Fakta Guatemala

Herunder kan du blandt andet læse om tidsforskel, valuta, takt og tone og andre nyttige oplysninger i forbindelse med rejser til Guatemala
 • Sprog Spansk og div. indianske sprog
 • Hovedstad Guatemala City
 • Indbyggere 15, 1 mio.
 • Religion Romerskkatolsk og oprindelige maya-religioner
 • Valuta Quetzal
 • Areal 108.889 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Guatemala kan variere, alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid:

Sommertid - 6 timer
Vintertid - 7 timer

Transport i Guatemala

Bus
Busser i Guatemala har ikke helt den samme standard, som man kender fra Europa, men vi benytter busser med en god standard og aircondition.

Fly
På vores rundrejser i Guatemala flyver vi ofte de længere strækninger med indenrigsfly. Hvor dette er tilfældet, vil rejselederen orientere rejsedeltagerne om praktiske forhold ved check-in i lufthavn samt flyvetid på den pågældende strækning.

Økonomi
Det er relativt billigt at spise på restaurant i Guatemala. Et måltid (både frokost og middag) kan du få for omkring 100 kr. Så inklusive drikkevarer kan du klare dig fint for omkring 300 kr. om dagen. Souvenirs og håndværk findes i alle prisklasser, men meget er relativt billigt.
Drikkepenge
I Guatemala føjer barer, caféer, natklubber og hotelrestauranter ofte et servicetillæg på 10-15 procent til regningen. Det fremgår af regningen, men derudover er det skik at give tjeneren yderligere 5-10 procent i drikkepenge.
Valuta og kreditkort

I Guatemala anvender man quetzal. Du kan med fordel medbringe USD, som så kan veksles til quetzal, når du er fremme. Det lader sig næsten altid gøre at betale med amerikanske dollars i Guatemala. Byttepenge får man oftest tilbage i den lokale valuta, og på den måde får man lidt lokalvaluta uden at behøve at veksle. Man kan ikke veksle sig til quetzal hjemmefra.

Hvis du tager dollar med hjemmefra, så vær opmærksom på ikke at medbringe større sedler end 20-dollar-sedler. Det er oftest umuligt at betale med 50- og 100-dollar-sedler, da disse ofte er udsat for forfalskning.

Visa-kort kan bruges på de fleste restauranter, hoteller og i større butikker samt til at hæve kontanter i hæveautomater. MasterCard og American Express kan også bruges, men er ikke så udbredt som Visa.

Elektricitet

I Guatemala benytter man følgende strømkilde: 110 volt AC, 60 Hz.

Stikkene ser anderledes ud end de danske, så vi anbefaler, at man medbringer en adapter.

Telefon og internet

Den internationale landekode for Guatemala er +502. Det er dyrt at ringe hjem fra Guatemala og benytte telefonens datatrafik, tjek evt. med dit eget mobilteleselskab om dækning og priser.

Internetcaféer findes efterhånden i de fleste byer, men det er vores erfaring, at det kan være svært at finde tid til at besøge sådanne steder, undtagen på fridage eller efter endt program. De fleste hoteller på vores rejser har internetservice, men forbindelsen er ikke altid lige så hurtig som herhjemme.

Drikkevand og hygiejne

I Guatemala er hygiejnen på et noget lavere niveau end i Vesteuropa. Dog har hoteller og større restauranter moderne/vestlige toiletforhold. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan standarden forekomme mere primitiv med manglende toiletpapir og lignende. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Alt vand til at drikke, børste tænder i, lave isterninger af og så videre bør være flaskevand eller kogt vand fra vandhanen.

Mad og drikke
Guatemala byder på et varieret restaurantudbud. Flere forskellige landes kogekunst kan findes i landet. Der kan fås alt fra kinesisk til mexicansk, ligesom der også findes mange caféer med et kontinentalt udseende. Man skal være opmærksom på, at der er stor forskel på priserne på mad og ikke så meget på kvaliteten.
Takt og tone
Turister er generelt meget velkomne i Guatemala. Nogle områder er dog mere vant til turister end andre. Selv om lokalbefolkningen generelt er vant til mange turister, forventes det, at man respekterer de lokale skikke og brug. Vigtigst af alt er naturbeskyttelse. Ofte er de områder, vi besøger, fredede, og bevarelsen af disse områder har højeste prioritet hos myndighederne og lokalbefolkningen. Lyt derfor altid efter rejselederens og lokalguidernes anvisninger.
Fotografering
Nogle lokale indbyggere kan være sky, og det er en god ide at spørge først. Omkring hellige steder bør man følge anvisningerne.
Rygning
Under al flyvning og bustransport er der rygeforbud. Ligeledes vil der på de fleste restauranter og hoteller være rygeforbud. Tjek altid de seneste rygeregler med rejselederen.

Guatemala­rejser

 • Luksustogt med Panama kanalen og Latinamerikas kulturarv

  Rejs med luksuriøse Vasco da Gama gennem Panamakanalen fra Mexico til Curacao. Undervejs venter postkortsmuk natur, god mad og byer formet af kolonitiden.

  • 07-03-2024
  • 19 dage
  • 36.998,–
  fra København
 • Albatros' Centralamerika

  Et brag af en rejse til Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras og Guatemala

  4,5
  • 2 afrejser
  • 19 dage
  • Fra 37.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere