • Sprog Spansk, kreolsk, div. mayaindianske dialekter
  • Hovedstad Belmopan
  • Indbyggere 350.000
  • Religion Romerskkatolsk
  • Valuta Belizisk dollar
  • Areal 23.000 km2

Værd at vide

Tidsforskel
Tidsforskellen mellem Danmark og Belize er minus syv timer.
Drikkepenge
I Belize føjer barer, caféer, natklubber og hotelrestauranter ofte et servicetillæg på 10-15 procent til regningen. Det fremgår af regningen, men derud over er det skik at give tjeneren yderligere 5-10 procent i drikkepenge.
Transport

Bus
Busser i Belize har ikke helt den samme standard, som man kender fra Europa, men vi benytter busser med en god standard og aircondition.

Fly
På Albatros' rejser i Belize flyver vi længere strækninger flyver vi med indenrigsfly. Den danske rejseleder vil orientere rejsedeltagerne om de praktiske forhold ved check-in i lufthavn samt flyvetid på den pågældende strækning.

Økonomi
Det er relativt billigt at spise på restaurant i Belize. En frokost kan du få for 40-60 kr., og en middag koster omkring 80 kr. Så inklusive drikkevarer kan du klare dig fint for omkring 220 kr. om dagen. Souvenirs og håndværk findes i alle prisklasser, men meget er relativt billigt.
Valuta og kreditkort

Valutaen i Belize hedder beliziske dollars. Dog lader det sig næsten altid gøre at betale med amerikanske dollars. Byttepenge får man oftest tilbage i den lokale valuta, og på den måde får man lidt lokalvaluta uden at behøve at veksle. Man kan ikke veksle sig til beliziske dollars hjemmefra.

Hvis du tager amerikanske dollars med hjemmefra, så vær opmærksom på ikke at medbringe større sedler end 20 dollar-sedler. Det er oftest umuligt at betale med 50- og 100 dollar-sedler, da disse ofte er udsat for forfalskning.

Visa-kort kan bruges på de fleste restauranter, hoteller og i større butikker samt til at hæve kontanter i hæveautomater. MasterCard og American Express kan også bruges, men er ikke så udbredt som Visa.

Hygiejne
I Belize er hygiejnen på et noget lavere niveau end i Vesteuropa. Dog har hoteller og større restauranter moderne/vestlige toiletforhold. På offentlige toiletter eller i landområder kan standarden være mere primitiv med manglende toiletpapir og lignende. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.
Rygning
Under al flyvning og bustransport er der rygeforbud. Ligeledes vil der på de fleste restauranter og hoteller være rygeforbud.
Takt og tone
Turister er generelt meget velkomne i Belize. I nogle områder er man dog mere vant til turister end andre. Overalt forventes det, at man respekterer de lokale skikke og brug. Vigtigst af alt er naturbeskyttelse. Ofte er de områder, vi besøger, fredede, og bevarelsen af disse områder har højeste prioritet hos myndighederne og lokalbefolkningen. Lyt derfor altid efter rejselederens og lokalguidernes anvisninger.