Rejs til Costa Rica

På den smalle landtange, der forbinder Nord- og Sydamerika, ligger det grønne paradis Costa Rica. Landets kyster mod Stillehavet og Det Caribiske Hav er prydet af lange, hvide sandstrande afbrudt af rå klipper, mangrovesumpe og billedskønne laguner. Fra nord til syd løber Costa Ricas rygsøjle, en bjergkæde af aktive og udslukte vulkaner omgivet af tropisk regnskov. Den helt utrolige natur, det rigelige dyreliv og befolkningens rolige livsnyderstil gør Costa Rica til det perfekte rejseland.

Indbyggere 4,8 mio.
Hovedstad San José
Sprog Spansk
Den blå farve repræsenterer himlen, den hvide farve symboliserer fred, og den røde står for blodet fra landets soldater
Vidste du...

at Costa Rica kaldes ”Mellemamerikas Schweiz”, fordi landet er mere velstående og mere socialt velfungerende end dets nabolande?

at en fjerdedel af Costa Rica er udlagt som nationalparker og beskyttede områder? Det er gjort for at passe på landets ekstremt mange dyre- og plantearter.

Natur i Costa Rica

Costa Rica er et smalt land mellem Nicaragua og Panama med kyster mod Stillehavet og Det Caribiske Hav. Med undtagelse af det nordøstligste hjørne er landet bjergrigt med mange vulkaner, hvoraf nogle er aktive. Naturen i Costa Rica er ekstremt afvekslende. Her findes alt fra tropisk regnskov, løvfældende skove, tørre områder og mægtige sumpe til hvide palmestrande og brusende floder. En stor del af landet er udlagt som nationalparker, der yder beskyttelse for den store mangfoldighed af planter og dyr. Costa Ricas adskillige dyrearter inkluderer brøleaber, edderkoppeaber, dovendyr, tukaner, over 100 forskellige sommerfuglearter og de store havskildpadder, der hvert forår lægger deres æg på Nicoya-halvøens strande.
Flere af de 34 forskellige arter tukaner lever i Costa Rica

Befolkning og kultur i Costa Rica

Langt de fleste af Costa Ricas 4,8 millioner indbyggere er mestizer med både europæere og indianere blandt forfædrene. Derudover bor der en lille afrikansk minoritet ved den caribiske kyst og meget få indianere i afsidesliggende bjergegne. Costa Rica deler det spanske sprog og den katolske tro med resten af Latinamerika, men ellers adskiller landet sig en del fra sine naboer. Den demokratiske tradition og den politiske stabilitet er en undtagelse i denne urolige region, og Costa Rica er Mellemamerikas mest industrialiserede land. Derudover er landet så neutralistisk, at det ikke er muligt at finde en eneste soldat her. Hæren blev afskaffet efter en kortvarig, men blodig borgerkrig i 1948. Costaricanerne er stolte af deres uproblematiske levevis og bruger udtrykket ”pura vida”, der bedst kan oversættes med ”det rene liv” eller ”det ægte liv”, om næsten alt. Udtrykket er sammenkædet med en livsfilosofi af fællesskab, glæde og livsnyderi.
En af Costa Ricas mange kaffeplantager

Costa Ricas historie

I tiden før europæiske søfarere vendte opmærksomheden mod de amerikanske kontinenter, lå Costa Rica mellem de kendte indianske højkulturer mayaerne mod nord og inkaerne mod syd, men var ikke selv så højt udviklet. Små spredte stammer udgjorde befolkningen, da Columbus gik i land i 1502. Forkærligheden for yppige guldsmykker havde costaricanerne dog til fælles med de store indianercivilisationer, og Columbus lod sin beundring skinne igennem i det navn, han gav det nyopdagede land. Costa Rica betyder ”den rige kyst”. Efter Columbus’ korte besøg begyndte en spansk kolonisering langsomt at tage form, efterhånden som erobrerne fik kæmpet sig igennem den ufremkommelige jungle. Indtil 1821 var Costa Rica en spansk koloni, hvorefter det indgik som en del af det mexicanske kejserdømme. Den endelige selvstændighed kom i 1839. Næsten straks herefter blev Costa Rica et imponerende forbillede på rolig, demokratisk statsførelse. Den kortvarige borgerkrig i 1948 og en smule bekendtskaber med regionens tradition for skandaler og sociale spændinger er hidtil de eneste afbrydelser i Costa Ricas velfungerende demokrati.
Et levn fra tiden før Columbus' ankomst

Costa Ricas attraktioner

Næsten alle, der rejser til Costa Rica, er enige om, at det er et af Latinamerikas smukkeste lande. Den fantastiske natur og venlige befolkning fortryller enhver, der vover sig ind i det jungleklædte bjergland. Hovedstaden San José ligger på et højdedrag og har gavn af bjergegnenes altid forårsagtige vejr. Stemningen er varm og levende, og de tætliggende seværdigheder inkluderer La Sabana-parken, guldmuseet, Metropolitan-katedralen og ikke mindst de mange forskellige former for arkitektur, der præger byen. Ikke langt fra San José venter naturoplevelserne. Iruzu-vulkanen er med sine 3.800 meter landets højeste vulkan. Vulkanen har hele fire kratere, men især det store hovedkrater med en diameter på over 1000 meter er fortryllende med en sø fuld af skinnende, grønt vand. Vulkanen havde sit sidste udbrud i 1963.
Tåge over regnskoven
Nationalparker er en god måde at opleve den smukke costaricanske natur på og bør være et fast punkt på enhver rejse til Costa Rica. Nationalparken Braulio Carrillo ligger i højlandet mellem San Jose og kysten og er en såkaldt tågeregnskov. Denne specielle type regnskov opstår ved tropiske bjerge med lavthængende skyer og meget høj luftfugtighed. Tortuguero-nationalparken nås bedst ad vandvejen, og efter en fantastisk sejltur gennem den tætte regnskov og blandt brøleaber, dovendyr og tukaner i træerne langs floden kan man indkvartere sig på en lodge midt inde i junglen. Denne park er også en meget vigtig yngleplads for suppeskildpadder (den grønne havskildpadde) og en række andre sjældne havskildpadder.
På sejltur gennem Tortuguero
En ferie i Costa Rica kan tilføjes et kulturhistorisk element i den gamle by Cartago, der er landets religiøse midtpunkt. Byens store kirke er hjemsted for landets skytshelgen "la Negrito" og fyldt med krykker og andre hjælperedskaber til minde om de mange mirakler, helgenen har udrettet. Andre spændende seværdigheder inkluderer de gamle indianske ruiner i Ujarras, Orosi-klosteret bygget i den gamle kolonistil, Orosi-dalen med de mange varme kilder, Arenal-vulkanen, der er en af verdens mest aktive vulkaner, Lankester Garden, hvor over 800 forskellige orkidéer slås om de betagede besøgendes opmærksomhed, og naturligvis de mange fine badestrande.
Arenal-vulkanen er en af de mest aktive i verden

Costa Ricarejser

 • Costa Ricas vilde natur

  Tag med på opdagelse i Costa Ricas fantastiske natur, som lokker med frodig regnskov, majestætiske vulkaner og et rigt dyreliv

  4,4
  • 4 afrejser
  • 12 dage
  • Fra 29.998,–
  fra København
 • Luksustogt med Panama kanalen og Latinamerikas kulturarv

  Rejs med luksuriøse Vasco da Gama gennem Panamakanalen fra Mexico til Curacao. Undervejs venter postkortsmuk natur, god mad og byer formet af kolonitiden.

  • 07-03-2024
  • 19 dage
  • 36.998,–
  fra København
 • Albatros' Centralamerika

  Et brag af en rejse til Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras og Guatemala

  4,5
  • 2 afrejser
  • 19 dage
  • Fra 37.998,–
  fra København
 • Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

  Kom på et storslået søeventyr i Americas med Norwegian Bliss – fra den pulserende millionby Los Angeles til Latinamerikas fortryllende natur og kolonitidsbyer

  • 06-11-2024
  • 20 dage
  • 31.998,–
  fra København
Del denne side